jimythebest
Θαμώνας
Μιας και μια απο τις χαρες της ενασχολησης με το οργανο ειναι και η περιποιηση του θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει αυτην τη μεθοδο η εχει να προτεινει κατι καλυτεο,η πιο ευκολο με τα ιδια αποτελεσματα
Όχι.Insectius είπε:εντάξει είναι χαζό !!! Το κάνει όλο αυτό για να μην βγάλει τις χορδές;
Ακριβως εδω συμφωνω μαζι σου φιλε μου!!! Αλλα και η λιμα του οργανοποιου ΔΕΝ εχει radius!!! Και συγουρα ειναι καλυτερο να φερεις ευθεια τα ταστα υπο ταση γιατι μετα το περασμα των χορδων μπορει και να ξαναθελει "φαγωμα"!Αλλωστε ενω τις λασκαρει τις ξανακουρδιζει ενα ημιτονιο κατω και το λεει οτι ειναι γι'αυτο το λογο!!!Εγω παντως βρεικα το 2ο λιγο καλυτερο και επεισης εχω ενα βορτσακι (ο θειος μου ειχε χυτηριο και ειναι καλος γνωστης αυτων των εργασιων με μεταλλα) το οποιο με ενα καταλληλο σαπουνι γυιαλιζει μεταλα! Μου εχει γυαλισει tailpiece apo Les paul bridge που δεν το πιστευα! θα το φωτογραφισω και θα το ανεβασω να το δειτε.Ειναι απο υφασματα το ενα διπλα στο αλλο και με ενα δραπανακι η βιδολογο η καλυτερα touraki κανεις γυαλισμα του θανατου!!!! Εγω ρισκαρα να παραγγειλω το 2ο ετσι κι αλλοιως θελω το εργαλειο ελεγχου που ειναι ακριβως αυτο που εχουν οι οπργανοποιοι(3-3 θελει για συγουρια!) και αν εχω νεα θα ενημερωσω ολους. Μι και το εφερε η κουβεντα η λιμα του οργανοποιου ειναι μια λιμα συνηθως 25cm στερεωμενη σε εγκπη καταμηκος ενος καροστενου ξυλινου τακου υπο γωνια 35 μοιρων! Απο την μια πλευρα κανει το επιπεδο και απο την αλλη την γωνια στο πλευρο με radius λιμα δεν εχω δει(εκτος αν υπαρχουν και δεν επεσαν στην αντιληψη μου)RayDTutto είπε:Όχι.
Το κάνει για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει την τάση που έχουν οι κουρδισμένες χορδές και να κάνει τη δουλειά του στην ταστιέρα με κανονικές συνθήκες εργασίας, δηλαδή όπως παίζει η κιθάρα, με το μανίκι σε κούρμπα και να "φέρει" σωστά τα τάστα.
Εμένα με ενοχλεί το ότι δεν έχει radius το εργαλείο. Αν το είχε σε διαφορετικά radius αγόραζα αύριο τουλάχιστον δύο.
Nope! Το αντίθετο. Το θέμα μας δεν είναι πόσο φαγωμένα θα είναι τα τάστα αλλά να είναι στη σωστή θέση, φαγωμένα ανάλογα, όταν θα μπει στην εξίσωση η τάση από τις χορδές.myster_maze είπε:Ναι αλλά για fret leveling το μανίκι πρέπει να είναι ευθεία και όχι με κούρμπα αλλιώς μερικά τάστα θα είναι περισσότερο φαγωμένα από άλλα.