Μαγνήτες!!Ποιούς, γιατί...?

theblind

Θαμώνας
Καλησπέρα καλησπέρα,

Ψάχνω μαγνήτες όπως ίσως να υποψιαστήκατε.

Οι θέσεις είναι HSS. Στο neck θέλω κάτι σε mini humbucker.

Η ηχητική κατεύθυνση θέλω να stratocasterίζει αλλά οχι να είναι vintage και να δαγκώνει λίγο (σαφέστατος ε?).

Κάτι σε Andy Timmons. (όσο γίνεται δεν έχω mesa boogie).

Οχι EMG!!! Το budget είναι περίπου στα 200.

Ο crunch lab τι λέει?

Για τη middle θέση θέλω ο μαγνήτης να προσανατολίζεται σε strumming.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
theblind είπε:
Καλησπέρα καλησπέρα,

Ψάχνω μαγνήτες.....Κάτι σε Andy Timmons. (όσο γίνεται δεν έχω mesa boogie).
Από το site της Ibanez για την signature Andy Timmons.

NeckPU: DiMarzio® Cruiser Bridge™ NeckMiddlePU: DiMarzio® Cruiser Bridge™ Middle

BridgePU: DiMarzio® AT-1
Και εδώ είναι τα links.

http://www.dimarzio.com/pickups/humbuckers/dimarzio-1 (Γέφυρα)

http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat/cruiser-bridge (μεσαία θέση)

http://www.dimarzio.com/pickups/strat/hum-canceling-strat/cruiser-neck (Neck)

Για τιμές κοίτα στον Νάκα ή στον Αλβέρτο (Doremi), οι τιμές τους είναι ίδιες με thomann.  ;)

theblind είπε:
Κάτι σε Andy Timmons. (όσο γίνεται δεν έχω mesa boogie).
Δεν πειράζει αν δεν έχεις Mesa. Στα παλαιότερα live του με τον Laney VH100R είχε τον υπερήχο του ούτως ή άλλως συν τα πεταλάκια του.  ;)

Ο BC-1 στην ουσία είναι ένας Chopper άρα θα είναι λίγο πιο δυνατός απ'τον cruiser.

Ο Cruiser μια χαρά θα είναι στη μέση.

Ritchie77 είπε:
Να ρωτησω και εγω για μενα?  :) για να μην ανοιξω αλλο θεμα
Αν δεν έχει πρόβλημα ο op ή αν δεν φεύγεις πολύ απ'το θέμα.

Λοιπον εγω εχω στη Strat μου, τον JB jr στην bridge και τον SSL4 στη neck θεση...ποιον προτεινετε για middle? επισης σκεφτηκα αν ειναι δυνατον να μπει ο SSL4 στη middle και να βαλω εναν SD little 59 στη neck  :)

Ritchie77 είπε:
Λοιπον εγω εχω στη Strat μου, τον JB jr στην bridge και τον SSL4 στη neck θεση...ποιον προτεινετε για middle? επισης σκεφτηκα αν ειναι δυνατον να μπει ο SSL4 στη middle και να βαλω εναν SD little 59 στη neck  :)
Βασικά απάντησες μόνος σου και δεν το ξέρεις ;D ;D ;D

Ο συνδυασμός που σκέφτεσαι είναι μια χαρά, ειδικά ο SSL-4 στη μέση είναι άψογος και θα κολλήσει καλά με τους άλλους δύο.

Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι αν θες μπορείς να βάλεις τον SSL ανάποδα "σαν" RW/RP και να έχεις τελείως αθόρυβες τις θέσεις 2&4, αν και δε νομίζω να έχεις πρόβλημα λόγο των stacked humbuckers (αν δεν τους κάνεις split).

WilliamSats είπε:
Βασικά απάντησες μόνος σου και δεν το ξέρεις ;D ;D ;D
Το ηξερα οτι ειχα δικιο, απλα εψαχνα για επιβεβαιωση  ;D

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια σου  :)

Γενικά οι περισσότεροι ποιούς θεωρείται μεταξύ Duncan κ Di Marzio πιο ευέλικτους?

Και επίσης μια ερώτηση ακόμα. Οι mini humbucker μπορούν να splitαρουν κανονικά?

theblind είπε:
Γενικά οι περισσότεροι ποιούς θεωρείται μεταξύ Duncan κ Di Marzio πιο ευέλικτους?

Και επίσης μια ερώτηση ακόμα. Οι mini humbucker μπορούν να splitαρουν κανονικά?
Το ευέλικτοι που λες έχει να κάνει με τον αν είναι 2 ή 4 καλωδίων οι μαγνήτες. Έτσι εννοείτε ότι οι 4 καλωδίων μαγνήτες είναι πιο ευέλικτοι αφού υπάρχουν πολλά wirings για να "παίξει" κάποιος και να βρει αυτό που του ταιριάζει (series, parallel, series-parallel, series-split-parallel, phase in/out κλπ).

Οι mini hmbuckers θεωρητικά "splitάρονται" άλλα έχοντας μικρότερη επιφάνεια ο μαγνήτης υστερεί σε sustain και επίσης ο θόρυβος θα είναι περισσότερος από έναν κανονικό μονό. Αυτό που προτιμούν οι περισσότεροι και κάνουν στους mini humbuckers είναι το parallel wiring, αφού έτσι τους δίνει ήχο μονού με πιο wide έξοδο αλλά και αθόρυβα.

Τώρα το Duncan ή Dimarzio είναι θέμα γούστου, πέραν κάποιον συγκεκριμένων μοντέλων και απ'τις δύο εταιρίες, που έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το αυτό ισχύει και για άλλες εταιρίες μαγνητών. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις William.

Κάτι τελευταίο. Επειδή η τελευταία φορά που άλλαξα μαγνήτες σε μάστορα ήταν πριν

8 χρόνια πόσο περίπου κοστίζει η όλη διαδικασία? Αν παράδειγμα το κόστος για 3 μαγνήτες και switcher είναι 200 Ε (υποθετικά) πόσο θα κοστίσει η τοποθέτηση.

Στο περίπου για να έχω πιο σφαιρική εικόνα.

theblind είπε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις William.

Κάτι τελευταίο. Επειδή η τελευταία φορά που άλλαξα μαγνήτες σε μάστορα ήταν πριν

8 χρόνια πόσο περίπου κοστίζει η όλη διαδικασία? Αν παράδειγμα το κόστος για 3 μαγνήτες και switcher είναι 200 Ε (υποθετικά) πόσο θα κοστίσει η τοποθέτηση.

Στο περίπου για να έχω πιο σφαιρική εικόνα.
Καλό θα ήταν να ρωτήσεις 2-3 και να επιλέξεις αυτόν που μπορεί να σου κάνει καλή δουλειά και σε καλή τιμή (για την δουλειά που προσφέρει).

Το να σου πω μία τιμή (έστω και στο περίπου), είναι σα να δίνω τροφή για σχόλια και αντιπαραθέσεις τύπου "φθηνοί vs ακριβοί μάστορες" ;) και δεν το θέλουμε αυτό εδώ σωστά?

Εγω παντως τους εβαλα εκει που τους αγορασα και δεν πληρωσα κατι εξτρα... :)

Trending...

Νέα θέματα

Back