Από όλους τους υποστηρικτές της άποψης να μπουν πολιτικές συζητήσεις σε αυτό τι forum εως τώρα αυτό που δεν άκουσα πειστικά να απαντιέται είναι το γιατί εδώ;
-Μπαίνει κανείς στο site του SportDay για να διαβάσει πολιτιστικά;
-Ανοίγει κανείς τον Rock FM για να ενημερωθεί ειδησεογραφικά;
-Βάζει κανείς το κανάλι της βουλής για να αποφασίσει ποιά κάρτα ήχου είναι η καλύτερη με budget εώς 300 ευρώ;
Μήπως θεωρούμε ότι λείπει η ενημέρωση και το πολιτικό σχόλιο απ' τη ζωή μας κι ερχόμαστε στο Νόιζ να μας καλύψει το κενό;
Όχι, τίποτα απ' αυτά. Και είμαι σίγουρος πως αν δεν υπήρχαν αρκετοί ψήφοι υπέρ μονό και μόνο για χάρη της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης θα είχε ξεκαθαρίσει ήδη το θέμα.
Όσο για το υψηλό επίπεδο των πολιτικών συζητήσεων σε αυτά τα πολιτικού περιεχομένου chat ας είμαστε και λίγο ειλικρινείς: Υπάρχει πολύ ισχυρή κρατούσα άποψη συγκεκριμένου προσανατολισμού (ισχυρά νεοφιλελεύθερη) και οι αντιφρωνούντες αντιμετωπίζονται περίπου σαν βάζελοι που μπήκαν να τρολλάρουν σε chat γαύρων. Οι δε χαρακτηρισμοί για τον πολιτικό χώρο της αριστεράς μόνο κομψοί και υψηλού επιπέδου δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Εγώ σίγουρα δεν αυτοχαρακτηρίζομαι ως αριστερός, αν και προσωπικά έτσι κι αλλιώς δεν φανατίζομαι με πολιτικές ιδεοληψίες. Το αναφέρω όχι γιατί θεωρώ ότι είναι κακό κάποιος να ανήκει σε αυτόν τον χώρο αλλά γιατί είμαι σίγουρος που κάποιοι συμμετέχοντες στα πολιτικά threads με ισχυρά αμφιθεατρικό λόγο θα επειχηρήσουν να μου προσάψουν ότι τάχα απλά δεν μου αρέσουν οι θέσεις τους. Παρόλα αυτά πολλές φορές σοκάρομαι. Και πως να μη σοκάρομαι δηλαδή και να μην ξενερώνω όταν βλέπω στο Nόιζ αναφορές σε Γκουλαγκ να γίνονται ελαφρα την καρδία και μετά κάποιους εδώ να μου λένε για "σοφη διαχείριση" των πολιτικών συζητήσεων όταν πρωτοστατούν σε τέτοιου είδους σχόλια οι ίδιοι οι υποτίθεται ψύχραιμοι και σοφοί διαχειριστές.
Πρέπει να καταλάβουμε συν τοις άλλοις ότι όλες οι δημόσιες συζητήσεις δεν έχουν το ίδιο βάρος. Το να χλευάζεις κάποιον γιατί πιστεύει ότι το μαόνι της
Gibson είναι καλύτερο από τη σκλήθρα της Epiphone ή γιατί ακούει τους πυκνωτές έχει διαφορετική βαρύτητα από το να κατηγορείς έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο για κονσερβοκούτια και Γκουλαγκ.
Το δεύτερο όταν γίνεται μαζικά και συντεταγμένα, όταν υπάρχουν μέλη στο forum που τους ενδιαφέρει να γράψουν μόνο γι αυτό και πηδαν στο βαγόνι με την πρώτη ευκαιρία τότε είναι εύκολο να χαρακτηρίσει ολόκληρο τον ιστότοπο και τα μέλη του.
Και γι αυτούς που θεωρούν ότι όλα είναι πολιτική: Θα συμφωνήσω. Και η πολιτική ορθής χρήσης ενός τέτοιου χώρου, πολιτική είναι.
Κλείνοντας το σεντόνι τούτο, διάβασα ενστάσεις από τύπους που οι ίδιοι παραδέχτηκαν πως μπαίνουν στο Νόιζ μόνο για να βρουν τον κολλητό τους mod και να μιλήσουν πολιτικά, καποιους άλλους που φοβούνται μήπως μετά τα πολιτικά κοπούν και τα σεξιστικά σχόλια (ήμαρτον) και δεν μπορούν να διασκεδάσουν εδώ μέσα... τί να γίνει, υπάρχουν διαφορετικά αισθητικά κριτήρια και δεν μπορούμε να είμαστε όλοι αρεστοί σε όλους. Το δικαίωμα του άλλου στην έκφραση δεν μπορεί να μου επιβάλλει ότι θα κάνω ότι δεν βλέπω κάποια πράγματα για να μη με ενοχλούν.