Vasmar
Της παρέας
Καλησπέρα.Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.Χθες (πολύ κακώς) πείραξα το nut της κιθάρας μου (squier classic vibe 50's strat) στην εγκοπή της σολ χορδής.Συγκεκριμένα,επειδή θεώρησα ότι πρέπει να είναι λίγο πιο πλατιά η εγκοπή έκανα...επέμβαση με αποτέλεσμα (μάλλον) να την βαθύνω εκτός από το να την πλατύνω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα
1) Να χαμηλώσει το action ,με αμεση συνέπεια η σολ χορδή ,να ακουμπάει απειροελάχιστα στο ΠΡΩΤΟ τάστο
2)Να μειωθεί η κλίση της σολ χορδής μεταξύ του Nut και του κλειδιού.
3) Να ξεκουρδίζει η σολ χορδή όταν κάνω μερικά bends βαρβάτα (3 semitones)
Χωρίς να είμαι ειδικός και καθαρά διαισθητικά θεωρώ ότι η λύση στο πρόβλημα πιθανότατα είναι η εγκοπή της σολ να μειωθεί σε βάθος .
Η λύση του νέου nut δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει προς το παρόν γιατί αφενός believe it or not ,εργοστασιακά το stock έτυχε να είναι πολύ καλά κομμένο (!) κι αφετέρου θέλω άμεση λύση επειδή υπάρχουν μερικά lives πολύ σύντομα.
Σας είμαι υπόχρεος γιατί είμαι εκ των προτέρων σίγουρος ότι θα δοθεί λύση από τους ειδικούς του forum !!
1) Να χαμηλώσει το action ,με αμεση συνέπεια η σολ χορδή ,να ακουμπάει απειροελάχιστα στο ΠΡΩΤΟ τάστο
2)Να μειωθεί η κλίση της σολ χορδής μεταξύ του Nut και του κλειδιού.
3) Να ξεκουρδίζει η σολ χορδή όταν κάνω μερικά bends βαρβάτα (3 semitones)
Χωρίς να είμαι ειδικός και καθαρά διαισθητικά θεωρώ ότι η λύση στο πρόβλημα πιθανότατα είναι η εγκοπή της σολ να μειωθεί σε βάθος .
Η λύση του νέου nut δεν νομίζω ότι με ενδιαφέρει προς το παρόν γιατί αφενός believe it or not ,εργοστασιακά το stock έτυχε να είναι πολύ καλά κομμένο (!) κι αφετέρου θέλω άμεση λύση επειδή υπάρχουν μερικά lives πολύ σύντομα.
Σας είμαι υπόχρεος γιατί είμαι εκ των προτέρων σίγουρος ότι θα δοθεί λύση από τους ειδικούς του forum !!