Synth Quiz

O

OurDarkness

Guest
OK ένα μικρό Quiz, τέσσερα synthesizers

1. Moog Prodigy (αναλογικό)

2. Waldorf Wave PPG v.2 (VST)

3. Synth1 (VST)

4. Waldorf Pulse (αναλογικό)

και το ίδιο μοτίβο χωρίς effects, χωρίς sequencer.

Προσπαθήστε να βρείτε ποιό synth αντιστοιχεί στο καθένα από τα 4 mp3. Αν θέλετε αιτιολογήστε και το γιατί.

Tips:

1. το Prodigy δεν έχει velocity sensitivity

2. προσέξτε το resonance

:)

ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ Quiz ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Synth1

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Moog Prodig   

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ Waldorf Wave PPG v.2

ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΠΟ ΤΟ Waldorf Pulse.

ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
θα συμφωνήσω (σχεδόν) με τον GEOfx.

το 3 είναι εμφανως το χειρότερο,μαλλον ειναι το ppg vst (είναι παλιό)

το 1 ειναι σουπερ αλλά δεν έχει τον θόρυβο (hiss) των 2,4. αρα μαλλον είναι vst (τελευταίας γενιάς γι αυτό και η χαοτική διαφορα με το 8 χρονών ppg).

το 4 μου φαίνεται πιο aggressive αρα μάλλον είναι το moog

το 2 είναι πιο fat (και κανονικα θα έπρεπε να είναι moog) όμως επειδή είχα το pulse,δε θυμάμαι να έβγαζε τοσο θόρυβο (!) όσο το 4. αρα μάλλον είναι pulse

σπαζοκεφαλιά πάντως  ;)

Χα εγώ το ξέρω το κουιζ, οπότε δεν απαντώ. Πάντως θα ήταν καλύτερο ourdarkness, αν το σήκωνες και με τα υπόλοιπα που είχε το site (αν θυμάμαι πρέπει να είχε άλλα 2-3, ή κάνω λάθος; ), καθώς εξάγονται μερικά πολύ συμπεράσματα, ως προς το τελικό αποτέλεσμα!

Χα εγώ το ξέρω το κουιζ, οπότε δεν απαντώ. Πάντως θα ήταν καλύτερο ourdarkness, αν το σήκωνες και με τα υπόλοιπα που είχε το site (αν θυμάμαι πρέπει να είχε άλλα 2-3, ή κάνω λάθος; ), καθώς εξάγονται μερικά πολύ συμπεράσματα, ως προς το τελικό αποτέλεσμα!
Μμμ, ναι αλλά θα γινόταν πανικός! Όντως θα μπορούσαμε να κάνουμε μία συζήτηση αν και δε νομίζω να καταλήγαμε σε defacto συμπεράσματα!

Μου αρέσει ο συλλογισμός του Johnnyk αν και νομίζω ότι είναι τελείως καθαρός συλλογισμός, δηλ. ίσως και να μην έλαβε υπόψιν τα tips.

'Αλλα δύο tips:

1. Προσέξτε ότι σε ένα mp3 δεν υπάρχει multi-triggering στο φίλτρο.

2. Δύο mp3 μοιάζουν πολύ περισσότερο μεταξύ τους από ότι με τα άλλα δύο.

:)

Ναι, αλλά δεν μας λες ποιό προτιμάς ...άσχετα απο το ηχητικό αποτέλεσμα.

Με το ίδιο feel παίζεις με το moog, με το ίδιο και με τα vst;  ;D

Χμ... σχετικά με το Quiz.  ::)

Χωρίς να γνωρίζω απο κοντά κανένα απο τα τέσσερα.

Το πρώτο και τέταρτο mp3 μοιάζουν με αναλογικά.

Απο την άλλη βέβαια, όλα θα μπορούσαν να είναι απο freeware synths.

Η ηχογράφιση δεν είναι καθόλου καλή.

Εγώ τουλάχιστον, δεν ακούω πουθενά καθαρά αναλογικό ήχο.  ::)

???  ::)  ???

1ppg wave vst

2 synth1

3 waldorf pulse

4 moog

πο πο μας κολησες βραδιατικα.... :)

δεν ξερο αν τα πετυχα παντος το 4 μου γαργαλισε λιγο παραπανω το αυτι ειχε ενα.........κατι

Παίδες πάμε καλά ως τώρα, απλά θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτό το thread είναι ένα quiz, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν χρειάζετε να φρικάρετε αν δεν τα βρείτε, δεν θα στείλουμε κανέναν στην γκιλοτίνα, αυτά τα mp3 είναι ένα instance ενός synthesizer και σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν όλους τους ήχους, ούτε καν το synthesizer το ίδιο αφού υπάρχουν διαφορές μεταξύ του ίδιου μοντέλου (αναφέρομαι κυρίως στο Moog).

Όπως προανέφερα, μπορούμε να κάνουμε και μία συζήτηση αν θέλετε πάνω στο θέμα, αλλά παρακαλώ σε καλοπροαίρετο κλίμα, γιατί μου είναι δυσάρεστο να συμμετέχω σε εριστικές συζητήσεις. Τονίζω ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε defacto συμπέρασμα γιατί μπαίνουν διάφοροι υποκειμενικοί και αστάθμητοι παράγοντες, για αυτό και πρότεινα να πείτε την γνώμη σας, αν θέλετε.

Αυτά. ;)

αμα δεν ειναι αυτο θα πρεπει να αλλαξω αυτια...

(εκτος απο το να παω με τα σωβρακα στην ομονοια)

stratigos_lee είπε:
αμα δεν ειναι αυτο θα πρεπει να αλλαξω αυτια...

(εκτος απο το να παω με τα σωβρακα στην ομονοια)
:D

OurDarkness τα αποτελεσματα ποτε θα τα βαλεις?

OurDarkness τα αποτελεσματα ποτε θα τα βαλεις?
Ξέρω γω; Όποτε μου πείτε. Έλεγα να περιμέναμε ακόμη λίγο μήπως και θέλει και κάποιος άλλος να πει την γνώμη του.

Εγώ πάντως επειδή η πιθανότητα να τα βρω ήταν πολύ μικρή (δηλαδή ίση με αυτήν του να τα πω στην τύχη ( :) ),  πήγα και διάβασα τις απαντήσεις για να μου φύγει η περιέργεια.  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back