Ναι,θα φαγωθει ΣΙΓΟΥΡΑ (ειναι πιο μαλακο απο τις χορδες ) και συντομα η κιθαρα σου θα ξεκουρδιζεται σαν τρελλη...Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς ώστε να μοιραστεί την εμπειρία του στη χρήση με τρέμολο;
+1000Superfunk είπε:Βαλε ενα ΚΑΛΑ ΚΟΜΜΕΝΟ κοκκαλινο ή TUSK nut & λιγο λιπαντικο (εγω βαζω ενα μειγμα μολυβιου & βαζελινης) & θα εισαι μια χαρα...
Αν δεν εχεις τις καταλληλες λιμες και την εμπειρια,ΜΟΝΟ ενας ΚΑΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ μπορει να σου κοψει ενα ΤΕΛΕΙΟ nut,και οταν λεω ΜΟΝΟ εννοω ΜΟΝΟ.
Δεν ειναι θεμα γρηγοραδας ειναι θεμα το οτι οταν αρχισει και φαγωνεται θα δημιουργηθουν dents τα οποια θα "αρπαζουν" τις χορδες και ετσι θα ξεκουρδιζεται,δεν φαγωνεται δηλ. "ομαλα" οπως το κοκκαλο.RayDTutto είπε:Είναι ήδη σε έναν πολύ καλό τεχνικό. Ότι θα φαγωθεί, θα φαγωθεί. Αλλά πιο γρήγορα από κόκκαλο;
Μην μασάς και μην ακούς τους διάφορους "ειδήμονες".RayDTutto είπε:Λόγω σχετικά εκτενούς χρήσης τρέμολο, σκέφτομαι να βάλω στη strat μου ένα brass nut. Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς ώστε να μοιραστεί την εμπειρία του στη χρήση με τρέμολο;
ακομα ενας λογος για τον οποιο δεν μου αρεσει...οντως η κιθαρα (ακουστικα τουλαχιστον) ακουγεται πιο "ψοφια" στα ανοιχτα ακορντα.Brass nut = δύσκολο στην εργασία, περίπου το ίδιο υλικό με τα nickel τάστα, τα μπαρέ ακόρντα έχουν το ίδιο άκουσμα όπως τα ανοικτά ακόρντα και πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο.
Συγνώμη για το hijacking, αλλά ποιός ακριβως αρθρογράφος έχει δουλέψει κόκκαλο και του φάνηκε...εύκολο στην εργασία;Deadmeat είπε:Βάση ενός άρθρου που μελέτησα παλιότερα έχουμε τα εξής nut:
Bone nut = εύκολο στην εργασία, καλή ένταση, ανοικτός και ευρής ήχος, καλή αντίσταση κατά μηχανικών δονήσεων και σταθερό κούρδισμα όταν λιπαίνετε.
Εύκολο δεν σημαίνει απαραίτητα ''μαλακό''Earendil είπε:Συγνώμη για το hijacking, αλλά ποιός ακριβως αρθρογράφος έχει δουλέψει κόκκαλο και του φάνηκε...εύκολο στην εργασία;
Εχω μια Stratocaster Malmsteen απ'το '89 που έχει brass nut απ'τη μάνα της,( μπορείς να καταλάβεις πόσες ώρες έχω παιξει με αυτη τη κιθάρα και τι ταλαιπωρία έχει υποστεί) το nut δεν έχει πάθει απολύτως τίποτα,και φυσικά δεν το έχω αλλάξει απο τότε.RayDTutto είπε:Λόγω σχετικά εκτενούς χρήσης τρέμολο, σκέφτομαι να βάλω στη strat μου ένα brass nut. Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς ώστε να μοιραστεί την εμπειρία του στη χρήση με τρέμολο;
Το γιαλόχαρτο το έχεις ακουστά? Έπειτα προειδοποίησα οτι θέλει αρκετή δουλιά για να φτιάξει κανείς σωστό action, αλλά και πάλι ΠΑΝΤΑ μια τέτοια εργασία θα θέλει αρκετή δουλιά, ΟΤΙ και να βάλεις, για να το φέρεις ακριβώς εκεί που θές.Superfunk είπε:Ray αν παρεις αυτο
http://cgi.ebay.co.uk/SLOTTED-BRASS-NUT-FITS-STRAT-TELE-/260759029569?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item3cb6730741
βεβαιωσου οτι το nut slot στην κιθαρα σου δεν ειναι curved γιατι απλα θα το πεταξεις ,εκτος κι αν εχεις τροπο να το "φας" ωστε να κανει κουρμπα & να εφαρμοσει σωστα....(στις περισσοτερες Fender ειναι curved)
οχι,για πες....(ξερω το γυαλοχαρτο, αυτο το γιαλοχαρτο πρεπει να ειναι κατι νεο)Το γιαλόχαρτο το έχεις ακουστά?
Ωραία, το επόμενο βήμα είναι να κάνεις την σύνθεση : Γιαλόχαρτο + επίπεδο Brass nut = Curved brass nut. Και άρα το brass nut από ebay, *δεν* πάει για πέταμα. Αυτό είναι κάτι νέο όντως, σχετικά με αυτά που έγραψες παραπάνω περι πετάγματος.Superfunk είπε:οχι,για πες....(ξερω το γυαλοχαρτο, αυτο το γιαλοχαρτο πρεπει να ειναι κατι νεο)
Οι πληροφορίες που πήρα δεν είναι απο αρθρογράφο φίλε μου, αλλά απο έμπειρο κατασκευαστή κιθάρων και ενισχυτών με 30 χρόνια εμπειρίας. Οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρει απο μας.Earendil είπε:Συγνώμη για το hijacking, αλλά ποιός ακριβως αρθρογράφος έχει δουλέψει κόκκαλο και του φάνηκε...εύκολο στην εργασία;