Squire VM Jazz bass βόμβος

Elias C.

Νέο μέλος
Είμαι κάτοχος εδώ και μέρες ενός Squire Vintage modified jazz bass, αγορασμένο από της αγγελίες του site. Ωραίο όργανο και ποιοτικό , αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ με τα δυο volume και tone τέρμα ανοιγμένα είναι σχεδόν αθόρυβο, αν κλείσω τον ένα από τα δυο ξεκινά να ακούγετε ένας βόμβος (θόρυβος) γύρω στα 50-60 hrz και σαν αγειωτο. Με αλλά δυο μπάσα που έχω (όχι jazz) δεν έχω τετοιο πρόβλημα. Υπάρχει τετοιο θέμα με το μοντέλο η έπεσα σε πατάτα ; υπάρχει λύση ;

Ευχαριστω .

Κλασσικός θόρυβος από τον μονοπήνιο του Jazz!!! Κανένα πρόβλημα απολύτως!!! Αν σε χαλάει τόσο πολύ άλλαξε μαγνήτες... Αν και δεν είναι θέμα!!

Ανοιξα το μεταλλικό με τα volume control και ειταν ολα οκ μέσα.......

Ευχαριστω για την άμεση απάντηση  

funky_bassman είπε:
Κλασσικός θόρυβος από τον μονοπήνιο του Jazz!!! Κανένα πρόβλημα απολύτως!!! Αν σε χαλάει τόσο πολύ άλλαξε μαγνήτες...
yeap

Ευχαριστω παιδιά για την βοηθεια !

Φίλε funky_bassman έχεις καμιά οικονομική πρόταση για τους μαγνήτες ;

audiokostas είπε:
yeap  δις ... βεβαίως  αν σε ενοχλεί τόσο πολύ (που σίγουρα είναι ενοχλητικό ) μπορείς να το πουλήσεις  στην μίση τιμή  απ αυτή που το πήρες ...... ::) ;D

Τους duncan design δεν φοράει το squire? Οτιδήποτε (πλην τους noiseless) σε μονοπήνιους θα σου βγάλει αυτόν τον βόμβο (που είναι χαρακτηριστικός του JB)... Αν θες πάντως τσέκαρε εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=195031.0

Εγώ θα έβαζα τους Fender noiseless ;)

Sorry φίλε lgbesios αν και δεν ειμαι fende-ακιας ακομα κατα τα αλλα μου αρέσει παρα πολυ οποτε θα το παλέψω το θεμα ....... ;)

funky_bassman είπε:
Εγώ θα έβαζα τους Fender noiseless ;)
Και εγώ τους έβαλα.

Και του βαλα και έναν J-Retro deluxe preamp (πολύ καλό αλλά βάρυνε λίγο το μπάσο).

Και ο θόρυβος είναι εκεί.

Αλλά μπορεί και να φταίει η γείωση της γιάφκας.

Μπορεί να είναι βέβαια και καθαρή σύμπτωση (ή και η χρήση του B3 στην αλυσίδα) αλλά ένα πολύμπριζο με φίλτρο που έβαλα τελευταία φορά ελαχιστοποίησε τους βόμβους από 2 PJ (και active και passive) κατά πολύ.

Τι λες και για EMG JHZ Set που είναι σε καλή τιμή ;
Αν είναι να κάνεις αναβάθμιση, περίμενε λίγο και κάνε αναβάθμιση ;).

audiokostas είπε:
Και εγώ τους έβαλα.

Και του βαλα και έναν J-Retro deluxe preamp (πολύ καλό αλλά βάρυνε λίγο το μπάσο).

Και ο θόρυβος είναι εκεί.

Αλλά μπορεί και να φταίει η γείωση της γιάφκας.

Μπορεί να είναι βέβαια και καθαρή σύμπτωση αλλά ένα πολύμπριζο με φίλτρο που έβαλα τελευταία φορά ελαχιστοποίησε τους βόμβους από 2 PJ (και active και passive) κατά πολύ.
Μήπως σε εσένα είναι όντως γείωση? Ή τα ρεύματα στο στούντιο? Ή τα πετάλια? Μου ακούγεται κουλό να έχεις θόρυβο με τους noiseless με σωστές κολλήσεις... Τον ελαφρύ βόμβο θα τον έχεις αλλά θα είναι στο 1/3 από ότι με οποιοδήποτε άλλο μονοπήνιο...

Ευχαριστω funky_bassman !

Τι λες και για EMG JHZ Set που είναι σε καλή τιμή ;
Μπααα... Δεν θα τους προτιμούσα... Αν είναι για EMG βάλε active... 

Έχεις δίκιο για τα ρεύματα audiokostas παίζουν ρόλο και ιδικά άμα έχεις κάτι που επηρεάζεται εύκολα .........

apollon70 είπε:
θα το παλέψω το θεμα ....... ;)
και  καλά θα κάνεις  και μιας και δεν είσαι φενδερακιας  δωσε λιγο χρόνο στο οργανάκι  ως εχει ...

funky_bassman είπε:
Μήπως σε εσένα είναι όντως γείωση? Ή τα ρεύματα στο στούντιο? Ή τα πετάλια? Μου ακούγεται κουλό να έχεις θόρυβο με τους noiseless με σωστές κολλήσεις... Τον ελαφρύ βόμβο θα τον έχεις αλλά θα είναι στο 1/3 από ότι με οποιοδήποτε άλλο μονοπήνιο...

Μπααα... Δεν θα τους προτιμούσα... Αν είναι για EMG βάλε active... 
Σίγουρα είναι τα ρεύματα/γείωση.

Πετάλια όπως ξέρεις δεν χρησιμοποιούσα. Τώρα έχω το Β3.

Οι σωστές κολλήσεις (με σωστό καλάϊ) είναι η ψύχωσή μου. ;)

Για τους active EMG (40P & 40DC) που έχω μαζί με το BTS, όντως μπορώ να πω πολύ καλά λόγια. Αλλά δεν είναι τυπικοί J οπότε δεν ξέρω....

Πάντως, στην θέση των EMG J θα διάλεγα, με λιγότερα χρήματα, κάτι άλλο.

audiokostas είπε:
Σίγουρα είναι τα ρεύματα/γείωση.

Πετάλια όπως ξέρεις δεν χρησιμοποιούσα. Τώρα έχω το Β3.

Οι σωστές κολλήσεις (με σωστό καλάϊ) είναι η ψύχωσή μου. ;)
Πάντως στην Μεξικάνα σου που την είχα δοκιμάσει εγώ βόμβο δεν είχα ποτέ...  ;)

apollon70 είπε:
Δεν είναι Μεξικάνα (ωραίες γυναικες) από ανατολής είναι funky_bassman ...........
Μιλάει για το δικό μου MIM Jazz.

Ποτέ μην πεις ποτε , δεν αποκλείεται να γίνω και εγώ φεντερακιας lgbesios  ;)
Όχι ακόμα. "Ταξίδεψε" πρώτα.

Αυτή είναι γεροντική ασθένεια στην οποία, καλά να μαστε, θα καταλήξεις.  ;D

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back