noe13 είπε:
ναι τους βλεπουμε κ τους αγγλαρες πως οδηγουν στα νησια με τις γουρουνες λιωμα!
Ναι αλλα ΠΟΥ οδηγουν ετσι?
Το λες και μονος σου:
δηλ. στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησια....
Και ΓΙΑΤΙ το κανουν ΜΟΝΟ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ νησια? (πιστεψε με δεν εχω δει ΠΟΤΕ μου στην Αγγλια ...Αγγλαρα να οδηγαει λιωμα γουρουνα .... ;D)
Γιατι απλα κΣερουν οτι οπως συμβαινει και με τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ οδηγους η περιπτωση να ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ και να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ειναι μικροτερη σε πιθανοτητα απο το να κερδισουν το τζακποτ στο ΤΖΟΚΕΡ...
Ας μη γελιωμαστε: O ΦΟΒΟΣ ΦΙΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ (φυσικα μετα απο δεκατετιες επιβολης του ΦΟΒΟΥ για τιμωρια η ΣΩΣΤΗ συμπεριφορα γινεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σε ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ χωρες)
Σιγουρα η κακη οδηγικη συμπεριφορα οφειλεται σε πολλους λογους:
1.YΠΟΔΟΜΕΣ στην πολη:
οσο πιο τριτοκοσμικη σε υποδομες ειναι μια πολη (ανεπαρκη Μεσα Μαζικης Μεταφορας,ακαταλληλοι δρομοι,αναρχη δομηση κτλ) τοσο περισσοτερο ειναι "αναγκασμενος" ο οδηγος να παραβαινει τον Κ.Ο.Κ (αντε να οδηγησεις στο ΚΑΙΡΟ χωρις κορνα ,καλυτερα να οδηγησεις με σκασμενο λαστιχο ;D)
Η Αθήνα και οι περισσοτερες πολεις της χωρας σιγουρα δεν εχουν υποδομες
2.ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ λα(γ)ου:
οπωσδηποτε παιζει ρολο και εχοντας ταξιδεψει σε ολον τον κοσμο οντως οσο πιο ΝΟΤΙΑ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ πηγαινει κανεις τοσο πιο ΧΑΩΔΗΣ ειναι η κατασταση....γενικα οσο περισσοτερο η κοινωνιες προαγουν τον ΑΤΟΜΙΣΜΟ,τον ωχαδερφισμο και το "εγω να ειμαι καλα ας πανε να μαμηθουν ολοι οι αλλοι" και οσο λιγοτερη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ υπαρχει τοσο ξανα πιο χαωδης ειναι η κατασταση
3.ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ/ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:
oντως οταν τον εχεις μικρουτσικο οδηγας σαν λαλακας ;D..καπως πρεπει να ξεπερασεις το κομπλεξ σου
Εξω απο την πλακα το να κανεις συνεχως ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ/ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ (γιατι αυτο κανεις οταν δεν υπακους στον ΚΟΚ) ειναι σιγουρα δειγμα ΣΟΒΑΡΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ διαταραχης.
Σε πολλες χωρες,στην Ιαπωνια π.χ. οταν κανεις καποια σοβαρη παραβαση (π.χ. ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ) σε βαζουν για παρακολουθηση στο ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ και καλα κανουν.
4.ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ/ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ :
EΔΩ ειναι ολο το ΖΟΥΜΙ.....
οπως ειπε και ο NOE13 ακομα και ο πλεον νομοταγης κΣενος να ερθει στην Ελλαδα μολις παρει χαμπαρι οτι ο καθενας ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ μια και δεν ΥΠΑΡΧΕΙ αστυνομια και δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ουδεμια ΕΠΙΒΟΛΗ του νομου φερεται και αυτος οπως.....οι Ρωμαιοι στη Ρωμη (εκτος και αν μονο εγω βλεπω τους ανδρες της τροχαιας να σφυρανε αδιαφορα καθε φορα που καποιος μηχανακιας οδηγαει χωρις κρανος και σταματα ΔΙΠΛΑ τους ή καθε φορα που καποιος ΠΕΡΝΑΕΙ με ΚΟΚΚΙΝΟ μπροστα τους).
γνωριζω πολλους ξενους που ζουν στην Ελλαδα και προερχονται απο χωρες με πολυ αυστηρο συστημα ελεγχου της οδικης συμπεριφορας και σχεδον ΟΛΟΙ οδηγουν ακριβως οπως οι περισσοτεροι Ελληνες:σαν ΛΑΛΑΚΕΣ... ;D.....φυσικα στη χωρα ΤΟΥΣ οδηγανε σαν Παναγιες γιατι εκει κοβουν πρωκτους...
εδω η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΙΩΣΕ τα προστιμα και μαλιστα τα "προσαρμοσε" και ΤΑΞΙΚΑ λες και μονο οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ ειναι υποχρεωμενοι να οδηγουν με βαση τον Κ.Ο.Κ...
ΤΡΑΓΙΚΑ πραγματα
5.ΠΑΙΔΕΙΑ
Οσο περισσοτερη και καλυτερη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ παιδεια υπαρχει στο εκπαιδευτικο συστημα μιας χωρας τοσο περισσοτερο aware γινονται οι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ οδηγοι ....
Προσωπικα δεν εχω δει ουτε ΕΝΑ Γερμανακι να περναει το κοκκινο φαναρι των πεζων τοσα χρονια που πηγαινοερχομαι στο Βερολινο και ειναι και πολη "αναρχοΓΙΩΡΓΗΔΩΝ" ;D (εγω ο ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟΣ το περναω φυσικα μια και θεωρω οτι ειναι ΗΛΙΘΙΟ στην Carl Marx Alee που εχει πλατος 200 μετρα και μηκος 30 χιλιομετρα και δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑ αυτοκινητο ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ να αναψει ;D ;D ;D)
Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι οσο πιο κοινωνικα αποκλεισμενος και αμορφωτος ειναι καποιος τοσο πιο παραβατικος ειναι ΚΑΙ στο οδηγημα (οι κλασσικοι underclass Αγγλοι ας πουμε που ερχονται για διακοπες στο Φαληρακι και ενοχλουν τον ΝΟΕ13)
Δυστυχως ΚΑΙ ΣΤΑ 5 παραπανω σημεια η χωρα μας υποφερει....υποφερει ΠΟΛΥ.