"Twins" - fusiongtr

fusiongtr

Φάσιον ο Παλαιοχορδίτης
Πρόσφατα έμαθα κάποια πράγματα που με συγκλόνισαν!

Έπρεπε να τα βγάλω κάπως από μέσα μου αλλά δεν ήξερα πώς.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μια Κυριακή βράδι με συνφορουμίτη από την Βόρεια Ελλάδα, έγραψα αυτό το κομματάκι, που το αφιερώνω σε δύο νεογέννητα δίδυμα κοριτσάκια που δεν θα γνωρίσω ποτέ, και την υπέροχη μαμά τους, με την οποία είχα την τύχη να μοιραστώ κάποια πολύ σημαντικά χρόνια της ζωής μου.

Τους εύχομαι να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένοι, γιατί δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο.

Το κομμάτι είναι κάτι σαν "αυτόματη γραφή".

Απλά έπιασα την κιθάρα, και χωρίς να ξέρω τι παίζω, βγήκε αυτό.

Σαν να ήθελα κάτι να μου πω!

Είναι όλο γραμμένο με το σκάφος μου, ένα ταπεινό αλλά πανέμορφο (και στην εμφάνιση και στον ήχο) Greg Bennett Jz-3.

Το μπάσο είναι γραμμένο με midi κιθάρα και Edirol vst.

Σας ευχαριστώ πολύ αν κάνετε τον κόπο να το ακούσετε.

EDIT: Μην το σκέφτεστε, "χώστε μου". ?

Twins.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να χε μόνο ένα real double bass (και καμιά σκουπίτσα)... Πολύ ωραίο, φίλος...

Λοιπόν Στράτε. Το κομμάτι έχει ένα εξαιρετικό θέμα και μερικές πάρα πολύ καλές στιγμές στον αυτοσχεδιασμό του. Θεωρώ ότι το θέμα, μαζί με αυτές τις καλές σου στιγμές, είναι άνετα επιπέδου δισκογραφίας.

Παρόλα αυτά, έχεις και αρκετό, ολίγον αμήχανο "mumbling" όπου διαφαίνεται δισταγμός και χάνεις τη σιγουριά σου. Το αυτό και για το σημείο με τα αρπέτζια που τεχνικά είναι λίγο στο περίπου.

Δεν ξέρω πόσο "μελέτησες" το κομμάτι πριν το γράψεις τελικά, αλλά νομίζω ότι του άξιζε λίγη παραπάνω ενασχόληση και μια μερική τιθάσευση του "άναρχου" του εγχειρήματος προκειμένου να μιλάμε για ένα αριστούργημα. Εννοείται πως όλα αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις βέβαια.

Πολύ ωραίος ο ήχος της κιθάρας.

Εχετε βαλθει να μας τρελανετε εσυ κι αυτος ;D ο JJ μ'αυτα που γραφετε.

Σκοτεινο αλλα και γλυκο ταυτοχρονα.

Υπεροχο απο καθε αποψη!

Στρατο τι να πω ? Αφωνια για να μιλησουν αυτοι που μπορουν μετα απο αυτο που ακουσα  :)

Μπραβο ρε φιλε.Γουσταρα πολυ.Κατι τετοια κομματια ειναι η χαρα του να μην ακους στιχους αλλα να τους φανταζεσαι  :)

Και μόνο ο σκοπός για τον οποίο γράφτηκε μετράει  ;)

Είσαι ωραίος φίλε φούζιε  :)

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ που το ακούσατε.

@Ray: Δεν ήθελα τύμπανα καθόλου σ' αυτό. Εκτός κι αν εννοείς ηλεκτρική σκουπίτσα. Ένα αληθινό όρθιο μπάσο όμως....

@Πάνο, marioG542, geodimitri, Χρήστο, χαίρομαι που σας άρεσε και πραγματικά σας ευχαριστώ πολύ.

@Σπύρο έχεις δίκιο για το "αμήχανο" του πράγματος. Δεν ήταν θέμα "μελέτης". Έγραψα το θέμα (που όπως είπα βγήκε εντελώς αυθόρμητα) και είχα το σόλο.

Έπαιζα, έγραφα, αλλά δεν μου άρεσε τίποτα και τα έσβηνα όλα.

Εχθές λοιπόν είπα να κάνω ότι και στο θέμα. Έπαιξα χωρίς να με νοιάζει τι και πώς, έγραψα δύο τρία, και κράτησα ένα, χωρίς πολλά πολλά.

Όντως σήκωνε διορθώσεις, αλλά μετά θα το ξανασκεφτόμουν πάλι και θα τα έσβηνα όλα, οπότε.... ;D ;D ;D ;D

Η αρμονία στο Β μέρος πάντως (όταν την έψαξα ;D ;D) είναι λίγο "γειά σου". ;D ;D ;D

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια (άκου εκεί "επιπέδου δισκογραφίας").

@Γιώργο είσαι αδερφός, να' σαι καλά.

@"Αφεντικό" τι να πω! Τέτοια σχόλια από σένα με κάνουν και κοκκινίζω, αν και υπερβάλλεις.

Ταπεινά ευχαριστώ.

Κομμάτια σαν κι αυτό βγαίνουν κατ ευθείαν απο τη ψυχή και δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός.

Όποιος δεν είδε το δάσος ας κοιτάει τα δέντρα

Μπράβο σου.

fusiongtr είπε:
@Ray: Δεν ήθελα τύμπανα καθόλου σ' αυτό. Εκτός κι αν εννοείς ηλεκτρική σκουπίτσα. Ένα αληθινό όρθιο μπάσο όμως....
Ένα θρόισμα σκουπίτσας μόνο, τίποτα άλλο... Αλλά και χωρίς θα είμαι οκ. Το τρίξιμο όμως του κοντραμπάσου χρεάζεται λέμε...

BTW θέλω κι εγώ όταν μεγαλώσω να μπορώ να παίζω έτσι, στο στυλ αυτό...

Έχω ματαγράψει στο παρελθόν ότι ο ο ψηλός και ... είναι κιθαρισταράς. Ε! λοιπόν, επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως. ;)

Νάσο μου ευχαριστώ πολύ.

Ναι, βγήκε από κάπου εκεί μέσα σίγουρα, και είναι πραγματικά πολύ περίεργο αυτό (το να μην ξέρω τι παίζω αλλά να βγαίνει κάτι τέτοιο).

Ray το τρίξιμο (και όχι μόνο) του όρθιου το ήθελε δεν λες τίποτα.

Αν θέλεις είμαι σίγουρος ότι μπορείς να παίξεις και σε τέτοιο ύφος. :)

Νέστορα σταμάτα τις κολακείες βρε! ;D ;D ;D ;D ;D

Ευχαριστώ πολύ φίλε, ξέρεις ότι ο λόγος σου μετράει για μένα. :)

chiego thank you.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις να παίξεις...στο συγκρότημά μου!! ;D ;D

Μπράβο παλικάρι μου!

Στράτο είσαι εσύ;

Γιατί με έναν άλλο (Στράτο) που τα λέγαμε  ;D  μου είχε πει «εγώ... α μπα... δεν μπορώ να παίξω... α πα πα...» και κάτι άλλα τέτοια κουλά  ;)  :)

Εξαίρετος  8)

Κύριε Ανέστη! Εσείς εδώ?  :o ;D ;D ;D

Τιμή μου και ευχαριστώ.

marathon είπε:
Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις να παίξεις...στο συγκρότημά μου!! ;D ;D
Δηλαδή τι κατάλαβες? Γιατί θέλω, αλλά δεν μπορώ!

Εγώ είμαι βρε Τέρυ (δεν έχω δίδυμο ;D ;D ;D), και αλήθεια σου έλεγα.

Να 'σαι καλά ρε φίλε πολύ χαίρομαι αν το βρήκες ενδιαφέρον.

Βρε αλήθεια μου λέτε ότι είναι καλό ή με δουλεύετε?

Βρήκα κομμάτι να ακούω μετά το Closing Time του Tom Waits :) Ο ήχος εξαιρετικός και προς εποικοδομητική κριτική και επειδή το έχεις χαλαρά, στα πλαίσια των όσων είπε ο Σπύρος, σκέψου να δοκιμάσεις να κάνεις ένα take ακόμη (χωρίς να θέλω να το ακούσω σε αποστειρωμένη μορφή προφανώς! Είναι ήδη στην playlist μου πάντως, μπράβο :)

PS: Στο 2.37 τι χτύπησες! Μαγεία!

fusiongtr είπε:
Βρε αλήθεια μου λέτε ότι είναι καλό ή με δουλεύετε?
Όταν το άκουσα μου χάλασε την διάθεση :'(...οπότε ναι μάλλον είναι καλό!

Υ.Γ Νομίζω αξίζει να του κάνεις μια καλύτερη ηχογράφηση  ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
235
Εμφανίσεις
22K
Απαντήσεις
62
Εμφανίσεις
10K
Απαντήσεις
33
Εμφανίσεις