People sometimes wonder about the difference between the SM57 and the SM58. Internally, they are identical mics, yet the SM58 has the "round ball" on top and an internal windscreen. Because the ball forces one to be a greater distance from the mic's diaphragm, the proximity effect is lessened and the windscreen can also dampen the hi frequency response as it cuts wind noise. The SM57, with its shorter grille design, allows you to get closer to the source and therefore has a greater proximity effect and will be more susceptible to wind noise. Hence vocalists on stage tend to prefer the sm58 while those in the studio might prefer an sm57 with a pop filter in front of it. The SM series is getting a little more popularity among hip hop artists these days. It will work with the Akai MPC series samplers and other popular recorders that don't have phantom power
Συμαντικός παράγοντας σε ένα μικρόφωνο...Ειναι ακριβως τα ιδια μικροφωνα με εξαιρεση τη "γρυλλια" και ενα επιπλεον windscreen που εχει το 58αρι
http://www.tweakheadz.com/review_of_the_sm57.htm
People sometimes wonder about the difference between the SM57 and the SM58. Internally' date=' they are identical mics, yet the SM58 has the "round ball" on top and an internal windscreen. Because the ball forces one to be a greater distance from the mic's diaphragm, the [b']proximity effect [/b]is lessened and the windscreen can also dampen the hi frequency response as it cuts wind noise. The SM57, with its shorter grille design, allows you to get closer to the source and therefore has a greater proximity effect and will be more susceptible to wind noise. Hence vocalists on stage tend to prefer the sm58 while those in the studio might prefer an sm57 with a pop filter in front of it. The SM series is getting a little more popularity among hip hop artists these days. It will work with the Akai MPC series samplers and other popular recorders that don't have phantom power
ακόμη κι αν γινόταν να πειράξεις την κάψα (που πολύ αμφιβάλω γιατί μάλλον μιλάμε για περιστροφή της μέσα στο σώμα του μικροφώνου) και πάλι θα υπήρχαν άλλα προβλήματα, όπως ότι το μικρόφωνο θα ακουμπούσε πάνω στο μεγάφωνο (και δεν θα είχε την σωστή απόσταση από αυτό) και θα υπάρχουν και κραδασμοί.Γίνεται να "πειράξεις" ένα sm57 ώστε να πάρεις σωστά τον ήχο τοποθετόντας το ξαπλωτά πάνω στον ενισχυτή;(ξέρετε κρεμάζοντας το απο το χερούλι όλο και κάπου θα το έχετε δει)Υ.Γ Μη γελάσετε πολύ θέλω να διασταυρώσω κάτι που άκουσα![]()
οχι και ο τροπος αυτος "μικροφωνισματος" του ενισχυτη ειναι εξαιρετικα καταστροφικος για τον ηχο.....Μια και υπάρχει θέμα εδώ για τα shure θα ρωτήσω το εξής....χαζο...
Γίνεται να "πειράξεις" ένα sm57 ώστε να πάρεις σωστά τον ήχο τοποθετόντας το ξαπλωτά πάνω στον ενισχυτή;(ξέρετε κρεμάζοντας το απο το χερούλι όλο και κάπου θα το έχετε δει)
Υ.Γ Μη γελάσετε πολύ θέλω να διασταυρώσω κάτι που άκουσα![]()
Σε αυτούς τους τύπους δεν απαντάμε κανονικά, τους ΓABΓIZOYME ή αν είμαστε ευγενικοί απλά τους πιάνουμε στο δούλεμα ("τι πείραγμα του έκανες; μεγαλύτερα ζιγκλέρ και φίλτρο αέρα;")-Μια χαρά θα πιάνει είναι "πειραγμένο" 8O 8O
Αυτος δεν ειναι ηχοληπτης ' date='ειναι ηχοΓΛΥΦΤΗΣ... :lol:[/quote']
Μπορεί να ονομαστεί και ΜΙΚΡΟΦΟΝΙΑΣ...
Παίδες να ρωτήσω και εγώ κάτι; Πρώτον' date=' αυτά τα δύο μικρόφωνα είναι εξίσου διαθέσιμα ή το ένα έχει αντικατασταθεί από το άλλο στη σειρά της εταιρείας; Δεύτερον, πόσο κάνουν (καθότι πρόκειται να αγοράσω ένα μικρόφωνο σύντομα); Τρίτον, ποιος τα έχει (in Greece or elsewhere);[/quote']
Υπάρχουν και τα 2. Δεν έχει καταργηθεί κανένα.
Ο ελληνικός αντιπρόσωπος είναι ο Στόλλας. Προσωπικά όμως, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να τα πάρεις από Γερμανία (από το γνωστό μαγαζί) γιατί τα δίνει σε μορφή πακέτου (bundle), με καλώδιο και stand σε φοβερή τιμή:
SM58 Bundle 1
SM58 Bundle 2
SM58 Bundle 3
SM57 Bundle
(Περιμένω αυτές τις μέρες την παραγγελία που έκανα και έχει μέσα και ένα SM57)
Να 'σαι καλά coltoproeyeΕυχαριστώ ρε velad.
Ευχαριστώ ρε velad. Με έχεις τριπάρει τώρα διότι σχεδίαζα να πάω για Γενάρη αλλά τώρα που τα είδε έχω αρχίσει και χλιμιντρίζω. Και εγώ το 57 γουστάρω' date=' το 58 μου θυμίζει το μικρόφωνο με το οποίο έβγαζε λόγους ο γυμνασιάρχης μου (μπρρρ).[/quote']
Εκτός απο τον γυμνασιάρχη σου έβγαζε λόγους και ο Jacker η Joplin o Bowie και γενικά σε όλα τα live αυτό χρησιμοποιούν για φωνές.
Τώρα βέβαια χρησιμοποιούν το ίδιο σε ασύρματο για μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.Το 57αρι είναι περισσότερο για όργανα και να παίρνει τον ήχο απο την καμπίνα του ενισχυτή και να τον στέλνει στην κονσόλα.
Το ένα μικρόφωνο δεν αναιρεί το άλλο και τα δύο χρειάζονται.¶σε που πολλοί επειδή γουστάρουν το 58άρι γράφουν με αυτό φωνές στο στούντιο γιατί κάθεται καλύτερα στην φωνή τους.
Ναι, ναι...respect προς το μικρόφωνο. Το σχόλιο αφορά την εξωτερική εμφάνιση και μόνο. Εσύ ποιο έχεις;Εκτός απο τον γυμνασιάρχη σου έβγαζε λόγους και ο Jacker η Joplin o Bowie και γενικά σε όλα τα live αυτό χρησιμοποιούν για φωνές.