Λοιπόν εχθες παρέλαβα το e906 και έχω ήδη κάνει 2 sessions σε ένα κομμάτι που γράφω αυτές τις μέρες και αν και βελτιώνομαι ακόμη δεν μπορώ να πω ότι εχω βρει τον ήχο μου...(σε αντίθεση με το sm που απλά κρέμονταν απο τον ενισχυτή εδώ και ένα χρόνο μέχρι που ...χάλασε το καλώδιο)
Το προβλημα είναι πως το 906 κάποιες στιγμές στη πρωτη ηχογράφηση εχθές το βράδυ, ενώ το σήμα που φτάνει στη προενίσχυση είναι νορμάλ, μπουκώνει. Αυτό μόνο ηχητικά χωρίς να πηγαίνει η κυματομορφή ούτε καν οριακά στο daw.
Ηχογραφώ ένα μέρος που ξεκινάει με ακόρντα σε ολόκληρο χρόνο (μιντ τεμπο) με γκάζια 4/10 στο γκαιν του blackstar dist x και μετά περνάει σε ένα αργό σόλο με ντιλέυ. Ο ενισχυτής στο 1 (engl gigmaster 30) και η καμπίνα μια blackstar 12''. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ένταση είναι πολυ πολυ κουλ, για να μου δημιουργεί τέτοια θέματα...
Δεν θέλω να κοπεί η ροή του παιξίματος και το κάνω One take, (εξάλου όλο μαζί το σημείο είναι μικρό περίπου 45'') γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να το κάνω ξεχωριστά με διαφορετικές ρυθμίσεις. Το σημα μετά το μικρόφωνο παει σε ένα golden age progect mk2 και απο εκει σε ένα fmr audio rnc κομπρέσορα και μετά στη κάρτα ήχου. Την αντίστοιχη διαδρομή ακολουθάει στο άλλο κανάλι και ένα akg c3000 στο ένα μέτρο απο τη καμπίνα.
Σήμερα το πρωί (7.30 ....έχω και γαμώ τους υπομονετικούς γείτονες....) έκανα άλλο ένα τεστ drive... Τράβηξα το 906 3 δάχτυλα απο την καμπινα και αντικατέστησα το πυκνωτικό με ένα beta με βαθάκι απο τη κονσόλα (ειναι ένα εφέ που το κάνω συχνά και μου αρέσει στα σόλο). Καρφί και τα 2 κανάλια στη καρτα ήχου, much better αλλα και πάλι δεν μπορώ να πω ότι έχω ξετρελαθεί με τον ήχο....
Το απόγευμα θα πάμε για τρίτη και φαρμακερή (τι τραβάνε κ αυτόι οι γειτονοι...). Θα συνδιάσω στη καμπίνα e906 με sm57 και στο ένα μέτρο θα βάλω akg3000 πουκνωτικό. Τα δυναμικά θα τα περάσω απο προενισχύσεις, κομπρέσορα κτλπ, το πυκνωτικό καρφί στη κάρτα, και ...βλέπουμε...όταν τελειώσω με όλα αυτά ίσως ανεβάσω ηχητικά κλιπάκια για να έχετε μια άποψη.
Αυτό που καταλαβαίνω πάντως for sure είναι ότι θελεις χρόνο να μαθεις ένα μικρόφωνο, όπως θέλεις και χρόνο να μάθεις οτιδήποτε άλλο, πχ ένα σετ μόνιτορ. Απλά προβληματίζομαι μήπως κάνω κάτι λάθος καθως σε όλα τα βίντεο στο δίκτυο δείχνει το 906 να λειτουργει άψογα απλά κρεμασμένο απο τη καμπινα. Εγώ όταν το κρέμασα απο τη καμπίνα ο ήχος μπούκωνε συνέχεια στα μπάσα παιξίματα. Να πω εδώ πως το σήμα στη προενίσχυση φτάνει ιδανικά (ανάβει το λεντ στο 0 στο ινπουτ) άρα δεν είναι θέμα έντασης. Ισως χρειάζεται να πατήσω το cut low διακόπτη αλλά και πάλι φοβάμαι μην χάσει τη ζεστασιά του και γίνει και αυτό άλλο ένα mid sm57...
Ολες οι γνώμες ευπρόσδεκτες!