Stevie@ είπε:
Ενώ το δικό σου post να χλευάζεις το δικό μου πολύ ωραίο ρε φίλε. Πρέπει να σε κάνουμε Gold Member στο noiz. Την επόμενη φορά μην ξεχάσεις να ειρωνευτέις κιόλας.
Συγγνώμη άν ακούστηκε σάν να χλευάζω, δέν έχω την παραμικρή πρόθεση για κάτι τέτοιο, πίστεψέ με.
Απλά καταθέτω μια εμπειρία 35 χρόνων στο όργανο, ξέρω που στέκομαι, και προσπαθώ να συνεισφέρω στην συζήτηση με βάση τον τίτλο του θρέντ. Και μισώ την ειρωνία επίσης, άν διαβάσεις πόστ μου εδώ θα δείς οτι δέν ειρωνεύομαι ποτέ.Μάλλον εσύ έκανες μια απόπειρα ειρωνίας (Gold member) που δέν την παίρνω στραβά γιατί θεωρώ οτι οφείλεται σε παρεξήγηση.
Άς πάρουμε λοιπόν τα θέματα με την σειρά.
Λές:
1. Σε τι φταίει άν είναι κιθαρίστας.
1@. Στο ότι ένας κιθαρίστας, σκέφτεται την αρμονία με διαφορετικό τρόπο απο ένα μπασίστα. Διότι "ακούει" (εννοώ στο μυαλό και όχι με τα αυτιά του), μελωδία και συγχορδίες και όχι την αρμονία απο την βάση της που είναι το μπάσο. Στο λέω γιατί δέν έχω ακούσει ΠΟΤΕ στην ζωή μου κιθαρίστα να παίζει σάν μπασίστας. Πόσο μάλλον σάν καλός...
2.Ο μπασσίστας και να μην ακούσει ΠΟΛΛΗ soyl funk αν είναι ταλέντο θα φανεί στο μουσικό είδος που θελει να ακουλουθήσει.. Και οι Symphony X εχουν μπασσο με @@ αλλά δεν είναι soul και Funk.
2@. Δεν χρειάζεται να παίζεις Soul & funk για να έχεις ακούσει αυτή τη μουσική. Γνώμη μου,και όχι μόνον δική μου, είναι οτι αυτό το είδος της μουσικής έχει θέσει ιστορικά τον ορισμό του Groove. Για το άλλο σκέλος οτι σηλαδή κάποιος θα φανεί άν έχει ταλέντο ότι μουσική και να παίξει δέν διαφωνώ, αλλά αμφιβάλλω για το άν θα γίνει πραγματικά καλός μπασίστας με την έννοια που δίνω εγώ στο
καλός και στο
μπασίστας, άν έχει βασικές ελλείψεις στα ακούσματά του, και θεωρώ οτι βασικότερο όλων των ακουσμάτων είναι το είδος της μουσικής που προανέφερα.
3. Που ξέρεις ο ντράμμερ που θα παίξει ο ανθρωπος τι αίσθηση του ρυθμού έχει? Και αν δεν έχει καλύτερη αίσθηση του ρυθμού και έχει πιο λίγη τον εμποδίζει απο το να είναι καλός μπασσίστας?
3@ Θα δυσκολευτεί αφάνταστα... πίστεψέ με. Και όσο πιο καλός είναι, τόσο περισσότερο θα δυσκολευτεί.
Δέν έχω καμμιά διαφωνία με το υπόλοιπο μέρος του πόστ σου.
Πολύ φιλικά
Βασίλης
Edit: Δέν σχολιάζω κάν την άποψη οτι ο drummer γκρουβάρει και ο μπασίστας απλά παίζει πάνω στις μπότες βέβαια... απλά μου διέφυγε πιο πάνω. Και ήταν ο κύριος λόγος που σχολίασα το πόστ σου με αυτό τον τρό πο stevie...
H καλή μου διάθεση συνεχίζεται για να μήν παρεξηγηθώ πάλι...