Sorry για αυτό που θα πω, μπορεί να λέω βλακείες (παίζω κιθάρα και ξέρω ελάχιστα πράγματα από πλήκτρα), αλλά νομίζω οτι ο καθηγητής σου σου λέει μ@λακίες και δεν θα έπρεπε να τον ακούσεις.harry86 είπε:Ψαχνω ΜΟΝΟ για ακουστικο πιανο, ο καθηγητης μου, μου το ξεκαθαρισε. Τζαζ πιανο κανω δε γινεται να μην εχω ακουστικο πιανο, μου ειπε...
Το τι είναι σωστό το ξέρουμε Sami αλλά δεν θα του το πληρώσει ο δάσκαλος τουλάχιστον ας ξεκινήσει με κάτι τέτοιο και μετά αν τόσο πολύ το θέλει και το έχει πάει και για ακουστικό....... τώρα αν είναι ο ίδιος είναι αποφασισμένος για ακουστικό Πάω πάσο...Sami Amiris είπε:Συγνώμη που θα το πώ αυτό, αλλά ο ήχος είναι το Α και το Ω στη μουσική. Αν κάνεις κλασσικό πιάνο, θες ακουστικό πιάνο. Αν θες να κάνεις κανονικό jazz πιάνο με τις σημερινές απαιτήσεις, οι τεχνικές σου απαιτήσεις είναι οι ίδιες αν είσαι σοβαρός, ξαναλέω, με τα δεδομένα του σήμερα. Άρα πάλι το ακουστικό πιάνο είναι μονόδρομος, όλα τα άλλα είναι υποκατάστατα.
Νότες μαθαίνεις παντού. Δυναμικές, phrasing, swing κτλ ΔΕΝ μαθαίνεις στο ηλεκτρικό. Τα καταστρέφεις συστηματικά στο ηλεκτρικό. Όπως ακριβώς και για έναν κλασσικό.
Just my 2%.
Σπάζομαι όχι στην γνώμη σου και την άποψη σου που είναι σωστή αλλά στον τρόπο που του το ξεκαθάρισε ο δάσκαλος του.Sami Amiris είπε:Κακώς σπάζεσαι, άλλωστε ο άνθρωπος δεν ζήτησε ηλεκτρικό, silent ζήτησε εξαρχής. Όλοι ξέρουμε και το σωστό και το λάθος και το ακριβό και το φθηνό, και το πραγματικό και το υποκατάστατο. Ο φίλος δεν ζήτησε ηλεκτρικό πιάνο. Silent ζήτησε. Για ποιό λόγο λοιπόν σπάζεσαι; Επειδή επισημαίνω την αλήθεια σε κάποιον που ούτως ή άλλως ακουστικό πιάνο ήθελε;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Και τι ηχοχρωμα εχει? Μπουζουκιου?NikosP είπε:Το ακουστικό πιάνο όταν είναι σε κατάσταση "silent" γίνεται ψηφιακό. Δεν έχει το ηχόχρωμα του ακουστικού πιάνου.