Να επιτραπούν επίσημα οι Πολιτικές συζητήσεις στο Noiz;

Θάνος Μωραίτης (ΠΑΣΟΚ): "Οι εργαζόμενοι του Μετρό πρέπει να αμείβονται υψηλότερα γιατί εργάζονται κάτω από την γή."
Απο οτι βλεπετε δεν μπορει να ΜΗΝ ειναι πολιτικο το θεμα για εμας τους μουσικους...

Τοσα χρονια κανουμε προβες,ηχογραφουμε και παιζουμε σε ΥΠΟΓΕΙΑ και ΚΑΝΕΙΣ δεν μας εχει δωσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο αυτους που εργαζονται σε...ΥΠΕΡΓΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ή..φευ σε ΟΡΟΦΟΥΣ ....

Μονο αν κανουμε ενα ΜΑΖΙΚΟ κινημα θα ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και θα εισπραξουμε τα δεδουλευμενα!  

Ψηφιζω ΝΑΙ λοιπον... ;D

Superfunk είπε:
Απο οτι βλεπετε δεν μπορει να ΜΗΝ ειναι πολιτικο το θεμα για εμας τους μουσικους...

Τοσα χρονια κανουμε προβες,ηχογραφουμε και παιζουμε σε ΥΠΟΓΕΙΑ και ΚΑΝΕΙΣ δεν μας εχει δωσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο αυτους που κανουν τα ιδια σε...ΥΠΕΡΓΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ή..φευ σε ΟΡΟΦΟΥΣ ....

Μονο αν κανουμε ενα ΜΑΖΙΚΟ κινημα θα ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και θα εισπραξουμε τα δεδουλευμενα!  

Ψηφιζω ΝΑΙ λοιπον... ;D
         NOIZ

MUSICIANS' UNION ONLINE

;D

Προσωπικά βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση του Blue. Μόνο που ικανή συνθήκη για αυτήν είναι ότι τα thread είναι συζήτηση / διάλογος, πράγμα το οποίο δεν ισχύει συνήθως (είτε εν γένει είτε εν δυνάμει) και επίσης τις τοποθετήσεις των ez & LK τις οποίες θεωρώ απόλυτα λογικές (σύμφωνα με την δική μου λογική) με ένα έντονο ρομαντικοιδεαλιστικό υπόβαθρο (ναι, οξύμωρο) που ναι μεν με τσιγκλάει αλλά σόρρυ, λόγω ιστορίας του φόρουμ, δεν με ψήνει.

Καθότι, αν έχουμε 2-3 τοποθετήσεις του "ταύρου εν υαλοπωλείου" ή/και αντιστοίχων (συνήθως) φίλα προσκείμενων τοποθετήσεων, κάποιοες αντίστοιχες απαντήσεις από θιγόμενους και μετά αρχίζουν να πρυτανεύουν οι επιλογές του "ρε δε πα να αγαπηθείτε συλλήβδην και μαζικά, εγώ φταίω που ασχολούμαι και άντε γεια" και του "tit for tat και θα σε πάω ρε γκεη pipe-ass κι όποιος φάει λουκέτο τελευταίος, κερδίζει"

Να επαναλάβω, ελπίζω όχι εις μάτην, ότι δεν συμφωνώ καθόλου (σόρρυ Γιάννη) με την λογική του "θα μιλήσω όταν έλθει η ώρα" του admin όταν πέταξε το "να και ένα poll" (ποιον άλλο μου θυμίζει αυτό...) και αφήνει την κουβέντα, το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται από την απόφασή του, να εξελίσσεται με ασάφεια σχετικά με τα πιθανά της αποτελέσματα.

Όλα τα YES/NO του σχήματος που παρέθεσε ο blue, είναι ένα μεγάλο I DONT' KNOW ή ίσως και HUH? στην Ελλάδα. Οι πολίτες δεν είναι εκπαιδευμένοι στο engagement σε γόνιμο διάλογο, οπότε όχι μόνο παραβιάζουν τη λογική του γραφήματος, αλλά εύκολα καταφεύγουν(με) στην υπερβολή, τα γκραν-γκινιόλ αστεία κλπ.

Αν η λογική που υπαγορεύται από το σχήμα αποτελούσε απαρέγκλιτη προϋπόθεση για να γίνει μία χρήσιμη συζήτηση, το noiz (και όλα τα άλλα ελληνικά φόρα που έχω υπ' όψιν μου) μπορεί να βάλει λουκέτο άμεσα, με ή χωρίς πολιτικές συζητήσεις.

Ευτυχώς, για όλους μας, όχι μόνο τα πράγματα δεν είναι έτσι, αλλά ήδη παρέθεσα πολύ συγκεκριμένα και άμεσα εξακριβώσιμα παραδείγματα βελτίωσης του ιντερνετικού πολιτισμού μας, στο χρόνο ρεκόρ των δέκα ετών (είναι όντως ελάχιστος, δεδομένων και των συνθηκών που όλοι γνωριζουμε).

Με προσπάθεια, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι σε άλλα δέκα χρόνια, τόσο εμείς όσο και οι νεότεροι θα διαμορφώνουν και θα απολαμβάνουν ένα καλύτερο πλαίσιο συζητήσεων, δημόσιων και ιδιωτικών.

@kpeyos

Μου είσαι εξόχως συμπαθής, αλλά επιμένεις να φαντασιώνεσαι αόρατα προβλήματα, όπως την πιθανότητα κάποιος να μας καρφώσει σε (οποιοδήποτε) κόμμα. Μα, αυτή θα ήταν μία ΜΕΓΑΛΗ μέρα για τη Δημοκρατία.. πολύ θα ήθελα να δω το κόμμα που θα έπεφτε τόσο χαμηλά ώστε να εγκαλέσει δημόσια πολίτες για τις απόψεις που εκφράζουν σε ένα φόρουμ (είναι βέβαια εκατοντάδες χιλιάδες οι πολίτες που το κάνουν καθημερινά, οπότε δε θα ήξεραν από που να αρχίσουν), αλλά ΑΝ - τέλος πάντων - ένα κόμμα έφτανε να το κάνει, εγώ προσωπικά πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιο είναι ώστε επιδεικτικά να μη πάρω καν το ψηφοδέλτιό του από τον πάγκο.

Last edited:
Passive είπε:
οχι απλα θελω να πω οτι δεν θα πρεπε να ειχε μονο αυτο στο μυαλο του. Για το παραδειγμα μασ μιλω. Εσυ αν ησουν καλλητεχνης , θα εκανες καμπανια για τον ΓΑΠ ? Σεναριο λεμε
Δεν μιλάμε καθόλου για σενάριο...Άλλο το χόμπι μου...και άλλη η δουλειά μου ;D ;D

Μιλας με γριφους γεροντα  ;D Δηλαδη , αν ηταν η δουλεια σου ενδεχομενως και να το εκανες ? Νο problem απο μενα αλλα θα επρεπε να δεχθεις και καθε γιαουρτακι που θα σου προσφεροταν ( γιατι σιγουρα θα σου προσφεραν ) αδιαμαρτυριτα .  :P θα ειχες πληρωθει για αυτο. "εμμεσα" Σαν τον αλλον με την Ovation  :P :P :P :P :P

Ο καθείς μπορεί να έχει τον δικό του τρόπο σκέψης επί του θέματος και αντίστοιχα να καταλήξει στο ναί ή το όχι. Όμως, στο δικό μου ταπεινό μυαλό το να αποφεύγεις κάθε τύπο διαλόγου απλά και μόνο για να αποτρέψεις τον "κακό" διάλογο, μου φαίνεται κάπως.

-Το λίπος κάνει κακό και το κρέας έχει λίπος.

-Άρα μην ξαναφάς κρέας, ποτέ.

;)

Μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά νομίζω ότι τα λόγια διαμορφώνουν μια αρένα μέσα στην οποία όλοι μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ναί θα νευριάσουμε, ναι θα αλλάξουμε βαριές κουβέντες, αλλά αυτή είναι η φύση της αντιπαράθεσης. Και για να απαντήσω στον φίλο που είπε ότι αν μας ρωτούσαν τι πιστεύουμε ότι κερδίζουμε απ' αυτές τις κουβέντες θα απαντούσαμε τίποτα (οι περισσότεροι), να του πω ότι και μόνο αυτή η συγκεκριμένη κουβέντα που κάνουμε εδώ αρκεί για να θεωρηθεί κέρδος,αφού εκ των πραγμάτων μας έβαλε σε μια διαδικασία να σκεφτούμε τα καλά και τα κακά του διαλόγου. Μην υποεκτιμάτε την πνευματική παίδευση και τους εαυτούς σας.

Και όπως λέει και ο trolley (περίπου) ο πολιτισμός κερδίζεται δεν χαρίζεται.

Passive είπε:
D Δηλαδη , αν ηταν η δουλεια σου ενδεχομενως και να το εκανες ?
Και σερβιέττες δεν χρησιμοποιώ...αλλά τις έχω διαφημίσει.  ;)

αλλα θα επρεπε να δεχθεις και καθε γιαουρτακι που θα σου προσφεροταν ( γιατι σιγουρα θα σου προσφεραν ) αδιαμαρτυριτα
τα γιαουρτάκια πάνε -συνήθως- σε αυτούς που είναι μπροστά από τις κουρτίνες και όχι στους πίσω 8)

marathon είπε:

τα γιαουρτάκια πάνε -συνήθως- σε αυτούς που είναι μπροστά από τις κουρτίνες και όχι στους πίσω 8)
Δεν βρισκω κατι κακο στο να διαφημιζεις ενα χρησιμο κατα γενικη ομολογια προιον. Οσον για τις κουρτινες...δεν θελω να απαντησω. Εχω ορεξη για πολυ φορουμ-ο-καφριλα και αυτο καταπιεζομαι  :P :P :P

marathon είπε:

Τόσο άσχετο επιχείρημα ρε συ (εκτός και αν είσαι ιδεολογικά τοποθετημένος απέναντι στις σερβιέτες) όσο άσχετη είναι και η στιχομυθία αυτή στο συγκεκριμένο thread.

Αλλά μη διακόπτω.

Παρακαλώ (ΜΗΝ) συνεχίστε.

Αν το επιχείρημα είναι ότι είμαστε όντα πολιτικά και ως εκ τούτου συζητάμε πολιτικά, είναι δεδομένο και έχει συζητηθεί.

Το ερώτημα που υφίσταται είναι αν είναι σωστό/εφικτό/βιώσιμο να υπάρχουν πολιτικές συζητήσεις σε ένα μουσικό forum.

Εκτός κι αν ταυτίζεις το forum με τη ζωή σου, οπότε αυτό χρήζει κάποιας προσοχής.

Ας επανέλθουμε.

audiokostas είπε:
Το ερώτημα που υφίσταται είναι αν είναι σωστό/εφικτό/βιώσιμο να υπάρχουν πολιτικές συζητήσεις σε ένα μουσικό forum.
Σωστό: Λάθος δεν είναι σίγουρα (καταρχήν)/ Εφικτό: Γιατί να μην είναι; / Βιώσιμο: Γιατί Όχι;

Αν δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά (και είναι και λάθος, και ανέφικτο και μη βιώσιμο), μάλλον δεν φταίει η θεματολογία του forum (μουσική τεχνολογία), αλλά τα μέλη που το απαρτίζουν.

Ξαναλέωγράφω.

Εγώ δεν πολυσυμμετάσχω σε πολιτικές κουβέντες , ούτε και τις διαβάζω, διότι….έτσι θέλω. :P ;D

Όπως επίσης ΔΕΝ κάνω "κλικ" πάνω σε ένα θέμα π.χ. με τίτλο "scalloped fretboard".

Δεν με πειράζει όμως , όσα μέλη επιθυμούν , να κάνουν και "κλικ" για να διαβάσουν αλλά και να γράψουν τη γνώμη τους επ’ αυτών.

Τόσο απλό μου φαίνεται το θέμα.

LK είπε:
Σωστό: Λάθος δεν είναι σίγουρα/ Εφικτό: Γιατί να μην είναι; / Βιώσιμο: Γιατί Όχι;

Αν δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά (και είναι και λάθος, και ανέφικτο και μη βιώσιμο), μάλλον δεν φταίει η θεματολογία του forum (μουσική τεχνολογία), αλλά τα μέλη που το απαρτίζουν.
a) Τα "γιατί" ψάχνουμε

b) Τα εκάστοτε fora είναι τα μέλη τους και όχι το αντικείμενό τους.

Τα αυτονόητα θα λέμε my dear Watson ?

Και ξαναλέω: Μην κρίνουμε εξ' ιδίων τα αλλότρια.

audiokostas είπε:
a) Τα "γιατί" ψάχνουμε

b) Τα εκάστοτε fora είναι τα μέλη τους και όχι το αντικείμενό τους.
Άρα, αν ισχύει το: "λάθος, το ανέφικτο και το μη βιώσιμο", τότε η απάντηση στο "a", είναι το "b"...επίσης τόσο απλό.  ;)

LK είπε:
Άρα, αν ισχύει το: "λάθος, το ανέφικτο και το μη βιώσιμο", τότε η απάντηση στο "a", είναι το "b"...επίσης τόσο απλό.  ;)
Yeap.

Άρα είναι λογικό να επιχειρηματολογήσουμε επί του παρόντος με προσωπικές πεποιθήσεις/υποθέσεις/εικασίες ή να αντλήσουμε ιστορικά στοιχεία αντίστοιχων συζητήσεων;  ;)

Ωραία!!!

Για να πούμε τα πράγματτα με το όνομά τους λοιπόν, my dearest Κώστα.

Έχουμε μια υποψία να πλανάται και η οποία αφήνει να εννοηθεί το εξής:

"Δεν σας θεωρώ ικανά μέλη , ώστε να συζητήσετε πολιτισμένα ένα πολιτικού ενδιαφέροντος θέμα".

Και αυτή η υποψία, αντί να μας «τσιγκλήσει» και να μας κάνει να σκεφτούμε: «όχι μπορούμε, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο», αντιθέτως μας βρίσκει σύμφωνους και μάλιστα υπερθεματίζουμε  «ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ » ότι είμαστε μη ικανοί ΑΝΙΚΑΝΟΙ για μια τέτοια συζήτηση.

Ok, fine with me!   ;D ;D ;D

audiokostas είπε:
ή να αντλήσουμε ιστορικά στοιχεία αντίστοιχων συζητήσεων; 
Τα ιστορικά στοιχεία αντίστοιχων συζητήσεων δεν είναι επαρκή. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε επανάληψη άσχημων συμπεριφορών βραχυπρόθεσμα, όμως δίνεται η ευκαιρία για διαρκή βελτίωση έστω και μακροπρόθεσμα. Και για να είμαστε πιο σωστοί θα έπρεπε να γράψεις

Είναι λογικό να επιχειρηματολογήσουμε επί του παρόντος με προσωπικές πεποιθήσεις/υποθέσεις/εικασίες και να αντλήσουμε ιστορικά στοιχεία αντίστοιχων συζητήσεων.

LK είπε:
Ωραία!!!

Για να πούμε τα πράγματτα με το όνομά τους λοιπόν, my dearest Κώστα.

Έχουμε μια υποψία να πλανάται και η οποία αφήνει να εννοηθεί το εξής:

"Δεν σας θεωρώ ικανά μέλη , ώστε να συζητήσετε πολιτισμένα ένα πολιτικού ενδιαφέροντος θέμα".

Και αυτή η υποψία, αντί να μας «τσιγκλήσει» και να μας κάνει να σκεφτούμε: «όχι μπορούμε, δεν είναι δε και τόσο δύσκολο», αντιθέτως μας βρίσκει σύμφωνους και μάλιστα υπερθεματίζουμε υπέρ της «ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ότι είμαστε μη ικανοί ΑΝΙΚΑΝΟΙ για μια τέτοια συζήτηση».

Ok, fine with me!   ;D ;D ;D
Δεν έκρυψα ποτέ τις επιφυλάξεις μου.

Και να μην λέμε φιοριτούρες, ναι αυτό λέω.

Όχι δεν "σας" αλλά δεν "μας".

Γιατί δεν αντιμετωπίζουμε όλοι το φορουμ με τον ίδιο τρόπο, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν μπαίνουμε την ίδια ώρα, δεν έχουμε και οι ίδιοι πάντα την ίδια διάθεση, δεν έχουμε τους ίδιους σκοπούς, δεν αντιμετωπίζουμε το ίδιο μια πρόκληση και δεν κάνουμε (όπως σε ένα καφενείο ας πούμε) τις επιλογές μας με ποιόν θα μιλήσουμε και βέβαια δεν έχουμε τους ίδιους κώδικες επικοινωνίας.

Σιχαίνομαι μέχρι πολέμου τα "μια χούντα σας χρειάζεται", ξεπέρασα από τα 18 μου τις αυτοδιοικούμενες κοινότητες και ξέρω δυο πράγματα παραπάνω τόσα χρόνια στην αγορά για να πιστεύω στην αυτορύθμισή της.

Και κρίμα βέβαια γιατί τότε δεν θα χρειαζόμασταν τους δικηγόρους. Οι οποίοι δεν υπάρχουν στό φόρουμ (πέρα από μέλη  ;D).

Με εννοείς πιστεύω.

Θα μου πεις "τότε γιατί συμμετέχεις;"

Καλό ερώτημα. Συνήθως απαντώ στον εαυτό μου ότι επειδή είμαι αθεράπευτα ρομαντικός η επίμονα στα κοινά συμμετέχων αλλά μπορεί η αλήθεια να είναι κρυμμένη σε πιο αρνητικές έννοιες εγωισμού.

theoctapus είπε:
Μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά νομίζω ότι τα λόγια διαμορφώνουν μια αρένα μέσα στην οποία όλοι μας μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ναί θα νευριάσουμε, ναι θα αλλάξουμε βαριές κουβέντες, αλλά αυτή είναι η φύση της αντιπαράθεσης. Και για να απαντήσω στον φίλο που είπε ότι αν μας ρωτούσαν τι πιστεύουμε ότι κερδίζουμε απ' αυτές τις κουβέντες θα απαντούσαμε τίποτα (οι περισσότεροι), να του πω ότι και μόνο αυτή η συγκεκριμένη κουβέντα που κάνουμε εδώ αρκεί για να θεωρηθεί κέρδος,αφού εκ των πραγμάτων μας έβαλε σε μια διαδικασία να σκεφτούμε τα καλά και τα κακά του διαλόγου. Μην υποεκτιμάτε την πνευματική παίδευση και τους εαυτούς σας.

Και όπως λέει και ο trolley (περίπου) ο πολιτισμός κερδίζεται δεν χαρίζεται.
Αυτο ισχυει κυριως σε συζητηση στο τραπεζι...σε συζητητες με πληκτρολογια,το θεμα ειναι πιο ευαισθητο και ειδικα σε ενα τοπικ οπως τα πολιτικα....ευκολα μπορει να παρεξηγηθει κατι,να εκτροχιαστει κ αντε να το μαζεψεις μετα!

Trending...

Back