Μαγνήτης σε Ακουστική

jks4050

Νέο μέλος
Γεια χαρα σε ολους, εχω την εξης απορια,

τι μαγνητης ειναι αυτος που μπαινει σε ακουστικη,

αν κανει απο ηλεκτρικη, αν το εχει δοκιμασει κανεις,

τι αποτελεσματα ειχε και αν οι φθηνοι μαγνητες τυπου

http://www.thomann.de/gr/artec_msp_50_epn.htm?sid=a61706955ffb95bdc9c4dc67abe73076

εχουν δοκιμασθει απο καποιους?

Curt Cobain 's guitar

Εκανα μια αναζητηση στο φορουμ αλλα βρηκα μονο αυτο:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=10453.0

Κάποτε είχα μία «κάψα». Αυτό που δείχνεις δεν το ξέρω. Τι να σου πω. Γιατί χρήση το θες; Πάντως τόσο σε live όσο και σε ηχογράφηση θα σου πρότεινα ένα μικρόφωνο. Όσες φορές έγραψα ακουστική, ποτέ δεν ενθουσιάστηκα από το line out τους. Πάντα μικρόφωνο και επικουρικά σε ένα δεύτερο κανάλι ίσως και το line.

Ο λογος ονομαζεται distortion και ειναι καθαρα για πειραματικους σκοπους.

Ομολογω οτι σοβαρο piezo συστημα (ο κοσμος τις ακουστικης κιθαρας τσουζει λιγο)

και μικροφωνο δεν εχω για να δοκιμασω κατι αναλογο.

Θέλεις να βάλεις distortion στην ακουστική λοιπόν. Τότε αλλάζει.

1ον ο πειραματισμός που λες και

2ον το lo-fi που κατ΄ ανάγκη θα βγάλεις (και είναι και το ζητούμενο φαντάζομαι) είναι δύο καλοί λόγοι για κάτι τέτοιο.

Σε αυτή την περίπτωση θα έψαχνα ίσως κάτι με ποιο απλό set-up, που να μην θέλει τρυπήματα και βιδώματα. Κάτι με clip ή διπλής όψης αυτοκόλλητο.

π.χ.

http://www.thomann.de/gr/schaller_oyster_723.htm

θα κανω ενα αρθρο σε λιγες μερες για τις ακουστικες και θα τα εξηγω ολα - το γενικο conclusion ομως ειναι οτι δεν μπορεις να ηχογραφισεις καρφι.......η καλυτερη ηχογραφιση ακουστικης γινεται με μικροφωνο.........αυτο εχω να πω - το συστημα που ποσταρες απο τον θωμα ειναι μαγνητης ο οποιος καθεται στο ηχειο και παιζει το ρολο του να εχει καρφι η ακουστικη σου - θα ακουγεται τοσο χαλια ομως που δεν αξιζει ουτε και 2 ευρω να εκανε ;) ;)

LK είπε:
Θέλεις να βάλεις distortion στην ακουστική λοιπόν. Τότε αλλάζει.

1ον ο πειραματισμός που λες και

2ον το lo-fi που κατ΄ ανάγκη θα βγάλεις (και είναι και το ζητούμενο φαντάζομαι) είναι δύο καλοί λόγοι για κάτι τέτοιο.

Σε αυτή την περίπτωση θα έψαχνα ίσως κάτι με ποιο απλό set-up, που να μην θέλει τρυπήματα και βιδώματα. Κάτι με clip ή διπλής όψης αυτοκόλλητο.
συμπληρωνοντας τον λακη θα σου προτεινα (για φτηνοδουλεια παντα αλλα με πολυ καλα σχετικα αποτελεσματα) μικροφωνο ψηρα κολλημενο κατω απο το ηχειο της ακουστικης.....

messalion αστα γιατι εσυ μου αναψες φωτιες με την dot και την ibanez με το gibsy και εχω την telecustom στο δρομο απο γερμανια.

Ουτε κατα διάνοια για ηχογράφηση, απλα για να βαλω λιγο distortion στη ζωη μου θελω  :D

Λακη εισαι μπαρτσελονα!!!

Θα κανω μια βολτα απο κανενα μαστορα να μου πει την γνωμη του στο θεμα, γιατι ειμαι ικανος να κουμπωσω κανεναν emg πανω στην ακουστικη.Παντως και μια roundback της κακιας ωρας που εχω, την εβαλα πανω στο mustang και δεν εγινε δουλεια.

Κοιταζω ξανα και ξανα την κιθαρα του Cobain στο κλιπ και δεν μπορω να καταλαβω τι ειχε κανει ο ανθρωπος.

Επιμενω εισαι μπαρτσελονα και ειμαι τοπικη ομαδα Λακη, εχεις κανει πολυ καλη δουλεια στο καναλι σου στο utube.

Την καληνυχτα μου, γιατι δεν θα σερνομαι αυριο στην δουλεια.

saviola είπε:
messalion αστα γιατι εσυ μου αναψες φωτιες με την dot και την ibanez με το gibsy και εχω την telecustom στο δρομο απο γερμανια.

Ουτε κατα διάνοια για ηχογράφηση, απλα για να βαλω λιγο distortion στη ζωη μου θελω  :D
εγω φταιω ρε !! επρεπε να σε αφησω ξερο και δραπανο να δεις μετα  ;D ;D

distorsion ?? αληθεια....Γιατι ??

...saviola, αν αυτό είναι το πόιντ, ο Cobain είχε εναν μαγνήτη bartolini για ακουστικές κιθάρες κι έπαιξε με εναν πεντακάθαρο twin reverb, αυτόν με τον ultralinear μετασχηματιστή.

εκ προσωπικής πείρας τώρα, έχω μια ibanez ακουστική του 70', που από την μάνα της έχει μαγνήτη στη neck θέση ας πούμε, volume, tone. κάνει αυτό που λες, δίνει ένα lo-fi overdrive πολύ μυστήριο. Φυσικά, πρέπει να παλέψεις λίγο με το σφύριγμα, αλλά αξίζει, αφού σε τρώει  :)

Δεν προλαβα να κατεβω κεντρο, βασικα δεν την παλεψα να κατεβω κεντρο για να ρωτησω σε κανενα μαστορα.

allobarr - βαλε καμμια φωτο να την δουμε, ''σφυριγμα'' μιλας οχι σε clean, νομιζα οτι οι ηλεκτροακουστικες εχουν διαφορετικη καταστευη απο τις ακουστικες και δεν εχεις τετοια προβληματα,

spunky - αυτο εψαχνα να βρω, thank u man

Πάντως, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Cobain χρησιμοποίησε αξιόλογο εξοπλισμό, στο video δεν ακούμε κάποιο δύσκολο ή "high end" ήχο. Αν το ζητούμενο είναι κάτι σαν αυτό στο video δηλαδή να μπορείς να βάλεις εφφέ (και όχι να έχεις έναν "πιστό" ήχος ακουστικής έτοιμο προς ηχογράφηση) τότε νομίζω η καταλληλότερη λύση είναι ένας οποιοσδήποτε φτηνός μαγνήτης για ακουστική. Εννοείται ότι και όλοι οι μαγνήτες για ηλεκτρική..... θα βγάλουν (κάποιο) ήχο αν τοποθετηθούν κοντά στις χορδές. (Προσωπικά μπορεί και να έπαιρνα αυτόν τον arctec που έδειξε ο OP. )

Με λίγα λόγια....αν είναι να βάλεις chorus και distortion.... λίγη σημασία έχει να είναι bartolini ο μαγνήτης.  ;D

παιδια - μην δυσκολευτε τα πραγματα.o cobain 1ον δεν εχει distorded ηχο στο βιντεο που παρεθεσες και 2ον παιζει με ενισχυτη για ηλεκτροακουστικη και μικροφωνο στον ενισχυτη....οντως δεν ακους και καναν high end ηχο αλλα περι ορεξεως.........

harilatron ο μαγνητης που ποσταρε ο saviola ειναι οτι πιο αθλιο εχεις ακουσει ποτε......καλυτερα κουτακια κονσερβας σε διαφορετικα μεγεθη για να βγαλουν τις νοτες EADGBE.......

messalion είπε:
....

harilatron ο μαγνητης που ποσταρε ο saviola ειναι οτι πιο αθλιο εχεις ακουσει ποτε......καλυτερα κουτακια κονσερβας σε διαφορετικα μεγεθη για να βγαλουν τις νοτες EADGBE.......
Δεν το πιστεύω. Τον έχεις χρησιμοποιήσει? Στο σωστό ύψος? Ενας απλός φτηνός μαγνήτης είναι... πόσο κακός μπορεί να είναι? (Δεν είναι καμιά μεγάλη τεχνολογία ένας απλός μαγνήτης).

Επίσης... σε σχέση με το σχόλιο περί distortion... ο OP είπε ότι θέλει να βάλει distortion.... δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι υπάρχει και στο video...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
harilatron είπε:
Δεν το πιστεύω. Τον έχεις χρησιμοποιήσει? Στο σωστό ύψος? Ενας απλός φτηνός μαγνήτης είναι... πόσο κακός μπορεί να είναι? (Δεν είναι καμιά μεγάλη τεχνολογία ένας απλός μαγνήτης).
ναι τον εχω χρησημοποιεισει και παρα πολλους αλλους της σειρας και σε Α Β τεστ με την ηλεκτροακουστικη μου - δλδ ο μαγντης μπηκε και στην ηλεκτροακουστικη και εγινε ΑΒ τεστ με τον μαγνητη που εχει επανω η ηλε/κη και σε ακουστικη (ακομα περιμενω τον yemeth να μου απαντησει σε ενα μηνυμα που του εχω στειλει για να ανεβασω ενα αρθρο για τις ακουστικες και την ηχογραφιση)

Αντε και το περιμενω αυτο το αρθρο.

Αξιόλογο εξοπλισμό δεν εχω,

ουτε καν ενισχυτη ακουστικης,

στον Mustang ''παιζει'' η ΗΒ roundback που εχω,

απλως σκεφτομουνα το ιδιο για την Sq Dreadnought αν θα εχει καποιο αποτελεσμα με μαγνητες και τι μαγνητες να βαλω.

Στην τελικη και εναν καλυτερο μαγνητη ακουστικης να παρω θα μου μεινει,

και χωρις να χρειαστει να τρυπησω το σωμα οπως στην κιθαρα του cobain.

Παντος εχω πολλες αποριες στο θεμα ακουστικα οργανα, ορεξη να υπαρχει να τα κουβεντιαζουμε  :)

Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι πολύ μέτριος ο μαγνήτης.

Αλλά μην ξεχνάμε τι ζητάει ο OP.

saviola είπε:
Ο λογος ονομαζεται distortion και ειναι καθαρα για πειραματικους σκοπους.

....
Θεωρώ ότι με μικρόφωνα/κάψες κλπ θα είναι πολύ δύσκολο να παίξεις σε κάποια ένταση χωρίς να σφυράνε όλα μαζί εν χορώ.

(Το έχω κάνει και είναι λακαμία).

....

Στην τελικη και εναν καλυτερο μαγνητη ακουστικης να παρω θα μου μεινει, και χωρις να χρειαστει να τρυπησω το σωμα οπως στην κιθαρα του cobain.

....
Αν ισχύει αυτό βέβαια, τα λεφτά θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερα και οι απαιτήσεις διαφορετικές.

Αυτο το σφύριγμα πως δημιουργείται?

Επειδη εχω παρει ηδη 2 κιθαρες ακουστικες και ηταν μαπα το καρπουζι κανω καποια πειραματα να το πω και στον ηχο, επιπλεον ειναι χαώδης και ακριβός ο αξιολογος ακουστικος εξοπλισμος.

Να δω αν μου αρεσει και στην τελικη και να καταληξω και στο τι να ψαξω.

Με τους ακουστικους ενισχυτες τι παιζει?

Και ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας.

Trending...

Νέα θέματα

Back