Πρόβλημα με intonation!

noe13

Slow must go on!
Noiz Addict
Καλησπέρα Κύριοι!Λοιπόν από το πρωί ταλαιπωρούμαι με το εξής θέμα....αποφάσισα να περιποιηθώ την strat μου,μια parrcaster που έχω φτιάξει,γτ δεν της αξίζει η κατασταση στην οποία βρισκόταν!αφού λοιπόν άλλαξα χορδές,καθάρισα,ετριψα τάστα κλπ προσπάθησα να ρυθμίσω το intonation....η κιθάρα φοράει το Wilkinson vsvg τρέμολο....ότι και να έκανα,ακόμα και σε ακραίες ρυθμίσεις τα saddle το intonation δεν αλλάζει καθόλου...σε άλλες νότες είναι sharp σε άλλες flat...τι έχω κάνει μέχρι τώρα

-κατεβασα χαμηλά τους μαγνήτες
-κατεβασα τις χορδές
-μπλοκαρα από πίσω τη γέφυρα

Το αποτέλεσμα είναι να μη γίνεται απολύτως τπτ!έχουμε καμία ιδεα

Ρυθμισε πρώτα relief εκεί που πρέπει, και μετά action. Μην είναι στον θεό ψηλά οι χορδές. Εφόσον ξεκλειδώσεις με το αλλεν τα saddles, πρέπει να τα μετακινήσεις μπρος πίσω. Δεν παίζει να μην αλλάζει το pitch σωστά. Εάν κάνει νούμερα σημαίνει ότι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά relief και action. Παιζε ανοικτή χορδή και την αρμονική στο 12o ταστο, σε πρώτη φάση.

Οι χορδές είναι παλιές?

Ναι εννοώ ότι αφού έκανα τα βαγονακια μπρος πίσω μετά έκανα τις ενέργειες που είπα αλλά δεν έβλεπα αλλαγή ακόμα και σε ακραίες ρυθμίσεις των saddles(τέρμα μπροστα-τερμα πίσω)....το relief είναι ρυθμισμένο και σήμερα άλλαξα και χορδες

Δηλαδή σε όλες τις χορδές μετακινείς τα βαγονακια και δεν ακούς την παραμικρή διαφορά? Αυτο δεν ακούγεται λογικό. Με το αυτί δεν ακούς κάτι ή έχεις βάλει και tuner για επιβεβαίωση? Δοκίμασες και την αρμονική στο 12ο ταστο και συμβαίνει το ίδιο?

Πολύ περίεργο, δηλαδή στα ψηλά τάστα δεν αλλάζουν καθόλου cents οι νότες ακόμα και σε ακραίες θέσεις των saddles?? Και αφότου κούρδισες ξανά τις ανοιχτές να είναι σωστές?

Οταν μετακινείς το saddle, σε ακραία θέση, ξεκουρδιζει πλήρως η χορδή (ώστε μετά να την κουρδίσεις και να τσεκάρεις 12o)?

Το ξέρω ότι το κουρδιστήρι του κινητού δεν είναι αξιόπιστο αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το κανονικό κουρδιστήρι απλά βαρέθηκα να συνδέσω το πεταλι

Attachments

• PXL_20260927_151505020.mp4
    101.9 MB
Χελόου! Παίξε λίγο να ΄΄΄''΄κάτσουν/τεντώσουν" οι χορδές πρώτα , ή πείραξε τα βαγονάκια αύριο. Δεν είναι λογικό να κουνάς τα βαγονάκια και να μην γίνετι τπτ! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!

Χελόου! Παίξε λίγο να ΄΄΄''΄κάτσουν/τεντώσουν" οι χορδές πρώτα , ή πείραξε τα βαγονάκια αύριο. Δεν είναι λογικό να κουνάς τα βαγονάκια και να μην γίνετι τπτ! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!
Το σκέφτηκα και αυτό αλλά δε γίνεται να μη υπάρχει καμία αλλαγή....και αυτό συμβαίνει σε όλες τις χορδες

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά δε γίνεται να μη υπάρχει καμία αλλαγή....και αυτό συμβαίνει σε όλες τις χορδες
Εγώ θα τους έδινα λιγο χρόνο έχει και κ%λ0καιρο, γιατί το πρόβλημα αψηφά τους νόμους της φυσικής οπότε καμιά τέτοια βλακεία θα είναι :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back