Οι NOVAL & SD Antiquities ειναι φοβεροι και σχετικα ευκολο να βρεθουν.Κριμα που δεν βγαζει η Bare Knuckle μαγνητες για jazzmaster γιατι τωρα που τους εισαγει ο Πλουμης (http://musicrepair.weebly.com/) θα ηταν πολυ καλη ευκαιρια για upgrade...
Οι NOVAL & SD Antiquities ειναι φοβεροι και σχετικα ευκολο να βρεθουν.Κριμα που δεν βγαζει η Bare Knuckle μαγνητες για jazzmaster γιατι τωρα που τους εισαγει ο Πλουμης (http://musicrepair.weebly.com/) θα ηταν πολυ καλη ευκαιρια για upgrade...
Εχω μερικα CTS 1M για τα "κατω" ποτενσιομετρα, αλλα για τα "πανω" σκεφτομαι αυτα απο Banzai:elavd είπε:Για αναβάθμιση των ηλεκτρονικών της τι (και από πού) σκέφτεσαι;
Αυτος ειναι ο bridge, που ειναι μαλλον λιγο παραπανω ...fatούλης.geodimitri είπε:Το μόνο που δεν μου άρεσε πολύ, είναι η θέση του μαγνήτη που παίζει πρώτη στα δύο πρώτα clip που ανέβασες.
Ναι θελει σιγουρα, αλλα οπως λες δεν ειναι δυσκολη δουλεια.odis13 είπε:Αν βαλεις CTS θα χρειαστουν και λιγο ανοιγμα οι τρυπες του pickguard, αλλα αυτο δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.
Αν τα original CTS εχουν 3mm shaft ειναι ιδια με αυτα που βρηκα στον banzai.myster_maze είπε:Καλύτερα πάρε τα original pots (3mm) να μην κάνεις πατέντες, θα τα βρεις κάπου σε λογική τιμή, στην τελική δώσε μερικά χρήματα παραπάνω, θα ξεχρεωθείς με το μπελά που θα γλιτώσεις.
ο καιρός γαρ εγγύς... 8) ;DΒγάλε καμιά φωτό με τον Twin παρέα!?![]()
Μήπως να πάρεις και thumbwheels?!alderbody είπε:Το θεμα ειναι τωρα τι γινεται που ολα θελουν μοντα για να μπουν?
Ειναι κανεις με γνησια jazz/jag να μετρησει με παχυμετρο τους αξονες των minipots?
Δεν ξέρω τις διαφορές στις squier!!! μπορώ όμως να σου πω τις διαφορές από τις Japan και USA jazzmaster. στη φωτό τα πάνω είναι AVRI rollers και κάτω είναι Japan, αν και τα rollers δεν είναι σαν της Japan (υποθέτω είναι allparts?). Έχω την υποψία ότι το λαμάκι που "πάνω" κυκλώματος στις squier είναι διαφορετικό και από τις δύο. Αν και απ' όσα έχω διαβάσει τα pickguard έχουν ίδια specs με τις AVRI (ίδιες θέσεις στις τρύπες δλδ).alderbody είπε:παντως συγκρινοντας τις δυο φωτογραφιες απο τον grguitars:
![]()
![]()
φαινεται οτι στην δευτερη που αναφερεται σε generic kit που προφανως δεν περιλαμβανει CTS mini pots, οι εσωτερικες διαμετροι των thumbweels ειναι μεγαλυτερες.
Αρα, στις δικες μας jazzmaster αν θελουμε cts θα πρεπει ή να παρουμε tw για AVRI, ή να "φαρδυνουμε" τους αξονες.
Ολα καλα με τη δευτερη μεθοδο, αρκει το set screw να φτανει βαθια για να ασφαλισει καλα.
edit: Επισης, μια αμφιβολια που εχω ειναι στο κατα ποσο στα γνησια μινι το σπειρωμα ειναι φαρδυ ή στενο. Γιατι αν ειναι στενο θα εχουμε θεμα με το λαμακι που τα συγκρατει.
Αν ειναι φαρδυτερα μπορεις να μεγαλωσεις την τρυπα, αν ειναι (πολυ) στενοτερο ομως τι γινεται?
Τουλαχιστον τα mini CTS του Banzai εχουν ιδια διαμετρο σπειρωματος με τα Alpha.