news Neural Amp Modeler (NAM) Architecture 2 (A2)

Άρα το παιχνίδι θα παιχτεί (τουλάχιστον στις μικρομεσαίες εταιρίες) στη συνδεσιμότητα, στο πόσο καλό UI έχει και στην αξιοπιστία του hardware; Γιατί όλα θα ακούγονται καλά

Υπάρχει το βίντεο των Andertons που πόσταρα πιο πάνω (post no. 55) που δείχνει ότι το NAM (σε αντίθεση με το Tonex για παράδειγμα) ΔΕΝ ακούγεται το ίδιο σε όλες τις συσκευές. Προφανώς οι AD/DA converters κάθε συσκευής παίζουν μεγάλο ρόλο επίσης. Τώρα σε συσκευές καλής ποιότητας ( mid-priced και πάνω), νομίζω ναι, έχεις δίκιο και θα πρόσθετα σαν μεγάλο παράγοντα και την ηχητική ποιότητα των υπόλοιπων effects (delay, reverb, modulation, pitch-shifting).

Υπάρχει το βίντεο των Andertons που πόσταρα πιο πάνω (post no. 55) που δείχνει ότι το NAM (σε αντίθεση με το Tonex για παράδειγμα) ΔΕΝ ακούγεται το ίδιο σε όλες τις συσκευές.

Παντως οι δυο συσκευες του τεστ που ειχαν A2 profile, το headrush και το anagram, ειχαν ελαχιστες ηχητικες διαφορες οπως λενε και οι δοκιμαστες ( marginal και minute αναφερουν και οι ιδιοι), και το σημαντικοτερο, σαν ποιοτητα ηχου ηταν και τα δυο στο ιδιο επιπεδο, δε μπορουσες να πεις οτι καποιο υστερουσε. Ισως μαλιστα με λιγο πειραγμα ακομα στις ρυθμισεις να γινοντουσαν ολοιδια, το πετυχαινει σε μια φαση αυτο ο τυπος πειραζοντας τον ηχο και φερνοντας τον κοντα, στη μεση περιπου του βιντεο.

Αντιθετα, τα αλλα δυο μηχανηματα που ειχαν αλλη profile τεχνολογια ειχαν μεγαλες διαφορες, και διαφορα στην ποιοτητα, το Nux με το Α1 profile υστερουσε αρκετα, και το valenton με το συμπιεσμενο A1 υστερουσε ακομα περισσοτερο.

Αρα το συμπερασμα που βγαινει σε πρωτη φαση ειναι οτι τα καινουργια A2 profile φαινεται να βελτιωνουν τον ηχο των μηχανηματων που τα ενσωματωνουν και επισης, τουλαχιστον οσο αφορα τα δυο αυτα συγκεκριμενα μηχανηματα, η ποιοτητα του ηχου παραμενει σε υψηλο επιπεδο και στις δυο υλοποιησεις. Μια χαρα δηλαδη, μοιαζει πως το να ενσωματωνει την Α2 τεχνολογια ενα μηχανημα ειναι καλο σημαδι για το αποτελεσμα που θα δωσει.

Φυσικα ομως απο μονο του αυτο δε σημαινει οτι το μηχανημα αξιζει, υπαρχουν πολλες αλλες παραμετροι, αξιοπιστια, latency, user interface, υπολοιπα εφε κλπ κλπ κλπ.

Παντως οι δυο συσκευες του τεστ που ειχαν A2 profile, το headrush και το anagram, ειχαν ελαχιστες ηχητικες διαφορες οπως λενε και οι δοκιμαστες ( marginal και minute αναφερουν και οι ιδιοι), και το σημαντικοτερο, σαν ποιοτητα ηχου ηταν και τα δυο στο ιδιο επιπεδο, δε μπορουσες να πεις οτι καποιο υστερουσε. Ισως μαλιστα με λιγο πειραγμα ακομα στις ρυθμισεις να γινοντουσαν ολοιδια, το πετυχαινει σε μια φαση αυτο ο τυπος πειραζοντας τον ηχο και φερνοντας τον κοντα, στη μεση περιπου του βιντεο.

Αντιθετα, τα αλλα δυο μηχανηματα που ειχαν αλλη profile τεχνολογια ειχαν μεγαλες διαφορες, και διαφορα στην ποιοτητα, το Nux με το Α1 profile υστερουσε αρκετα, και το valenton με το συμπιεσμενο A1 υστερουσε ακομα περισσοτερο.

Αρα το συμπερασμα που βγαινει σε πρωτη φαση ειναι οτι τα καινουργια A2 profile φαινεται να βελτιωνουν τον ηχο των μηχανηματων που τα ενσωματωνουν και επισης, τουλαχιστον οσο αφορα τα δυο αυτα συγκεκριμενα μηχανηματα, η ποιοτητα του ηχου παραμενει σε υψηλο επιπεδο και στις δυο υλοποιησεις. Μια χαρα δηλαδη, μοιαζει πως το να ενσωματωνει την Α2 τεχνολογια ενα μηχανημα ειναι καλο σημαδι για το αποτελεσμα που θα δωσει.

Φυσικα ομως απο μονο του αυτο δε σημαινει οτι το μηχανημα αξιζει, υπαρχουν πολλες αλλες παραμετροι, αξιοπιστια, latency, user interface, υπολοιπα εφε κλπ κλπ κλπ.

Ναι, δεν διαφωνούμε βασικά. Στις χαμηλότερης ποιότητας συσκευές, ο ήχος υστερούσε. Σε καλής ποιότητας συσκευές, ούτε εγώ άκουσα ουσιαστικές διαφορές.

Οποτε το ερωτημα παραμενει: Αν βαζαμε στις χαμηλοτερης τιμης συσκευες την Α2 τεχνολογια, θα πλησιαζαν τις ακριβοτερες; Και αν ναι, ποσο θα τις πλησιαζαν;

Το τεστ δεν απανταει σε αυτο το ερωτημα καθολου.

Οποτε το ερωτημα παραμενει: Αν βαζαμε στις χαμηλοτερης τιμης συσκευες την Α2 τεχνολογια, θα πλησιαζαν τις ακριβοτερες; Και αν ναι, ποσο θα τις πλησιαζαν;

Θέμα χρόνου και αυτό. Θα το μάθουμε σύντομα, φαντάζομαι.

Το calibration, δηλαδη η αντιστοιχιση ψηφιακων επιπεδων σηματος με τα κανονικα volt που πανε στην εισοδο του ενισχυτη, παιζει πολυ σημαντικοτερο ρολο απ οτι φανταζονται οι περισσοτεροι και θεωρω οτι οι Andertons δεν το ελαβαν καθολου υπ'οψιν αυτο και γι'αυτο και υπηρχαν διαφορες ακομα και στα ακριβα μηχανηματα.

Εχω το headrush core (μολις πηρε και νεο update για υποστηριξη 2 ΝΑΜ Α2 η 4 lite) και το GP-50. Εκει που φαινεται η διαφορα ειναι στην ενταση του studio. Το headrush εχει δυναμικες χωρις να ξυνει ( πρωτη φορα σε modeler δεν πειραξα το global eq) το GP-50 υστερουσε πολυ...βεβαια μετατραπει τα ΝΑΜ για να τα παιξει. Εω δοκιμασει ολα τα παραδοσιακα modeler. Το headrush ειναι το πιο τιμιο και αξιοπρεπεστατο. Δεν εχει την ποιοτητα των εφε του fractal η του helix αλλα με λιγη προσπαθεια ερχεται πολυ κοντα σε αυτα. Ειδικα το flex prime ειναι value for money 100%.
Εκει που ειχαμε ησυχασει να πειραζουμε τα μηχανηματα τωρα αρχισαμε παλι να φορτωνουμε ηχους μιας και ειναι δωρεαν...μεχρι να βρουμε τον τελειο τονο ( που δεν θα βρουμε ποτε:D

Εχω το headrush core (μολις πηρε και νεο update για υποστηριξη 2 ΝΑΜ Α2 η 4 lite) και το GP-50. Εκει που φαινεται η διαφορα ειναι στην ενταση του studio. Το headrush εχει δυναμικες χωρις να ξυνει ( πρωτη φορα σε modeler δεν πειραξα το global eq) το GP-50 υστερουσε πολυ...βεβαια μετατραπει τα ΝΑΜ για να τα παιξει. Εω δοκιμασει ολα τα παραδοσιακα modeler. Το headrush ειναι το πιο τιμιο και αξιοπρεπεστατο. Δεν εχει την ποιοτητα των εφε του fractal η του helix αλλα με λιγη προσπαθεια ερχεται πολυ κοντα σε αυτα. Ειδικα το flex prime ειναι value for money 100%.
Εκει που ειχαμε ησυχασει να πειραζουμε τα μηχανηματα τωρα αρχισαμε παλι να φορτωνουμε ηχους μιας και ειναι δωρεαν...μεχρι να βρουμε τον τελειο τονο ( που δεν θα βρουμε ποτε:D

In the meantime, εγώ έχω Tonex One (που το έχω max-άρει), δυνατότητα για NAMM στο NUX (που ακόμα δεν έχω εξερευνήσει), στον λίγο χρόνο που βρίσκω να παίζω χρησιμοποιώ το modelling του NUX (που με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο) και... είμαι εδώ και συμμετέχω στο νήμα για το NAMM από διάθεση παρακολούθησης της τεχνολογίας (΄ή διαστροφή, το ίδιο είναι).

Α, και σκέφτομαι να τσιμπήσω και το νέο Tonex Rig, το οποίο επιτρέπει μέχρι 4 tonex captures, σε parallel chains και δένει και με το Amplitube...

Αρρώστια... Οι δυνατότητες σήμερα, είτε μιλάμε σε hardware είτε σε software, είναι άπειρες και ξεκινούν και από... μηδενικό budget (αρκεί να έχεις έναν αξιοπρεπή υπολογιστή).

Εκει που στον λιγο χρονο που μενει μαθαινα λεγκατα στα γεραματα...ηρθε το ΝΑΜ και με κατεστρεψε!!! Ειναι και το νεο plugin της tone3000 που ειναι φοβερο ...βαζεις σε σειρα τα αρχεια που κατεβαινουν αυτοματα...τα σωζεις σε preset κλπ κλπ. Κολαση....:cool:

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back