Ποια μαρκα καρτας ήχου να προτιμήσω?

Dep0n

Νέο μέλος
Καλησπερα παιδια!

Θελω να αγορασω μια κάρτα ηχου για live performance καταστασεις..χωρις να θελω να ξοδεψω και παρα πολλα χρήματα..usb φυσικα.

Φιλαρακι μου ειπε για focusrite ή lexicon χωρις ομως να εχει καμμια απο τις 2..θα ηθελα και τη δικη σας αποψη.

Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Καλησπερα,

1. Πρωτα να μας πεις με τι μηχανημα θες να δουλεψεις

2. Τι προγραμμα εννοεις για live? πχ Ableton κτλ ή να εχεις ενα daw που να αντικαθιστα κονσολα κτλ;

3. Ποσα καναλια;

4. Οταν λες χωρις πολλα λεφτα τι εννοεις;!

Πρεπει να εχεις ενα πραγματικο οριο χρηματων (αληθινο) γιατι εκτος της καρτας, ερχονται και αλλα καλούδια μαζι...

Οποτε, για γραψε λιγα παραπανω πραγματα και εδω ειμαστε ;)

Εχω εναν φορητό Toshiba i5 6gb ram!

Χρησιμοποιώ κυριως  qubase με superior drummer/addictive drums.

Δεν καιγομαι για πολλα καναλια,με midi συνδέεται η Roland..ενα Left και ενα Right στελνω μονο στην κονσολα οταν εχω λαιβ.Οσο για το χρηματικό, κατω απο 200 €  θα ήταν καλα.

Στα χρήματα που λες εγώ θα έπαιρνα την focusrite scarlett 2i4. Ένας φίλος μου έχει την Lexicon Alpha και δεν μου άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις. Είναι όμως πολύ φθηνή οπότε δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Εγώ έχω τώρα την saffire pro 24 dsp της focusrite και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά αυτή είναι firewire οπότε δεν σου κάνει. Ένας άλλος φίλος έχει την focusrite scarlett 2i2 και την δουλεύει σε laptop και είναι μια χαρά. Γενικά όσες κάρτες της focusrite έχω δει, όλες μου φάνηκαν οκ για τα χρήματα τους. Ο λόγος που σου προτείνω την 2i4 και όχι την 2i2 είναι ότι η δεύτερη δεν έχει midi.  

digger είπε:
Στα χρήματα που λες εγώ θα έπαιρνα την focusrite scarlett 2i4. Ένας φίλος μου έχει την Lexicon Alpha και δεν μου άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις. Είναι όμως πολύ φθηνή οπότε δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Εγώ έχω τώρα την saffire pro 24 dsp της focusrite και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά αυτή είναι firewire οπότε δεν σου κάνει. Ένας άλλος φίλος έχει την focusrite scarlett 2i2 και την δουλεύει σε laptop και είναι μια χαρά. Γενικά όσες κάρτες της focusrite έχω δει, όλες μου φάνηκαν οκ για τα χρήματα τους. Ο λόγος που σου προτείνω την 2i4 και όχι την 2i2 είναι ότι η δεύτερη δεν έχει midi.  
Σ ευχαριστω πολυ φιλε μου! :)

digger είπε:
Ο λόγος που σου προτείνω την 2i4 και όχι την 2i2 είναι ότι η δεύτερη δεν έχει midi. 
οπότε σκέψου αν το χρειάζεσαι. μπορεί να σε καλύπτει η 2i2- ίδιες κάρτες είναι κατα τα άλλα.

εγώ χωρίς να έχω εμπειρία με άλλα interfaces ούτε ακριβά μηχανήματα θα σου απλά οτι όσο καιρό χρησιμοποιώ τη scarlett (κοντά δυο χρόνια δηλαδή) δε μου έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.

απλά σκέψου καλά πόσες εισόδους θέλεις. εγώ για παράδειγμα συνειδητοποιώ εκ των υστέρων οτι θα ήθελα να είχα μια δυο ακόμα...

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για το χρονο σας!

Να ειστε καλα! :)

αυτό θα πρέπει να στο απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία με τη συγκεκριμένη κάρτα. κάνε και ένα search στο νετ υπάρχουν πολλά άρθρα που συγκρίνουν αυτές τις 2.

συγνωμη φιλε μου depon.

Mου εγραψες καποια πραγματα σε pm ζητωντας βοηθεια. Σου απαντησα καποια πραγματα, με εμπλεξες με asio4all, αοριστα προβληματα και μου λες οτι εχεις την m-audio fast track pro και την χρησιμοποιεις για live και σου εχει προβληματα.

Eδω τωρα ζητάς προταση για καρτα ηχου ενω ήδη εχεις ανάλογη καρτα με αυτη που ψάχνεις.

Αλλου ειχες πει οτι εχεις προβλημα και δεν μπορεις να ακους ταυτοχρονα τον ηχο των windows και νομιζω σου δοθηκε απαντηση. Οταν ρωτησα τι καρτα εχεις, μου λες την onboard.

Απλα εχω μπερδευτεί λιγο.

Αμα θελεις να αλλάξεις την καρτα ηχου σου (την fast track) γιατι αυτη που εχεις δεν μπορει να δουλευει ταυτοχρονα σε asio mode με daw και αλλα προγραμματα των windows με καρτες που σου προταθηκαν πρεπει να εισαι σιγουρος οτι η νεα καρτα που θα επιλεξεις και οι drivers της θα υποστηριζουν multi client. Εγω δεν μπορω να σου προτεινω, ξερω για motu αλλα για συγκεκριμενα μοντελα ακριβα, χωρις να σημαινει οτι υπαρχουν πολλες αλλες και απο τη motu, την απαντηση πρεπει να στην δωσει καποιος αλλος που ειναι σιγουρος για την εκαστοτε καρτα η με ερωτηση στην εταιρία.

Αμα θελεις να αλλάξεις την fast track με αυτες που προταθηκαν επειδη εχεις το προβλημα που μου ειπες pm στο live, ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα σου δεν ειναι θεμα καρτας.

Τους asio4all το καταλαβαινω να τους εμπλεκεις με την onboard καρτα

Για τις αλλη καρτα, τα εχω μπερδεψει λιγο.

Αμα θελεις να αλλάξεις την καρτα ηχου σου (την fast track) γιατι αυτη που εχεις δεν μπορει να δουλευει ταυτοχρονα σε asio mode με daw και αλλα προγραμματα των windows
Είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα όταν είχα την fast track pro. To 2013 Avid έβγαλε καινούργιους driver (6.1.10) και καινούργιο firmware. Όταν τα πέρασα το πρόβλημα λύθηκε.

Αυτό είναι το link με τους drivers

http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/download/Fast-Track-Pro-Drivers

Dep0n είπε:
Πρωτη φορα τη βλεπω αυτη...μηπως ομως δεν ειναι τοσο καλη οσο η focusrite?Οικονομικη ειναι αλλα...απο θεμα drivers κλπ θα ειμαι οκ?  ???
Σουπερ ειναι και απο drivers και γενικα,μετα την Λεξικον αλφα που ειχα αυτη ειναι ΝΑΒΑΘΜΙΣΗ φιλε.

Trending...

Νέα θέματα

Back