Το όνειρο ή την πρακτικιά???

harry

Νέο μέλος
Το όνειρο μου ήταν πάντα να αποκτήσω μια jazzmaster και έφτασε ή ώρα αλλά ....μπλέκοντας τελευταία και με ένα γκρουπάκι και θέλοντας να παίξω κι άλλα πράγματα έντεχνο, hard, p.Floyd σκέφτομαι μήπως η jazzmaster δεν με καλύψει και πρέπει να δω κάποια άλλη κιθάρα.

Σκέφτομαι fender πάντως σίγουρα και rosewood ταστιέρες (μισώ της maple) και single coils ή δυνατόν p-90 καμιά ιδέα.

Εσείς τι λέτε, να εμμείνω στο όνειρο ή να βρώ κάποια κιθάρα που θα καλύψει τις απαιτήσεις μου ώς συγκρότημα και άτομο ? ? ? ? ? ?  ?

Εξηγούμε λεφτά για να πάρω δυό κιθάρες δεν έχω.

και μιλάμε για καλές κιθάρες,  usa ή  fender.

*Η κιθάρα πρέπει να έχει τρέμολο και να σηκώνει χοντρές χορδές (10 ή 11)

Mε jazzmaster  floyd και ελληνικα παιζεις ανετα..Τωρα, με καταλληλο εξοπλισμο παιζεις και hard, οποτε μεσα εισαι...

Α και κατι αλλο, 11 ισως να θεωρουνται βαριες (αν και για μενα ειναι κανονικες) αλλα 10???

Υπαρχει κιθαρα που δεν σηκωνει 10ρες και 11ρες?

Στην Jaguar μου για καποια περιοδο ειχα 13αρες..

Η Jazzmaster (οπως και η Jaguar) ειναι υπεροχες κιθαρες αλλα δυστυχως δεν ειναι all around κιθαρες (απο τις 2 η πιο all around ειναι η Jazz) αλλα περισσοτερο κιθαρες "γκαρνταρομπας"...

Καταρχην ειναι κιθαρες που σεταρονται "δυσκολα" και θελουν αρκετη "πειρα" για να βγαλεις το 100% απο αυτες.Ειναι αμετρητοι οι κιθαριστες που τις εχουν "εγκαταλειψει" γιατι δεν ξερουν να τις σεταρουν καλα και δεν εχουν ψαξει τα "μυστικα" τους..

Αν αποφασισεις να παρεις Jazzmaster ξεχασε εντελως το sustain ,αν σε ενδιαφερει αυτο σε μια κιθαρα,(εμενα π.χ. με αφηνει παντελως αδιαφορο μια και με εναν καλο κομπρεσορακι εχω οσο sustain θελω ΟΤΑΝ το θελω...) οπως και τα "αγρια" γκαζια (η JM παιζει ωραια με βρωμα αλλα δεν ειναι "σφιχτη" και punchy αλλα "χαλαρη" και "απλωμενη" ταιριαζει δηλ. περισσοτερο σε alternative & vintage καταστασεις και σιγουρα ειναι η χειροτερη κιθαρα για blues,hard rock κτλ καταστασεις που απαιτουν τρελλα "σολιδια")

Αν ομως αποφασισεις να παρεις JM ετοιμασου για εναν απο τους πλεον υπεροχους ΚΑΘΑΡΟΥΣ single coil ηχους που εχεις ακουσει ποτε σου,ειδικα στα ακκορντα, και το ωραιοτερο τρεμολο συστημα που εχει επινοηθει ποτε (αυτο δεν ειναι τρεμολο αυτο ειν'βιλουδο... ;D :))

Μια καλη αμερικανικη Jazzmaster θα την βρεις γυρω στα 1000-1200 ευρω στο αμερικανικο ebay αλλα επισης μπορεις να αγορασεις μια γιαπωνεζικη στην οποια αν αλλαξεις τους απαραδεκτους μαγνητες της (παρεμπειπτοντως οι μαγνητες της JAZZMASTER δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ τους Ρ90 μαγνητες) και βαλεις μια καλυτερη γεφυρα θα εχεις μια ηχητικα ισαξια κιθαρα με την αμερικανικη (αν και δεν θα εχεις τη "χλιδα" της  αμερικανικης) .

Εχε υποψιν σου οτι οι JM εχουν ολες μικρα vintage ταστα και 7αρι radius οποτε μπορει να σου φανουν "δυσκολες" στο παιξιμο αν εχεις συνηθισει με πιο μοντερνες κιθαρες (βεβαια μπορεις να κανεις αυτο που εχω κανει εγω στις δικες μου δηλ.να τους βαλεις jumbo ταστα)

Ποιο ειναι το budget σου? (γιατι μπορει να φτανει και για ΔΥΟ κιθαρες)

Η κιθάρα πρέπει να έχει τρέμολο και να σηκώνει χοντρές χορδές (10 ή 11)
ΟΛΕΣ οι κιθαρες σηκωνουν οτιδηποτε νουμερο χορδες,γενικα οι Jazzmaster/Jaguar χωρις buzzstop παιζουν καλα απο 11 και πανω (αν βαλεις buzzstop παιζουν και με 10αρες)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εμένα η γνώμη μου είναι να πας για την κιθάρα που θέλεις. Για μένα τίποτα δε συγκρίνεται με το boost που έχεις παίζοντας με μια κιθάρα που πραγματικά "αγαπάς". Μην αγχώνεσαι, πάρε αυτό που ήθελες ;)

Κοιτα ,μπορει οι πρακτικες (παστρικες ) να στα κανουν ολα  :-\ 

αλλο πραμα ομως  οι αγαπημενες , εισαι μαζι τους χρονια , μαθαινετε

ο ενας τα χουγια του αλλου  και στο τελος , η απολαυση ....βαζει

φωτια στα ......σεντονια  :D

deadendmind είπε:
Τωρα, με καταλληλο εξοπλισμο παιζεις και hard, οποτε μεσα εισαι...
Ρε διάολε το ερώτημα μου είναι πως θα παίξω τις κούφιες (μι) αφού η γέφυρα της είναι ΚΟΛΗΤΑ στον bridge μαγνήτη ? ? ? ?

Superfunk,

πολύ ενδιαφέρον το ποστάκι σου θα επανέλθω σύντομα με νέες απορίες/ερωτήσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ και τους υπόλοιπους για τις απαντήσεις σας!!!!!! :) :)

Ρε διάολε το ερώτημα μου είναι πως θα παίξω τις κούφιες (μι) αφού η γέφυρα της είναι ΚΟΛΗΤΑ στον bridge μαγνήτη ? ? ? ?
πολυ απλα ΔΕΝ θα τις παιξεις!! :)

αυτο ειναι το καλο της jazzmaster ,εκτος απο την βελτιωση της εμφανισης σου πανω στη σκηνη ,ειναι σιγουρα η ομορφοτερη κιθαρα που υπαρχει και ΟΛΑ τα κοριτσια θα σε ρωτανε με ναζι: "τι κιθαρα ειναι αυτη?ειναι πανεμορφη !"  (ειδικα αν την παρεις σε κανα σοβαρο χρωμα τυπου sonic blue,surf green & γενικα "παστελακι" :)) θα ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ και τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΑ!! ;D ;D ;D :) :) :)

με αλλα λογια ..σφυρα μου αν ξαναπαιξεις πεντατονικο μπλουζοσολιδι με "ντιστορσιο" :) αν παρεις Jazzmaster.. :) :) :) :) :) 

harry είπε:
Superfunk,

πολύ ενδιαφέρον το ποστάκι σου θα επανέλθω σύντομα με νέες απορίες/ερωτήσεις.
εντωμεταξυ ΔΙΑΒΑΣΕ καλα με τι πας να...μπλεξεις..:) :)

http://www.webrocker.de/jaguar/cms/the-links/

(διαβασε ολα τα λινκ στα εξαιρετικα αυτα site)

Superfunk είπε:
ειδικα αν την παρεις σε κανα σοβαρο χρωμα τυπου sonic blue,surf green & γενικα "παστελακι" 
sonic blue rules!!!απο τοτε που πηρα την classic player λυθηκε το γκομενικο.... 8) 8) 8)

ορμα χωρις δυσταγμο στο ονειρο σου! :D :D :D

βεβαια το ubercool jazzmaster χρωμα παραμενει το ocean turquoise :)

να το μωρακι μου!(και η ομορφοτερη κιθαρα που ειχα ποτε μου)

l_ec514f726b434bb0c7363ded703f3c81.jpg

Παλαιοτερα οταν ημουν μικρος και τρανταφυλλενιος  ;D ;D ;D ;D ;D ειχα κανει καποιες φορες το λαθος να ζαχαρωνω κιθαρες που μου φανταζαν extravagant και πανεμορφες(μερικες σημερα μου φαινονται πιο ασχημες και απο τνο Κουασιμοδο).........Ενιοτε τις αγοραζα με αποκλειστικο κριτηριο αυτο που στα δικα μου ματια φανταζε ως πανεμορφο μονο και μονο για να διαπιστωσω αργοτερο οτι ειχαν προβληματικο playbility, η οτι δεν μου εκαναν, οτι δεν "εβγαζαν ηχο", η και αν εβγαζαν ηταν τελειως διαφορετικος απο αυτον που ηθελα να ακουσω.

Στα λεω ολα αυτα γατι οι συγκεκριμενες κιθαρες εινια πολυ ιδιοτροπες.......πριν λοιπον σαγηνευτεις απο την εμφανιση τους (εμενα μου φαινονται κακασχημες) και τις παντρευτεις......καλο ειναι να περασεις μια περιοδο αρραβωνα να δεις αν σου κανουν  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

P.S αυτο το ocean turquoise ειναι οντως τοσο ομορφο που σκεφτομαι να βαψω το σπιτι μου με αυτο ::) ::) ;D ;D ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
να το μωρακι μου!(και η ομορφοτερη κιθαρα που ειχα ποτε μου)
Η γυναίκα σου τα ξέρει αυτά; Σα δε ντρέπεσαι σαρδανάπαλε.

Πάντως και μένα μ'αρέσει αυτή η κιθάρα, το λέω, είμαι ξεδιάντροπος.

Ακριβως.Θελουν επιμονη και υπομονη για να αποδωσουν τα μεγιστα και πολυ διαβασμα και πληροφορηση γυρω απο αυτες ;)

Αν τις σεταρεις ΣΩΣΤΑ οι ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ :) αυτες κιθαρες παιζουν φανταστικα και σε ανταμοιβουν με ΤΟΝ γεματο και γλυκο καθαρο ηχο (και βεβαια με ΤΟΝΟΥΣ twang),αλλα και με υπεροχο εναλακτικο "βρωμικο" ηχο .

Εχουν δε τοσους ΠΟΛΛΟΥΣ διαφορετικους ηχους και "παιχνιδια" που μπορεις να κανεις με τα 234 διακοπτακια τους που θα ασχολεισαι μαζι τους...μια ζωη....

Ψαξε στο youtube για NELS CLINE για να δεις τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορει να κανει μια Jazzmaster αν την "ψαξεις" ΚΑΛΑ.

Η γυναίκα σου τα ξέρει αυτά; Σα δε ντρέπεσαι σαρδανάπαλε.Πάντως και μένα μ'αρέσει αυτή η κιθάρα, το λέω, είμαι ξεδιάντροπος.
πως νομιζεις οτι την εριξα ρε αρχηγε μου?με την....ομορφια μου ή με τους...κοιλιακους μου??? :) :) ;D

Ευχαριστώ. Αλλά γενικά ....δεν έχετε πιάσει το δεύτερο σκλέλος της ερώτησης. Το γκρουπάκι θα κινηθεί σε άλλους δρόμους πιο "πολύπλοκους" και γενικά, μια jazzy, μόνο μια jazzy δεν θα βολέψει. Ξέρω καλά τι είναι η jazzy και τι κάνει και γι αυτό λέω ότι λέω.

Ομως SuperFunk όπως σου είπα το budget μου δεν φτάνει για δυό κιθάρες, κατά πως λές εσύ βέβαια ίσως να φτάνει αλλά θα μιλήσουμε σε pm.

Εδώ θα ήθελα να ρωτήσω, αν έπαιρνα μια δεύτερη κιθάρα που να ήθελα να ήταν πιο all around τι θα έπαιρνα (υπενθυμίζω την προτίμηση μου σε fender και single coils) και ερωτώ: Mexico ή Usa?

ή Japan?

Θέλω μια καλή κιθάρα να μην έχω προβλήματα με ηλεκτρικά, με ξύλα, με μεταπώληση (σαν διαχρονική αξία το σκέφτομαι) και να καλύψει τις πιο all around ανησυχίες μου

και να μην στοιχίζει πολύ, ει δυνατόν μάξιμουμ 500 με 600e.

Επίσης θα πρέπει να ανταποκρίνεται καλά στα live αλλά και στις ηχογραφήσεις και στις μετακινήσεις μου με gigbag και μοτοσυκλέτα.

Ποιά κιθάρα θα είναι αυτή ? ? ? ? ? ?  ? ? ? ? ? ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back