Τι εφόδια χρειάζεται ένας μπασιστας για να είναι πραγματικά καλός ?

Evilnye είπε:
Όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις παρακαλώ  :P
Kαμμία τέτοια, αποκατάσταση της αλήθειας απλά! :)

Να πληρώσει έναν οικονομικό μετανάστη μαύρο (που χει και ρυθμό) να του βαράει τις χορδές όσο αυτός κάνει καμάκι στη κοπέλα που εντυπωσιάστηκε από το παίξιμό κουνημά του στο προηγούμενο γρήγορο κομάτι.

Που σαι Ανέστη, σου στειλα πρόσκληση....
Δεκτή...μόλις γυρίσει ο Αλή που με βοηθάει στο κήπο, από το Πακιστάν....τον έστειλα!!!!

THEOD είπε:
και αυτο γίνετε αλλα αν ειναι μόνος τι κάνει?
Υπάρχουν τηλέφωνα για αυτές τις περιπτώσεις......

Φιλοσοφική απάντηση,

"Να ξέρει πόσο καλός ΔΕΝ είναι"

Όλοι οι μουσικοί οφείλουν να έχουν καλή αίσθηση του χρόνου, τέμπο και να αντιλαμβάνονται τι γίνεται στο γκρουπ.

Evilnye είπε:
Όλοι οι μουσικοί οφείλουν να έχουν καλή αίσθηση του χρόνου, τέμπο και να αντιλαμβάνονται τι γίνεται στο γκρουπ.
Έρχεσαι την Κυριακή να τους το πεις κι εσύ γιατί δεν με πιστεύουν;

audiokostas είπε:
Έρχεσαι την Κυριακή να τους το πεις κι εσύ γιατί δεν με πιστεύουν;
Αμέ... αλλά δε θα περνάτε πια τόσο καλά άμα έρθω :P

Evilnye είπε:
Αμέ... αλλά δε θα περνάτε πια τόσο καλά άμα έρθω :P
Τα είπαμε. Μία από τις προϋποθέσεις του καλού μπασίστα είναι να έχει υπομονή με την υπόλοιπη πανίδα του γκρουπ. Θα την επιδείξεις εκεί.

Εξάλλου στο 4ο τσίπουρο/μπύρα/βότκα θα μαστε φίλοι (και καταπληκτικοί μουσικοί) όλοι.

Και μετά θα ελπίζουμε ότι θα πληρούμε την παρακάτω προϋπόθεση

Ένας μπασίστας πρέπει να ξέρει να περπατάει.

Marathon?....το τραγουδι το βρηκες?
Ναι, αλλά του απαγόρευσε να το βάλει η επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Μπασίστας καλός είναι ο μπασίστας που έχει γερο στομάχι για τις μπιροποσίες και τους drummers ;D

Korgious είπε:
Marathon?....το τραγουδι το βρηκες?
Τι είμαι ρε συ, τζουμπόξ?....Άσε που ακούω άνευρη μουσική, δεν σε καλύπτω...ψάξτο στα blues!!!

πέρα απο την αίσθηση του ρυθμού και των συχνοτήτων, δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποιο άλλο εφόδιο που δεν μπορεί να αποκτηθεί με εξάσκηση.

απο εκει και πέρα θεωρώ πολύ σημαντικό ο μπασίστας να διακατέχεται απο "ωριμότητα" στο παίξιμο, δηλαδή α) να ΑΚΟΥΕΙ τη μουσική (τους άλλους) και β) να μην τον πειράζει που είναι συνοδευτικό όργανο και του τρώει τις γκόμενες ο κιθαρίστας

THEOD είπε:
Λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη

ενας μπασιστας πρεπει να λειτουργεί με υποδιαιρέσεις τετάρτων κοινως να σπαει το ρυθμο.

Σε ενα αργο τεμπο πχ 45 -58 πρεπει το τεταρτο να υποδιερητε σε εξαηχα η εννιαηχα

η απλά δεκαταεκτα ανάλογα με το στυλ μουσικής που ασχολείται ο καθένας .

αυτή η υποδιαίρεση γίνεται με ρυθμικό σολφέζ και  δίνει τη δυνατότητα της σταθερότητας
DEE DEE RAMONE

THEOD είπε:
Λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη

ενας μπασιστας πρεπει να λειτουργεί με υποδιαιρέσεις τετάρτων κοινως να σπαει το ρυθμο.

Σε ενα αργο τεμπο πχ 45 -58 πρεπει το τεταρτο να υποδιερητε σε εξαηχα η εννιαηχα

η απλά δεκαταεκτα ανάλογα με το στυλ μουσικής που ασχολείται ο καθένας .

αυτή η υποδιαίρεση γίνεται με ρυθμικό σολφέζ και  δίνει τη δυνατότητα της σταθερότητας
flatline.jpg

Theod, αυτό που ρωτάς μπορεί να απαντηθεί μόνο κατά προσέγγιση θεωρητικά. Και πάλι θα είναι μακριά. Το ξέρεις.

Evilnye είπε:
οπότε για εξήγησέ το αυτό,
Δεν είναι εύκολο, γιατί λείπει η Κουφή Λεοπάρδαλη.

Korgious είπε:
Theod γραψε ανοικτα?..

Γιατί?..τι εννοειται εδω?..
Εννοεί ότι το πήγε σιγά σιγά και απέξω απ έξω για να πιάσουμε πχ ένα θέμα ρυθμικών που έχει ενδιαφέρον.

Ας πούμε στο ερώτημα τι κάνει έναν μπασίστα καλό και η κουτσή μαρία θα σου πει μια άποψη. Όσο πιο ειδικό γίνεται το ερώτημα πρέπει να έχεις ασχοληθεί και λίγο παραπάνω για να απαντήσεις. :)

Νομίζω και με αυτά που έγραψε ο τριγκα καταλαβαίνω τι εννοείτε και λογικά φαντάζομαι τέτοια προσέγγιση ακολουθώ και εγώ παίζοντας αλλά όχι ακόμα συνειδητά.

Evilnye είπε:
Ας πούμε στο ερώτημα τι κάνει έναν μπασίστα καλό και η κουτσή μαρία θα σου πει μια άποψη. Όσο πιο ειδικό γίνεται το ερώτημα πρέπει να έχεις ασχοληθεί και λίγο παραπάνω για να απαντήσεις. :)
Ας αφήσουμε στην άκρη το προσβλητικό της ρήσεως και ας ρωτήσουμε όλοι μαζί ευθαρσώς τους επαϊοντες:

Ποιο ήταν το ερώτημα ; Οεο

audiokostas είπε:
Ας αφήσουμε στην άκρη το προσβλητικό της ρήσεως και ας ρωτήσουμε όλοι μαζί ευθαρσώς τους επαϊοντες:

Ποιο ήταν το ερώτημα ; Οεο
+1

Trending...

Νέα θέματα

Back