Για ένα project...

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Μου ζήτησε τις προάλλες ένα φίλος να του γράψω κάτι θεματικό για κάτι που ετοιμάζει. Με λίγα λόγια ήθελε κάτι σχετικό με το σύμπαν, το διάστημα και τη "διαπίστωση" ότι ουσιαστικά είμαστε μια ελάχιστη κουκίδα μέσα στο άπειρο του κοσμολογικού ορίζοντα.

Προσπάθησα να φανταστώ μια ατμόσφαιρα σύμφωνα με τα παραπάνω και ηχογράφησα αυτό:

Αν υπάρχουν ερωτήσεις/σχόλια, συζητάμε.

Είναι υπέροχο. Είναι φανταστικό και πολύ του γούστου μου. Είναι πολύ πιο space και ατμοσφαιρικό αποτι μας έχεις συνηθίσει, αλλά κατά τη γνώμη μου παραμένει γήινο.

Η κιθάρα κυριαρχεί, είναι εμπρός στο μιξ (εκεί που πρέπει σε γήινα κομμάτια), παίζει επαναλαμβανόμενες μελωδίες, αρκετά bluesy licks, την στιγμή που θέλουμε να αναδείξουμε το άγνωστο, το μυστήριο, το ότι είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό.

Πιθανόν να μπορεί να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα με διαφορετική μίξη, λίγο πιο έντονα reverb/delay, και ίσως προσθήκη κάπου μυστηρίου εφέ στο backround, αφού καθαρίσει λίγο το μιξ. Θα βοηθούσε αν άκουγες κάποια ανάλογη μουσική.

Εάν θα ξαναγραφες κιθάρα, ίσως να ήσουν λίγο πιο λακωνικός και να δώσει παραπάνω χώρο και κίνηση στο space (στο υπόλοιπο μιξ δλδ)

Κομματάρα, όπως και να χει.

παίζει επαναλαμβανόμενες μελωδίες, αρκετά bluesy licks, την στιγμή που θέλουμε να αναδείξουμε το άγνωστο, το μυστήριο, το ότι είμαστε μια σταγόνα στον ωκεανό.

Σωστά το παρατήρησες Γιώργο. Ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό ποστ ότι η "παραγγελιά' είχε μέσα τους όρους "70s" και "γκιλμουρικό". Αν ήταν απολύτως στη δική μου ευχέρεια το μελωδικό κομμάτι., θα ήταν σχεδόν όλο out και με πολύ περισσότερα εφέ.

Το άκουσε? Του αρέσει?
Του το έστειλα αλλά δεν έχει δώσει σημεία ζωής ακόμα. Ή δεν του αρέσει και σκέφτεται πώς να μου το πει διακριτικά ή απλά τον πλάκωσε το πάπλωμα.

Ενα θέμα απλό,ορόσημο,με αρκετές επαναλήψεις θα ταίριαζε καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη,με ελάχιστα εώς καθόλου ρυθμικά μέρη.
Και σίγουρα όχι μπλούζ.
Πανέμορφο αυτό που έφτιαξες,αλλά πιστεύω ότι απέχει από την θεματολογία.
Δέν κάνεις άλλη μιά,λίγο πιό μυστήριος και πιό στατικός,να βάλεις και κανένα synth να βοηθήσει την κατάσταση αφού είμαι σίγουρος ότι το έχεις?

Δέν κάνεις άλλη μιά,λίγο πιό μυστήριος και πιό στατικός,να βάλεις και κανένα synth να βοηθήσει την κατάσταση αφού είμαι σίγουρος ότι το έχεις?
Θα το δω, μπορεί. Αν μου πει κι ο εμπνευστής ότι το θέλει πιο "διαστημικό". θα το κάνω.

Αν ξαναγράψεις κιθάρες, πάρε στρατ και χρησιμοποίησε ένα παχύ fuzzy ήχο, με χαμηλό gain και πολύ compression. Αυτός που έχεις είναι πολύ bluest, με έντονο body. Κάτι λίγο πιο ανάλαφρο θέλει, πιο γκιλμουρικο.

Και το αρχικό εφφέ σα να έχεις whammy bar πώς το κάνεις; Σπρώχνεις το σώμα;

Bigsby έχει

Και το αρχικό εφφέ σα να έχεις whammy bar πώς το κάνεις;

1761482378233.png

Σου παραθέτω και εγώ κάποια, μυστήρια διαστημικά, και γκιλμουρικα κλιπ, διαφορετικά μεταξύ τους. Ίσα ίσα να παίρνεις ιδέες για ατμόσφαιρα

Ενα θέμα απλό,ορόσημο,με αρκετές επαναλήψεις θα ταίριαζε καλύτερα κατά την προσωπική μου άποψη,με ελάχιστα εώς καθόλου ρυθμικά μέρη.
Και σίγουρα όχι μπλούζ.
Πανέμορφο αυτό που έφτιαξες,αλλά πιστεύω ότι απέχει από την θεματολογία.
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήλασαντα.

Μου ζήτησε τις προάλλες ένα φίλος να του γράψω κάτι θεματικό για κάτι που ετοιμάζει. Με λίγα λόγια ήθελε κάτι σχετικό με το σύμπαν, το διάστημα και τη "διαπίστωση" ότι ουσιαστικά είμαστε μια ελάχιστη κουκίδα μέσα στο άπειρο του κοσμολογικού ορίζοντα.

Προσπάθησα να φανταστώ μια ατμόσφαιρα σύμφωνα με τα παραπάνω και ηχογράφησα αυτό:

Προβολή συνημμένου 52283

Αν υπάρχουν ερωτήσεις/σχόλια, συζητάμε.
Έγραψες θεματάρα πάντως.
Bpm;
Αν βρω χρόνο θα την πειράξω.

Εμπνευσμένο, ευχάριστο στο αυτί, τύμπανα (ίσως και μπάσο) μέτρια εν συγκρίσει με τα pads και τις κιθάρες. Αλλά αμφιβάλλω πως πρόκειται για final cut ή κάτι κοντά σε αυτό, οπότε μην πέσεις σε κατάθλιψη με τη σκληρή μου κριτική. :p

Αν ήμουν παραγωγός/στουντιάς/χασομέρης στο control room, θα ζητούσα με ύφος μεγάλου γνώστη

• άλλες δυο οκάδες pads
  • δοκιμή σε ακόμα λιγότερα bpm
  • να πειραχτούν τα drums (ακόμα ακόμα να πάψουν να είναι "αληθινά" και να γίνουν μια "κούφια" λούπα, όσο λιγότερο busy γίνεται)

Αν γίνεται,πές στον άνθρωπο που θέλει την μουσική για το βίντεο/παρουσίαση,να στο στείλει,να γράψεις πάνω σε αυτό που βλέπεις.
Ετσι έπρεπε να το κάνετε εξ αρχής,θα σε βοηθήσει καλύτερα και θα είναι πιό εύκολο.

... και τη "διαπίστωση" ότι ουσιαστικά
είσαι μεγάλος παίκτης και από κει και μετά όλα τα άλλα βρίσκονται.

Θα μπορούσα να πω διάφορα, πχ για κάποιο string machine ή mellotron ήχο, για άπειρο reverb στο snare, για διάφορα τέτοια, αλλά τελικά ό,τι και να σκεφτώ τελικά παραπέμπει σε ό,τι έχω στα αυτιά μου "από τα ήδη γνωστά".
Αν έπρεπε να "ζητήσω" μια διαφοροποίηση, θα ήταν λίγο λιγότερο gain, λίγα λιγότερα πρίμα στην κιθάρα και λίγο περισσότερο άνοιγμα στον ήχο με κάποιο chorus. Λέω τώρα....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back