Ποσα W χρειάζονται στον amp για να πιασεις την ενταση των drums;

P

PitDealer

Ποσα σε λαμπατο; Ποσα σε Τρανζιστοράτο;

Σε οποιαδηποτε περιπτωση ο ηχος να πρεπει να ειναι καλός

Με ένα Marshall Mode Four 350Watt full stack θα εισαι οκ. Οσο δυνατά και να κοπανάει θα τον νικάς. ;D

καλά σε προβάδικο δεν έχεις πάει ποτε εσυ?  :P

δικια μου εκτιμηση οτι στα 30W για ενισχυτη με λυχνιες εισαι ανετος (ο 50ρης μου με καμπινα 2x12 καλυπτει τα παντα με τα 2 volume controls κατω απ τη μεση)... τωρα για τρανζιστορ δεν ξερω. 50 θα πρεπει να φτανουν αν δεν κανετε συναγωνισμο ποιος βαραει δυνατοτερα

edit: με τη λυση του vrass εισαι σιγουρος παντως

SImon2000 είπε:
Απλα πες τον ντραμερ σας να παιξει πιο χαμηλα...
το εννοεις αυτο η κανεις πλακα?

οποτε το εχω πει αυτο καταλαβαινουν πιο αργα:P ???

Γι'αυτό τους έχουνε βγαλει τόσα ανέκδοτα.... ;D

Darky είπε:

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑ ΧΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

(συγγνώμη, ήταν αυθόρμητο...)

Δεν έχει τόσο σχέση με το πόσα βατ θα είναι, αλλά με το πόσο αποδοτικό και ευαίσθητο θα είναι το ηχείο που φοράει (κοινώς, πόσο "αντρικό" ή "αδερφίστικο" είναι). Το πλήθος των λαμπάτων βατ έχει άμεση σχέση με το πόσο καθαρά θα παραμένουν τα... καθαρά σε υψηλές εντάσεις. Οι διαφορές έντασης μεταξύ διαφορετικών βατ σε ίδιο ηχείο ή καμπίνα είναι μικρές. Έχουν αναλυθεί στο παρελθόν, χτες προχτές μάλιστα κάποιος έκανε παρόμοια ερώτηση...

Εμας ο ντραμερ βαραει χειροτερα και απο τον ulrich αφου οποτε παμε για προβα σπαει τις μπαγκετες του η καταστρευει κανα τυμπανο.Τελικα πηρε κατι μπακετες πανακρυβες απο ανθρακονηματα (carbon fibber) ,τετοια βαζουν στην φορμουλα να φανταστητε, και απο τοτε ησυχασε.

Το γελίο ειναι οτι για να ακουμε τι παιζουμε σε 2 marshall 400watt τους ειχαμε βαλει κοντα στο τερμα για να ακουμε τι παιζουμε και παλι δεν ακουγαμε καλα ο ενας κιθαριστας τον αλλο.Σε καποια φαση μπηκε μεσα ο ιδιοκτητης και μας ειπε "καλα ρε παιδια γιατι τους εχετε τερμα ελεος δεν χρειαζεται ετσι" και του λεμε δεν ακουμε ΧΡΙΣΤΟ γιατι ο ντραμερ δεν παιζει, σπαει πετρες με την βαριοπουλα.

Darky είπε:

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! ;D

2x400watt είναι πολλά.εντελώς σοβαρά ,δυστηχώς κουφαθήκατε...!

Για λαμπάτο δεν ξέρω αλλά σε τρατζίστορ σίγουρα πάνω απο 100...το θέμα είναι οτι ο κάθε κατασκευαστής δίνει ότι να'ναι τιμές ισχύος και δεν είναι κάτι στάνταρ...

αλλά και πάλι επειδή ο ντράμερ μας είναι κιαυτός ψιλοκουφός ένα "κόλπο" είναι να σημαδεύεις την καμπίνα πάνω του και εσύ να είσαι λίγο δίπλα της(όχι μπροστά της!), το κάναμε σε τελευταία πρόβα σε καινούργιο στούντιο και πρώτη φορά μας ζήτησε να χαμηλώσουμε...!

korakios είπε:
2x400watt είναι πολλά.εντελώς σοβαρά ,δυστηχώς κουφαθήκατε...!

Για λαμπάτο δεν ξέρω αλλά σε τρατζίστορ σίγουρα πάνω απο 100...το θέμα είναι οτι ο κάθε κατασκευαστής δίνει ότι να'ναι τιμές ισχύος και δεν είναι κάτι στάνταρ...

αλλά και πάλι επειδή ο ντράμερ μας είναι κιαυτός ψιλοκουφός ένα "κόλπο" είναι να σημαδεύεις την καμπίνα πάνω του και εσύ να είσαι λίγο δίπλα της(όχι μπροστά της!), το κάναμε σε τελευταία πρόβα σε καινούργιο στούντιο και πρώτη φορά μας ζήτησε να χαμηλώσουμε...!
Παλι καλα εμενα χτυπαγε η καμπινα του αλλου κιθαριστα και η δικια μου χτυπαγε αυτον αλλα καμια τον ντραμμερ βασικα οι καμπινες ειχα πλατη στα ντραμς.Λες απο κακη διαριθμιση να την πατησαμε εεε? οταν βγηκαμε απο μεσα βουιχαν τα αυτια μου σαν να ειμαι σε μελλιση μεσα.

Κιαυτος εκει στο στοθντιο γιατι δεν τις ειχε λιγο γιρισμενες

freddy692000 είπε:
Κιαυτος εκει στο στοθντιο γιατι δεν τις ειχε λιγο γιρισμενες
..για να μην ενοχλήται ο ντράμερ.

αν ο ντραμμερ σου ειναι καλος και ΞΕΡΕΙ να χτυπαει και με 5 βαττ εισαι μια χαρα,αν ειναι ασχετος και αλμπανης και βαραει ατεχνα ουτε με 4 στακς δεν σωζεσαι.

πες στον ντραμμερ σου να μαθει να χτυπαει σωστα.

δεν σε ενοχλει η ενταση του παιξιματος  του αλλα το γεγονος οτι παιζει "βρωμικα".

επισης αν δεν εχεις τοποθετησει τον ενισχυτη σου με τετοιο τροπο ωστε να ακους ΣΩΣΤΑ ,οσο χαμηλα και να παιξει ο ντραμμερ δεν θα ακους.

η μεγαλυτερη ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ που μπορει να κανει ενα συγκροτημα ειναι να παρασυρεται σε "πολεμο εντασεων",ειδικα σε χωρους με ακουστικη της πλακας οπως το 99% των προβαδικων.

Superfunk είπε:
αν ο ντραμμερ σου ειναι καλος και ΞΕΡΕΙ να χτυπαει και με 5 βαττ εισαι μια χαρα,αν ειναι ασχετος και αλμπανης και βαραει ατεχνα ουτε με 4 στακς δεν σωζεσαι.

Πολύ σωστά. Η ανοδική πορεία μιας μπάντας δεν χαρακτηρίζεται απο την αύξηση των watt. Μάλλον το αντίθετο πρέπει να ισχύει. Είτε θέλετε να σοβαρευτείτε ως μπάντα είτε να κάνετε απλώς την πλάκα σας, ο Drummer πρέπει να χαστουκιστεί μέχρι δακρύων για τιμωρία.

Off topic. Νομιζα απαγορεύονται τα greeklish στο Forum.

PitDealer είπε:

Ποσα σε λαμπατο; Ποσα σε Τρανζιστοράτο;

Σε οποιαδηποτε περιπτωση ο ηχος να πρεπει να ειναι καλός
Χρειαζεται το πολυ 50 watt σε λαμπα και 100 watt σε τρανζιστορ.

Μιλαμε παντα για καινουριο και οχι μαμημενο...

Το καλος εξαρταται και απο την ποιοτητα ηχειων,πηνιων,καμπινας κτλ κτλ

Βεβαια πολυ σωστες και οι παραπανω παρατηρησεις,αμα ο ντραμμερ παιζει σε δυναμικες απο forte εως forte fortissimo....χεστα. :)

Περα απο πλακα τωρα,αν συνεχιζεται να παιζεται σε τετοιες εντασεις θα κουφαθειτε..και μερικες φορες το κακο δεν ξεκιναει απο τον ντραμερ αλλα απο τους κιθαριστες...μαθετε να παιζετε σιγα για να εχει καποιο νοημα οταν παιζεται δυνατα.(δυναμικες). Και κατι ακομη...εμενα πχ στις προβες με βοηθαει υπερβολικα να ακουω τα ντραμς απο καποιο προσωπικο μονιτορ - κυριως την μποτα και τα τομ- και ετσι δεν χρειαζετε να "βαραω" για να ακουσω τι παιζω μεσα απο τρεις ενισχυτες (2 κιθαρες και μπασο) και ενα P.A. (Φωνες και πληκτρα).

Τελος,κατι που ισως μπερδευετε..τα κακοκουρδισμενα τυμπανα και τα αθλια γεματα overtones πιατινια ισως ειναι αυτα που ειναι το προβλημα σας και οχι η ενταση του ντραμερ.

Superfunk είπε:

δεν σε ενοχλει η ενταση του παιξιματος του αλλα το γεγονος οτι παιζει "βρωμικα".

επισης αν δεν εχεις τοποθετησει τον ενισχυτη σου με τετοιο τροπο ωστε να ακους ΣΩΣΤΑ ,οσο χαμηλα και να παιξει ο ντραμμερ δεν θα ακους.

η μεγαλυτερη ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ που μπορει να κανει ενα συγκροτημα ειναι να παρασυρεται σε "πολεμο εντασεων",ειδικα σε χωρους με ακουστικη της πλακας οπως το 99% των προβαδικων.

+1000 ΣΕ ΟΛΑ

Αν ο ντραμερ κοπαναει συνεχως με μισος, μαλλον κατι δε ξερει να κανει σωστα...πες του αντι να παιρνει μπαγκετες απο ανθρακονηματα να παει να κανει κανα μαθημα να μη κοπαναει οτι να ναι. Φανταζομαι τι consistensy θα εχουν τα χτυπηματα του.

Δε σας χαλαει η ενταση, σας χαλαει η βρωμα που οφειλεται σε μετριο εξοπλισμο αλλα και στο παιξιμο του ντραμερ.

Trending...

Νέα θέματα

Back