Αγορά παλιού Τwin Reverb 65. . . Γνώμες

mastixas

Μόνιμος θαμώνας
Στα χέρια μου έπεσε το συγκεκριμένο εργαλείο απο ένα γνωστό μου 8). Μου το εμπιστέυτηκε για όσο χρειαστεί να το δοκιμάσω και αν το θέλω τελικά να μου το πουλήσει. Θέλω την γνώμη σας όσων αφορά την ηλικία του, την τιμή που αξίζει, την ποιότητα του και γενικότερα τι να περιμένω απο αυτό (έχει αλλάξει ηχεία, αν θέλω μου δίνει τα αρχικά του). Δουλέυει τέλεια , μόνο το βάθος του δεν μου αρέσει γιατί αντί να είναι συνεχόμενη η ουρά, "πάλεται" σαν vibrato( Έχω τις ενδείξεις "speed" & "density" στο μηδέν και μόνο το "reverb" στο 5..)

Χαρακτηριστικά

'65 Twin Reverb - Amp

Made in Usa

SN:AC00xxx

Ηχεία

2 x Eminence Red Coat The Governor

καταρχην ΚΛΕΙΣΕ το vibrato για να..σταματησουν οι...παλμοι ;D (χρειαζεται foot switch για να κλεισει)

ο ενισχυτης σου ειναι μαλλον απο τα πρωτα reissue του 1992.

ενα 600αρι  ευρω ειναι καλα .

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τόσο μου τον ζητάει ;D

Εχει καμοία σχέση η μαύρη πρώσοψη με τον όρο "Blackface"?  ??? Μην βαράτε αν πετάω κοτσάνες :-X

Δεν έχω footswitch.. Μπορώ να το απενεργοποιήσω απο το "amp control" της gt-8? ..είπα μην βαράτε :-X

Για τα ηχεία πια η γνώμη σας? Πάντως στο 2 παρα κάτι έχω το volume και όπου να ναι περιμένω την έξωση ;D

Μπορώ να το απενεργοποιήσω απο το "amp control" της gt-8? ..είπα μην βαράτε
οχι δεν μπορεις (θες ΠΟΛΥ ξυλο ομως ;D ;D).

Εχει καμοία σχέση η μαύρη πρώσοψη με τον όρο "Blackface"?
ναι εχει

ποια ηχεια?ο ενισχυτης σου ενα ηχειο εχει μια και ειναι κομπο,εκτος και αν εννοεις ΜΕΓΑΦΩΝΑ.

καλουτσικα ειναι.

καλο θα ηταν να ποσταρες και μια φωτο απο το ΠΙΣΩ μερος του ενισχυτη.

Με συγχωρείτε ,δεν μου δεχεται τις φωτογραφίες που θέλω να στειλω.. Λέει ότι το αρχείο υπάρχει κ να του αλλάξω όνομα ..το κάνω αλλά τίποτα..μισο λεπτό σας παρακαλώ κάτι κάνω λάθος:o

Γράφει:

"Το όνομα αρχείου υπάρχει ήδη! Παρακαλώ μετονομάστε το αρχείο και δοκιμάστε ξανά. "

Τι να κάνω ?τόσα ονοματα άλλαξα στα αρχεία

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μμμμμ φαινεται εχει αλλαγμενα ηχεια....Eminence red coat series αλλα ποιο να ειναι;Mαλλον The governor....

makispoll είπε:
μμμμμ φαινεται εχει αλλαγμενα ηχεια....Eminence red coat series αλλα ποιο να ειναι;Mαλλον The governor....
Το γράφει... Governor... στα specs

Έχετε κάτι να μου προτείνετε για footswitch σε περίπτωση που δεν βρω το αρχικό?

Ακόμη να του ζητήσω τα stock μεγάφωνα ή δεν αξίζει τον κόπο? Είναι δραματικά καλύτερα αυτά που φοράει? Επειδή ο ενισχυτής προέρχεται απο μπουζουκοκατάσταση και εγώ παίζω μπλουζ και φανκ μήπως δεν μου "ταιριάζουν" ηχητικά ??(αν και μου ακούγονται πολύ καλά)

Τόσο καιρό διάβαζα για το βάρος των ενισχυτών αυτών αλλά τώρα που δοκίμασα να τον σηκώσω μπήκα στο νόημα :-\

Ακόμη μήπως γνωρίζετε κάποια καλή ιδέα - μέθοδο - πατέντα για την μεταφορά του σε ταξίδι (τρένο και πλοίο στο καπάκι)..

Σε περίπτωση που η gt-8 έχει relay switching (αν θυμαμαι καλά έχει), δεν βρίσκω τον λόγο να μην μπορείς να ελέγχεις το reverb και το vibrato.

Αν είναι και στερεφωνικό, θα τα ελέγχεις και τα δυο, αν ειναι μονοφωνικό, ένα απο τα δυο (τωρα ποιο ειναι άλλο ερωτημα ;D)

Ακόμη να του ζητήσω τα stock μεγάφωνα ή δεν αξίζει τον κόπο? Είναι δραματικά καλύτερα αυτά που φοράει?
oχι ειναι δραματικα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (κατι φτηνα Eminence της πλακας)

Έχετε κάτι να μου προτείνετε για footswitch σε περίπτωση που δεν βρω το αρχικό?
http://www.thomann.de/gr/fender_footswitch_2button.htm

Ακόμη μήπως γνωρίζετε κάποια καλή ιδέα - μέθοδο - πατέντα για την μεταφορά του σε ταξίδι (τρένο και πλοίο στο καπάκι)..
αφαιρεσε ολες τις λυχνιες.

Τελικά ίσως να μην το θέλω το ξύλο του SF.. ;D

Κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ.. Θα κάνω δοκιμή.

Υπάρχει περίπτωση να μην δουλέυει σωστά το vibrato.. Γιατί εάν είναι ανοιχτό όπως πιστευει ο SF τότε γιατί πειράζοντας τα density & speed knobs δεν ακούω καμία διαφορά...?οεο? θα δείξει..

studio54GR είπε:
Το γράφει... Governor... στα specs
Αιντεεεε εβγαλα τα ματια μου στην φωτο να δω τα μεγαφωνα και δεν το ειδα στο πρωτο ποστ  ;D ;D ;D ;D

. Γιατί εάν είναι ανοιχτό όπως πιστευει ο SF τότε γιατί πειράζοντας τα density & speed knobs δεν ακούω καμία διαφορά...?οεο? θα δείξει..
δυστυχως δεν μπορω να ακουσω τον ενισχυτη για να διαπιστωσω τι προβλημα εχει και ακουγεται ετσι.Το reverb πρεπει να ακουγεται σαν.... reverb  :) και το vibrato σαν.. tremolo.

μόνο το βάθος του δεν μου αρέσει γιατί αντί να είναι συνεχόμενη η ουρά, "πάλεται" σαν vibrato
κανονικα αν δεν μεταβαλλεται γυρνωντας τα speed & intensity (τα οποια επηρεαζουν ΜΟΝΟ το vibrato)  το vibrato ειναι ΚΛΕΙΣΤΟ,οποτε μπορει απλα να μη σου αρεσει ο κλασσικος ηχος του reverb των Fender (η να  εχεις βαλει πολυ reverb,συνηθως γυρω στο 3 ειναι καλα,μετα αρχιζουν τα σπηλαια...)

Υπάρχουν μερικά σημαντικά ΤΕΧΝΙΚΑ θέματα, με αυτούς τους ενισχυτές. Καταρχάς οι πυκνωτές. Με το πέρασμα τόσων χρόνων πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι σε καλή κατάσταση. Εαν το μηχάνημα έχει μείνει για πολλούς μήνες ή χρόνια αχρησιμοποίητο, τόσο το χειρότερο. Σε αυτούς τους ενισχυτές, καλό θα είναι εαν δεν χρησιμοποιούνται για πολύ καιρό, μία φορά τον μήνα, να ανοίγουν και να δουλεύουν μερικές ώρες. Οι πυκνωτές εκείνης της εποχής, με το πέρασμα τόσων χρόνων, αρχίζουν και "εκφυλίζονται" δηλαδή "στεγνώνουν" και "διαλύονται". Δεύτερον το κύκλωμα για τις λάμπες. Εαν με ευλάβεια και πολύ προσοχή δεν τηρείς την σειρά stand by - power και ανάποδα στο άνοιγμα / κλείσιμο, περιμένοντας σε έναν σωστό χρόνο , τότε μπορείς να "φας" τις λάμπες αμέσως, ακόμα κι αν είναι ολοκαίνουργιες. Έχω "κάψει" λάμπες εγώ, με έναν τέτοιο ενισχυτή.... Και φυσικά το σωστό BIAS. Όχι μόνο όταν βάζεις καινούργιες, αλλά και στην διάρκεια, καθώς οι λάμπες "γράφουν ώρες" λειτουργίας και "πέφτουν", θα πρέπει να ξαναρυθμιστούν, για να προσαρμοστούν στο σωστό ρεύμα. Καλό θα ήταν να άλλαζες επίσης εξ αρχής και όλα τα βύσματα "jack" εισόδου και ποδοδιακοπτών, για να είσαι σίγουρος ότι οι επαφές τους, είτε δεν έχουν οξειδωθεί, είτε δεν έχουν χαλαρώσει (όταν βάζεις το βύσμα, να κάνει "κλικ" και να κουμπώνει μέσα σταθερά). Αν είσαι και μερακλής, βάλε και ένα φουρφούρι από πίσω, γιατί εκεί μέσα βράζει το σύμπαν....  

Σωστά! Το τρεμόπαιγμα στο βάθος κάνει την παρουσία του όταν περνάω το 4 στην ρύθμιση του. Θα προσπαθήσω μετα την "δουλειά" (και καλα δουλευω τωρα,χιχι ;D) να γράψω κάνα κλιπάκι..

@audiobox κατατοπιστικότατος, όπως και όλοι σας!!

Επανέρχομαι με νέες απορίες,

1.ο πρώην κάτοχος του, μου έδωσε ένα 2-Button Vintage Style Footswitch

με 2 RCA στην άκρη του απο άλλον ενισχυτή. Τί κάνω με αυτά? Το δικό μου έχει μία είσοδο footswitch και πρέπει να τα ενώσω σε καρφί από ότι φαντάζομαι.. ::)

2.Όσο για την μεταφορά σκέφτηκα να αφαιρέσω μαζί με τις λάμπες και τα μεγάφωνα ,τα οποία μπορώ να τα στείλω καλά πακεταρισμένα με άλλο τρόπο και να μην τα κουβαλάω.. Το θέμα είναι κατά πόσο ρόλο παίζουν αυτά στο συνολικό βάρος του ενισχυτή. Αξίζει?

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back