Πρόβλημα με Superior drummer!!

Dep0n

Μόνιμος θαμώνας
Γειά σας παιδιά!

Όπως έγραψα και στον τίτλο..αντιμετωπίζω πρόβλημα με το πρόγραμμα αυτό!

Έχω μια Roland TD12 και μέσω του module συνδέομαι με την κάρτα ήχου ( Maudio Fast Track Pro) και το λαπτοπ μου: http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=801&Itemid=711

Σας έδωσα την σελίδα για να μην γράψω κανενα κατεβατό και σας κουράσω!  :)

Ας αναφερθώ και στο πρόβλημα τώρα..

Ενώ παίζω καμμιά φορά εδώ στο σπίτι μου..τυχαίνει να κολλήσει το πρόγραμμα...ξαφνικά πέφτει η ένταση στα monitor μου και ο ήχος πλέον ειναι "βρώμικος" και διακεκομένος μέχρι να κολλήσει εντελώς το πρόγραμμα και να μην ακούγεται πλεον τίποτα απο τύμπανα..Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό τρέχω και το Windows Media Player με κάποιο κομμάτι να παίζει..Μόλις παρουσιαστεί το "κόλλημα" αυτο έχω παρατηρήσει οτι αν κλείσω το Superior Drummer επανέρχεται ο ήχος απο το Windows Media Player χώρις καμμία αλλοίωση πλέον στον ήχο.

Αυτό έχει τύχει να μου το κάνει και πάνω σε live αλλα ευτυχώς είχα έτοιμο σετάκι στη TD12 και το έσωσα κάπως!

Έχω και αλλα live τώρα στα κοντά και φοβάμαι μη ξαναγίνει αυτό..

Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κανέναν απο εσας;Μήπως γνωρίζει κανείς τί μπορεί να φταίει;  :-[

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

το nickname σου επρεπε ναναι ponokefalos οχι depon!

εχθες που μιλάγαμε στο msn δεν μου ειπες οτι παιζεις παράλληλα και το windows media player...πως να μη σου κολλαει τότε..?

όταν τρέχεις ενα προγραμμα δεν παίζεις παραλληλα μουσικη, νομίζω εχει να κανει με τον asio driver

εδω οταν δουλευω στο nuendo ενα firefox να ανοιξω, κοβει το προγραμμα τη λειτουργια του με τη μια, δε κρασαρει αλλα σταματαει

αν θες να παιζεις παραλληλα και να ακους μουσικη αυτο που μπορεις να κανεις ειναι add audio track στο nuendo και να περασεις εκει το mp3 που θες να παιζει παραλληλα, κανεις και add midi track για το e-kit και το superior κανεις τα drum map κλπ και παιζεις

εισαι περιπτωσαρα!!! ;)

beeros επειδή δεν τα ξέρεις ΟΛΑ...είναι δυνατόν σε live να εχω και το windows media player ανοιχτό?

Έλεος δηλαδή..Ίσα ίσα που κλεινω περιττά προγράμματα antivirus κλπ και επιλέγω υψηλή προτεραιότητα απο τις εφαρμογές για το Superior..  :)

επειδη δεν τα ξερω ολα και επειδη ''εν οιδα οτι ουδεν οιδα'', το τί κανεις στο live ΔΕΝ το ανεφερες πιο πανω

Dep0n είπε:
Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό τρέχω και το Windows Media Player με κάποιο κομμάτι να παίζει..Μόλις παρουσιαστεί το "κόλλημα" αυτο έχω παρατηρήσει οτι αν κλείσω το Superior Drummer επανέρχεται ο ήχος απο το Windows Media Player χώρις καμμία αλλοίωση πλέον στον ήχο.
η αναφορα σου ειναι σχετικα με προβλημα που προκυπτει απο ταυτοχρονη χρηση wmp και superior και σου εκανα μια προταση βασει του προβληματος που ανεφερες

αρα (λεω εγω) αν κανεις ταυτοχρονη χρηση προγραμματων στο σπιτι γιατι να αποκλεισω να κανεις παρόμοιο λαθος σε live (πχ να τρεχει οποιδηποτε προγραμμα μαζι)?

Αυτό με το wmp το έγραψα για να εξηγήσω οτι στρώνουν όλα όταν κλείνω το Superior...

Σε live απενεργοποιώ τα πάντα σχεδόν αφου το μόνο που με νοιάζει και με απάσχολει ειναι το live!  :)

Από πού τρέχεις το SD2.0?

Από κάποιο DAW ή από το Toontrack Solo?

(Για το Toontrack Solo, περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Αν θες τη γνώμη μου, όταν έχεις κάτι τόσο σημαντικό όπως ένα live, φόρτωσε το SD2.0 σε ένα όσο το δυνατόν πιο "ελαφρύ" DAW, όπως το REAPER, ή ακόμα και από το Toontrack Solo, απλά στη δεύτερη περίπτωση δε θα μπορείς να φορτώσεις plugins με εφέ και ο ήχος θα βγαίνει στεγνός. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να σου βάλουν reverb ή ό,τι άλλο χρειαστεί από την κονσόλα του ηχολήπτη. Έτσι κι αλλιώς dynamic processors + EQ έχεις ενσωματωμένα στον μίκτη της ίδιας της εφαρμογής.

Φίλε cyclops το πρόγραμμα το τρέχω μέσω toontrack solo...

Το πρόβλημα με τα κρασαρίσματα δεν μπορώ να βρώ απο πού προέρχεται!Αυτό με αγχώνει και με προβληματίζει  :)

Ο υπολογιστής σου από ό,τι είδα είναι μια χαρά, όσο δυνατός πρέπει.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να τρέχουν χωρίς προβλήματα οι μουσικές εφαρμογές. Τα πιο βασικά είναι να κλείσεις όλες τις απαιτητικές εφαρμογές, δίκτυο, antivirus κλπ. Επίσης φρόντισε ο δίσκος σου να μην είναι πολύ καταπονημένος, χωρίς πολλά εγκατεστημένα προγράμματα. Κάνε πού και πού καμία εκκαθάριση με εφαρμογή εκκαθάρισης του μητρώου, κανένα defrag κλπ. Επίσης μπορείς να πειράξεις τις ρυθμίσεις bitrate, συχνότητας δειγματοληψίας και μέγεθος buffer, ώστε να έχεις μέγιστη απόδοση, χωρίς να καταπονείται το μηχάνημα σου. Επίσης κάτι πολύ βασικό είναι να έχεις τους πιο πρόσφατους drivers των συσκευών που χρειάζεσαι, όπως κάρτα ήχου κλπ.

Τα έχω τσεκάρει αυτά που μου έγραψες φίλε μου..γι'αυτό κοντέυω να σκάσω!  :-\

Μήπως να έκανες καμία φρέσκια εγκατάσταση των windows?

Ποια έκδοση των Windows έχεις; XP; Vista; 7?

Dep0n είπε:
Έχω Windows 7 Pro 64bit φίλε cyclops  :)
Δεν ξέρω αν παίζει κάτι με το ότι είναι 64-μπιτο το λειτουργικό σου.

Προσωπικά έχω καμία βδομάδα που έστησα τα 32-μπιτα Win7 Ultimate και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα πολύ απαραίτητα VSTs μου, και το SD2.0 ανταποκρίνεται κανονικότατα. Βέβαια δεν χρησιμοποιώ ηλεκτρονική drums ως controller για να παίξω το SD2.0 όπως εσύ, παρά μόνο με τα πλήκτρα μου.

Πραγματικά δεν πάει το μυαλό μου τι μπορεί να φταίει.

Μήπως ο driver της Fast Track Pro για τα Win7 64-bit δεν είναι απόλυτα σταθερός;

Έχεις δοκιμάσει το σύστημά σου με άλλο λειτουργικό;

Δεν το έχω ούτε 2 μήνες το λαπτοπ..η αλήθεια είναι οτι το σκέφτηκα για Windows XP πχ ή Windows 7 σε 32bit..πριν όμως κάνω αυτή την κίνηση σκέφτηκα οτι θα ήταν καλύτερα να ρωτήσω πρώτα εδω μέσα μήπως γνωρίζει κάποιος και βρέθει λύση για το πρόβλημα μου...  :)

Το να βάλεις XP μπορεί για κάποιους να είναι προτιμότερο αλλά για μένα είναι πισωγύρισμα. Τα Windows 7 είναι αναγνωρισμένο από τους περισσότερους ότι έχουν την εμφάνιση και τις ευκολίες των Vista με τη σταθερότητα των XP.

Τα 64-μπιτα μπορεί να παρουσιάσουν ορισμένες ασυμβατότητες, αλλά αν γυρίσεις σε 32-μπιτα, μπορεί να έχεις άλλα προβλήματα, όπως π.χ. μπορεί να μην βρεις οδηγούς για κάποια εξαρτήματα του μηχανήματος.

Αν το μηχάνημα ήρθε με εγκατεστημένα τα 64-μπιτα, μπορείς να εκμεταλλευτείς την καλύτερη διαχείρηση μνήμης, καθώς δεν έχουν τον περιορισμό των 3GB RAM που έχουν τα 32-μπιτα λειτουργικά.

Last edited:
Για drivers δεν φοβάμαι...υπάρχουν τα πάντα για το μηχάνημα μου στη σελίδα της Toshiba!  :)

cyclops είπε:
Το να βάλεις XP μπορεί για κάποιους να είναι προτιμότερο αλλά για μένα είναι πισωγύρισμα. Τα Windows 7 είναι αναγνωρισμένο από τους περισσότερους ότι έχουν την εμφάνιση και τις ευκολίες των Vista με τη σταθερότητα των XP.

Τα 64-μπιτα μπορεί να παρουσιάσουν ορισμένες ασυμβατότητες, αλλά αν γυρίσεις σε 32-μπιτα, μπορεί να έχεις άλλα προβλήματα, όπως π.χ. μπορεί να μην βρεις οδηγούς για κάποια εξαρτήματα του μηχανήματος.

Αν το μηχάνημα ήρθε με εγκατεστημένα τα 64-μπιτα, μπορείς να εκμεταλλευτείς την καλύτερη διαχείρηση μνήμης, καθώς δεν έχουν τον περιορισμό των 3GB RAM που έχουν τα 32-μπιτα λειτουργικά.
να κανω μια σημαντικη παραθεση το μηχανημα του ασπιρινη ;) εχει 4 χρονια εγγυηση, απαξ και κανει downgrade είτε σε xp x86 ειτε σε win7 x86 χωρις αδεια χρησης αυτοματως χανετε η εγγυηση σε περιπτωση που συμβει κατι.

βεβαια εχει και τα dvd επαναφορας υποθετω οπου θα κανει επαναφορα αν συμβει κατι και τελος. εγω όμως το παω στην εσχάτη και λέω οτι εκανε οχι νομιμο downgrade και κατι συνεβη και δεν ανοιγει ΚΑΝ! οποτε τί κανει ο φίλτατος...το παει στην toshiba και εκει (λεω εγω) βλεπουν οτι εχει κανει downgrade.

''λυπουμαστε κυριε αλλα δεν εχετε κανει legit downgrade και δεν καλυπτεστε απο την εγγυηση'' κατι τετοιο θα παρει ως απαντηση..!

Tο μηχάνημα ήρθε στα χέρια μου με windows 7 64bit...το recovery δισκάκι που μου έδωσαν ειναι 32bit..δεν υπάρχει τέτοιο θέμα..έχω μιλήσει με το τμήμα service περι εγγύησης κλπ! :)

οκ αλλα να ξερεις οτι με τα x86 τα 3GB Ram απο τα 6GB που εχεις πανε χαμενα

παρεπιπτόντως αυτο που ειπε ο cyclops περι driver καρτας ηχου ειναι το πιο λογικό

μυρίζομαι πατατιά απο m-audio, να σου πω αντι να παιδευεσαι και να κανεις φορματ κλπ κλπ δε στελνεις ενα e-mail στην m-audio να τους περιγραψεις το πρόβλημά σου μπας και υπαρχει λύση από εκει?

Δεν έχουν δηλαδή πρόβλημα στο τι θα βάλεις..βάλε και Linux αν θες  :P

Εδώ οι άνθρωποι όταν τους είπα οτι ίσως θελήσω να αλλάξω δίσκο μου είπαν..Αν γνώριζεται να τον αλλάξετε μόνο σας..δεν υπάρχει πρόβλημα με την εγγύηση αρκεί να μην κάνεται ζημιά...στα windows λες να χάλασει το γλυκό τώρα?  :P

Ναι..το γνωρίζω αυτό γα τη μνήμη αλλα ΑΝ έτσι δουλέυει απροβλημάτιστα..  :)

Θα βάλω και XP αν είναι μόνο για το superior..

Στην περίπτωση όμως που δεν φταίνε τα windows τί γίνεται;  :P

Trending...

Νέα θέματα

Back