Όχι άλλο κάρβουνο

fleamail

Noiz Addict
Λοιπον πριν ξεκινησω αυτο το θεμα θελω να διευκρινισω οτι δεν εκπροσωπο κανεναν Ελληνα εμπορο και ουτε θελω να κανω διαφημηση. Απλα θελω να παραθεσω τα αποτελεσματα μιας "ερευνας αγορας". Νομιζω οτι οι πολυαγαπημενοι μας Ελληνες εμποροι αρχιζουν να συμορφωνονται. Παρακατω καποιες τιμες συγκρισεις με Ελληνα μαγαζατορα και thomann.

Fender American Standard, Thmn 949+23 μεταφ.=972, Eλλαδα 1299 - 20% εκπτωση μετρητοις = 1029.

Vox tonelab Se, Thomn 549 + 23 Μεταφ. = 572, Ελλαδα 530 - 15% εκπτωση μετρητοις = 450

Fender Hot Rod Deville, Thom 925 + 23 μεταφ = 948, Ελλαδα 1285 - 20% εκπτωση μετρητοις = 1028

Gallien Krueger 400rb/115 Thoman 895 + 56 μεταφ.(Ειναι πανω απο 20 κιλα) = 949, Ελλαδα 900 ευρω χωρις εκπτωση. Ετσι λοιπον καλο ειναι να μην κοιταμε τις μονο τις τιμες στα site των αντιπροσωπων αλλα να εχουμε στο νου οτι στις τιμες μετρητοις παντα παιζει μια εκπτωση 15 η μερικες φορες και 20%. Καποια πραγματα μπορει να βγαινουν λιγο ακριβοτερα αλλα οταν μιλαμε για μια διαφορα της ταξεως των 50 ευρω, νομιζω οτι πρεπει να σκεφτουμε το γεγονος οτι μια παραγγελια απο εξω κανει καποιες μερες να ερθει, ιδικα εαν ειμαστε απο επαρχια. Σιγουρα δεν ειναι για ολα τα προιοντα ετσι, υπαρχουν προιοντα που οι εδω τα παραφουσκωνουν αλλα υπαρχουν και αρκετα που ειναι σε λογικες τιμες, "Ευρωπαικες". Και εγω προσωπικα οταν ψωνιζω απο εδω προτιμω να αποφευγω τους αντιπροσωπους πχ Στολλας, Βοn Studio, Zozef και να πηγαινω σε retailers που παντα μπορεις να πετυχεις καλυτερες τιμες και καλυτερα παζαρια και στρογγυλοποιησεις.

Σωστά μιλάει ο fleamail,και αν κάτι δεν σου βγει καλό ξέρεις που να πας να βάλεις τις φωνές(άλλο να ρίχνεις μπινελίκια στην γλώσσα μας,οχι οτι πετυχαίνεις πάντα κάτι βέβαια).κοιτάς –διαλέγεις –ακούς -παζαρεύεσαι-αγοράζεις το παίρνεις και φεύγεις το δοκιμάζεις σπίτι σου ,όλα real time και την ίδια μέρα .καλός ο Θωμάς(thomann)αλλά με καλή ερευνά προηγουμένως και σε κάποια προϊόντα...πχ.soundcraft compact 4=144+23 μεταφορικα = 167 από thomann-155 από bon studio με φπα,το παίρνεις και φεύγεις την ίδια μέρα.

...και αν κάτι δεν σου βγει καλό ξέρεις που να πας να βάλεις τις φωνές ...
Δεν μου έχει τύχει, αλλα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν κάτι είναι ελλατωματικό στο Thomman θα μου το αλλάξουν άμεσα, ενω οι εδω αντιπρόσωποι ... ίσως να με "δυσκολέψουν" ή να "μη με πιστέψουν".

Τωρα για το θέμα της εκπτωσης ... εγω θα προτιμούσα μια τελική τιμη με ΦΠΑ, όπως στο σουπερμαρκετ. Ουτε παζάρια, ουτε παρακάλια ...

Τωρα για το θέμα της εκπτωσης ... εγω θα προτιμούσα μια τελική τιμη με ΦΠΑ' date=' όπως στο σουπερμαρκετ. Ουτε παζάρια, ουτε παρακάλια ...[/quote']

Σ' αυτό συμφωνώ!Κοιτάς στη βιτρίνα,βλέπεις τιμή,αποφασίζεις.Όχι σούξου-μούξου και ιστορίες....

Πάντως ένα ακόμα έξοδο που πρέπει να υπολογιστεί για αγορές από τον thomann είναι αυτό του εμβάσματος (περίπου 20 ευρώ) γιαόσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα.

Δεν θεωρώ άτιμο να μην αναφέρουν φπα. εξάλλου δεν είναι δικά τους χρήματα αυτά .ανάλογος την πολιτική του καθενός .όταν πληρώνεις μετρητοίς δεν παρακαλάς ,απαιτείς καλύτερη τιμή .απτήν άλλη δεν είναι και τόσο δίκαιο-τίμιο να δοκιμάζεις τα προϊόντα στα μαγαζιά της Ελλάδας και να τα παραγγέλνεις από έξω .

χρειάζεται μεγάλη υπομονή μέχρι να σου έρθει το προϊών αν παραγγείλεις απ'εξω και αν κάτι είναι ελαττωματικό ,ναι μεν θα στο αλλάξουν αλλά θα τραβήξει χρονικά αυτή η διαδικασία έστω και αν φταίει το ταχυδρομείο μόνο ,η ταλαιπωρία θα υπάρξει .δεν έχει τύχει να ψωνίσω κάτι ελαττωματικό ποτέ(να μην ήταν αυτό που περίμενα έχει τύχει φυσικά)εκτός απτών υπολογιστή μου που είχε πρόβλημα στο σκληρό και ομολογώ πως των αντικατέστησαν χωρίς μα-μου αμέσως και το πήρα έτοιμο την επόμενη μέρα .η αγορά αυτή έγινε από Ελλάδα από γνωστό κατάστημα της στουρνάρη,

Με προσοχή παιδιά τα χρήματα μας έξω .δεν αντέχει η χώρα….

Δεν μου έχει τύχει, αλλα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν κάτι είναι ελλατωματικό στο Thomman θα μου το αλλάξουν άμεσα, ενω οι εδω αντιπρόσωποι ... ίσως να με "δυσκολέψουν" ή να "μη με πιστέψουν".
Τωρα για το θέμα της εκπτωσης ... εγω θα προτιμούσα μια τελική τιμη με ΦΠΑ, όπως στο σουπερμαρκετ. Ουτε παζάρια, ουτε παρακάλια ...

έχει δίκιο φίλος...

εχω παραγγείλει το Yamaha CS6x από Thomman στα 900 ευρώ

Τιμή Νάκα για μοντέλο που έχει μείνει στοκ και έχει περάσει επισκευή από ζημιά κατά μεταφορά ήταν 1200 ευρώ..

Οι γερμανοί σε περίππτωση ζημιάς υπόσχονται 4 βδομάδες full refund...

Πάντως ένα ακόμα έξοδο που πρέπει να υπολογιστεί για αγορές από τον thomann είναι αυτό του εμβάσματος (περίπου 20 ευρώ) γιαόσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα.
Μπορεί κανείς να πάει να αγοράσει debit card visa απο την τράπεζα και να κάνει τις αγορές του χωρίς φόβο. Δεν είναι πιστωτική κάρτα αλλα φορτωμένη με ένα ποσό και μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει μέχρι να εξαντληθεί το ποσό που έχει μέσα. Δεν γνωρίζω αν έχει καποια εξτρα χρέωση ούτε ποιες τράπεζες την εκδίδουν, αλλα είναι κάτι ευκολο να βρεθεί

Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε πλέον υπόψη: για τα μαγαζιά, είτε μετρητοίς αγοράσετε είτε με πιστωτική κάρτα είναι ένα και το αυτό. Στην περίπτωση της πιστωτικής, το μαγαζί παίρνει απευθείας ολόκληρο το ποσό από την συμβεβλημένη τράπεζα και από εκεί και πέρα είναι θέμα τράπεζας (οι τόκοι πάνε στην τράπεζα δηλαδή). Μη νομίζετε δηλαδή ότι "εγώ ρε φίλε σου τα δίνω ντούκου και επιτόπου όλα τα λεφτά, κόψε μου κάτι". Και με την πιστωτική σας το ίδιο του κάνετε.

Παλαιότερα που δεν υπήρχε η ευκολία με τις κάρτες, είχε νόημα για το μαγαζί η έκπτωση στα μετρητά. Τώρα, δεν υπάρχει καμμία απολύτως διαφορά (για το μαγαζί).

Γεράσιμος

αυτα τα λένε οι έμποροι για να τους λυπηθούμε :wink: καμμια τράπεζα δεν χρεώνει προμήθεια στους εμπόρους,δεν χρειάζεται άλλωστε μια και "γδύνει " τους κατόχους των πιστωτικών που δεν εξοφλούν όλο το ποσό που χρωστάνε με το ασύληπτο επιτόκιο που χρεώνει κάθε μήνα...

για τη valeur εχεις δίκιο.

Μπορεί κανείς να πάει να αγοράσει debit card visa απο την τράπεζα και να κάνει τις αγορές του χωρίς φόβο. Δεν είναι πιστωτική κάρτα αλλα φορτωμένη με ένα ποσό και μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει μέχρι να εξαντληθεί το ποσό που έχει μέσα. Δεν γνωρίζω αν έχει καποια εξτρα χρέωση ούτε ποιες τράπεζες την εκδίδουν' date=' αλλα είναι κάτι ευκολο να βρεθεί[/quote']
Το έψαχνα πολύ αυτό το σύστημα και το βρήκα στην Τράπεζα Αττικής. Είναι μια προπληρωμένη κάρτα (Gift Card την ονομάζουν) που κάθε φορά τη "γεμίζεις" με λεφτά. An πχ θες να κάνεις μια αγορά από Thomann γύρω στα 150€, πας στην τράπεζα, καταθέτεις το ποσό αυτό (+2.5€ περίπου προμήθεια) και η κάρτα σου έχει μόνο το ποσό που κατέθεσες. Επομένως δε κινδυνεύεις από τρίτους να σου κλέψουν λεφτά (ειδικά αν χρησιμοποιείς την τακτική "βάζω τα λεφτά, στο καπάκι κάνω τη συναλλαγή και η κάρτα αδειάζει"), αλλά ούτε και από τον εαυτό σου (πχ να μπαίνεις στον πειρασμό να καταναλώσεις χρησιμοποιώντας το περιθώριο που σου δίνει μια πιστωτική, ενώ στην ουσία δεν έχεις μία...).

Λειτουργεί κανονικά σαν VISA (και για αγορές).

Για πληροφορίες μπείτε στο site http://www.bankofattica.gr/index.htm

ΥΓ (για τους κακεντρεχείς): Δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με την τράπεζα. Απλά σε αυτή μόνο βρήκα ότι υπάρχει τέτοια κάρτα (Εθνική και Eurobank πχ δεν έχουν)

Μπορεί κανείς να πάει να αγοράσει debit card visa απο την τράπεζα και να κάνει τις αγορές του χωρίς φόβο. Δεν είναι πιστωτική κάρτα αλλα φορτωμένη με ένα ποσό και μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει μέχρι να εξαντληθεί το ποσό που έχει μέσα. Δεν γνωρίζω αν έχει καποια εξτρα χρέωση ούτε ποιες τράπεζες την εκδίδουν' date=' αλλα είναι κάτι ευκολο να βρεθεί[/quote']
Το έψαχνα πολύ αυτό το σύστημα και το βρήκα στην Τράπεζα Αττικής. Είναι μια προπληρωμένη κάρτα (Gift Card την ονομάζουν) που κάθε φορά τη "γεμίζεις" με λεφτά. An πχ θες να κάνεις μια αγορά από Thomann γύρω στα 150€, πας στην τράπεζα, καταθέτεις το ποσό αυτό (+2.5€ περίπου προμήθεια) και η κάρτα σου έχει μόνο το ποσό που κατέθεσες. Επομένως δε κινδυνεύεις από τρίτους να σου κλέψουν λεφτά (ειδικά αν χρησιμοποιείς την τακτική "βάζω τα λεφτά, στο καπάκι κάνω τη συναλλαγή και η κάρτα αδειάζει"), αλλά ούτε και από τον εαυτό σου (πχ να μπαίνεις στον πειρασμό να καταναλώσεις χρησιμοποιώντας το περιθώριο που σου δίνει μια πιστωτική, ενώ στην ουσία δεν έχεις μία...).

Λειτουργεί κανονικά σαν VISA (και για αγορές).

Για πληροφορίες μπείτε στο site http://www.bankofattica.gr/index.htm

ΥΓ (για τους κακεντρεχείς): Δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση με την τράπεζα. Απλά σε αυτή μόνο βρήκα ότι υπάρχει τέτοια κάρτα (Εθνική και Eurobank πχ δεν έχουν)

αυτα τα λένε οι έμποροι για να τους λυπηθούμε :wink: καμμια τράπεζα δεν χρεώνει προμήθεια στους εμπόρους' date='δεν χρειάζεται άλλωστε μια και "γδύνει " τους κατόχους των πιστωτικών που δεν εξοφλούν όλο το ποσό που χρωστάνε με το ασύληπτο επιτόκιο που χρεώνει κάθε μήνα...για τη valeur εχεις δίκιο.[/quote']

Έλεος, η δουλειά μου είναι :cry: . Να σκανάρω ένα εκκαθαριστικό να στο στείλω με mail;

Συγνώμη για το διπλό post αλλά τελευταία όταν πατάω ΥΠΟΒΟΛΗ μου βγάζει Server Error (δηλώνοντάς σου ότι το post σου δεν υποβλήθηκε) και κάνοντας το λάθος να πατήσεις Refresh προκύπτουν διπλά posts. :?

Προς YAMETH: Μήπως θα έπρεπε ο κάθε χρήστης να μπορεί να σβήνει τέτοια λανθασμένα διπλά posts? (Ελπίζω να μη ξύνω πληγές...) :?

Μήπως θα έπρεπε ο κάθε χρήστης να μπορεί να σβήνει τέτοια λανθασμένα διπλά posts?
Αμα κανεις edit και σβύσεις το κείμενο απο το διπλό post ?

Δεν σε αφήνει. Βγάζει μήνυμα ότι το μήνημα που πας να υποβάλλεις είναι άδειο...

Μπορείς να κάνεις edit και να γράψεις απλά "Διπλή καταχώρηση". Πιάνει λιγότερο χώρο. :wink:

Για βάλτε λοιπόν προμήθεια τράπεζας 5% σε προϊών αξίας 1500 ευρω και θα δείτε πόσα μπορείτε να γλιτώσετε αν πληρώσετε μετρητοίς και όχι μέσω πιστωτικής....75 ευρω λιγότερα είναι άσχημα???

anyway εγώ έχω πάρει κιθάρα από Ελλάδα πουν έκανε 680 ευρω στην βιτρίνα και τελικά την πήρα 550 μετροιτης.130 λιγότερα .

αν πάλι υποθέσουμε πως ήταν κλεφτής ο τύπος και την πήρα στην κανονική της τιμή τελικά ,δεν έχει σημασία .δεν την παράγγειλα απέξω και να περιμένω τόσες βδομάδες αγωνιάς για το αν θα έχει κάποιο ελάττωμα και την ξαναστέλνω πίσω .δεν εννοώ φυσικά πως έχει καλύτερες τιμές πάντα στην Ελλάδα αλλα σίγουρα,δεν έχει πάντα τις καλύτερες ούτε στο thomann.θα συμβούλευα να μην αποφασίζετε απτα site η απτις βιτρίνες από που θα ψωνίσετε ,μπείτε ρωτήστε και παζαρέψτε χωρίς οίκτο σε 2-3 της Ελλάδας και αν είναι ακριβότερες οι τιμές πάλι ,τότε βουρρρρ thomann…..αυτό κάνω εγώ…

Εαν πας να παρεις κατι με δοσεις θα πληρωσεις οσο γραφει πανω. Στην ουσια γι αυτο το εχουν αυτο το συστημα με τις εκπτωσεις για να εκμεταλευονται αυτους που αγοραζουν με δοσεις. Οσο για την προμηθεια ισχυει και ειναι 3% μεχρι 1000 ευρω, 5% μεχρι 10.000 και 10% για 10.000 και πανω. Απο την αλλη υπαρχουν παρα πολλοι που πουλανε ονομαστικα τα προιοντα τους σε τραπεζες και μετα οταν πας εσυ να το αγορασεις σου λενε οτι μπορεις να το παρεις μονο με πιστωτικη σε δοσεις, και ετσι εχεις να κανεις μονο με την τραπεζα. Με αυτον τον τροπο κερδιζει και η τραπεζα απο τα επιτοκια αλλα και ο αντιπροσωπος. Αυτο το κανει ο Κωτσοβολος. Ολα αυτα τα γνωριζω απο πολυ πρωτο χερι. Ουσιαστικα το συμπερασμα μου ειναι οτι θα προβω σε μια μεγαλη αγορα αυτον το καιρο και μετα απο ερευνα κατεληξα οτι με συμφερει περισσοτερο απο Ελλαδα. Ισως εαν επερνα καποια αλλα προιοντα να γινοταν αλλιως (βλεπε Νακας, ο αρχηγος της απατης). Και μετα σιγουρα για καποια αλλα προιοντα που ειναι σπανια στην Ελλαδα, δηλαδη δεν πουλανε, 100% συμφερει απ'εξω. Οσο για τιμες fixed με φπα, που ζητησε ο γερασιμος, αυτο δεν ειναι πρακτικα εφικτο διοτι υπαρχουν διαφορες κατηγοριες ανθρωπων που δεν πληρωνουν φπα, ή δεν τους νιαζει το φπα διοτι δεν ειναι οι τελικοι αγοραστες, ή πληρωνουν λιγοτερο απο 18%.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back