Σύνδεση Αρμόνιο με Υπολογιστή, Πως???

michailovits

Θαμώνας
hi παιδιά!

Θέλω όποιος ξέρει να μου πει πως θα συνδέσω το αρμόνιό μου στον υπολογιστή, για να γράψω τα τραγούδια που παίζω

Ευχαριστώ

Προφανώς απλά θέλεις να ηχογραφείς αυτό που παίζεις (απλά)

Ψάξε στο ίντερνετ το πρόγραμμα Audacity το οποίο είναι Free.

η πιο απλή συνδεσμολογία (αναλόγος το αρμόνιο που διαθέτεις) με ένα απλό καλώδιο (καρφί-καρφί) συνδέεις την έφοδο του αρμονίου αυτη που βγάζει για ακουστικά (εκτός αν έχει ξεχωριστή OUTPUT) και στον υπολογιστή (όπως όλες οι απλές κάρτεσς ήχου έχουν) στην υποδοχή του μικροφώνου.

Αν θες παραπάνω βοήθειε γίνε λιγάκι πιο συγκεκριμένος.

Ευχαριστώ!

Το αρμόνιο είναι Yamaha PSR-A1000 ο υπολογιστής μου είναι με windows xp και η κάρτα ήχου νομίζω δεν έχει Midi.

Είναι Creative SoundBlaster Audigy 4 και το πρόγραμμα που έχω είναι το cubase

εχει midi απλα εχει και εναν μετατροπεα... για να βαλεις το καλωδιο

δεν τα ξέρω αυτά ρε παιδιά...

Πείτε μου κλασικά πως θα το συνδέσω απο πίσω έχει θύρες Output aux και midi

Μπορείς να πάρεις καλώδιο που από midi να καταλήγει σε usb. Έτσι το midi out του αρμονίου θα το συνδέεις με το καλώδιο αυτό σε θύρα usb και θα είσαι έτοιμος.

Το καλωδιο MIDI-USB της Yamaha, απο ΝΑΚΑ, κοστιζει περι τα 75-80Ε. Οποτε, πριν πας να το προμηθευτεις, να ξερεις τι θα σε περιμενει. :cry:

Σίγουρα πρέπει να παίζουν και πολύ πιο φθηνά. Αν βρω θα στείλω μερικά

Όχι αλλά και midi-midi αλλά είπες ότι δεν έχεις στην κάρτα Midi.

Αλλιώς πάρε 1 καλώδιο απλό stereo και σύνδεσε το output του αρμονίου στο in της κάρτας και ηχογράφησέ το ως audio! Πιο απλό και πιο οικονομικό! :D

Υπαρχει και ο αλλος τρπος συνδεσης που παρεχουν τα Yamaha ( με ενα ιδιοτροπο βυσμα ), το οποιο ομως κοστιζει 100-120Ε. Οποτε, δες το σαν φτηνο το MIDI->USB

Απο την αλλη, υπαρχουν και τροποι συνδεσης με το κλασσικο MIDI-MIDI καλωδιο, το οποιο αναλογα με την ποιοτητα και το μεγεθος, ξεκιναει απο εξευτελιστικες τιμες και φτανει στα υψη.

Τι θα κάνω με το αρμόνιο στον υπολογιστή?

Θέλω όπως είπα, να το συνδέσψ στο pc και να ηχογραφίσω τα κομάτια που παίζω!

Ναι , καλύτερο νομίζω είναι αυτό με το output.

Απο output είναι καρφί-καρφί?

Οι συνδέσεις που προαναφέρθηκαν για (midi) και καλώδια με κοστολόγια άνω των 40€ κάνουν για αυτό που θέλεις άλλα είναι και για αρκετές άλλες δουλειές οπότε αν απλά θέλεις να ηχογραφείς κομάτια σου διάβασε το παρακάτω:

Στην έξοδο το αρμόνιο σου OUTPUT είναι 2 υποδοχές τύπου RCA (ουσιαστικά είναι 1 έξοδος L/R) που θέλεις καλώδιο τύπου RCA σε καρφί.

Με λίγα λόγια το καλώδιο που πρέπει να πάρεις πρέπει απο την μία άκρη να έχει 2 RCA (L/R) και απο την άλλη άκρη να έχει ένα καρφί (που θα μπει στον υπολογιστή).

Καλώδιο αξίας περίπου 1-3€.

Ένα απλό πρόγραμμα ηχογράφησς που προανέφερα και είσαι έτοιμος για να κάνεις αυτό που ζητάς

Πιστεύω να σε βοήθησα. :)

soundcardmidi.jpg

midiaudio.jpg

Όλα τα PC έχουν midi στην κάρτα ήχου τους. Απλά για να το χρησιμοποιήσεις χρειάζεσαι αυτό το καλώδιο το οποίο είναι φτηνό, συνδέεται εκεί που συνδέεις το Joystick για τα παιχνίδια και σου δίνει 1 midi in - 1 midi out.

Ακόμα και τα PC που έχουν onboard την κάρτα ήχου έχουν την θύρα που συνδέεις το Joystick για τα παιχνίδια.

Έχω 2 τέτοια καλώδια από παλία που δεν είχα πολλές απαιτήσεις (τώρα έχω το midex8 της Steinberg 8 in - 8 out) στείλε PM να σου χαρίσω το ένα.

Εμένα η κάρτα ήχου μου δεν έχεi θύρα ρε παιδιά για joystick

Ουτε η onboard ούτε η κανονική.

Πώς γίνετε αυτό??

Η motherboard μου είναι τελευταίας τεχνολογίας, και η κανονική κάρτα ήχου μου είναι creative sb audigy4

Εμένα η κάρτα ήχου μου δεν έχεi θύρα ρε παιδιά για joystick
Πάρε βρε ένα εξωτερικό midi interface. Δεν είναι και τόσο ακριβά, και θα το χρησιμοποιείς για πολλά χρόνια.

Trending...

Νέα θέματα

Back