Θόρυβος απο δυσλειτουργική συνεργασία πεταλιών

mamakin

Μόνιμος θαμώνας
Καλησπέρα,

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Σήμερα εκεί που έπαιζα με την κιθάρα και είχα ανοιχτό το delay pedal και το Overdrive pedal ακούστηκε ξαφνικά ένας βόμβος από τον ενισχυτή (λαμπάτος). Το delay νέκρωσε. Άλλαξα το καλώδιο σύνδεσης του delay με το Overdrive και το delay δούλεψε αλλά μετά από 5 λεπτά (ίσως και λιγότερο) νέκρωσε εκ νέου. Άλλαξα τη σειρά των πεταλιών (έβαλα πρώτα το overdrive και μετά το delay) αλλά ενώ το delay άρχισε να δουλεύει το overdrive τίποτα. Να σημειώσω ότι έχω ένα απλό τροφοτικό.

Έβαλα ξανά μπροστά το delay μετά το overdrive. Τα πετάλια δούλεψαν κανονικά μαζί αλλά πάλι για 5 λεπτά. Μετά σταμάτησε να δουλεύει το delay. Άλλαξα τα καλώδια σύνδεσης (δοκίμασα 3 ολοκαίνουργια) και αυτό που καταλήγει στον ενισχυτή όμως δεν σημειώθηκε αλλαγή. Έβγαλα και το footswitch, αλλά η κατάσταση αμετάβλητη. Χώρια τα πετάλια λειτουργούν μια χαρά.

Χτες που έπαιξα όλα κύλησαν φυσιολογικά...σήμερα όμως όχι και ανησύχησα.

Μπορείτε να μου δώσετε καμιά συμβουλή;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
mamakin είπε:
Μπορείτε να μου δώσετε καμιά συμβουλή;
Ναι.

Να βάζεις καλύτερους τίτλους που να εξηγούν το θέμα που ανοίγεις.

Όχι να φωνάζεις "ΒΟΗΘΕΙΑ" σα να είσαι η Όλιβ Όιλ και να σε βιάζει ο Πόλντο.

trolley είπε:
Ναι.

Να βάζεις καλύτερους τίτλους που να εξηγούν το θέμα που ανοίγεις.

Όχι να φωνάζεις "ΒΟΗΘΕΙΑ" σα να είσαι η Όλιβ Όιλ και να σε βιάζει ο Πόλντο.
Άντε να σε δω τώρα...

mamakin είπε:
Άντε να σε δω τώρα...
Επίσης, ενθαρρύνονται τα πεζοκεφαλαία.

:)

Τα κεφαλαία στο ίντερνετ είναι το αντίστοιχο του να ΦΩΝΑΖΕΙ κάποιος.

Ο ενισχυτης χωρις καθολου πεταλια αναμεσα στην κιθαρα και αυτον δουλευει κανονικα για οση ωρα παιζεις?

Απευθειας κιθαρα->ενισχυτης και χωρις κατι συνδεδεμενο στη λουπα του (αν εχει και απενεργοποιηση η λουπα μεσω footswitch ακομη καλυτερα).

Αν ειναι ενταξει,μετα βαλε ενα πεταλι αναμεσα στην κιθαρα και τον ενισχυτη.

Αν και με αυτο ειναι ενταξει μετα βαλε μονο το αλλο πεταλι.

Λογικα με μια σειρα ψαξιματος καπου θα βρεις τι σου κανει τη ζημια.

Εγω παντως,οταν διορθωσεις και τα κεφαλαια,ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω την αποψη του trolley επι του θεματος!

Τα πετάλια δεν τα συνδέω στο fx loop. Μέχρι προχτες που είχα μόνο ένα overdrive έκανα το εξής:

Ενισχυτής - Πετάλι - Κιθάρα (ή το αντίστροφο καλύτερα).

Υ.Γ.: Ο τρόλεϊ έχει κέφια.

Δοκίμασε την εξής σειρά: κιθάρα-overdrive-ενισχυτής  και το delay μόνο του στην λούπα

Θα χρειασθώ και δεύτερο τροφοδοτικό μια και το delay δεν θα συνδέεται με το overdrive;

mamakin είπε:
Θα χρειασθώ και δεύτερο τροφοδοτικό μια και το delay δεν θα συνδέεται με το overdrive;
Aπο το τροφοδοτικο σου τωρα δεν τραβας 2 καλωδια, ενα για την τροφοδοσια του καθε πεταλιου? Δεν αλλαζει κατι...

Το τροφοδοτικό μου έχει ένα καλώδιο το οποίο το συνδέω στο οverdrive και αυτό το συνδέω με patch cable με το delay.

mamakin είπε:
Το τροφοδοτικό μου έχει ένα καλώδιο το οποίο το συνδέω στο οverdrive και αυτό το συνδέω με patch cable με το delay.

??? και ρευμα απο που παιρνει το dly?

Το κάθε πεταλάκι χρειάζεται δικό του ρεύμα.Πάρε άλλο ένα τροφοδοτικό για το delay και είσαι οκ. Να προσέξεις όμως το τροφοδοτικό σου να είναι στα ίδια volt και να έχει την ίδια πολικότητα με το πετάλι που θα συνδέσεις.Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μπαταρία  , όμως δεν θα στην συνιστούσα γιατί ειδικά τα delay την ξελιγώνουν στο αψε-σβήσε.

O φιλος αν καταλαβα καλα εννοει patch cable ρευματος - σε αυτη την περιπτωση εισαι οκ.

Και αν δεν φτανουν τα καλωδια υπαρχει και αυτη η σπουδαια ανακαληψη

httpwww.cpsdeals.comcpsdealsimagesbattteryduracell9volt.jpg

το καθε πεταλακι θελει την δικια του τροφοδοσια. παρε ενα τετοιο http://www.zaxosmusic.gr/el/1014/product/1-Spot-Power-Supply/ να ησυχασεις μια και καλη. Αλλιως δες το συνολο των mA που βγαζουν και τα 2 μαζι και αν το τροφοδοτικο σου τα σηκωνει παιρνεις ενα daisy chain και καθαρισες  ;D http://www.amazon.co.uk/Boss-PCS-20A-Daisy-Chain-Cables/dp/B0002CZQU0

Να σημειώσω ότι έχω ένα απλό τροφοτικό.
το οποιο μαλλον ειναι πανηγυρτζιδικο... ;D

παρε ενα αξιοπρεπες τροφοδοτικο για πεταλια (το 1 Spot που αναφερθηκε ειναι μια χαρα για τα περισσοτερα πεταλια πλην ελαχιστων εξαιρεσεων)

επισης μη βαζεις το delay πριν το od,ειναι αηδια.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back