Το synth του σκυλάδικου και άλλα παράξενα...

Alchemist

Noiz Addict
Κατα καιρούς βλέπω διάφορα θέματα στο Noiz, στα οποία πληκτράδες που έχουν το Korg Trinity ψάχνουν για ήχους "σκυλάδικης" χρήσης. Καλώς μέχρι εδώ αλλά μου δημιουργήθηκε η εξής απορία...

Για ποιόν λόγο αυτό το synth έχει γίνει ψωμοτύρι στα σκυλάδικα; Καινούριο δεν είναι, ιδιαίτερα φτηνό ως μεταχειρισμένο δεν είναι, υπάρχει το Triton που θεωρητικά είναι πολύ ανώτερο, τι είναι αυτό που κάνει τους πληκτράδες που παίζουν σε σκυλοκαταστάσεις να προτιμούν το Trinity;

Επειδή είχα ένα Trinity στα χέρια μου για κάποιο διάστημα, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι το σκυλέ υπάρχει σε αυτό το όργανο που, στα αυτιά μου τουλάχιστον, είναι μανούλα για ροκ και συναφή είδη.

Φιλοσοφικά ερωτήματα ζητούν απάντηση... :roll:

Καλά τώρα τελευταία πιο πολλά τρίτον και κάρμα βλέπεις....ειδικά σε κάτι εκπομπές που καλούν τραγουδιστές...πρωινής ζώνης.....

Α...Και πολλέ φορές Roland Fantom...

Καλά τώρα τελευταία πιο πολλά τρίτον και κάρμα βλέπεις....ειδικά σε κάτι εκπομπές που καλούν τραγουδιστές...πρωινής ζώνης.....
Α...Και πολλέ φορές Roland Fantom...
Εντάξει, λογικό είναι να πάρει ένας πληκτράς Triton ή Fantom. Μουράτα, τελευταία μοντέλα και τα top από Korg και Roland. Και το Karma είναι μουράτο με το κόκκινο το χρωματάκι!

Το Trinity όμως ποιός το ξέρει και το προτιμάνε όλο και περισσότεροι;

ΒΑσικά....Όντως αξιοπερίεργο....Το Μ1 πόσο κάνει...Είναι εύκολο να το βρεί κανείς μεταχειρισμένο??

To θέμα δεν είναι τι μοντέλα χρησιμοποιούν οι πληκτράδες στα σκυλάδικα, αλλά τι ήχους... Πιο ομογενοποιημένοι και κιτσάτοι ήχοι δεν μπορούν να υπάρξουν ανεξαρτήτως οργάνου: πιάνο με τόνους reverb, τα κλασικά σκυλάδικα strings που παίζουν τέταρτα σε θέσεις, κάτι ψευδο-κλαρίνα με το pitch να ουρλιάζει κά. Το Karma νομίζω κέρδισε πόντους λόγω χρώματος (όπως είπώθηκε παραπάνω) μιας και το Nord Lead είναι μεν εντυπωσιακό αλλά πολύ "μπλιμπλικάτο" για τους "μαέστρους" και τους τραγουδιστές που ζητούν strings εδώ και τώρα...

Οσο για το Τρινιτι, η εξήγηση που δίνω είναι απλή: καθώς οι ήχοι είναι στάνταρ στα τραγούδια και τις διαφορετικές μαγαζο-καταστάσεις, αγοράζοντας ένα τέτοιο πλήκτρο έχεις τοκεφάλι σου ήσυχο πως θα έχεις όλους τους ήχους που απαιτούνται για τη δουλειά... (όπως ο reggae-άς θέλει ένα καλό hammond, καιο φανκάς ένα καλό rhodes/hammond/clavinet).

Καλά ασχετο βεβαια...αλλά τι θεικό χρώμα έχουν αυτά τα nord......Σε ωθούν να αμρτήσεις και να τα αγοράσεις...:lol:

Προφανως θα εχει ολους τους ηχους του...Μ1 .. :lol: (αλλο θρυλικο σκυλοσυνθι... :lol: )
Το Trinity δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ήχο του Μ1 !!! Το ξέρω ότι φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αλήθεια. Αντίθετα, τα διάφορα 01WFD ή η σειρά Τ είχε όντως τους ήχους του Μ1, αλλά για κάποιο λόγο δεν εδραίωσαν φήμη στο σκυλοχώρο.

¶γνωσται αι βουλαί του πληκτρά-σκυλά.

Ασχετο, αλλά αμάρτησα δις! :wink: και δεν το μετάνοιωσα ποτέ (άλλο αν δεν έχουν τα strings του Triton :lol: )

Τι να κάνεις τα βιολιά ένω έχεις απιστευτους μπλιμπλικοηχους και τρομερά vintage πλήκτρα...Αχχχ...Απονη ζωή...και η πλάκα είναι ότι όταν βρώ τα λέφτα για να το αγοράσω το nord electro που μου έχει καρφωθεί...δεν θα υπάρχει...ΑΑΑΑΑΑχχχχ

τοτε θα πάρεις το Nord Stage που θα έχει ρίξει και την τιμή του όμως, ή θα το ψάξεις μεταχειρισμένο

Mpaa...ΌΛοι λένε τα χειρότερα....Ότι και καλά κάτι παίζει πρόβλημα με την τροφοδοσία...και μπλαμπλαμπλα.....

Ειδομεν....Αχχχχ

Για ποιόν λόγο αυτό το synth έχει γίνει ψωμοτύρι στα σκυλάδικα; Καινούριο δεν είναι' date=' ιδιαίτερα φτηνό ως μεταχειρισμένο δεν είναι, υπάρχει το Triton που θεωρητικά είναι πολύ ανώτερο, τι είναι αυτό που κάνει τους πληκτράδες που παίζουν σε σκυλοκαταστάσεις να προτιμούν το Trinity;

Φιλοσοφικά ερωτήματα ζητούν απάντηση... :roll:[/quote']

Χωρίς να είμαι πληκτράς αλλά απο την πείρα μου σε ηχογραφήσεις διαφόρων ειδών μουσικής γνωρίζω ότι το προτιμούν όπως παλιά το Μ1 γιατί(θα αναφέρω την πρόταση όπως την άκουσα απο πληκτρά που παίζει χρόνια αυτό το είδος) βγάζει ΚΛΑΜΑ... Τα σχόλια δικά σας.

Χωρίς να είμαι πληκτράς αλλά απο την πείρα μου σε ηχογραφήσεις διαφόρων ειδών μουσικής γνωρίζω ότι το προτιμούν όπως παλιά το Μ1 γιατί βγάζει ΚΛΑΜΑ... Τα σχόλια δικά σας.
Κλασική (και τραγική) ατάκα σκυλά που προσκυνάει στο άκουσμα του "κλάματος" που βγάζει ένα Korg M1 ή ένας αμανές του Γονίδη. Μπλιάχ και έλεος δηλαδή...

Mpaa...ΌΛοι λένε τα χειρότερα....Ότι και καλά κάτι παίζει πρόβλημα με την τροφοδοσία...και μπλαμπλαμπλα.....

Ειδομεν....Αχχχχ

-------------------------------------

μην μασάς... Προβλήματα βγάζουν όλα τα σύνθια, αλλά μετά από ένα-δύο χρόνια με τα σχετικά updates έρχονται. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να ακούσεις σχόλια από χρήστες και όχι φήμες. Και τότε αποφασίζεις βεβαίως

Κλασική (και τραγική) ατάκα σκυλά που προσκυνάει στο άκουσμα του "κλάματος" που βγάζει ένα Korg M1 ή ένας αμανές του Γονίδη. Μπλιάχ και έλεος δηλαδή...
Μπλιάχχχ....Αυτό και η λέξη "πλάτες..."....

..νομιζω οτι ενας απο τους βασικους λογους που προτιμουν το trinity ειναι οτι εχουν φτιαχτει για αυτο πολλοι ''σκυλοηχοι'' απο διαφορους σκυλο-programmers...δεν μιλαμε για εργοστασιακους ηχους αλλα για extra ηχους..το ιδιο νομιζω ισχυει για triton και fantom...

επισης γενικοτερα ο ηχος της korg φαινεται οτι βγαινει καλα ''εξω'' σε μπαντες που παιζουν αυτο το ειδος μουσικης

εκτος αυτου ισχυει αυτο που προαναφερθηκε,οτι ειναι ενα γενικης χρησης μηχανημα...οχι απο τα καλυτερα ομως κατα την γνωμη μου :lol: :lol: :lol:

ΟΙ ΛΑΙΚΟΣΚΥΛΕ ΗΧΟΙ ΕΙΝΑΙ PROGRAMS OI COMBINATION ΠΑΝΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ LEADS KAI ETHNIC HXOYΣ KAI ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΗΚΤΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑΞΙΜΙΑ! ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ SYNTH ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΣΚΥΛΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ! ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΤRΙΝΙΤΥ ΠΟY ΕΙΝAI

SYNTH ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ!

OI ΝΕΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ...ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΗΚΤΡΑΔΕΣ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΗΣ ΣΚΥΛΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ! ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ! :lol:

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΤRΙΝΙΤΥ ΠΟY ΕΙΝAISYNTH ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ!
Καλά' date=' μην υπερβάλλουμε κιόλας! Είναι ένα πολύ καλό workstation, πιθανότατα το καλύτερο στην εποχή του αλλά όχι και υπολογιστής...

OI ΝΕΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ...ΕΙΔΙΚΑ ΠΛΗΚΤΡΑΔΕΣ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΗΣ ΣΚΥΛΕ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ! ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ! :lol:
Δεν κρίνει κανείς τα σκυλάδικα και τους μουσικούς που παίζουν εκεί φίλε μου, εγώ προσωπικά με τη νοοτροπία των θαμώνων και των εκ πεποιθήσεως σκυλάδων μουσικών κολλάω. Αυτή η κουβέντα, το "κλάμα" που λένε και ξαναλένε, είναι ενδεικτική της όλης φάσης. Το αν κι εγώ θα παίξω κάποια μέρα σε σκυλάδικο δεν το ξέρω φυσικά! :wink: 8)

Η γνωμη μου ειναι οτι το τρινιτι αν και παλαιοτερης τεχνολογιας σε σχεση με τριτον εχει πιο γλυκο ηχο...καποιες αλλες κυματομορφες που λειπουν απο τα νεα μοντελα...και ειδικα με τις καρτες πανω γινεται πανικος.... μιλαμε για πολυ κλαψα 8) Περα απο αυτα εχει φοβερο πληκτρο..καλυτερο απο τριτον...πιο καταληλο για σολαρισμα κατα τη γνωμη μου..Πιστευω πως συνδιασμος τρινιτι-τριτον η τρινιτι-καρμα(στην περιπτωση μου..) ειναι ολα τα λεφτα για αυτο το ειδος :D

Trending...

Νέα θέματα

Back