Οπότε,έτσι όπως το καταλαβαίνω,αν θελήσω να μπω στο σπορ των αναβαθμίσεων και των partcaster και να έχω κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα,θα πρέπει ή να αλλάζω μόνο μαγνήτες και ηλεκτρικάmarathon είπε:Τα ίδια περίπου θα έχεις, γιατί χρησιμοποιείς χαμηλού κόστους υλικά. Εκτός από τους Tonerider που πραγματικά είναι value for money...το μπράτσο των 80 ευρώ, (λογικά) θα θέλει ένα καλό τσεκάρισμα-κόλλημα τάστων, θα έχει περισσότερα dead spots από ένα καλύτερο μπράτσο...και ώς γνωστόντο μπράτσο παίζει μεγαλύτερο ρόλο στο παίξιμο από το οποιoδήποτε σώμα. Με λίγα λόγια, με 80 ευρώ θα πάρεις ένα μέτριο πρός κακό μπράτσο. Aλλιώς δε θα το πούλαγε και ο προηγούμενος
Το ίδιο με το σώμα. Με 80-100 ευρώ, κατά πάσα πιθανότητα θα αγοράσεις ένα κινέζικο σώμα (άντε μεξικάνικο). Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα έχεις την τέλεια εφαρμογή με το μπράτσο που θα πάρεις (κανένα από αυτά δεν είναι licenced by Fender). Το αυτό και για τα υπόλοιπα που θα βάλεις επάνω (τρέμολο κλπ)...Άρα, μάλλον, θα πληρώσεις και ένα μάστορα να τα ματσάρει.
Τώρα...έχεις αποτέλεσμα με φτηνά parts? Εγώ θα πώ ναί...και για παράδειγμα έχω ετούτη
http://www.customshop.gr/stratosphere.html
Δεν κόστισε 200 ευρώ (το σώμα μου το χαρίσανε σε αισχρή κατάσταση) και έβαλα Tonerider.
Το μπράτσο το είχα πάρει από ένα ξεπούλημα από ένα μικρό Αμερικάνικο customshop...έχει τις ατέλειές του.
Τώρα φοράει noiseless και τη δοκιμάζει ο Marillion ;D
(όπως έχω κάνει με τη Epiphone μου(LP Special II),όπου άλλαξα τους stock μαγνήτες με έναν από Schecter Omen Extreme για τη θέση bridge και στη θέση neck έβαλα έναν Tonerider alnico IV bridge-ισοσταθμίζοντας,έτσι,τη διαφορά στο output των μαγνητών και τους σπλιτάρω με push/pull ποτενσιόμετρο)
ή να χρησιμοποιώ υλικά(σώμα,μπράτσο κτλ) σχετικά εγνωσμένης αξίας,ανεβάζοντας,όμως,το κόστος μου από αρκετά ως σημαντικά.
Ωστόσο,αυτό που δε γνωρίζω είναι,αν για το ίδιο σετ μαγνητών(πχ Tonerider) θα έχω τόσο καλύτερο ήχο σε μια partcaster με υλικά των 500(ας πούμε)€ από μια Affinity των 160€. ???