Τι δουλειά κάνετε;

ZombieTone

Νέο μέλος
Καποιος ειχε πει πως θα πρεπε να γνωριστουμε καλυτερα. Μεσα σ'αυτα τα πλαισια "του νοου ασ μπετα..." και για να παρουμε μια ιδεα κατα ποσο ασχολουμαστε με το αντικειμενο επαγγελματικα, ρωταω κι εγω.

Ασχολειστε επαγγελματικα με το αντικειμενο ή σαν hobby; Κανετε και δευτερη δουλεια για να συντηρεσετε το παθος για τη πρωτη; Τελικα...τι δουλεια κανετε; Ειμαι ο μοναδικος που επι του παροντος και προσωρινα κανω κατι ασχετο για τα προς το ζειν και ασχολουμαι με τη πουσικη γιατι μου αρεσει χωρις να εχω σημαντικες οικονομικες απολαβες;

Πως τελικα εχετε στο μυαλο σας και τη ζωη σας την εννοια να ζω απο αυτο που μου αρεσει να κανω ή ακομα ακομα να κανω αυτο που μου αρεσει; Ποια ειναι σχεση σας με τη μουσικη ή τον ηχο;

Ελπιζω να μην φαινεται περιεργη ή αδιακριτη η ερωτηση αλλα νομιζω οτι εδω μεσα ολοι την ιδια τρελα κουβαλαμε, πανω κατω, και τις ιδιες πικρες μοιραζομαστε κατα καιρους. Ισως με διαφορα φασης λογω διαφορας ηλικιας ή εμπειριων, αλλα μαλλον ολοι μας το εχουμε σκεφτει αυτο...

Ε, ετσι δεν ειναι,ε; Ε; :roll:

 
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΕΔΙΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ) ΒΓΑΖΩ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ LIVE.

BEBAIA KATA TH ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ.

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗ!

ΑΠΛΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ .

ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΛΑΙΚΟΥ & ΨΕΥΤΟΕΝΤΕΧΝΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ MIA KAI H AΓΟΡΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ .

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ TORTOISE,TINDERSTICKS,NICK CAVE ,ROLLING STONES κτλ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΙ BRITNEY SPEARS KAI O 10 CENT! :cry:

 
Εγώ είμαι φοιτητής και έχω και καιρό μέχρι να τελειώσω τις σπουδές μου, άρα μέχρι να γίνει αυτό και να δω τι θ' ακολουθήσω στη ζωή μου, ασχολούμαι με τη μουσική καθαρά ερασιτεχνικά και για την προσωπική μου ευχαρίστηση. Πάντως, δεν το βλέπω να ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική γιατί είναι ένας χώρος δύσκολος και απ' όσο έχω δει, σπάνια υπάρχει δυνατότητα για αποκλειστική ενασχόληση με τη μουσική, πάρα πολλοί επαγγελματίες έχουν και δεύτερη δουλειά. Από το να σκίζομαι στην κούραση κάθε μέρα, προτιμώ να κάνω μουσική για τον εαυτό μου (άντε και για τους φίλους με τους οποίους μπορεί να τη μοιράζομαι) και να έχω τη δουλίτσα μου για να ζω.

 
Θα ηταν πολυ κουτσομπολιστικο να μπαιναμε σε λεπτομερειες; Δηλαδη μεχρι που φτανει το ερασιτεχνικο. Στην υπαρξη μιας μπαντας ή κατι παραπερα; SUPERFUNK δηλαδη δουλευεις μονος και ανεξαρτητα; Τι ακριβως κανεις;

 
ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΑΝ STUDIO GUITAR TECH (αναλαμβάνω δηλ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ τον ήχο της κιθάρας σε ηχογραφήσεις αλλά και σε live).ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΑΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟ/Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ (ΟΧΙ ΛΑΙΚΟ,ΟΧΙ ΕΝΤΕΧΝΟ ..) ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ :wink:

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ :oops: ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ ΒΓΑΖΕΙΣ...

ΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΡΜΕΣ?" ΔΕ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΑΠΛΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΑΝΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΧ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΣΥΝΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΥΧΕΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ 1-2 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΝΑ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΕΡΟΙ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ INTERPAUL ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΠΕ : "Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ TO ROCK ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ!"

ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ..

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ:

KANENA MA KANENA EΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ ΓΚΡΟΥΠ ΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ (ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΠΥΞ-ΛΑΞ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΡΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...) ΔΕΝ ΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ!

ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ :) ....

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ "ΜΑΝΑΤΖΕΡ" :cry:

 
Εγώ είμαι ερασιτέχνης, μάλλον, αλλά δεν κάνω πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μου αυτόν τον καιρό. Είμαι 20 χρονών (αν έχει κάποια σημασία), είμαι φοιτητής (στο ίδιο τμήμα με τον Alchemist), αλλά δεν ασχολούμαι με το Πανεπιστήμιο τα τελευταία δύο χρόνια (πέρισυ τεμπέλιαζα, και φέτος πραγματικά δεν προλαβαίνω). Η άλλη ενασχόλησή μου (όχι ιδιαίτερα άξια αναφοράς), που δεν έχει να κάνει με τη μουσική, είναι η Αγγλική γλώσσα, δίνω φέτος για το Proficiency του Cambridge, όχι τόσο για να έχω ένα χαρτί, αλλά επειδή μου αρέσει. Ένα χαρτζιλίκι βγάζω γράφοντας σε περιοδικό μουσικής τεχνολογίας, κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ (και χωρίς να υποπίπτω στην κατηγορία που περιέγραψε ο interpaul... μάλλον σε αυτούς που δε θεωρείς "ανήθικους" από αυτούς που βγάζουν χρήματα από τη μουσική πρέπει να προσθέσεις και εμένα... :)). Μελετάω αρκετές ώρες τη μέρα στο πιάνο, ευελπιστόντας να πάρω το πτυχίο του οργάνου μέσα στον επόμενο χρόνο. Από εκεί και πέρα, συμμετέχω σε δύο μπάντες (ως κιθαρίστας σε deathcore, και ως synthάς σε phyc rock/metal), και συνεχώς γράφω δική μου μουσική (ανεξάρτητη με αυτή των συγκροτημάτων) στο "αναιμικό" μου home studio. Και τα δύο αυτά εντελώς αφιλοκερδώς (δεν έχω βγάλει ούτε cent από αυτά... αντιθέτως, έχω χώσει ουκ ολίγα ευράαααα). Για λίγο καιρό είπα να παίξω κανένα έντεχνο ροκάκι, πλάκα είχε, έβγαζα χαρτζηλίκι... αλλά με έχει ψιλοαηδιάσει η κατάσταση... μάλλον δεν αξίζει τον κόπο...

Ας είναι καλά οι γονείς μου που κάνουν υπομονή, και υποστηρίζουν τις επιλογές μου... (ακόμα και οικονομικά...) αλλά ως πότε θα τραβήξει αυτό;;;;

 
Για μένα είναι ... ανάγκη για συναισθηματική έκφραση.

Δεν βγάζω χρήματα, βάζω :wink:

 
Εγώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον interpaul.

Σε περίπτωση εμφάνησης κα στο παρελθόν όταν είχα μπαντα τα εξοδά μου θέλω και τίποτα άλλο. Και αν ήτω δυνατόν εγώ να μη πάρω λεφτά στο χέρι αλλά για φαΐ να είναι κανονισμενο ήδη, το ίδιο για τον ύπνο και απλα τις βενζίνες με τιμολόγιο για να νοιώθω κι εγώ "καθαρός".

Εκτός κι αν πρόκειται για εμφάνιση στην έδρα μου οπότε εκεί δεν τίθεται θέμα αμοιβής. Απλα τη μεταφορά των οργάνων και ότι πιω.

Κάποτε όμως που πέρασα από τη νύχτα ήταν λιγο διαφορετικά τα πράγματα και ενοιοθα την αδικία να με πνίγει, γιατί δεν μπορεί εγο με μουσικές σπουδές, με πολλές ώρες εξασκησης πάνω στα τύμπανα να παίρνω το 1/10 του φύγτου που επαιζε μπουζούκι. Ναι δεν το λέο για να θήξω το όργανο αλλά ήταν όντως γύφτος.

Εγώ επαιρνα 15.000 δρχ νυχτοκάματο και αυτός 150.000!!! και φυσικά για τα άτομα που τραγουδάγανε το αφεντικό απέφευγε να τους πληρώνει μπροστά μας.

 
Αυτό που κάνετε παιδιά, είναι λάθος. Όταν ασχολείσαι επαγγελματικά με ένα αντικείμενο, όταν έχεις αφιερώσει χρόνο και χρήμα για σπουδές και εξοπλισμό, όταν είσαι σοβαρός και καλός στη δουλειά σου, δεν είναι δυνατόν να μην αμοίβεσαι για αυτό που κάνεις. ΕΚΤΟΣ αν συντρέχει κάποιος από τους εξής λόγους:

1) ζήτημα υγείας κάποιου συνανθρώπου μας

2) περίοδος ξηρασίας από συναυλίες, επομένως ανάγκη προβολής και ανακίνησης διαφήμισης ονόματος

Δεν είναι δυνατόν ένα συγκρότημα (που αποτελείται από πολλά διαφορετικά άτομα με διαφορετικές προτεραιότητες και προσωπική ζωή) που ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, να μην αμοίβεται για τις υπηρεσίες του, αν δεν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι. Αλλιώς τα βλέπει ο διοργανωτής, που θέλει να κάνει την κ***α του σε μεγάλο βαθμό, γιατί γουστάρει τη φάση, κι αλλιώς τα βλέπει μια ομάδα ατόμων που θα ξεσπιτωθούν για κάποιες μέρες και θα ταξιδέψουν 700 χιλιόμετρα (παράδειγμα).

Χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα περιστατικά, αυτή ακριβώς η αρπακολατζίδικη νοοτροπία είναι υπεύθυνη για το ρητό "δεν μπορείς να ζήσεις από τη μουσική στην Ελλάδα". Οι μαγαζάτορες εκμεταλλεύονται τους πιτσιρικάδες και την ανάγκη τους για να βγουν προς τα έξω, μια χούφτα session μουσικών παίζουν σε όλους τους δίσκους και όλα είναι ανθηρά. Ε, όχι. Είναι νοσηρά. Αν κάποιος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του και προσφέρει πραγματικά (γιατί υπάρχουν και κάποιοι που νομίζουν ότι είναι οι παιχταράδες του αιώνα, ενώ είναι απατεώνες μουσικά), πρέπει να μάθει να απαιτεί αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει και να το διεκδικεί.

 
Η μόνη περίπτωση να μη ζητήσω χρήματα είναι όταν πρόκειται για φιλανθρωπική ,η αλλου τέτοιου τύπου ΣΥΝΑΥΛΙΑ.Να παίξω σε μαγαζί και να μην πάρω χρήματα,ενω ο μαγαζάτορας θα πάρει?ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ!

Το μόνο "σκόντο" που κάνω είναι στό studio,έχω κάνει αρκετές παραγωγές χωρίς να πάρω φράγκο σε πολλά πρωτοεμφανιζόμενα group (ειδικά στα demo τους) ΜΟΝΟ ομως αν είναι πιτσιρικάδες που πραγματικά δεν έχουν χρήματα....

Επίσης έχω παίξει μερικές φορές σε δίσκους φίλων μου χωρίς χρήματα.

Εννοείται οτι και στίς τηλεοπτικές εμφανίσεις (για promotion) δεν ζητάμε λεφτά... :wink:

 
πιστευω οτι οι μαγαζατορες εχουν ξεφυγει τελειως. πρεπει να συντονιστουμε και να τους τριξουμε τα δοντακια.
Συμφωνώ απόλυτα.

Θέλει οργάνωση και φυσικά αντοχή γιατί όλο και κάποιοι θα υπάρξουν που θα θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω.

Αν υπήρχε κάτι σαν σωματείο που θα υποχρέωνε τους μαγαζάτορες με κάποιον τρόπο να έχουν ένα κατώτατο όριο στις αμοιβές, αλλά όμως εκεί μετά τίθεται λογιστικό πρόβλημα για τα εισοδήματα κτλ κτλ.

Είναι λαβυρυνθος η κατάσταση.

 
Εγω παιζω για την ευχαριστιση και για την εμπειρια δεν με νιαζουν τοσο τα λεφτα, αλλα σιγουρα εαν ειχα ως μονη ασχολια την μουσικη δεν θα επαιζα ποτε τζαμπα αλλα για τα προς το ζην. Μην βλεπετε ομως μονο τα live σε μαγαζια, εκει οποιος θελει και μπορει τα περνει, εμενα μου την δινουν ατομα που ζητανε λεφτα απο ανεξαρτητα live που διοργανωνουν ΤΕΙ, Πανεπηστημια, διαφοροι οργανισμοι η και ανεξαρτητα ατομα επιδη τους αρεσει. Τις περισσοτερες φορες τετοιες εκδηλωσεις δεν εχουνε εισοδο αλλα υπαρχουν μαλακες που ζητανε λεφτα. Ποσο αξιοπρεπια λειπει απο τετοια ατομα?

 
Μακράν μεγαλύτεροι τσαμπατζήδες: Μουσική σκηνή Αθηνά (δεν μας κερασε ουτε τα ποτά, με μπύρες απ'το περίπτερο τη βγάλαμε) και ο παππούς στο Woodstock (παίζαμε support 2-3 γκρουπάκια κάπου και μας την είπε πολύ άγρια επειδή δεν φέραμε κόσμο, απειλώντας μας οτι θα ανοίξουμε την συναυλία lol τι πακέτο κιάυτο χεχεχε !!). Μακράν καλύτερος τύπος:Κουτσούμπας-αν club

 
Εγώ κάνω εγκαταστάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων για σκάφη, πλοία, καϊκια κλπ. . Δηλ. GPS, PLOTTERS, RADARS, SONARS, ECHO SOUNDERS/ FISH FINDERS, VHF/HF RADIOS, ANTENNAS, DSC, AUTO PILOTS, GYRO COMPASSES, EPIRB, NAVTEX, TRANCDUSERS, SPEED - TEMPERATURE - MILE SENSORS, SART, ...............καλώδια, βυσματάκια, κουμπάκια, μανουάλια (manuals), μπλα-μπλα-μπλα....!!!

Σαν δεύτερη δουλειά, το "παίζω" ηχολήπτης/φωτιστής/καταναλωτής αλκολούχων ποτών σε μπουζουκερί για το χαρτζιλίκι.

A, και κάτι ακόμα.

Είμαι υπεύθυνος πωλήσεων στην εταιρία στο τμήμα:

Ναυτιλιακά - Ηλεκτρονικά - Εξοπλισμοί σκαφών.

Aυτάααααα :wink:

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απο ότι βλέπω,αν όχι ο μικρότερος είμαι απ'τους μικρότερους ηλικιακά χρήστες του noiz. Ελπίζω φέτος να ξεμπερδέψω απ'την σχολή τεχνολογίας γεωπονίας που βρέθηκα μόνο και μόνο για να μπορέσω να δώσω αργότερα κατατακτήριες στο τει ηλεκτρονικών. Η απόσταση σπουδών είναι σχεδόν απαγορευτική για μουσικές ενασχολήσεις (μένω Πειραιά και σπουδάζω στην ¶ρτα) αλλά αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησα και'γω ερασιτεχνικότατα(αλήθεια υπάρχει τέτοια λέξη?) να ασχολούμαι με το home recoding, το οποίο δεν βλέπω να έχει και πολύ μέλλον γιατί ο εξοπλισμός μου είναι κάτω του βασικού και χρειάζονται αρκετά χρήματα απ'οτι βλέπω όπως επίσης και οι γνώσεις μου σε θέματα ηχοληψίας-μουσικής τεχνολογίας είναι τύπικές και δε νομίζω να μπορώ να τις αποκτήσω μόνο και μόνο απο κάποιο βιβλίο. Μάλλον ανοίχτηκα σε άλλα θέματα όπως πάντα, σταματάω εδώ. :D

 
Καταρχάς μάλλον θα συμφωνήσω με τους περισσότερους προλαλήσαντες.Εγώ εδώ και 2 χρόνια περίπου ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την μουσική στο σπίτι (κιθάρα και υπολογιστής),απλά για το γούστο μου (δεν κρύβω ότι έχω όνειρα πάντως,κάποτε να ακουστεί η μουσική μου σε περισσότερα από 5 άτομα,αλλά αυτό φυσικά αποτελεί ματαιοδοξία....).Τα τελευταία 4 χρόνια όμως παίζω πολύ συχνά μουσική ως dj σε bar και μπορώ να πω μου αρέσει αρκετά.Με βασική προυπόθεση πάντα να πάιζω σε μαγαζί που γουστάρω και να παίζω αυτό που γουστάρω (άλλωστε είναι και θέμα marketing,αυτό ξέρω να παίζω,αν με βάλουν να παίξω "τζουτζούκα,όλως τυχαίως το χέρι μου θα γλιστρήσει στο "kill").Γενικά,τα λεφτά της νύχτας για τους dj είναι σεβαστά (τηρουμένων των λιγοστών ωρών που δουλεύουν) και άρα μπορώ να πω ότι βγάζω ένα άξιο χαρτζιλίκι,το οποίο όμως βγαίνει από την μουσική και πηγαίνει στην μουσική.Έχω ορκιστεί στον εαυτό μου,πως αν έχω εξασφαλισμένη την βενζίνη και τα τσιγάρα,όλα τα υπόλοιπα λεφτά που βγάζω από την μουσική θα πηγαίνει μόνο για μουσική.Είτε αυτό σημαίνει καινούριοι δίσκοι ή αξεσουάρ (ακουστικά,βαλίτσες,...),είτε στο προσωπικό μου studio στο σπίτι.Δεν έχω καμία τύψη γι'αυτό,γιατί έχω την εντύπωση ότι με πληρώνουν για κάτι που ξέρω εγώ και δεν ξέρουν αυτοί.¶σε που έχω ρίξει τρελά ευρούλια από την τσεπούλα μου για να γνωρίζω λίγα πράγματα παραπάνω από τον μέσο ακροατή.Τέλος πάντων πολλά είπα,αλλά είμαι της άποψης ότι γιατί να μην βγάζουν οι μουσικοί τίμια (εννοείται λογικά) λεφτά,όταν έχουν ξοδέψει κόπο,χρόνο και κυρίως χρήματα για αυτό που κάνουν?Πάντα όμως σύμφωνα με το "παν μέτρον άριστον".

Υ.Γ. συγνώμη....όπως φαίνεται πάλι δεν μπόρεσα να περιοριστώ

 
Καλως σας βρηκα... Θεωρω σωστο να κανω την πρωτη μου δημοσιευση σε αυτο το thread.Τα τελευαια 3 χρονια ειμαι φοιτητης στο τμημα μουσικης τεχνολογιας και ακουστικης του ΑΤΕΙ Κρητης. Βγαζω κανα χαρτζιλικι δουλευωντας ως βοηθος ηχοληπτη σε κανα live, ως dj σε κανα μαγαζι και γενικα οπου φανω χρησιμος. Τελευταιες ασχολιες το sound installation, το dvd authoring και το video editing με εναυσμα μαθηματα της σχολης. Παραλληλα ειμαι και κιθαριστας (κυριως session αφου λογω αποστασης το group στην αθηνα εχει παγωσει) και τρελενομαι να ακουω demo και να βοηθαω νεα συγκροτηματα να φτιαξουν τον ηχο τους... Αυτα... πιστευω.. :roll:

 
20χρονος φοιτητής ιατρικής εδώ!Δυστυχώς με ταϊζουν και θα με ταϊζουν για αρκετά χρόνια ακόμα... 4 τουλάχιστον+ότι προκύψει :oops:

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική είναι καθαρά ερασιτεχνική και ελπίζω να παραμείνει έτσι.Θα 'θελα να βρω καμιά δουλειά ως dj για να χρηματοδοτήσω τις μουσικές μου ανησυχίες,αλλά λόγω περιορισμένων μαγαζιών εδώ στην Αλέξ/πολη είναι κομματάκι δύσκολο.

 
Το αναλογικό δεντρόσπιτο είναι πάνω σε ένα δέντρο στην κρήτη και προσπαθεί να τελείωσει με τις σπουδές του στο πολυτεχνείο.Ταυτόχρονα κάνει διάφορες δουλειές (άσχετες με μουσική - παραήταν ψυχοφθόρο όσες φορές το επειχήρησα) για να συντηρεί την εμμονή του με τα αναλογικά πετάλια σε μια συνεχή αναζήτηση ωραίων ήχων.

 
η μουσικη για μενα ειναι πολλα.καταρχην ασχολουμαι δυο χρονια σαν ντραμερ σε μια μπαντα οποτε και να ηθελα δεν μπορω να το παιξω επαγγελματιας με τις γνωσεις που εχω.ΑΛΛΑ εκανα το εξης.ζουσα στην αθηνα με τη γυναικα μου οπου καποια στιγμη ειπαμε να φυγουμε και να παμε στο νησι οπου εχουμε εξοχικο και να γινει η μονη μας κατοικια να ζουμε ποιο ανθρωπινα σε ηλικια 30 ετων και οι δυο.παρατησα την δουλεια μου σαν στελεχος μεγαλης εταιρειας ενοικιασης σκαφων και βρηκα μια δουλιτσα καλη στο νησι αιγινα.και μπαντα φτιαχτηκε και εμαθα να παιζω και στουντιο εχουμε και ενα παιδακι καναμε και ντεμο καναμε και σε εταιριες θα παει και αμα κατσει εκατσε.ερασιτεχνικα λοιπον μεχρι νεοτερας αν και ποιο πολλες ωρες παιζω παρα δουλευω .χεχε.

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top