Πως κρατάω τη νότα επ' άπειρον;

Awaken

Μόνιμος θαμώνας
Πως μπορώ να πετύχω ένα εφέ το οποίο παίζοντας μια νότα, την κάνει να ακούγετε περισσότερη ώρα  από όση  ακούγετε κανονικά, δηλαδή κρατώντας πατημένο το τάστο η νότα να αργεί πολύ να σβήσει ή ακόμα να την κάνει και να μην σβήνει ποτέ…?

Δεν λέω το  delay, οριζόμενα delay που έχω δει κρατούν την νότα για πολύ ώρα, όμως η νότα  επαναλαμβάνετε, επαναλαμβάνετε και ο ήχος της πένας… εγώ θέλω κάτι που να μην επαναλαμβάνει τη νότα αλλά να την κρατά, να μην την αφήνει να σβήσει…

Αυτό το εφέ συμβαίνει με τον ενισχυτή μου όταν ανοίγω το gain στο τέρμα για κάποιο περίεργο λόγο κρατά τον ήχο για πολύ ώρα, ενώ δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό το gain σωστά?

Το πρόβλημα είναι ότι με το gain στο τέρμα κρατά μεν τον ήχο, αλλά ο ήχος είναι οχετός…

Τι γίνετε ρε παίδες?

ευχαριστώ για τα φώτα εκ των προτέρων.       

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
you nid this too have the very sustined note very good

http://www.guitarplayer.com/article/compressor-pedal-roundup/Jun-03/1228

ελπιζο να σαι βοιθισα και να με δοξαζεις καθε βραδυ στο μηκρο βομο που θα μου στισις γιατι ειμε φανταστικος & τα ξερω ολα καλυτερα απω τους αλους μπαμιες εδω μεσα ;D ;D

αφτα
προς το παρον

Κλαφταν.....

;D

Eν ολιγοις τα κομπρεσαρισμενα σηματα κρατανε για περισσοτερο. Για αυτο και οταν βαζεις πολυ gain απο τον ενισχυτη (και το σημα της κιθαρας κομπρεσαρεται τρελα) εχεις και πολυ sustain.

Για να εχεις πολυ sustain χωρις gain θα παρεις ενα compressor. Με ψαξιμο στο φορουμ θα βρεις πολλες προτασεις, και βεβαια θα πρεπει να πας να δοκιμασεις αρκετους να δεις ποιος σου αρεσει και ειναι στο budget σου.

Y.Γ. Νικο ξέχασες να δώσεις χαιρετίσματα απο το Γκρισ.

Awaken είπε:
η νότα να αργεί πολύ να σβήσει ή ακόμα να την κάνει και να μην σβήνει ποτέ…?

εγώ θέλω κάτι που να μην επαναλαμβάνει τη νότα αλλά να την κρατά, να μην την αφήνει να σβήσει…
Eχω την υποψια οτι μαλλον το μελος awaken θελει σουστεηνερ.(aka sustainer)

Έχω τον compressorα στη φωτογραφία hexacomp της akai, ο οποίος βελτιώνει δραματικά το ήχο, όμως τον κραταει ελάχιστα περισσότερο, τι κάνω τώρα? Πάω για ακόμα 1 compre? Δεν θέλω να αντικαταστήσω αυτόν που έχω… με 2 comp πώς θα ακούγομαι? στέκει?

Funk κάπου είχες πετάξει κάτι για το μαύρο δάχτυλο compe… μου κάνει και εμένα λες αυτό για τη δουλεία που το θέλω?

τι λετε ρε...

αφτο θελι το ατομο

7515_1.jpg

;D  ;D  ;D

aka sustainer …δώσε κανένα λινκ ρε φενδεριαρη ή καλύτερα εξήγησε τη ακριβός κάνει αυτό?

Tωρα το προσεξα αυτο

ή ακόμα να την κάνει και να μην σβήνει ποτέ…?
οποτε μαλλον κατι τετοιο θελεις.

http://www.fernandesguitars.com/sustainer.html

πεταλι δυστυχως δεν υπαρχει (θα το ειχαμε αγορασει ΟΛΟΙ αν υπηρχε... :))

Το πρώτο video δεν μου παίζει, αυτό που ακούγετε στο δεύτερο είναι αυτό που σκαφτόμουν,

Πώς γίνετε ? με αυτό που κραταει στο χέρι? Τι κραταει τον ήχο?

EDIT… ναι Θανάση.. σε πιο μαγαζί παίζει αυτό? άμα είναι να πάω να το δω.. και πόσο το κάνει?

Superfunk είπε:
you nid this too have the very sustined note very good

http://www.guitarplayer.com/article/compressor-pedal-roundup/Jun-03/1228

ελπιζο να σαι βοιθισα και να με δοξαζεις καθε βραδυ στο μηκρο βομο που θα μου στισις γιατι ειμε φανταστικος & τα ξερω ολα καλυτερα απω τους αλους μπαμιες εδω μεσα ;D ;D

αφτα
προς το παρον

Κλαφταν.....

;D
Ημαρτον πια..... :P

ενας τροπος να κανεις αυτο το εφε με απλο delay ειναι να βαλεις τα delay στο τερμα (πολυ feedback και delay level) και να κοψεις την αρχη της νοτας (χτυπας την πενα με το volume της κιθαρας κλειστο και ανοιγεις μετα (η volume pedal). πολλα πολυεφε (οπως το pod πχ.) το εχουν ετοιμο σαν swell delay..

Yπάρχει πετάλι που κρατάει επ'άπειρον μια νότα, και δεν βλέπω να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής. Πολύ απλή λύση: ένα looper όπως πχ. αυτό - μικρό, κόμπακτ και θαυματουργό:

435279.jpg

Το βάζεις στο τέλος της αλυσίδας, πατάς ότι άλλα εφφέ θες να είναι on για τη νότα που θες, ηχογραφείς μια μικρή λούπα με την νότα να παίζει και το αφήνεις να ακούγεται εις τον αιώνα τον άπαντα... Κάνει όλα όσα προαναφέρθησαν και σου επιτρέπει να παίξεις κι άλλα από πάνω. Αν θες να σβήσει η νότα, απλά βάζεις ένα πολύ υψηλό compression και αργό release στον κομπρέσσορά σου, ή χαμηλώνεις το level του looper όταν δεν τον θες πια (ή βάζεις κι ένα volume pedal μετά από αυτόν και το ελέγχεις πολύ πιο άνετα και βαθμιαία).

Mην βάλεις δυο κομπρέσσορες, είναι μάταιο και θα σου αυξηθεί πολύ το noise floor.

το Loop station δεν κανει τετοια δουλεια.Η παραπανω περιγραφη το καθιστα delay με απειρες επαναληψεις γιατι κατα την ηχογραφηση της νοτας υπαρχει αποσβεση και το κυριοτερο,τα μικρα loopers δεν ηχογραφουν τοσο μικρες φρασεις (κατω απο 1-2sec (btw αυτο δεν το αναφερει κανενα στα specs του)).

Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι ο Awaken θελει ebow ή τη λυση volume + delay (swell delay κατα line6 ή slow gear κατα boss),που αναφερθηκαν.

Tα Fernandez-εbow-υψηλά feedback βοηθούν αλλά αν δεν υπάρχει απόσβεση όπως λες (που δεν θα υπάρχει γιατί ο ερωτών έχει ήδη κομπρέσσορα) και η νότα κρατηθεί για 1-2 sec, τι τον εμποδίζει να το χρησιμοποιήσει;

Awaken είπε:
Πως μπορώ να πετύχω ένα εφέ το οποίο παίζοντας μια νότα, την κάνει να ακούγετε περισσότερη ώρα  από όση  ακούγετε κανονικά, δηλαδή κρατώντας πατημένο το τάστο η νότα να αργεί πολύ να σβήσει ή ακόμα να την κάνει και να μην σβήνει ποτέ…?
Πάντως πέρα από αυτά που προανέφεραν οι προηγούμενοι τα οποία λίγο ως πολύ όλα βοηθούν το κάθε ένα με τον τρόπο του, θέλω να επισημάνω ότι μεγάλο μέρος αυτής της τεχνικής είναι (και πάλι...) στα δάχτυλα.

Είναι μέρος της τεχνικής το να μπορεί ο κιθαρίστας να κρατάει ΟΛΗ την αξία της νότας πριν παίξει την επόμενη. Αυτό έρχεται με τον καιρό και την πολύ εξάσκηση. Είναι σαν να λέμε ότι με τα χρόνια τα χέρια γίνονται πιο "ελαφριά" πάνω στην ταστιέρα και χρειαζόμαστε όλο και λιγότερη δύναμη να βάζουμε για να βγει η νότα.

Βέβιαα ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος. Δεν πρόκειται να έχεις αυτό το αποτέλεσμα στο δωμάτιο σου, με "bedroom volumes", με μία κιθάρα που ταστάρει παντού και με έναν ενισχυτή του κ@λου!!!

Tο μόνο σίγουρο είναi ότι χρειάζεσαι volume...τόνους volume.....megaτόνους volume..... :)

Trending...

Νέα θέματα

Back