Strat με τι parts...??

Bakis

Θαμώνας
Γεια χαρά! Ετοιμάζω μια παραγγελία για strato (part-caster ή όπως το λέτε...) και ψάχνω τι υλικά θα βάλω. Ιδιαίτερος προβληματισμός έχει πέσει όσον αφορά τα κλειδιά και το τρέμολο.

1. Ένα απλό kluson steel block τρέμολο κάνει δουλειά? Γιατί να μην βάλω π.χ κάτι πιο "φρέσκο" όπως τα wilkinson? Υπόψην το θέλω για χρήση!!!! Όχι να το αγγίζω μια φορά το μήνα...

2. Κλειδιά σαν αυτά είναι αξιόπιστα?

http://www.goeldo.de/artikel/detail.php?artnr=MLK6LN&picture=artikel250%2FMLK6LN.jpg&hist=-2

http://www.goeldo.de/artikel/detail.php?artnr=M6LMC

έτσι ώστε ο συνδιασμός τρέμολο και κλειδιά να διατηρούν κούρδισμα

3. Alnico II και Alnico V. Έχει κανείς κανά sample να ακούσω τη διαφορά τους? Καλά λέμε στρόγγυλος ήχος και σφιχτός και bright...αλλά άλλο να το ακούς!!! Στην τελική πόσο διαφορετικό ήχο βγάζουν..??

4. Έχει κανείς υπόψην κανά κραυγαλέο μειονέκτημα του 9'' radius σε σχέση με το 12''...ή και το ανάποδο προφανώς!

Ομοιοπαθης απο οτι βλεπω  :P....http://www.noiz.gr/index.php?topic=155557.0...δεν ξερω αν σε βοηθησει...οχι οτι και εγω εχω λυσει τα προβληματα μου...αλλα με τη βοηθεια ορισμενων παιδιων(να ναι καλα) μπορεσα να ξεδιαλυνω καποια πραγματα!!επισης με ενα search θα βρεις αρκετο και ενδιαφερον υλικο και συζητησεις-αποψεις γυρω απο τις ερωτησεις σου!!!καλη τυχη ;D!

Thanks bluesbreaker! Η αλήθεια είναι ότι το διάβαζα το topic σου και έχω υπόψην τα κλειδιά που σου προτείνει (με φωτό) ο elavd, αλλά πρώτον δεν ξέρω πόσο καλά είναι όταν κάνεις αρκετή χρήση τρέμολο και σηκώνεις 1 1/2 τόνο όποτε ξεμένεις από σολιστικές ιδέες και δεύτερον παραείναι vintage για τα γούστα μου! Αυτός ο λεπτός λαιμός με χαλάει αρκετά! Γιαυτό ψάχνω κάτι πιο σύγχρονο...

Bakis είπε:
Thanks bluesbreaker! Η αλήθεια είναι ότι το διάβαζα το topic σου και έχω υπόψην τα κλειδιά που σου προτείνει (με φωτό) ο elavd, αλλά πρώτον δεν ξέρω πόσο καλά είναι όταν κάνεις αρκετή χρήση τρέμολο και σηκώνεις 1 1/2 τόνο όποτε ξεμένεις από σολιστικές ιδέες και δεύτερον παραείναι vintage για τα γούστα μου! Αυτός ο λεπτός λαιμός με χαλάει αρκετά! Γιαυτό ψάχνω κάτι πιο σύγχρονο...
Mετα πας στη λυση των locking tuners!!!παντως τα κλειδια που προτεινει ο elavd θεωρουνται πολυ σταθερα στο κουρδισμα...για αισθητικους λογους παω πασο!!!ασχετο τι parts σκεφτεσαι να βαλεις στη strat σου?(για να παιρνουμε και εμεις ιδεες ;))!

Προσωπικά έχω παίξει αρκετά live με τη strat μου που έχει αυτά τα κλειδιά και το ξεκούρδισμα ήταν το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου.

Χρησιμοποιώ αρκετά το τρεμολο χωρίς να έχω πρόβλημα.

Έχε υπόψιν σου ότι για σταθερότητα στο τρέμολο παίζουν ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρόλο 2 πράγματα:

1) Σωστό πέρασμα των χορδών

2) Καλά κομμένο nut

Από εκεί και πέρα αν παίζεις με πολύ βάρβαρο τρόπο με το tremolo...δε ξέρω...Μήπως θα πρέπει να κινηθείς σε άλλο τύπο κιθάρας (πχ κιθάρα με floyd rose) και όχι strat ?

bluesbreaker είπε:
ασχετο τι parts σκεφτεσαι να βαλεις στη strat σου?(για να παιρνουμε και εμεις ιδεες ;))!
Θα την φτιάξω (όπως αρκετοί εδω μέσα) με σώμα και μανίκι από Goeldo. Alder σώμα μάλλον Surf Green, μανίκι rosewood "new age" 12-ρι, μαγνήτες Haeussel Truespace Classic, και δεν έχω αποφασίσει και πάρα πολύ για τα υπόλοιπα. (όχι ότι αυτά που έγραψα μέχρι τώρα τα έχω 100%..)

Θα βοηθήσει και ο Ντούκας και σε λίγο καιρό βλέπουμε...

Και μέχρι τότε ξέρεις...μπορεί να έχω καταστ-αλλάξει σε fiesta red, maple ταστιέρα, 3 διπλούς μαγνήτες και lo-pro edge..  :o

elavd είπε:
το ξεκούρδισμα ήταν το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου.

Από εκεί και πέρα αν παίζεις με πολύ βάρβαρο τρόπο με το tremolo...δε ξέρω...Μήπως θα πρέπει να κινηθείς σε άλλο τύπο κιθάρας (πχ κιθάρα με floyd rose) και όχι strat ?
Χαίρομαι για το ανύπαρκτο ξεκούρδισμα!

Η κιθάρα που έχω είναι η FGM400QM (Signature μοντέλο της Ibanez για τον Frank Gambale) κι έχω floyd rose. Άμα θέλω να κάνω υπερβολές, έχω κάπου να "ξεσπάσω"! ;-)

Τον Jeff Beck τον βρίσκεις βάρβαρο? Για τέτοια χρήση μιλάμε πάνω κάτω...

Αυτό που δεν έχω είναι ο κρυστάλλινος ήχος στα καθαρά. Και το θέλω όπως και δήποτε!!! Άσε που και το παίξιμο μου κατά το ήμισυ ζητάει strato.

Bakis είπε:
Δεν είπα "ανύπαρκτο". Είπα ότι δεν με απασχολεί, με την έννοια ότι ξεκουρδίζει σε μικρό και απόλυτα λογικό βαθμό.

Εννοείται ότι μια στο τόσο, ανάμεσα στα κομμάτια, τσεκάρω και διορθώνω το μικρό-ξεκουρδισμα, αλλά δεν παίζω με τον φόβο μη μου ξεκουρδιστεί... ;)

Τον Jeff Beck τον βρίσκεις βάρβαρο?
Όχι βέβαια...

elavd είπε:
Δεν είπα "ανύπαρκτο". Είπα ότι δεν με απασχολεί, με την έννοια ότι ξεκουρδίζει σε μικρό και απόλυτα λογικό βαθμό.

Εννοείται ότι μια στο τόσο, ανάμεσα στα κομμάτια, τσεκάρω και διορθώνω το μικρό-ξεκουρδισμα...
Αυτό εννοούσα ανύπαρκτο! Εντάξει...υπερέβαλλα λιγάκι  :) Απλά είναι προσόν να μη σε απασχολεί. Όχι ως στοιχείο του χαρακτήρα σου (δηλαδή να μη σε νοιάζει) αλλά ως στοιχείο της κιθάρας (να σε κάνει να μην ασχολείσαι)

stavrilian είπε:
Με μια 2-point γεφυρα, ενα καλα κομμενο nut και lοcking κλειδια θα εισαι αρχηγος  :)
Απλά αν πάρει Goeldo/Rockinger τη 2-point γέφυρα την ξεχνάει, γιατί απλά δεν υπάρχει αντίστοιχο σώμα.

Εκτός αν πάρει σώμα που δεν έχει τρύπες για τρέμολο, αλλά αυτό είναι μάλλον δύσκολο...

η σταθεροτητα των locking κλειδιων ειναι απιστευτη + του οτι αλλαζεις χορδες πολυ ευκολοτερα 8).

δεν ξερω καν γιατι εξακολουθουν να βγαινουν αλλα κλειδια.... :(

αν θες να κανεις ΤΕΤΟΙΑ χρηση (δηλ να εχεις floating το Tremolo και να του αλλαζεις τη Παναγια στα ανεβοκατεβασματα) βαλε LOCK κλειδια (υπαρχουν και vintage style lock κλειδια της Gotoh που μαμανε αν δεν θες τη μοντερνα εμφανιση των Sperzel)

δεν θα εχεις κανενα προβλημα με vintage tremolo & locking κλειδια,πανω απο ολα βεβαια στο ξεκουρδισμα μετρα το σωστα κομμενο nut απο εκει ξεκινανε τα προβληματα και παρα μα παρα πολυ σπανια απο τα κλειδια.

Superfunk είπε:
αν θες να κανεις ΤΕΤΟΙΑ χρηση (δηλ να εχεις floating το Tremolo και να του αλλαζεις τη Παναγια στα ανεβοκατεβασματα) βαλε LOCK κλειδια (υπαρχουν και vintage style lock κλειδια της Gotoh που μαμανε αν δεν θες τη μοντερνα εμφανιση των Sperzel)
Σαν αυτά δηλαδή

σωστά..??

Ωραία.. από τις 4 αρχικές απορίες, οι 1 και 2 ξεδιαλύνονται σιγά σιγά... Τι έχετε να πείτε για τις 3 και 4..??

Bakis είπε:

Σαν αυτά δηλαδή

σωστά..??
οχι σαν κι αυτα

http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,_solid_peghead_tuners/Gotoh_Locking_Vintage_Oval_Knob_Tuners.html

3. Alnico II και Alnico V. Έχει κανείς κανά sample να ακούσω τη διαφορά τους? Καλά λέμε στρόγγυλος ήχος και σφιχτός και bright...αλλά άλλο να το ακούς!!! Στην τελική πόσο διαφορετικό ήχο βγάζουν..??
4. Έχει κανείς υπόψην κανά κραυγαλέο μειονέκτημα του 9'' radius σε σχέση με το 12''...ή και το ανάποδο προφανώς!
3.μη περιμενεις καμμια ΤΡΕΛΛΗ διαφορα αλλα γενικα οι alnico 2 ειναι πιο "μαλακοι" & στρογγυλευμενοι μαγνητες χωρις υπερβολικα πριμα,προσωπικα μου αρεσουν πολυ ειδικα οι υλοποιησεις του Seymour Duncan 

4.οχι δεν υπαρχει κανενα κραυγαλεο μειονεκτημα,προσωπικα γουστα ειναι αυτα,αν ειναι η κιθαρα σεταρισμενη σωστα δεν υπαρχει κανενα προβλημα (προσωπικα απο τα δυο προτιμω το 9αρι και ακομα καλυτερα το 7αρι...)

και δεύτερον παραείναι vintage για τα γούστα μου!
τωρα το ειδα αυτο οποτε χτυπα ενα σετακι Sperzel και θα εισαι οκ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτά μου αρέσουν πάρα πολύ από εμφάνιση πάντως.

Γιατί και oval είναι και δεν έχουν τον πολύ λεπτό λαιμό των vintage. Αν είναι και αξιόπιστα τότε δεν βρίσκω λόγο να μην τα προτιμήσω.

Επίσης, από τα πινακάκια του παρακάτω site συμπεραίνω ότι μάλλον alnico v θα ήταν καλοί για το alder σώμα και το rosewood μανίκι που θέλω να πάρω.

http://www.musictoyz.com/gearhead/gear15.php

Υπάρχει βέβαια και η λύση (είτε για πολύ ψαγμένους είτε για πολύ αναποφάσιστους) του alnico v/ii...

μάλλον alnico v θα ήταν καλοί για το alder σώμα και το rosewood μανίκι που θέλω να πάρω.
ξερω κι εγω....τι σχεση εχει το rosewood & το alder με τους μαγνητες?? ;D ;D

αν σου αρεσουν τα κλειδια παρτα ειναι Gotoh οποτε εγγυημενα θα δουλευουν τελεια...

σύμφωνα με τον bill lawrence,οι μαγνήτες έχουν διαφορές μεταξύ τους στις μαγνητικές τους ιδιότητες και όχι στον ήχο.

τον ίδιο ακριβώς ήχο μπορείς να τον έχεις με οποιονδήποτε μαγνήτη (alnico 2-3-5 η ceramic) αρκεί να γίνει η ανάλογη περιέλιξη και να χρησιμοποιηθεί χαλκόσιρμα συγκεκριμένης διαμέτρου αναλογα ποιον μαγνητη θα χρησιμοποιησεις.

'When I read that ceramic magnets sound harsh and alnico magnets sound sweet, I ask myself, " Who the hell preaches such nonsense?" There are harsh-sounding pickups with alnico magnets and sweet-sounding pickups with ceramic magnets and vice-versa! A magnet by itself has no sound, and as a part of a pickup, the magnet is simply the source to provide the magnetic field for the strings. The important factor is the design of a magnetic circuit which establishes what magnet to use.

Though ceramic magnets cost less than alnico magnets of equal size, a well-designed magnetic circuit using ceramic magnets costs much more than the six Alnico 5 magnets of a traditional single coil pickup!'

Bakis είπε:
η κιθαρα που χρησιμοποιει τωρα ο beck εχει locking κλειδια της schaller ;)

εγω βεβαια ειμαι μεγαλος θαυμαστης των sperzel  8) και δεν μου αρεσουν καθολου τα gotoh

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back