Τα συν και πλην των partcaster

marathon είπε:
Τα ίδια περίπου θα έχεις, γιατί χρησιμοποιείς χαμηλού κόστους υλικά. Εκτός από τους Tonerider που πραγματικά είναι value for money...το μπράτσο των 80 ευρώ, (λογικά) θα θέλει ένα καλό τσεκάρισμα-κόλλημα τάστων, θα έχει περισσότερα dead spots από ένα καλύτερο μπράτσο...και ώς γνωστόν ;) το μπράτσο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο παίξιμο από το οποιoδήποτε σώμα. Με λίγα λόγια, με 80 ευρώ θα πάρεις ένα μέτριο πρός κακό μπράτσο. Aλλιώς δε θα το πούλαγε και ο προηγούμενος ;)

Το ίδιο με το σώμα. Με 80-100 ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα θα αγοράσεις ένα κινέζικο σώμα (άντε μεξικάνικο). Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα έχεις την τέλεια εφαρμογή με το μπράτσο που θα πάρεις (κανένα από αυτά δεν είναι licenced by Fender). Το αυτό και για τα υπόλοιπα που θα βάλεις επάνω (τρέμολο κλπ)...Άρα, μάλλον, θα πληρώσεις και ένα μάστορα να τα ματσάρει.

Τώρα...έχεις αποτέλεσμα με φτηνά parts? Εγώ θα πώ ναί...και για παράδειγμα έχω ετούτη

http://www.customshop.gr/stratosphere.html

Δεν κόστισε 200 ευρώ (το σώμα μου το χαρίσανε σε αισχρή κατάσταση) και έβαλα Tonerider.

Το μπράτσο το είχα πάρει από ένα ξεπούλημα από ένα μικρό Αμερικάνικο customshop...έχει τις ατέλειές του.

Τώρα φοράει noiseless και τη δοκιμάζει ο Marillion ;D
  Οπότε,έτσι όπως το καταλαβαίνω,αν θελήσω να μπω στο σπορ των αναβαθμίσεων και των partcaster και να έχω κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα,θα πρέπει ή να αλλάζω μόνο μαγνήτες και ηλεκτρικά

(όπως έχω κάνει με τη Epiphone μου(LP Special II),όπου άλλαξα τους stock μαγνήτες με έναν από Schecter Omen Extreme για τη θέση bridge και στη θέση neck έβαλα έναν Tonerider alnico IV bridge-ισοσταθμίζοντας,έτσι,τη διαφορά στο output των μαγνητών και τους σπλιτάρω με push/pull ποτενσιόμετρο)

  ή να χρησιμοποιώ υλικά(σώμα,μπράτσο κτλ) σχετικά εγνωσμένης αξίας,ανεβάζοντας,όμως,το κόστος μου από αρκετά ως σημαντικά.

Ωστόσο,αυτό που δε γνωρίζω είναι,αν για το ίδιο σετ μαγνητών(πχ Tonerider) θα έχω τόσο καλύτερο ήχο σε μια partcaster με υλικά των 500(ας πούμε)€ από μια Affinity των 160€.  ???

 
hadgi είπε:
ή να χρησιμοποιώ υλικά(σώμα,μπράτσο κτλ) σχετικά εγνωσμένης αξίας,ανεβάζοντας,όμως,το κόστος μου από αρκετά ως σημαντικά.
Είπαμε ότι οι καλές partcasters, δεν είναι φτηνές. Έτσι κι αλλιώς όταν ξεκινάς να κάνεις μία partcaster, θεωρητικά έχεις ένα σενάριο στο μυαλό σου, άρα πάς να κάνεις μία κιθάρα που δεν βρίσκεις στο εμπόριο.

Ωστόσο,αυτό που δε γνωρίζω είναι,αν για το ίδιο σετ μαγνητών(πχ Tonerider) θα έχω τόσο καλύτερο ήχο σε μια partcaster με υλικά των 500(ας πούμε)€ από μια Affinity των 160€.  ???
Προφανώς και θα έχεις διαφορές, ανάλογα το όργανο που θέλεις να φτιάξεις. Ίδιο τρέμολο (ας πούμε...) έχει μία Affinity και ίδιο η part? Εάν είναι να βάλεις το ίδιο, ποιός ο λόγος να τη φτιάξεις από την αρχή...

Θα επαναλάβω ότι αρκετοί, δεν έχουν καταλάβει το γιατί κάποιοι φτιάχνουν partcasters.

 
marathon είπε:
Προφανώς και θα έχεις διαφορές, ανάλογα το όργανο που θέλεις να φτιάξεις. Ίδιο τρέμολο (ας πούμε...) έχει μία Affinity και ίδιο η part? Εάν είναι να βάλεις το ίδιο, ποιός ο λόγος να τη φτιάξεις από την αρχή...

Θα επαναλάβω ότι αρκετοί, δεν έχουν καταλάβει το γιατί κάποιοι φτιάχνουν partcasters.
Οπότε εγώ που δεν είμαι "μαστροχαλαστής"( ;D ;D)και τα χέρια μου δεν πιάνουν και τόσο( :P),θα ήταν σοφότερο να ασχολούμαι μόνο με αλλαγές στο hardware(μαγνήτες,ηλεκτρικά),αν θα θέλω να αναβαθμίσω μια κιθάρα μου  8)

 
marathon είπε:
Mάλλον σε δουλεύει...ΔΕΝ γίνεται με τις προδιαγραφές που αναφέρει (Μεξικάνικο σώμα, GFS μαγνήτες...) να κόστισε 900 ευρώ...

εκτός εάν το μπράτσο, μόνο του, κάνει 700 ευρώ ;)

Εκτός πάλι, εάν την έκανε τότε που το $ έριχνε στο ευρώ 2 κεφάλια ;D και πλήρωσε τους GFS χρυσούς ;D ;D
ΔΕΝ τον δουλευω κυριε Μαραθωνα ...

Το μπρατσο κοστισε λουστραρισμενο και με ταστα φυσικα απο την μανα του 400(αγορασμενο απο "ντοπιο"μαγαζι)+250 το σωμα ελαφρα μεταχειρισμενο(επισης απο "ντοπιο")=650 +220 το τρεμολο και τα κλειδια =870 + 40 το pickquard(αγορασμενο απο ενα λιγομιλητο μελος του νοιζ-που σαι ρε Κωστα?)=910+100 περιπου οι μαγνητες 1010 + κανα περιπου πενηνταρικο για διακοπτες βιδες ,εργασια κ.λ.π.Ειδες που γινεται τελικα?

Η αληθεια ειναι οτι αν εξαιρεσουμε τους μαγνητες δεν ειναι και κανενα "φτηνο" οργανο.Απλως το αναφερω γιατι την εφερα επιτηδες μαζι μου στην συναντηση για να ακουσω γνωμες,και οι γνωμες ηταν καλες αρα μπορεις και με τα λιγα καμια φορα να πετυχεις περισσοτερα...Παραθετω φωτο

2010_strat_project_5.JPG

 
hadgi είπε:
αν θα θέλω να αναβαθμίσω μια κιθάρα μου  8)
Καλύτερα να τη πουλήσεις και να πάρεις μία άλλη...εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αναβαθμίσω μία κιθάρα που δεν με ικανοποιεί.

ΔΕΝ τον δουλευω κυριε Μαραθωνα ...
Πλάκα του κάνω... ;)

(αγορασμενο απο "ντοπιο"μαγαζι)
Πές μας ντέ, ότι δεν αγοράζεις με δολλάρια να το καταλάβουμε :D

 
chord είπε:
Το μπρατσο κοστισε λουστραρισμενο και με ταστα φυσικα απο την μανα του 400(αγορασμενο απο "ντοπιο"μαγαζι)
Πάντως, επειδή έχω αγοράσει 2 γνήσια Αμερικάνικα μπράτσα (καινούργια) από το Stratosphere...ΚΑΝΕΝΑ δεν μου πήγε 400 ευρώ (και με τα μεταφορικά) ::)

dscn1797cc8a.jpeg


texas1a.jpeg


 
marathon είπε:
Καλύτερα να τη πουλήσεις και να πάρεις μία άλλη...εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αναβαθμίσω μία κιθάρα που δεν με ικανοποιεί.
Γιατί με 50€ που έδωσα για τους μαγνήτες έχω μια κιθάρα που με ικανοποιεί αρκετά!

Από την άλλη,αν την πουλούσα ως είχε,θα "έπιανε" το πολύ 120€ και θα έπρεπε να βάλω το λιγότερο κάνα 200άρι€,για να αγοράσω κάτι αξιοπρεπές,που δε θα ήθελε μετατροπές και αναβαθμίσεις σε πρώτη φάση,τουλάχιστον.

 
alderbody είπε:
Το moisture content ειναι μια "παραμετρος" που πιστευω οτι ειναι διαρκως μεταβαλλομενη καθολη τη διαρκεια της ζωης του εκαστοτε οργανου ...
Ακόμα κι αν είναι περασμένο με sealers/polyesters/paint?

 
marathon είπε:
Πάντως, επειδή έχω αγοράσει 2 γνήσια Αμερικάνικα μπράτσα (καινούργια) από το Stratosphere...ΚΑΝΕΝΑ δεν μου πήγε 400 ευρώ (και με τα μεταφορικά) ::)

dscn1797cc8a.jpeg


texas1a.jpeg
Ηταν απο τα πρωτα Αllparts χοντρομπρατσα που ειχε φερει ο αντιπροσωπος στην Ελλαδα και λογω μη πολυ συνηθισμενων διαστασεων ειχε μεινει στο μαγαζι μεχρι να το αγορασω πριν απο 3 χρονια.

Οσο για το τελωνειο χρεωνει δυστυχως 140 ευρα για μπρατσο απο το stratosphere που προανεφερες :(Αν το ξερα...

 
chord είπε:
Οσο για το τελωνειο χρεωνει δυστυχως 140 ευρα για μπρατσο απο το stratosphere που προανεφερες :(Αν το ξερα...
Από πότε? Δεν έχω πληρώσει παραπάνω από 3 ευρώ...

 
ξερω γω?Το παραδειγμα ειναι παντως προ ενος μηνος Ισως φταιει το μνημονιο ισως φταινε τα φεγγαρια... ???

 
παρακολουθοντας απτην αρχη μονοκοπανια το θεμα (μου βγηκαν τα ματια) να πω και εγω 2-3πραματακια απτην εμπειρια 3 παρτ καστερς που εκανα

ειναι βασικο να μπωρεσεις να βγαλεις απτο μυαλο σου τη σχεση του logo με την ποιοτητα και τον ηχο.γιατι καποιοι νομιζουν οτι αμα δεν εχει logo καποιας μαρκας η κιθαρα δεν παιζει!και ειναι αυτοι που εκτιμουν σε χρημα και ποιοτητα λιγοτερο μια παρτκαστερ απο μια καποια φιρμα

πρεπει να μπωρεις να καταλαβεις πχ γιατι η κατασκευη της στρατ δεν ειναι σαν της τελε και σε τι αυτο επιρεαζει την διαφορα στον ηχο ετσι ωστε οταν θα ξεκηνησεις μια κατασκευη να ξερεις βασηκα τι θα παρεις

ναι πιστευω οτι υπαρχει διαφορα σε ποιοτηκοτερα κοματια ενος οργανου απο πιο δευτερα και αυτο ειναι για ξυλα-ηλεκτρηκα-μαγνητες κ.α

αλλα επισης πιστευω οτι φτανεις κοντινοτερα στο επιπεδο αποδοσης που θες με απλες κατασκευες και οχι τρελες δαπανες κυριος σε φινιρισματα σωματων,ρελικαρισματα κτλ αν μιλαμε για ηχο ως πρωτευον στοχο αυτα ειναι δευτερευοντα και ειναι αυτα που κυριος στελνουν στα υψοι μια καλη και απλη κατασκευη πχ μιας τελε,καποιος πχ ριχνει πιο πολλα χρηματα σε ενα ρελικ σωμα που δεν θα κανει τον ηχο του καλητερο αποτι ενα σετ ανοτερων μαγνητων! 

και κατι που δεν αναφερε κανεις,ισως μονο εγω να το ενιωσα!αυτη η χαρα της δημιουργειας και παραλληλα την απομυθοποιηση του θρυλου της μεγαλης εταιρειας που τωρα ξερω και εγω το μυστικο της και ξερω και πως και γιατι ειναι ενα οργανο ετσι οπως ειναι η κατασκευη του και ποια η χρηση του στον ηχο

και τελος για να πω και  για τον τιτλο του θεματος.πιστευω οτι μια παρτ καστερ που ξερουμε τι θελουμε να εχει πανω της με οτι αυτα συνεπαγονται δεν μπωρει ναι μην εχει θετικο προσημο στο τελος

αυτα

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top