Kirias είπε:
Θα ήθελα κάτι επαγγελματικό, οικονομικό βέβαια (μέχρι 1000 ευρώ), που να μου δίνει ζεστό και ογκώδη metal ήχο όπως Petrucci, Andy James, Jeff Loomis. Είμαι ανίδεος από αυτά οπότε ότι γνώμη εκφραστεί θα μου είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ!!!
Καλημέρα!
Λοιπόν χωρίς να θέλω να κριτικάρω οποιαδήποτε άλλη γνώμη έχει ακουστεί ως τώρα, θα σου έλεγα να μην πάρεις τίποτα
ακόμα.
Οι κιθάρες που ακούς σε δίσκους και live και κυρίως σε δίσκους έχουν περάσει από πολλά στάδια επεξεργασίας, κομπρεσαρίσματος κτλ, οπότε μην περιμένεις οτι απλά θα βάλεις την κιθάρα σου πάνω στον ενισχυτή και θα ακούσεις το ίδιο πράγμα.
Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η κιθάρα που έχεις (πχ. μαγνήτες).
Επειδή απο ότι κατάλαβα τώρα ξεκινάς να ψάχνεις, θα σου έλεγα να μείνεις λίγο ακόμα με αυτό που έχεις και προσπάθησε να ακούσεις/δοκιμάσεις όσα περισσότερα μηχανήματα μπορείς. Πχ. πήγαινε σε ένα στούντιο και δοκίμασε εκεί τους ενισχυτές που έχει να δεις τι σου αρέσει και τι όχι. Ψάξε (έστω και με VST) τι κάνει το κάθε εφφέ και μην πάρεις στα τυφλά ένα
tubescreamer.
Ερωτήσεις/food for thought:
- Θέλεις μόνο για μέταλ ή κάτι πιο all-around? πχ. με 1Κ παίρνεις έναν Marshall JVM που για metal
σκοτώνει..
- Σε πρόβες θα παίζεις σε στούντιο ή σε δικό σας χώρο? Αν παίζεις σε στούντιο, γιατί θες και καμπίνα και δεν χρησιμοποιείς οτι έχει εκεί?
- Σε live λογικά θα παίζεις με μικρόφωνο στον ενισχυτή ή line out στην κονσόλα (ή και τα 2) ---> δεν χρειάζεσαι πολλά watt..
Συμβουλή: ότι και να διαβάσεις, εμπιστέψου τα αυτιά σου, τι σου αρέσει εσένα σαν ήχος.
Καλό ψάξιμο