Μεταφορά κιθάρας με αεροπλάνο... η συνέχεια!

electric_wizard

Νέο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!

Σε μερικές μέρες (σε 2 βδομάδες συγκεκριμένα) πρόκειται να πάω στη Νέα Υόρκη. Είπα κι εγώ ο καημένος να φέρω κάτι από εκεί. Αυτό το κάτι είναι (μάλλον δηλαδή) μια Squier Tele Custom II, αυτήν με τους P-90. Έχω παίξει δυο τρεις φορές με μια τέτοια και μου άρεσε πολύ. Το καλό είναι ότι την έχω βρει 133 ευρώ (175 δολλάρια) περίπου 200 ευρώ φθηνότερα απ' όσο τη δίνει ο (λέγε με και κλέφτη) Στόλλας. Και φτάνω στο πρώτο κρίσιμο ερώτημα... Την έχει κανείς? Πώς σας φαίνεται? Ακούω γνώμες!

Και πάμε τώρα στο δεύτερο ερώτημα... Πώς την φέρνω από εκεί? Δεν ρωτάω από την άποψη του τελωνείου (μιας και να πληρώσω είναι λίγα τα χρήματα) αλλά ως προς το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς. Να πάρω σκληρή θήκη και να την πάρω στην καμπίνα αν επιτρέπεται (ξέρει κανείς αν επιτρέπεται?)? Με Ολυμπιακή θα ταξιδέψω. Να πάρω σκληρή θήκη και να την δώσω στις αποσκευές? Να της βγάλω το μπράτσο και να τη την τυλίξω με ρούχα μου μέσα στη βαλίτσα μου?

Any suggestions?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!

Edit: Να προσθέσω όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, ότι κυρίως παίζω Rock-New Rock-Alternative με το group που έχω και ότι παίζουμε δικά μας κομμάτια ως επί το πλείστον!(Το συμπληρώνω ως προς το ύφος της μουσικής που παίζω και το όργανο!)

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάρτην από Thomann, δεν αξίζει το άγχος και το κουβάλημα! Just my 2c... :)

 
Βασικά είναι 217+20 τα μεταφορικά δηλαδή 237. Το τελωνείο, όπως έχει χιλιοειπωθεί εδώ, αν σε πιάσουν βέβαια είναι 25% φόρος, δηλαδή θα μου βγει 166 ευρώ, με λίγα λόγια 70 ευρώ φθηνότερα...

Είμαι σχεδόν αποφασισμένος ότι θα την πάρω, οπότε ακούω γνώμες για το πως την φέρνω και το αν αξίζει σαν όργανο, αν γνωρίζετε!

Thanx πάντως Κώστα και boukaw7!

 
Το θέμα είναι πως αν στην σπάσουνε και θα πρέπει να τρέχεις να κανονίζεις αποζημιώσεις κλπ αλλά και, το σημαντικότερο, θα σπαστείς. Πάρα πολύ. Δεν αξίζει για 70 ευρώ φίλε μου τέτοιο ρίσκο. Αν είσαι πάντως αποφασισμένος να την πάρεις, τότε σου εύχομαι καλή τύχη!

 
Λοιπόν αν είναι να σου έρθει 170¤ και πας και από Αμερική τότε καλύτερα να πάρεις και μια flightcase σαν αυτήν πχ http://www.thomann.de/gr/casket_10806_b_egitarre_flight_case.htm

Και δεν θα έχεις πρόβλημα. Βασικά όμως αν τα βάλεις κάτω με τα 70¤ της βαλίτσας, πάει το αβανταζ....

 
Έχεις απόλυτο δίκιο, αν και πιστεύω ότι αν βάλω το σώμα σε μια βαλίτσα και το μπράτσο σε μια άλλη τυλιγμένα με φελιζόλ και ρούχα δε νομίζω ότι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Ακόμα θυμάμαι μια συζήτηση το καλοκαίρι που μας πέρασε, εδώ στο Noiz με αφορμή ένα βιντεάκι στο youtube όπου ο Thurston Moore των Sonic Youth κακομεταχειρίζεται τη fender του με το χειρότερο δυνατό τρόπο (μάλιστα η κουβέντα, κλασσικά, είχε ξεφύγει και είχε καταλήξει στο πόσο καλοί ή όχι είναι ο Sonic Youth). Με αυτά που είδα πάντως, πείστηκα ότι οι fender είναι σκυλιά!

Και να κληρονομήσει, πάντως, κανένα χτυπηματάκι, θα βοηθήσει στο relicing της και όταν θα γίνω παγκοσμίως γνωστός θα προσπαθεί να την αντιγράψει το Custom Shop της fender! :D :D :D :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

(Τι λέω ο παλαβιάρης....! :!: :?: :?: :!: :?: :?: )

Όπως έχετε καταλάβει είμαι σχεδόν αποφασισμένος και δεν αλλάζω εύκολα γνώμη! 8)

 
Στη καμπίνα δε θα μπορέσεις να την πάρεις 10000000%

Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει!

Οπότε για να την δώσεις στις αποσκευές ή θα πρέπει να πάρεις flight case ή το original διπλό κουτί που έχουν όλες οι κιθάρες όταν φεύγουν από το εργοστάσιο. Απλά μη σου βγεί υπέρβαρο στις αποσκευές με την κιθάρα, τότε δε συμφέρει καθόλου...

 
Βασικά και μην κάνεις το λάθος και πεις ότι fender=squier=σκυλιά!

Όσο για την καμπίνα, εδώ δεν αφήνουν γάλα, κοτζαμ ματσούκι (που μοιάζει και με μπαστούνι και άρα επικίνδυνο για αεροπειρατίες) θα αφήσουν να πάρεις;

 
Στη καμπίνα δε θα μπορέσεις να την πάρεις 10000000%
Απλά μη σου βγεί υπέρβαρο στις αποσκευές με την κιθάρα' date=' τότε δε συμφέρει καθόλου...[/quote']

Δεν πολυπαίζει το θέμα του υπέρβαρου, και αυτό το λεώ επειδή ρώτησε η αδερφή μου στην Ολυμπιακή και της είπαν ότι για τις υπερατλαντικες πτήσεις, δεν υπάρχει περιορισμός βάρους παρά μόνο ότι κάθε επιβάτης μπορεί να έχει δύο αποσκευές (βαλίτσες, σάκους κλπ) συν την χειραποσκευή που θα πάρει στην καμπίνα! Οπότε απ' αυτό είμαι σχεδόν ήσυχος (και λέω σχεδόν γιατί θα ρωτήσω κι εγώ ο ίδιος για να είμαι απόλυτα σίγουρος με το τι ακριβώς παίζει!).

Edit:

Βασικά και μην κάνεις το λάθος και πεις ότι fender=squier=σκυλιά!
Έχεις δίκιο φίλε μου σ'αυτό απλά πιστεύω ότι δεν θα είναι και τόσο τεράστια η διαφορά (σ' αυτό το θέμα)... Όλο και κάτι θα κληρονόμησε η Squier από τη μαμά Fender... Τι διάολο, παιδί της είναι...! ¶λλωστε, ρε γμτ, δεν είναι βούτυρο (βέβαια το κακό δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει και το ξέρουμε όλοι!)!
 
fender=squier=σκυλια!

μην μου πεις τωρα οτι αντέχουν πιο πολύ οι fender!!!

τι διαφορές στην κατασκευή θα εχουν οι fender απο τις squier? τα ξύλα των μπράτσων ειναι ΟΛΟΙΔΙΑ, το ίδιο και του σώματος, το ίδιο και η κιθάρα μηχανικά!!!

αυτα που εκανε ο moore (και ακόμη χειρότερα) τα εχω δοκιμάσει απειρες φορες στην squier μου και δεν εχει πάθει τίποτα...

σε αντοχή fender=squier=bolt-on

 
Καλά αν τα έχεις κάνει πάω πάσο. Εμένα πάντως 1 δεν ήταν τόσο ανθεκτική... Ίσως και να ήμουν "ποπόφαρδος"!

 
αυτοι οι λαιμοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα, οπως και το σωμα στις tele. στις στρατ που ειναι τρυπιες για το τρεμολο μπορεί να σπάσει στα δύο το σώμα αν το παρακάνεις με τις.. πατητές :lol: :lol: , αλλα σε τελε δεν παιζει.

 
Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με την κιθάρα μου και αεροπλάνο και έχω να πω τα εξής: Καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου είναι να αγοράσεις την κιθάρα με μια «κλασική» fender σκληρή θήκη , να την ξεκουρδίσεις τουλάχιστον 1 τόνο κάτω (επειδή οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος στις αποσκευές φτάνουν τους -60 C, να κλείσεις καλά με γκάφερ ή μονωτική ταινία όλα τα μεταλλικά σημεία που κρατάνε κλειστή την κιθάρα (αγκράφες, κλειδαριά κλπ) για να μην ανοίξουν από κανένα χτύπημα,να την δώσεις να σου την τυλίξουν γύρω γύρω στο αεροδρόμιο με το ειδικό πλαστικό που μοιάζει με το πλαστικό που κλείνουμε τα τρόφιμα, να γράψεις FRAGILE εμπρός και πίσω και να την δώσεις μαζί με τις αποσκευές σου. Στην περίπτωση που ταξιδεύεις με Ολυμπιακή, μπορείς και να την έχεις σε μια απλή μαλακιά θήκη πλάτης και να την πάρεις μέσα στην καμπίνα. Η Ολυμπιακή είναι από τις λίγες εταιρίες που το επιτρέπουν ( ένα τηλ στην εταιρία για επιβεβαίωση δεν θα έβλαπτε). Το μόνο κακό είναι ότι θα πρέπει να έχεις το νου σου όταν οι συνεπιβάτες σου θα τακτοποιούνται στις θέσεις τους να μην βάλουν βαλιτσάκια κλπ πάνω από την κιθάρα σου. Όσο για το τελωνείο, έφερα κι εγώ την κιθάρα μου ( Tele ) από Αμερική κι επειδή έπεσα σε βλάχο άσχετο τελωνειακό του είπα ότι είναι παιδική κιθάρα και δεν ασχολήθηκε !

Ελπίζω να βοήθησα. Καλή τύχη

 
Αν τυλίξεις και την κιθάρα με αυτό το πλαστικό που έχει τις φουσκάλες και μετά κάνεις όλα τα παραπάνω που λέει ο astakoume νομίζω θα είναι καλύτερα ακόμη.

 
electric_wizard, όπως ξέρεις το οικονομικό όφελος πολλαπλάσιάζεται αν φέρεις αμερικάνικη κιθάρα παρά κινέζικη. Προσωπικά θα προσπαθούσα να επικεντρωθώ σε κάποια λίγο καλύτερη ώστε αν αξίζει και την ταλαιπωρία. (Αλλά δική σου είναι η κιθάρα δεν θα σου πεί κανενας τι να κάνεις... :wink: :wink: )

Θα πάω στην Αμεριική αρχές Μαϊου και ψήνομαι να πάρω μία gibson melody maker μόνο και μόνο για να δω περί τίνος πρόκειται. Νομίζω θα την πάρω γύρω στα $360 μετρηστοίς - μακράν η φτηνότερη κιθάρα που θα έχω αγοράσει. Απλά δεν χρειάζομαι άλλη κιθάρα και ψήνομαι από απληστία - GAS και μόνο.

Τελευταία φορά που πήρα κιθάρα σε αεροπλάνο ήταν πριν περίπου ένα χρόνο. Στην Αμερική ή αμερικάνικη εταιρεία με άφησε να την πάω μέχρι το gate και όταν μπαίναμε στο αεροπλάνο την πήρε κάποιος και την κατέβασε στις αποσκευές (έτσι δεν πέρασε ιμάντες κλπ).Όταν βγαίναμε την πήρα με τον ίδιο τρόπο. Στην πόρτα του αεροπλάνου - όχι από τον ιμάντα.

Στο υπερατλαντικό η Ολυμπιακή (χωρίς καθόλου γκρίνια) με άφησε να την πάρω στην καμπίνα. :wink:

 
electric_wizard' date=' όπως ξέρεις το οικονομικό όφελος πολλαπλάσιάζεται αν φέρεις αμερικάνικη κιθάρα παρά κινέζικη. Προσωπικά θα προσπαθούσα να επικεντρωθώ σε κάποια λίγο καλύτερη ώστε αν αξίζει και την ταλαιπωρία. (Αλλά δική σου είναι η κιθάρα δεν θα σου πεί κανενας τι να κάνεις... :wink: :wink: )[/quote']
+1!

Θα πάω στην Αμεριική αρχές Μαϊου και ψήνομαι να πάρω μία gibson melody maker μόνο και μόνο για να δω περί τίνος πρόκειται. Νομίζω θα την πάρω γύρω στα $360 μετρηστοίς - μακράν η φτηνότερη κιθάρα που θα έχω αγοράσει. Απλά δεν χρειάζομαι άλλη κιθάρα και ψήνομαι από απληστία - GAS και μόνο.
Kαι από τις καλύτερες που θα έχεις πάρει... ;)
 
Καλα ρε παιδιά τι πάτε και κάνετε όλοι στην Αμερική εκτός απο το να αγοράζετε κιθάρες;

Απο περιέργεια ρωτάω ... θέλω και εγώ.

 
Γειά σε όλους και Χρόνια Καλά!

Επέστρεψα από το ταξίδι μου στην Νέα Υόρκη (απίστευτη πόλη) και έκανα την αγορά για την οποία σας έπρηζα...

Κατ'αρχάς να πω ότι έμεινα χαζός από την αντιμετώπιση που είχα! Πήγα στο guitarcenter του Manhattan για να δοκιμάσω την Squier Custom II tele αλλά δυστυχώς δεν την είχε. Λέω λοιπόν στο παιδί που με εξυπηρετούσε ότι θέλω να δοκιμάσω ένα σκαφάκι, μια Ibanez artcore. Μου την δίνει και με ρωτάει σε τι ενισχυτή θέλω να την ακούσω του λέω ότι έχω έναν Fender pro junior και με πάει και μου την καρφώνει σε έναν pro junior... Έπαιζα κανά τέταρτο και τον φωνάζω να τον ρωτήσω αν έχει κάποια Epiphone casino ή sheraton II. Τελικά είχε μόνο sheraton ΙΙ την οποία και μου έφερε να ακούσω... Και εκεί την ¶ΚΟΥΣΑ!!! Τα είδα όλα! Η κιθάρα κελαηδούσε! Κατ' αρχάς ήταν (και είναι ακόμα, δηλαδή) πανέμορφη και εντυπωσιακή (πρώτο σοκ)! Κατά δεύτερον το μπράτσο της μου καθόταν απίστευτα στο χέρι... (τόσο καλά που πήγαινε σχεδόν μόνο του - δεύτερο σοκ). Τρίτον ο ήχος της μάμαγε... Τα καθαράτης έσκιζαν και μπορούσες να παίξεις πολύ διαφορετικά πράγματα ανάλογα με το μαγνήτη που χρησιμοποιούσες. Μου έκανε τρελή εντύπωση η διακριτότητα που είχε ο ήχος της αλλάζοντας μαγνήτη. Παρά το γεγονός ότι φοράει humbuckers, δεν είναι καθόλου μουντοί και λασπωμένοι, σε σημείο που να παίζεις και surf-rockabilly άνετα (ναι έχει και twang o bridge), επιπλέον, αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ήταν συχνοτικά "γεμάτη". Επειδή ο pro junior είναι καθαρός του ζήτησα να μου φέρει και ένα big muff να την ακούσω και με αυτό, και στα γκάζια της (με ρέγουλα πάντα γιατί μικροφώνιζε, κλασσικά) ήταν ότι έψαχνα! Και έτσι αποφάσισα να τη χτυπήσω... Ομολογουμένως ήταν πάνω από τα λεφτα που διέθετα αλλά τι να κάνω ο καψερός, την πήρα... Την αγόρασα 600 δολλάρια με τη σκληρή θήκη και μάλιστα με παζάρεμα αφού κανονικά είχε 600+600*0.0835=650 δολλάρια (το 0.0835 είναι το φπα που για έναν περίεργο λόγο δεν το γράφουν πουθενά, παρά μόνο στην απόδειξη - υπ' όψιν η τιμή της κιθάρας πριν το φόρο ήταν 600 δολλάρια). Σε ευρώ, με την ισοτιμία που έκανα δολλάρια, μου βγήκε 450 ευρώ (στην Αθήνα μετά από μια πολύ πρόχειρη έρευνα που έκανα τη βρήκα από 750 μέχρι 950 ευρώ και στο θωμά έχει 600)! Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι made in Korea. Να πω επίσης ότι έχει κλειδιά Grover (κι όχι τα κλασσικά Epiphone), ότι η ταστιέρα έχει πλαίσιο με πέρλα, τα τάστα είναι τέλεια βαλμένα και δεν εξέχει κανένα και ήταν ΤΕΛΕΙΑ σεταρισμένη (δεν έτριζε πουθενά, μα πουθενά). Τέλος, πριν την πάρω τους έβαλα και μου άλλαξαν και χορδές.

Ιδού και μερικές φωτογραφίες :

P4170084n.jpg


P4170089n.jpg


Τώρα να περάσω και στο δεύτερο σκέλος, το πως την έφερα δηλαδή...

Αρχικά στο JFK ρώτησα στο check in αν επιτρέπεται να την πάρω επάνω και μου είπαν ναι. Όλα καλά μέχρι που πήγα να μπω στο αεροπλάνο. Εκεί ήταν δυο υπάλληλοι της Ολυμπιακής και μου είπαν ότι πρέπει να τους την δώσω για να την κατεβάσουν κάτω στις αποσκευές. Μετά από ένα ψιλοκαβγαδάκι και επιμονή δική μου (χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι ο προιστάμενος στο check in μου είπε ότι επιτρέπεται να την πάρω στην καμπίνα - που όντως το είχε πει γιατί ο υπάλληλος που με εξυπηρετούσε δεν ήξερε και τον ρώτησε) με άφησαν να την πάρω στην καμπίνα (ηθικό δίδαγμα, αν όντως απαγορευόταν δεν θα με είχαν αφήσει!)! Και εδώ πλησιάζει η ώρα του τελωνείου... Η αλήθεια είναι ότι είχα μια ανησυχία για το τελωνείο σε όλο το ταξίδι, αλλά γενικώς ήμουν προετοιμασμένος, είχα αφαιρέσει μια βίδα από το pickguard, είχα κάνει κάποιες γρατζουνίες στη βαλίτσα για να φαίνεται χρησιμοποιημένη και της είχα κολλήσει και κανά δυό αυτοκόλλητα για τον ίδιο λόγο. Τελικά... πέρασα αέρα, δε με σταμάτησε κανείς και την έβγαλα λάδι (όχι ότι ήταν πολλά τα λεφτά αλλά γιατί να τους τα δώσω...?).

 
Μεγειές το ξανθούλι σου! Τρέλα είναι το άτιμο, ανάβει φωτιές...

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top