Βοήθεια για την αναγνώριση ενισχυτη.

Stinky

Της παρέας
Ενα φιλαρακι, μου λεει εδω και μερες για εναν ενισχυτη που εχει μπας και ξερω τι ειναι, αλλα οσο και αν ψαξαμε δεν βρικαμε κατι.

Τον ενισχυτη τον ειχε αγορασει απο εναν δασκαλο του γερο λαουτιερη πριν χρονια, και συμφωνα με τα λεγομενα του ειναι κατασκευασμενος την δεκαετια του 70.

Σιγουρα εχει λαμπες μεσα. Ειναι κεφαλη, γιατι εχει και ξεχωριστη καμπινα.

Το περιεργο ειναι ομως οτι το κεφαλι εχει 4 υποδοχες για οργανα κατι που δεν εχω ξανακουσει. Η μια αναγραφει guitar πανω, η αλλη violin και οι αλλες 2 δεν φαινετε τι γραφουν γιατι εχει ξεθωριασει.

Πανω απο καθε τετοια υποδοχη εχει το eq της.

Η ολη κατασκευη ειναι μεταλικη.

Ξερω οτι θα βοηθουσε μια φωτογραφια, αλλα προς το παρον δεν εχω...

Απο την περιγραφη παει καπου ο νους σας? Μηπως ειναι κανενας hi fi ?

Ευχαριστω

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δίνεις πολύ λίγα στοιχεία και καθόλου φωτογραφίες για να λάβεις απαντηση...

πάντως το να υπάρχουν πολλές είσοδοι και μάλιστα για διαφορετικού τύπου όργανα, δεν είναι ανήκουστο (αν και μη συνηθισμένο), βλέπε farfisa, ampeg

Βάλε φώτος!!

Φωτογραφιες δεν εχω προς το παρον γιατι και οι 2 υπηρετουμε εκτος πολεως.

Του εδειξα εναν farfisa και μου ειπε οτι η αρχιτεκτονικη του μοιαζει παρα πολυ με αυτον

amplivox2hap.jpg

Ρωταω γιατι θελει να τον ξεφωρτωθει οσο οσο, οποτε αν ειναι κατι καλο να μην παει χαμενη η ευκαιρια

Ο farfisa που έβαλες έχει αυτό που σου είπα, πολλές εισόδους (με ξεχωριστές ρυθμίσεις).

Δεν μπορούμε να ξέρουμε φυσικά αν είναι farfisa ο ενισχυτής του φίλου σου, αλλά προσωπικά τους βρίσκω υπέροχους ηχητικά (τους λίγους που έχω ακούσει).

Τι να πω, μπορεί να είναι οτιδήποτε, αξιολόγηση και κοστολόγηση μόνο με σαφείς πληροφορίες και κυρίως με το σημαντικότερο (που δεν ξέρουμε!) πως παίζει!!!

Όποτε μπορέσεις βάλε φώτος και πιστευω πως όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε διαφωτίσει

:)

Αυτο που θα ηθελα ειναι να μαθω αν απο τα παραπανω μπορουμε να καταλαβουμε αν ειναι ενισχυτης κιθαρας η κατι αλλο οποτε να μην συνεχισω το ψαξιμο.

Απλα αποτι μου πε το παιδι, σε αυτους πετουσαν πανω 4 οργανα και βγαζαν κρητικα γλεντια.

Δεν εχει και αυτος ιδεα για να βοηθησει να καταλαβω

Αφου οταν τον ρωτησα αν ξερει ποσα βατ ειναι μου λεει "βγαζει ανετα πανηγυρι 500 νοματεους"  ;D

Με τα στοιχεία που δίνεις δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ενισχυτής κιθάρας.

Η πιο απλή λύση είναι να βάλεις πάνω του κιθάρα! έτσι απλά θα ακουστεί αν είναι hi fi ή ενισχυτής κιθάρας!

Stinky είπε:
Αυτο που θα ηθελα ειναι να μαθω αν απο τα παραπανω μπορουμε να καταλαβουμε αν ειναι ενισχυτης κιθαρας η κατι αλλο οποτε να μην συνεχισω το ψαξιμο.

Απλα αποτι μου πε το παιδι, σε αυτους πετουσαν πανω 4 οργανα και βγαζαν κρητικα γλεντια.

Δεν εχει και αυτος ιδεα για να βοηθησει να καταλαβω

Αφου οταν τον ρωτησα αν ξερει ποσα βατ ειναι μου λεει "βγαζει ανετα πανηγυρι 500 νοματεους"  ;D
Ενισχυτή κιθάρας με την έννοια ότι θα έχει κανάλια , εφφε κλπ μόνο για κιθάρα δεν είναι αλλά σίγουρα θα έχει ένα καλό καθαρό κανάλι σχεδιασμένο και για κιθάρα (στο guitar input).

Πρακτικά είναι ένας αυτοενισχυόμενος μίκτης του 70 με λυχνίες

Από ισχύ, αν υποθέσουμε ότι είναι 500 οι νοματέοι, και καθένας ακούει (σε dB) ικανοποιητικά στο 0.1W , τότε η ολική ισχύς εξόδου θα είναι περίπου

500 Χ 0.1= 50W rms ... ;D

Πέρα από την πλάκα, από 40 έως 100W θα πρέπει να είναι αφού έβγαζε και live

Δές το όσο όσο πόσο είναι ακριβώς....
Tα λογια του ηταν "αν τον θες παρτον αλλιως θα τον πεταξω"

Θα μου πεις αφου ειναι τζαμπα γιατι να μην τον παρεις. Και η απαντηση ειναι οτι αν εχει το μεγαθος ντουλαπας και μου ειναι αχρειαστος τι να τον κανω?

Εχω και μια σχετικη ελειψη χωρου οποτε μονο για να μαζευω σαβουρα δεν ειμαι...

ΜΗΝ τον πετάξετε...! υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα (κι εγώ ανάμεσά τους) που θα την μάζευαν αυτη τη σαβούρα!  :)

Ενισχυτή κιθάρας με την έννοια ότι θα έχει κανάλια , εφφε κλπ μόνο για κιθάρα δεν είναι αλλά σίγουρα θα έχει ένα καλό καθαρό κανάλι σχεδιασμένο και για κιθάρα (στο guitar input). Πρακτικά είναι ένας αυτοενισχυόμενος μίκτης του 70 με λυχνίες
Aν υποθεσουμε οτι τον περνω, και στο μελλον αγορασω μια τελε, θα εχω το πολυποθητο τουανγκ ;D ;D

Περα απο την πλακα, δεν καταλαβα και πολλα απο αυτα που ειπες, καθοτι ασχετος, αλλα υποθετω οτι σαν πλατφορμα ενα καλο καθαρο καναλι, μπορω να τον φερω στα μετρα μου με τα καταλληλα πεταλακια ε?

Θελω να πω δεν ειναι κατι αοσμο και αηχο

Stinky είπε:
Aν υποθεσουμε οτι τον περνω, και στο μελλον αγορασω μια τελε, θα εχω το πολυποθητο τουανγκ ;D ;D

Περα απο την πλακα, δεν καταλαβα και πολλα απο αυτα που ειπες, καθοτι ασχετος, αλλα υποθετω οτι σαν πλατφορμα ενα καλο καθαρο καναλι, μπορω να τον φερω στα μετρα μου με τα καταλληλα πεταλακια ε?

Θελω να πω δεν ειναι κατι αοσμο και αηχο
άοσμο?...

Ναι, εννοώ ότι θα έχει ένα καθαρό κανάλι για κιθάρα με eq. Αλλά μπορείς να πειραματιστείς βαζοντας την κιθάρα και στις άλλες εισόδους του. Με πεταλάκια φτιάχνεις ο,τι ήχο θέλεις και μάλιστα δε θα έχεις τζιτζικίσματα σε τέτοιο μηχάνημα(κυρίως επειδή είναι λαμπάτο και 70s που δεν έδιναν πολύ σημασία στις πρίμες όπως στα μετέπειτα hi-fi).

Είχα βάλει κάποτε το boss metal zone σε μικρό λαμπάτο των 70ς και ήταν πολύ καλύτερη η παραμόρφωση από ό,τι ακούγεται σε σύγχρονους solid state και 5w λαμπάτους amps.

Nα επαναφερω λιγο το θεμα. Παρακατω εχω μια φωτογραφια του ενισχυτη. Οποιος μπορει να με βοηθησει ευπροσδεκτος.

Δεν εχει τυχει να δω κατι παρομοιο.

Εικόνα0096.jpg

Είναι σπάνιος organ amp(ενισχυτής για παλιό αρμόνιο και κιθάρα).

Mια χαρά είναι πάντως, αν δουλεύουν όλα θα είσαι jet. Εχει EQ, tremolo & reverb effects, 4 εισόδους, treble boost, bass boost, με ένα overdrive pedal μπροστά ως δεύτερο κανάλι θα είναι μια χαρά. Και all tube, τι άλλο θες?...

Ωστε organ amp ε? Δεν το χω ξανακουσει, αλλα σε κεφαλη δεν φερνει καθολου. Σαν ενισχυτης ηχοσυστηματος μοιαζει περισσοτερο. Το επισης περιεργο ειναι οτι δεν αναφερει πουθενα μαρκα. Ουτε ενα στοιχειο...

Εχει και μια καμπινα που γραφει πανω Mac. 2Χ12 πρεπει να ναι αποτι μου πε. Υποθετω ειναι η μαρκα της. Ουτε αυτο το εχω ξανακουσει...

Kαι μια φωτογραφια απο την πισω πλευρα του. Σε κακη κατασταση

Εικόνα0099.jpg

Stinky είπε:
Ωστε organ amp ε? Δεν το χω ξανακουσει, αλλα σε κεφαλη δεν φερνει καθολου. Σαν ενισχυτης ηχοσυστηματος μοιαζει περισσοτερο. Το επισης περιεργο ειναι οτι δεν αναφερει πουθενα μαρκα. Ουτε ενα στοιχειο...

Εχει και μια καμπινα που γραφει πανω Mac. 2Χ12 πρεπει να ναι αποτι μου πε. Υποθετω ειναι η μαρκα της. Ουτε αυτο το εχω ξανακουσει...

Kαι μια φωτογραφια απο την πισω πλευρα του. Σε κακη κατασταση
Το rear panel θέλει οπωσδήποτε τρίψιμο και πέρασμα με αντισκωριακό... Κατά τ΄άλλα πρέπει να υπολογίσεις ό,τι μπορεί να χρειαστεί και κάποια συντήρηση ο ενισχυτής. Για παράδειγμα, σε vintage ενισχυτές(π.χ. fender bassman), μπορεί κάποιοι πυκνωτές να έχουν ταλαιπωρηθεί και να θέλουν αλλαγή, επίσης, οι μονώσεις των καλωδίων θέλουν οπωσδήποτε έλεγχο και για λόγους ασφαλείας. Τα pots, κλασσικά, μπορεί να θέλουν λίγο φύσημα και πέρασμα με contact cleaner. Δεν κοστίζουν πάρα πολύ αλλά υπολόγισέ τα.

Πολύ ενδιαφέρον μηχάνημα.... απο τα λίγα που φαίνονται το βρίσκω απίθανο να είναι σε κατασταση plug and play, αλλά κάτι μου λέει πως θα είναι σουπερ αν συντηρηθεί!

Θα κάνω μια μαντεψιά πως έχει κάποια σχέση με την Ιταλία...

Παιδες θα το ξεκινησω το προτζεκτ.

Απολυομαι σε κανα μηνακι, και μεχρι να επανελθω σε γοργους ρυθμους θα ασχοληθω με αυτο.

Λες θα φυγει η σκουρια με τριψιμο? Γιατι το κοβω λιγακι δυσκολο.

Οσον αφορα την μαντεψια, μαλλον θα παραμεινει μαντεψια καθως δεν αναφερει απολυτως τιποτα το εργαλειο πανω.

Παντως ειναι ετοιμο να παιξει. Το πως θα παιξει ειναι ενα θεμα. Εβαλε το φιλαρακι πανω το λαουτο του και παιζει κανονικα αποτι μου λεει...

Y.Γ. Ρε λες να το περασω κανα snakeskin tolex?  ;D

good find! που λενε οι γνωστοι

εννοειται οτι αν ειναι να τριψεις σασι κλπ θα βγαλεις το "ηλεκτρονικο" κομματι απο μεσα.

αν ειναι λαμπατο οπως λες, λογικα θα εχει ηλεκτρολυτικους πυκνωτες που λογω ηλικιας ειναι πολυ πιθανο να ειναι σε κακη κατασταση.

προχωρα προσεκτικα και αν δεν ξερεις τι κανεις καλυτερα βρες καποιον που ξερει.

θα μπορουσα βεβαια να σε απαλαξω απο αυτο το βαρος, αν ηθελες...  ;D  ;D

ειναι παλιο μηχανημα και θελει προσοχη.

ευγε και παλι και καλος πολιτης

Trending...

Νέα θέματα

Back