Πρόβλημα με intonation!

Το βασικό που μου κάνει εντύπωση είναι να μην κουνιέται ΚΑΘΟΛΟΥ η νότα στις 2 ακραίες θέσεις των saddles..(τέρμα πισω-τερμα μπροστά)....δε θα μου έκανε τόσο εντύπωση να μην μπορώ να πετύχω ακριβώς το intonation

Ισως δεν το ειδες αλλα σου εγραψα στο τελος οτι δεν ειναι ιδιες οι νοτες που επαιξες. εχουν διαφορα 20 εκατοστων ημιτονιου. Το κουρδιστηρι σου δεν στο δειχνει γιατι ειναι τερμα basic. Παρε κατι καλυτερο αν θες να ασχοληθεις με σεταπς. Ιδανικα με strobe.

@noe13 Να φανταστώ πως όταν κάνεις μια κίνηση στο saddle, απο τέρμα πίσω πχ να το φέρεις μπροστά, μετά κατευθείαν κουρδίζεις την ανοιχτή χορδή ξανά και μετά τσεκάρεις το 12ο ταστο κατα πόσο άλλαξε ε?

Metalheartgr έγραψα επίσης ότι ίδια απόσταση μου βγάζει και το πετάλι korg που έχω απλά δε το συνδεσα για το βίντεο....

Είδα το βίντεο που ανάρτησες και διάβασα το νήμα και αυτό δεν είναι καθόλου φυσιολογικό καθώς το μήκος της παλλόμενης χορδής αλλάζει όταν κουνάς το βαγονάκι... Ξέχνα το intonation, από το 12 τάστο ως το βαγονάκι είναι μια απόσταση Χ η οποία μεταβάλλεται κουνώντας το βαγονάκι και άρα θα έπρεπε να μεταβάλεται και συχνότητα της νότας... Πιστεύω ότι είναι από εκείνα τα glitches που αποδεικνύουν ότι ζούμε σε προσομοίωση
Να και άλλο ένα παρόμοιο:

Last edited:
Είδα το βίντεο που ανάρτησες και διάβασα το νήμα και αυτό δεν είναι καθόλου φυσιολογικό καθώς το μήκος της παλλόμενης χορδής αλλάζει όταν κουνάς το βαγονάκι... Ξέχνα το intonation, από το 12 τάστο ως το βαγονάκι είναι μια απόσταση Χ η οποία μεταβάλλεται κουνώντας το βαγονάκι και άρα θα έπρεπε να μεταβάλετε και συχνότητα της νότας... Πιστεύω ότι είναι από εκείνα τα glitches που αποδεικνύουν ότι ζούμε σε προσομοίωση
Να και άλλο ένα παρόμοιο:

σχετικο βιντεο γιατι καπως αναλογα λειτουργουν τα strobe κουρδιστηρια ακριβειας που ανεφερα πανω.

Στο δικο μου κουρδιστηρι που ειναι στροβοσκοπικο μια χαρα κουνιεται η νοτα. Ειναι πολυ μικρες οι αλλαγες στις συχνοτητες οταν ρυθμιζεις το εσωτερικο κουρδισμα για να τις μετρησεις με ενα απλο κουρδιστηρι. Στη μπασα Μι μπορει να μιλαμε για δεκατα του Hz. Η νοτα θα κουνηθει οταν θα χρησιμοποιησεις πιο ακριβες κουρδιστηρι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back