kpeyos είπε:
Το παράδειγμα σου με την πανδημία δεν είναι δόκιμο. Στις εδώ "πολιτικές" συζητήσεις δεν συζητούνται φλέγοντα και έκτακτα κοινωνικά θέματα. Συνήθως απλά ισοπεδώνονται οι πολιτικές πεποιθήσεις της Αριστεράς με αναδρομές που φτάνουν στα γκουλαγκ, αναφορές στη Β. Κορέα και τρολλάρεται κατα βάση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρώ ότι το παράδειγμά μου είναι δόκιμο. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ένας σεισμός ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή. Στην πρώτη σελίδα της ίδιας της Apple (η οποία σελίδα είναι προϊόν ενδελεχών διαδικασιών marketing και δεν προσφέρεται για αιφνίδιες αλλαγές), όταν είχε γίνει η ζημιά με την Κατρίνα, υπήρχε ειδική αναφορά και σχετικός σύνδεσμος.. αν μπορεί να το κάνει η Apple (δηλαδή να παρεκλίνει κάποιου αρχικού σχεδίου εν' όψει εκτάκτων εξελίξεων), τότε σίγουρα μπορεί να το κάνει και το noiz.
Όσον αφορά το αν τρολλάρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζω ότι κάποιος μπορεί να τρολλαριστεί μόνο στο χώρο του - το noiz δεν είναι χώρος κανενός κόμματος οπότε μάλλον η έκφρασή σου χρήζει αναθεώρησης. Από εκεί και έπειτα, αν η Αριστερά ή οποιοσδήποτε άλλος έχει επιχειρήματα, και αν αυτά είναι ποιοτικώς καλύτερα από των αντιπάλων της, δεν έχει παρά να τα εκφέρει και να αξιολογηθούν. Αυτό ακριβώς λέμε.
Αν ήθελε ο καθένας μας κάτι τετοιο θα μπορούσε να ανοίξει τον ΣΚΑΙ ή να μπεί στο Twitter, να κάνει follow τους κατάλληλους ανθρώπους και να απολαύσει. Δεν χρειαζόταν να μπει στο Noiz.
Εγώ μπαίνω στο noiz κάθε μέρα εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Εκεί γουστάρω να συχνάζω δικτυακώς. Ναι, μπορώ να συνηθίσω και αλλιώς, αλλά γιατί; Επειδή εσένα (υποθετικά μιλάω) σου χαλάει την εικόνα ότι είσαι ειδικός (και ειδικώς) κιθαρίστας και συμμετέχεις σε ένα "μουσικό" φόρουμ, ή ειδικός (και ειδικώς) αριστερός; Και τι με νοιάζει εμένα... ο καθένας πάσχει από φαντασιώσεις, γιατί οι δικές σου έχουν κάποια αξία;
Όπως πολύ σωστά έλεγε νωρίτερα ο LK, εδώ μέσα συζητιούνται κατά καιρούς τα πάντα και παρουσιάζονται τα πάντα. Εγώ ο ίδιος αν τελειώσω κάποιο μουσικό κομμάτι θα το παρουσιάσω εδώ, αλλά το ίδιο θα κάνω αν τελειώσω ένα βίντεο ή ένα γραπτό, διότι εδώ είναι η δικτυακοί μου γνωστοί και οι δικτυακοί μου φίλοι.
Αν δεν περάσει το αίτημα για τις πολιτικές συζητήσεις, θα τιμωρήσω το φόρουμ μη ξαναγράφοντας τίποτε σε κανένα θέμα παρά μόνο στα αμιγώς μουσικής τεχνολογίας, μέχρι να ψοφήσουμε όλοι από το χασμουρητό.
Είχα την εντύπωση πως η αρχή αυτής της συζήτησης έγινε από σενα στο post με τους κόκκινους χαρακτήρες.
Όχι. Οι κόκκινοι χαρακτήρες ήταν μία απόπειρα χιούμορ, επειδή είχει προηγηθεί η μπλε σήμανση πάνω από το ποστ του Harilatron. Περίμενα ότι θα συνεχίσουν και άλλοι, με άλλα χρώματα, αλλά δεν έγινε αντιληπτό το αστείο (αν ήταν τέτοιο).
Δεν θα ποστάρω άλλο μιας και η άποψη μου είναι καταγεγραμμένη σαφώς νομίζω. Περιμένω με ειλικρινές ενδιαφέρον την απόφαση του κ. Μεθενίτη.
Ένα σημαντικό ποσοστό των μελών θέλει τις συζητήσεις, και ένα άλλο δεν τις θέλει. Δεν έχουμε ένα λόγο 9:1, αλλά μάλλον 6:4, οπότε αναγκαστικά θα αξιολογηθούν και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι και από τις δύο "παρατάξεις" που δεν αρνούνται τη συζήτηση και αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα προς τον ιντερνετικό πολιτισμό που (για τρίτη φορά) επικαλούμαι.