Παραμόρφωση σε λάμπες

Status
Not open for further replies.

punksnotdead

Μόνιμος θαμώνας
Είναι φυσιολογικό να παραμορφώνεται το καθαρό κανάλι ενός 35w λαμπάτου ενισχυτή όταν τσιτώνω την ένταση πάνω από τη μέση (με celestion ηχεία)...;;; Σε σημείο να πρέπει να αφαιρέσω τελείως τις μπάσες συχνότητες...;;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτός είναι ο ορισμός του overdrive...

Απο αυτό το τσίτωμα ενα φωτισμένο μυαλό δημιούργησε το πεταλάκι overdrive.....

Είναι απολύτως φυσιολογικό... :wink:

Ευχαριστώ για τίς απαντήσεις..

Δεύτερη και κρίσιμη απορία...

Είναι φυσιολογικό να αγοράσω ενισχυτή λαμπάτο made in china, o οποίος ύστερα από πολλά mods (ακόμα και στους πυκνωτές, στις λάμπες που φοράει κτλ) μου ακούγεταί απίστευτα καλά...;;;

Είναι φυσιολογικό να αγοράσω ενισχυτή λαμπάτο made in china' date=' o οποίος ύστερα από πολλά mods (ακόμα και στους πυκνωτές, στις λάμπες που φοράει κτλ) μου ακούγεταί απίστευτα καλά...;;;[/quote']

Οι λαμπάτοι ενισχυτές δεν έχουν εθνικότητα, πάντοτε καλά ακούγονται.

Με τι μαγνητη επαιζες και σου εσπαγε ο ηχος?

Ειναι ακρως φυσιολογικο να σου ακουγεται ο κινεζος απιστευτα καλα ΜΕΤΑ απο μοντιφες.

Με τι μαγνητη επαιζες και σου εσπαγε ο ηχος?.
2 Custom-Staggered Tex-Mex Single-Coil Strat Pickups (Neck and Middle), 1 Fender Diamondback Humbucking Pickup (Bridge)

Αυτούς φοράει η Fender μου..

Πάντως σε ένα live, αν θέλω να παίξω ένα άρπισμα, ή οτιδήποτε με καθαρό κανάλι, τί ακριβώς θα κάνω με το ανεπιθύμητο distortion..;;; Δεν θα είναι ένα πρόβλημα...;;;;

Είναι φυσιολογικό να παραμορφώνεται το καθαρό κανάλι ενός 35w λαμπάτου ενισχυτή όταν τσιτώνω την ένταση πάνω από τη μέση (με celestion ηχεία)...;;; Σε σημείο να πρέπει να αφαιρέσω τελείως τις μπάσες συχνότητες...;;
κανονικα οταν ξεπερασεις την μεση του volume ενος λαμπατου ενισχυτη 35 watt θα πρεπει να σπασουν τα τζαμια του σπιτιου σου :)

μαλλον κατι αλλο περιγραφεις, αλλιως δεν θα σε απασχολουσε που εχεις σπασμενο ηχο σε τετοια ενταση..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κανονικα οταν ξεπερασεις την μεση του volume ενος λαμπατου ενισχυτη 35 watt θα πρεπει να σπασουν τα ζαμια του σπιτιου σου :)

μαλλον κατι αλλο περιγραφεις' date=' αλλιως δεν θα σε απασχολουσε που εχεις σπασμενο ηχο σε τετοια ενταση..[/quote']

Οχι, αυτό ακριβώς περιγράφω, τον χρειάζομαι και για live και για πρόβες τον ενισχυτή, που όπως καταλαβαίνεις.... του δίνω και καταλαβαίνει..

Για έναν markamekapses κινέζικο από Κουρμπή..

Και τον "σκάλισε" ο Κουρμπής? Αν έχει γίνει αυτό, μου φαίνεται απόλυτα λογικό να δερνει ο ενισχυτής.

Ένα μόνο κανάλι (αυτό ήθελα), είχε 3-band equalizer και ένα reverb...

Ένα μόνο κανάλι (αυτό ήθελα)' date=' είχε 3-band equalizer και ένα reverb...[/quote']
Έχει KAI gain KAI volume σε αυτό το ένα κανάλι?

Αν ναι, κλείσε κάμποσο το gain και δώσε (όσο ένταση χρειάζεσαι) από το volume.

Μόνο Volume έχει πάνω, gain δεν υπάρχει...

Πάντως παρατήρησα ότι σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή του volume level, από το <<παρα τέταρτο>> μέχρι το <<και πέντε>> περίπου, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αύξηση της έντασης του ήχου όσο γυρίζω το knob... (μηδαμινή θα μπορούσα να πώ) Αυτό είναι ελλάτωμα του ενισχυτή...;;;

Sorry αν γίνομαι κουραστικός, αλλά είμαι 2 φορές προσεκτικός σε προιόντα που δεν γνωρίζω και προέρχονται άπο τέτοιες χώρες..

ναι αλλα πες μας ποιος ειναι τελικα να ψαξουμε λιγακι στο νετ.

ναι αλλα πες μας ποιος ειναι τελικα να ψαξουμε λιγακι στο νετ.
Έχουν γίνει τρελές modες' date=' ακόμα και λάμπες άλλαξε αλλά και πυκνωτές κτλ όπως προείπα, άρα δεν έχει νόημα, γιατί είναι ουσιαστικά διαφορετικό μοντέλο από αυτό που γράφει..

Anyway, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...

Αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέυσει σε αυτό...:

Πάντως σε ένα live, αν θέλω να παίξω ένα άρπισμα, ή οτιδήποτε με καθαρό κανάλι, τί ακριβώς θα κάνω με το ανεπιθύμητο distortion..;;; Δεν θα είναι ένα πρόβλημα...;;;;
Γιατί αφού είναι φυσιολογικό, άρα όποιον λαμπάτο και νά πάρω, αυτό το distortion φαινόμενο θα το παρουσιάζει.... :x

Με το να χαμηλώνεις το volume της κιθάρας δεν καθαρίζει?

Με το να χαμηλώνεις το volume της κιθάρας δεν καθαρίζει?
Ααα...ναι, έχεις δίκιο ρε...

Λοιπον, θα παίζω κανονικά κομπλέ με παραμόρφωση κτλ, και όταν παίζω αρπίσματα απλά θα χαμηλώνω λίγο από την κιθάρα... Θα χάνει λίγο σε γκάζια, αλλά δεν μου χρειάζονται στα αρπίσματα...;

Voila, ευχαριστώ...

Πάντως αρχική απορία μου είναι ότι αφού είναι φυσιολογικό να βρωμίζει ο ήχος, ΟΛΟΙ οι παίκτες λάμπας θα είχαν βρώμικο ήχο σε αρπίσματα και υψηλές εντάσεις... Μάλλον οδηγούν τον ενισχυτή λίίίίγο πριν παραμορφώσει (που έτσι κι αλλιώς είναι εκκωφαντικά δυνατα), και δυναμώνουν την ένταση από την κονσόλα του ηχολήπτη...

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back