Όπως είπε και κάποιος φίλος υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα. Σίγουρα όμως κοινό χαρακτηριστικό είναι η vintage χροιά, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι ασύγκριτη. Γι αυτό και τους επιλέγουν κυρίως heavy rock πάντες με έντονο 70's στοιχείο στον ήχο τους (πχ σχεδόν όλόκληρη η σουηδική σκηνή του heavy rock αλλά και αμερικάνικες μπάντες με τον ήχο αυτό).
Ως προς τα μοντέλα που είχα/έχω παίξει/ακούσει και γνωρίζω:
Orange Tiny Terror: Εξαιρετικός για british crunch. Πολύ ποιοτικό λαμπάτο drive που σε βγάζει το πολύ μέχρι AC/DC.
Dual Terror: Ένα κανάλι ίδιο με του Tiny Terror και άλλο ένα Fat το οποίο έχει πιό πολύ distortion και παίζεις άνετα heavy rock και hard rock. Αλλά και πάλι vintage old school χροιά.
Dark Terror: Πολύ gain, παίζεις και μοντέρνα πράγματα αλλά μην περιμένεις gain τύπου EVH, ENGL ή ακόμα και MArshall. Είναι λίγο πιο fuzzy και ιδανικό για heavy rock /stoner metal.
TH30: 2 κανάλια, ένα ακριβώς ίδιο circuit με του dark terror, αλλά σίγουρα λόγω διπλάσιας ισχύος έχει μεγάλη διαφορά στον ήχο κι άλλο ένα καθαρό, το οποίο είναι εξαιρετικό. Ωστόσο από τη μέση και πάνω αρχίζει και σπάει. Κατά τη γνώμη μου πετάλι παίρνει καλύτερα στο καθαρό. Το βρώμικο δύσκολα συνεργάζεται, κάτι που ισχύει και για τον Dark Terror.
Rockerverb 50: Κατά τη γνώμη μου μία από τις must have κεφαλές. Πολύ ακριβή βέβαια, αλλά νομίζω τα αξίζει αν έχεις σκοπό να αξιοποιήσεις τα 50W της. Κρυστάλλινο καθαρό κανάλι με γεμάτες νότες και βρώμικο για όλα τα γούστα. Αλλά και πάλι προσοχή! Δεν έχει τη χροιά άλλων πιο μοντέρνων metal oriented (τύπου Peavey 6505) ενισχυτών. Ειδικά όμως με τον συγκεκριμένο παίζεις ό,τι γουστάρεις γιατί έχει φοβερό, σφιχτοδεμένο ήχο και φυσικά τόνους gain. Για πετάλια δεν ξέρω, γιατί δεν τόν έχω δοκιμάσει, παρά μόνο σκέτο.
Τέλος μια πολύ καλή επιλογή είναι ο Jim Root ο οποίος έχει ακριβώς το κύκλωμα του του Rockerverb, μονοκάναλος στα 15W και πολύ compact για τη μεταφορά. Για hard rock και άνω είναι ιδανικός.
Ελπίζω να διαφωτίζω κάπως το φίλο. Επαναλαμβάνω την άποψή μου, ότι ειδικά με τους δύο τελευταίους παίζεις τα πάντα, αλλά εάν κάποιος που δεν είναι συνηθισμένος στη χροιά τους περιμένει να παίξει κλασσικό ή μοντέρνο metal με το καλημέρα, ίσως απογοητευτεί.