Tυλιγμένο στη λαδόκολα. ;Dkwstas79 είπε:Κάπου είχα ακούσει πάντως πως δεν χρειάζεται κάν μαγνήτης, απλά το πηνίο, σωστός ή μπούρδες;
Tυλιγμένο στη λαδόκολα. ;Dkwstas79 είπε:Κάπου είχα ακούσει πάντως πως δεν χρειάζεται κάν μαγνήτης, απλά το πηνίο, σωστός ή μπούρδες;
Αυτό με προβληματίζει, γιατί το σήμα περνάει "άσκοπα" από ένα επιπλέον μαγνήτη. Λογικό δεν είναι να έχεις απώλειες?kwstas79 είπε:Νομίζω όμως ότι μια μικρή αλλοίωση θα (έπρεπε να) υπάρχει, μιάς και το σήμα του "κανονικού" μαγνήτη περνάει και μέσα από το πηνίο του μαγνήτη-μούφα.
Κατά τον αγαπητό εν χριστώ αδελφό λευκοθόρυβο όχι, ή τουλάχιστον η "αλλοίωση" είναι αμελητέα.elavd είπε:Αυτό με προβληματίζει, γιατί το σήμα περνάει "άσκοπα" από ένα επιπλέον μαγνήτη. Λογικό δεν είναι να έχεις απώλειες?
ένωσα το ένα καλώδιο του μαγνήτη 'κρυφτούλι' στο ένα άκρο του τριθέσιου επιλογέα της τελε και το άλλο στην άλλη άκρη, εκεί δηλαδή που συνδέονται και τα καλώδια των εν λειτουργία μαγνητών, είναι κολλημένα δηλαδή μαζί με μια κόλληση.kwstas79 είπε:Αλήθεια whitenoise πως το σύνδεσες το πηνίο-μούφα, σε σειρά ή παράλληλα;
Και στις δύο περιπτώσεις θα είναι hum-cancelling, αλλά ο ήχος θα είναι διαφορετικός, όπως π.χ. συνδέουμε σε σειρά ή παράλληλα τα πηνία ενός κανονικού αντρικού μαγνήτη, δηλαδή ενός (mighty) humbacker, the end.
πριν ξεκινησεις τα solos να τραβας το καζανακι ;D ;Ddelta66 είπε:Ργω εχω μια παλιοστρατοκαστερ που δεν κανουν πολυ θορυβο οι μονοι.
Πως μπορω να τους κανω να "θορυβησουν" λιγο ακομα? 8)
ωραιο το χιουμορ σου αλλα μάλλον δεν κατάλαβες καλά το θέμα που συζητάμε.delta66 είπε:Τη γυνσικα που πουλας (στην υπογραφη σου) μπορω να την ακουσω ?
Μηπως μου κανει και την ανταλλαξουμε με την παλιοκιθαρα γιατι δεν κανει πολυ θορυβο η αχρηστη.
Οκ, δηλαδή με λίγα λόγια τον συνέδεσες παράλληλα!whiteNoise είπε:ένωσα το ένα καλώδιο του μαγνήτη 'κρυφτούλι' στο ένα άκρο του τριθέσιου επιλογέα της τελε και το άλλο στην άλλη άκρη, εκεί δηλαδή που συνδέονται και τα καλώδια των εν λειτουργία μαγνητών, είναι κολλημένα δηλαδή μαζί με μια κόλληση.πριν ξεκινήσετε τα κολλήματα δοκιμάστε και τα δυο καλώδια του μαγνήτη 'κρυφτούλι' διότι ανάλογος πιο καλώδιο θα βάλεις και που, έχει μεγάλη σημασία για το αν θα έχεις αυτο το hum-canceling.
Αν λοιπόν συνδεθούν όλα σωστά και τοποθετηθεί και σε καλό σημείο ο μαγνήτης ‘φάντασμα’ μέσα στο σώμα της κιθάρας, θα έχει ως αποτέλεσμα το hum να μειωθεί δραματικά, θα έλεγα έως και 80%(είναι πλέον ελάχιστα πιο θορυβώδεις από humbuckers)
Δεν με καλαβατε και δεν το περιμενα εξαλλου.whiteNoise είπε:ωραιο το χιουμορ σου αλλα μάλλον δεν κατάλαβες καλά το θέμα που συζητάμε.
προσπαθούμε να γλιτώσουμε το hum και όχι να το μεγεθύνουμε
υπάρχουν κιθαρίστες που δεν τους πειράζει το hum(συνήθως αυτοί που παίζουν με λιγότερο gain) άλλοι πάλι το έχουν συνηθίσει κατά κάποιο τρόπο(ίσως δεν έχουν και άλλη επιλογή)delta66 είπε:Δεν με καλαβατε και δεν το περιμενα εξαλλου.ωραιο το χιουμορ σου αλλα μάλλον δεν κατάλαβες καλά το θέμα που συζητάμε.
προσπαθούμε να γλιτώσουμε το hum και όχι να το μεγεθύνουμε
Λεω λοιπον τωρα μετα απο το χιουμορακι, οτι ενα απο τα "ωραια" του μονου (παντα κατα τη γνωμη μου, γι'αυτο δεν υπαρχουν τα φορα?) ειναι και ο λιγος θορυβος.
Αν βαζεις τωρα τοσο γκαζι που δεν "ακουγεται" με τιποτα ο ηχος, τοτε.....
Αλλα για το φιλο που λεει οτι δεν εχω στο κλιπακι γκαζι, να βαλω την ιδια κιθαρα με τσιρηχτηρι? ακου ενα sample
Ειναι και πιο φτηνος τροπος δηλαδη για να ειμαι και ιντοπικ να κλεινεις το κουμπακι της εντασης οταν δεν παιζεις για να μη κανει θορυβο ο μονος.
Ρε παιδια κοροιδευομαστε τωρα.
Οταν καποιος θελει ηχο απο μονο, του αρεσει ο "παλιακος" ηχος.
Τι να τον κανεις τον μονο αμα ακουγεται σαν διπλος με μικροτερη εξοδο?
Θελει και το χμμμ του.![]()
Χεχε δικιο εχεις.whiteNoise είπε:στα 32 μου χρόνια όμως είσαι ο μόνος κιθαρίστας που θέλει να έχει hum και μάλιστα το κατατάσσει στα θετικά του single coil.
φίλε μου μάλλον δεν κατάλαβες,το ζητούμενο σε αυτό το θέμα είναι να έχουμε ηχο single coil χωρίς το hum και οχι humbucker με λιγότερο output.
αν σου αρεσει το hum,πολυ απλα δεν σε απασχολει το θεμα![]()