Ποια ειναι η χειροτερη χορδη και ποια το 'καμαρι' σας?

Insomniac

Μόνιμος θαμώνας
Λοιπον, ξεκιναω αυτο το post μετα απο ενα ατυχημα που ειχα πριν απο λιγο:αλλαζα χορδες στην ηλεκτρικη και πηγαινοντας να βγαλω την παλια σολ πεταχτηκε λιγο και μου τρυπησε τον αντιχειρα!Επειδη δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανει αυτο, ειπα να τη 'θαψω' λιγο...

Οποτε εχουμε και λεμε:

Η χειροτερη χορδη μου ειναι η σολ επειδη οπως ειπα ειναι η πιο πιθανη για να μου τρυπησει τα δαχτλυλα οταν αλλαζω χορδες (σαν καλος ηλιθιος που ειμαι κι εγω :) ) Επισης ειναι η μονη χορδη που αν την παιξεις ανοιχτη με γκαζια ακουγεται τραγικα - για τα δικα μου γουστα!Τελος, οσες φορες αλλαζω χορδες στην κλασικη η σολ ειναι παντα αυτη που οτι και να γινει θα αντιστεκεται σθεναρα στο σωστο κουρδισμα, μου βγαζει την πιστη μεχρι να 'κατσει'!Δεν ξερω γιατι, αλλα ανεκαθεν ειχα κακη ψυχολογικη αντιδραση στο ακουσμα μιας σολ ανοιχτης...Ο ηχος της κατι κακο μου βγαζει!

Το καμαρι μου ειναι αναμφισβητα η μι μπασα, οταν ομως ειναι ριγμενη σε ρε...Αυτος ειναι ηχος που δεν αλλαζω με τιποτα - ειτε ειναι σε ηλεκτρικη, ειτε σε κλασικη, ως ροκας δεν γινεται να μη μ'αρεσει!

Για να δουμε...εχεις κανεις αλλος 'αδυναμια' σε μια απ'τις εξι(ή εφτα, εστω)???[/img]

η ΣΟΛ ειναι ΠΑΝΤΟΤΕ η ποιο προβληματικη χορδη στις ηλεκτρικες κιθαρες παντα τριζει,χανει σε intonation & ακουγεται unbalanced,ο μονος τροπος να την "ημερωσεις" ειναι να την αντικαταστησεις με μια "τυλιχτη" (που ειναι και η "σωστη" χορδη για το tension που εχει η σολ σε κλασσικο κουρδισμα),βεβαια αυτο θα μειωσει την "ταχυτητα" & τα "σηκωματα" :lol:

Αυτο πρωτη φορα το ακουω..!Δηλαδη λες π.χ. να παρω μια ρε απο ενα σετ 8αρων και να τη βαλω στη θεση της σολ??Δεν θα σπασει καποια στιγμη?

Εμένα η χειρότερή μου χορδή είναι η ΣΙ! Δε ξέρω γιατί αλλά σε ΟΛΕΣ τις κιθάρες που είχα, με δυσκόλευε στο κούρδισμα... :twisted:

Αγαπημένη μου είναι η ΡΕ. Επίσης δε ξέρω γιατί, αλλά με εμπνέει αρκετά!! :D

Σετ με τυλιχτη σολ?Κι αυτο πρωτη φορα το ακουω, δεν εχω δει ποτε!Η D'Addario βγαζει τετοια σετ?

Η ΣΙ παντως στις δικες μου κιθαρες μια χαρα τα παει, αφου την κουρδισω και αφου περασει καμια μερα δεν το ξανακουναει ποτε!

Σολ ανοιχτή ή με bend είναι η χειρότερη μου! :evil:

Τώρα στις τις υπόλοιπες....δεν κάνω διακρίσεις! 8)

Τις αγαπάω όλες το ίδιο!! :wink:

εμενα η σολ ειναι η αγαπημενη μου...τι να πρωτοπω?...

αρμονικη στο 2ο ταστο και τραβηγμα ΟΛΟ το floyd πισω, απειρα σηκωματα και φυσικα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ vibrato :lol: :lol: :lol: :lol:

H χειρότερη χορδή είναι όντως η Sol...εγώ χρησιμοποιώ Ernie Ball Hybrid (009-046) και η άτιμη ενώ όλο το set έχει κουρδιστεί και έχει στρώσει στο intonation συνεχίζει να ξεκουρδίζεται μετά από δύο bends!!!

Παρ'όλα αυτά την έχω συνηθίσει και όταν "αρπάζει" την φέρνω στα ίσα της με σηκωματάκια στην ταστιέρα. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα μόνο των Ernie Ball χορδών, πάντως εγώ δεν τις αλλάζω γιατί ο ήχος τους με ικανοποιεί απόλυτα σαν χροιά.

Αγαπημένες: όλες.

Μισητές: κάτω e και πρόσφατα G. (Μου έσπασε και μου έσκισε το χέρι. Όταν τσαντίστηκα πήγα να βγάλω το κομμάτι που έμεινε στο head και τρύπησα τον αντίχειρα τοθ άλλου χεριού!!! Τρελό φέσι σας λέω... Για την e τι να πώ? Παλιά μου έσπαγε κάθε 3 and some αλλά τώρα την έχω στρώσει την εταίρα!!!)

αρμονικη στο 2ο ταστο και τραβηγμα ΟΛΟ το floyd πισω' date=' απειρα σηκωματα και φυσικα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ vibrato :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote']

ελα ντε...η σολ ειναι ολα τα λεφτα στο σολαρισμα (σολ-σολαρισμα :D )

εγω τρελενομαι να εχω φουλ γκαζια και να παιζω με το τρεμολο την σολ αλα van hallen..

αν και το θεμα ειναι λιγο καπως....

αντε και με νεο θεμα..αγαπημενη βιδα της κιθαρας..

λατρευω την πανω αριστερα στις stratocaster!!! :D :D

αρμονικη στο 2ο ταστο και τραβηγμα ΟΛΟ το floyd πισω' date=' απειρα σηκωματα και φυσικα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ vibrato :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote']

ελα ντε...η σολ ειναι ολα τα λεφτα στο σολαρισμα (σολ-σολαρισμα :D )

εγω τρελενομαι να εχω φουλ γκαζια και να παιζω με το τρεμολο την σολ αλα van hallen..

αν και το θεμα ειναι λιγο καπως....

αντε και με νεο θεμα..αγαπημενη βιδα της κιθαρας..

λατρευω την πανω αριστερα στις stratocaster!!! :D :D
αληθεια ποια ειναι η αγαπημενη σου νοτα? :D :D

η χειροτερη μου νοτα ειναι η λα και η μι επειδη εχω βαρεθει να βλεπω κιθαριστες να παιζουν λα και μι πεντατονικες :D :D :D

αγαπημενα ταστα ειναι οσα εχουν dots και δεν μπερδευομαι να μετραω.. 8)

μισω τις πενες γιατι ολο της χανω,αγοραζω καινουργιες και μετα τις βρισκω κατω απτο τραπεζι (πω πω ξενερωμα....ειμαι σιγουρος πως αμα ψαξω στο σπιτι θα βρω και 80000 πενες κατω απο κρεβατια-τραπεζια-στις τσεπες των τζιν-στο σιφωνι-στο σπιτι του σκυλου κλπ.κλπ:D :D )

μου τη δινει ο μπαμπαστρουμφ!!!

ωχχχ..αληθεια;

εχει και τα καλα του ομως..τα σκυλια ειναι ολα τα λεφτα...μακαρι να ειχα ενα κηπο εδω που ειμαι να ειχα ενα και εγω.. :(

Trending...

Νέα θέματα

Back