Squier 51

Πολύ ωραίος ήχος! ;)

Αλήθεια σε σχέση με ένα neck pickup (πχ από τους 60's repro) πώς θα τον χαρακτήριζες τον lipstick ηχητικά?

Είναι κάτι διαφορετικό σίγουρα!

Eίναι περισσότερο για καθαρά

Δεν έχει το output που έχει ένας strat ή τελε μαγνήτης όμως, αφου να φαντασείς στο κλιπάκι από 0:33 και μετά έχω το overdrive (route 66) τέρμα! 8O

Α στο τέλος που αλλάζει με το auto wah είναι και οι 2 μαγνήτες μαζί...

Κυκλοφορούν τελευταία φήμες στο TDPRI και στο THE SQUIER 51 MODDERS FORUM ότι οι SQUIER 51 πρόκειται να σταματήσουν να παράγονται... :roll: :roll: :roll:

Υπάρχει το σενάριο ότι μάλλον η Fender σκοπεύει να βγάλει "κανονικό" μοντέλο (όπου το headstock θα λέει Fender) και θα κοστίζει καμιά 300αριά ¤ παραπάνω... :evil:

Παιδες μου εχετε βαλει φωτιες για την συγκεκριμενη!!!Εχω μια samick av1(η μοναδικη μου αλλωστε) και θα'θελα μια τυπου strat...Θα ακουσω και θα δω διαφορα στο παιξιμο και στον ηχο απο την samick μου?Αρκετη μικρη τεραστια ποση???

Σκεφτομουν και την squier satin trans strat την εχει ακουσει κανενας να μου πει εντυπωσεις?

Keep the ultimate job!!!!

Παιδες μου εχετε βαλει φωτιες για την συγκεκριμενη!!!Εχω μια samick av1(η μοναδικη μου αλλωστε) και θα'θελα μια τυπου strat...Θα ακουσω και θα δω διαφορα στο παιξιμο και στον ηχο απο την samick μου?Αρκετη μικρη τεραστια ποση???
Με εμάς που έμπλεξες εδώ στο ΝΟΙΖ, θα έχεις κακά ξεμπερδέματα...:D

Αν μέσα στον επόμενο χρόνο δεν έχεις αγοράσει 2 νέες κιθάρες και 5 πετάλια, να μη με λένε elavd :lol:

Tη samick δεν την έχω υπόψιν μου, αλλά από ότι βλέπω είναι τύπου Les Paul. H Squier είναι Fender-ική κιθάρα, με ότι συνεπάγεται αυτό...Περισσότερο σκάσιμο, πρίμα, θόρυβο σε κάποιες θέσεις, περισσότερες επιλογές (πχ έχει split που κάνει τον διπλό μαγνήτη μονό), ομορφιά (;)) κλπ κλπ...

Θα σου πρότεινα να τη δοκίμαζες σε κάποιο μαγαζί για να δεις αν σου κάνει.

Video με αυτή την κιθάρα μπορείς να δεις εδώ:

;)

Πλακα πλακα μια χαρα ευτυχισμενος ημουν με την samickουλα μου μεχρι που ανακαλυψα το NOIZ :twisted: .Απο εκεινη τη μερα μου εχει μπει η ιδεα της καινουργιας...

Απλα ρωταω εσας για την squier που εχετε μια αρκετη μεγαλυτερη πειρα στο παιξιμο 8O (προς θεου για την κιθαρα λεω).Θα δω σε κανα μαγαζι αν την πετυχω να την ακουσω και λιγο απο κοντα.

Μηπως εχουμε κανενα videακι με την satin trans strat?Ειναι πολυ ομορφη η ατιμη

Παρεπιπτοντως ηδη εχω αποκτησει 2 πεταλακια...

Α και η LP ειναι λιγο πιο ομορφες απο Strat :D

Α και η LP ειναι λιγο πιο ομορφες απο Strat :D
Τώρα αυτό τι το 'θελες??? :twisted:

Και περιμένεις να σε βοηθήσουμε μετά από αυτό??? Δεν ξέρεις ότι εδώ είμαστε forum αντι-λεσπωλικό??? :lol: :lol:

Απλα ειπα να σας τεσταρω μηπως αλλαξατε προτιμησεις...Μην νομιζεις και εγω την samick δεν ξερω γιατι την πηρα,δεν ειχα τετοιο σκοπο!!!

Χαλια η LP χαλια.... :oops:

(Η κολαση ολοενα και πλησιαζει με τοσα ψεμματα που ειπα) :twisted:

Μόλις έφτιαξα και το Decal για τη Squier 51 μου...

Από το απαίσιο decal που είχε:

squier_51.jpg

έφτιαξα αυτό:

fiftyone_decal.jpg

και από έτσι:

squier_51_old.jpg

έγινε έτσι:

fiftyone.jpg

ΥΓ: Αυτή τη φορά έβαλα Fender και όχι Ferden, μιας και είναι όντως προϊόν της Fender...:lol:

Elavd έχεις εξελιχθεί σε μεγάλο decal-καλλιτέχνη!

Η κιθάρα εξακολουθεί να μου φαίνεται κακάσχημη, βέβαια... :D Καλά ντε, μη βαράτε! Κολοκυθόπιτα! :D

Να επιτέλους και η δικιά μου ξανθιά 51!

Πριν... με τα αυτοκόλλητα ακόμα και αυτό το απαίσιου χρώματος, νεκρόφιλο μπράτσο... :P

PICT0108.jpg

...και 'μετά'... GFS γέφυρα, Wilkinson κλειδιά, GFS μαγνήτες... Το μπράτσο 'παλαιώθηκε' καταλλήλως και περάστηκε με γυαλιστερό βερνίκι... έφυγε και το απαράδεκτο σήμα της Squier...

PICT0021.jpg

Λοιπόν... τι λέτε για την ξανθούλα;; :P :wink:

Ωρε Abraxas εχω δει πολλες φορες να αναφερεις το ποσο ευκολο και απλο ειναι να παλαιωσεις ενα μπρατσο (tinted που λεει και ο elavd). Επειδη ψηνομαι και γω να ξεκινησω μοντιφες σε 2 κιθαρουλες που εχω,δεν μας λες τον ακριβη τροπο που το κανεις το "μαγικο" να ξερουμε και μεις τα νεουδια :D ???

Υ.Γ αν της βγαλεις τελειως το αισχρο pickguard θα γινει κουκλα!!!

Ωρε Abraxas εχω δει πολλες φορες να αναφερεις το ποσο ευκολο και απλο ειναι να παλαιωσεις ενα μπρατσο (tinted που λεει και ο elavd). Επειδη ψηνομαι και γω να ξεκινησω μοντιφες σε 2 κιθαρουλες που εχω' date='δεν μας λες τον ακριβη τροπο που το κανεις το "μαγικο" να ξερουμε και μεις τα νεουδια :D ???

Υ.Γ αν της βγαλεις τελειως το αισχρο pickguard θα γινει κουκλα!!![/quote']

Απλό (σαν ιδέα) είναι... εύκολο όχι, με την έννοια ότι θέλει προσοχή, υπομονή και επιμονή.

Θα περιγράψω τον μπακαλίστικο τρόπο μου κάποια άλλη στιγμή που θα έχω πιο πολύ χρόνο. :wink:

Σε παρακαλώ με το pickguard! Αυτό είναι όμως και στο οriginal 51 μπάσσο! Είναι ένα από τα στοιχεία που την κάνουν μοναδική σαν μοντέλο σήμερα! :D

Επειδή έχω δει και άλλες photos από τη δουλειά που έκανε στο neck ο Abraxas, έχω πάθει πλάκα και φυσικά...ΖΗΛΕΨΑ!!!

Θέλω κι εγωωωωωωωω..... :cry:

Τιρινιιινιιιιι....Μεσα στην επομενη βδομαδα, μου ρχεται my own personal...blonde!!! Δεν μπορεσα να αντισταθω!!!! Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

-Ποιο ειναι το κοντινοτερο βερνικι ευρειας κυκλοφορειας στο βερνικι της 51;;;

-Abraxas, ποτε θα μας μεταλαμπαδευσεις τις γνωσεις σου περι δημιουργιας vintage specs στα μπρατσα;

-Elavd, μηπως μπορεις να μου στειλεις με πμ το decal και τις οδηγιες να το φτιαξω;;

-Ειναι η πρωτη μου φορα που θα ασχοληθω με ηλεκτρονικα κιθαρας...Εχω τα σχεδιαγραμματα αλλα ειμαι λιγο μπερδεμενος. Θα τα καταφερω η θα μου μεινει η κιθαρα στα χερια;;;

Τιρινιιινιιιιι....Μεσα στην επομενη βδομαδα' date=' μου ρχεται my own personal...blonde!!! Δεν μπορεσα να αντισταθω!!!! [/quote']

Μπράβο νέε μου! :wink:

Οι (φυσικές) ξανθές είναι οι καλύτερες! 8)

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:
Ναι, για λέγε;; :P

-Ποιο ειναι το κοντινοτερο βερνικι ευρειας κυκλοφορειας στο βερνικι της 51;;;
Παρακαλώ; :?: :?:

Αν εννοείς το βερνίκι του φινιρίσματος, είναι πολυουρεθάνη.

-Abraxas, ποτε θα μας μεταλαμπαδευσεις τις γνωσεις σου περι δημιουργιας vintage specs στα μπρατσα;
Δες τιμές για mojo σε άλλο post 8) 8) 8)

(θα τα πούμε σύντομα)

-Elavd, μηπως μπορεις να μου στειλεις με πμ το decal και τις οδηγιες να το φτιαξω;;
Ηλία, θυμίσου τις τιμές του mojo... :P 8) :lol: :lol:

-Ειναι η πρωτη μου φορα που θα ασχοληθω με ηλεκτρονικα κιθαρας...Εχω τα σχεδιαγραμματα αλλα ειμαι λιγο μπερδεμενος. Θα τα καταφερω η θα μου μεινει η κιθαρα στα χερια;;;
Είναι λίγο στριμόκωλα.

Τι θέλεις να κάνεις με τα ηλεκτρικά;;

Η πολυουρεθανη διατειθενται ευρεως στο εμποριο;;; Βασικα το θελω για το decal και για μερικα ακομα ¨πειραγματα¨ στο σωμα. Τα ηλεκτρικα θα τα αλλαξω τελειως.2 independent volume controls για τους μαγνητες 1 push pull gia tone&split humbucker, 3 way toggle switch...αυτα. Α, και μαγνητες

bridge: Gretsch Filtertron

Neck: Seymour Duncan quarter pound.

Η πολυουρεθανη διατειθενται ευρεως στο εμποριο;;; Βασικα το θελω για το decal και για μερικα ακομα ¨πειραγματα¨ στο σωμα. Τα ηλεκτρικα θα τα αλλαξω τελειως.2 independent volume controls για τους μαγνητες 1 push pull gia tone&split humbucker' date=' 3 way toggle switch...αυτα. Α, και μαγνητεςbridge: Gretsch Filtertron

Neck: Seymour Duncan quarter pound.[/quote']

Ακόμα και ακρυλικό βερνίκι κάνει γι'αυτή τη δουλειά. Σαν τα βερνίκια αυτοκινήτων. Απλώς θέλει λίγη προσοχή στην τεχνική.

Η συνδεσμολογία που λες είναι τελείως άσχετη με την original, επομένως τα αλλάζεις όλα. Κοίτα στο site του Seymour για διαγράμματα. :wink:

υπαρχει καποιο συγκεκριμενο site που να περιγραφει την τεχνικη; Το σχεδιαγραμμα που εχω ειναι αυτο:

http://www.instituteofnoise.com/squier51/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4

...Βασικα, αυτο που θελω να κανω ειναι ενα volume με push/pull για humbucker splitting και εναν 6 θεσιο επιλογεα τυπου blender με συμμετοχη μαγνητων 100-0 μεχρι 0-100...Δυστυχως ομως δεν εχω ιδεα πως μπορω να το κανω αυτο...

Aυτο που ψαχνω βρισκεται φανταζομαι καπου ενδιαμεσα..:

squier51.jpg

wiring.jpg

Θελω αυτο το blender, + volume/push-pull splitter.

Mηπως μπορει καποιος με γνωσεις ηλεκτρονικης να μου φτιαξει ενα διαγραμμα αν δεν του ειναι δυσκολο; Μηπως ξερετε απο που μπορω να προμηθευτω τετοιο switcher η πως κατασκευαζεται;;

Trending...

Νέα θέματα

Back