Είχα πρόσφατα το ίδιο δίλημμα (με laptop όμως). Τελικά κατέληξα στο PC γιατί:
1. Δεν είχα το χρονικό περιθώριο να ψαχουλεύω το νέο περιβάλλον εργασίας προκειμένου να το μάθω και να δουλεύω με την ίδια ταχύτητα και άνεση όπως στα Windows.
2. Το Mac έκανε 600 ευρώ παραπάνω ενώ τα specs του δεν ήταν τόσο καλύτερα.
3. Συμβατότητα με προγράμματα. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω.
Αν δεν έχεις πρόβλημα με κάποιο από τα παραπάνω' date=' χτύπα ένα Mac αφού φαίνεται ότι είναι αυτό που ψάχνεις. Είναι πανέμορφα, σταθερότατα και πολύ έξυπνα σχεδιασμένα. Καλές αγορές!
Υ.Γ. Ευτυχώς που ξεκαθάρισες το δίλημμα γιατί φοβήθηκα ότι θα ήταν άλλο ένα πεδίο μαχών για τους fans των δύο σχολών...[/quote']
Όχι δεν με ενδιαφέρει να μετατρέψω το Noiz σε "Ψαχνοντας τον στρατιώτη Ράϊαν" :lol:
απαντώ στα θέματα που έθιξες
1) Αυτό το δίλημα το είχα και με το ΜΟΤΙΦ , ήταν κάτι καινούργιο και μου πήρε ένα μηνα να το μάθω, αλλά τώρα έχει κάνει την ζωή μου έυκολη . Δεν με πειράζει να κάνω το ίδιο με τον MAC ή με οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα.
2) Όντως ένα πρόβλημα με τους MAC έιναι οτι αργούν να ανανεώσουν τα μοντέλα τους . Ο iMAC (dual core)που υπάρχει τωρα είναι αρκετά ακριβός σε σύγκριση με ανάλογα pc (quad core!!!) στα 1500 ευρώ και αυτό σημαίνει οτι θα περιμένω για τον καινούργιο iMAC 20''.
3)Η συμβατότητα δεν είναι πια πρόβλημα αφου μπορώ να βάλω windows, και απότι έχω ακούσει τρέχει και τα VISTA πάρα πολυ καλά. Αν και τα προγράμματα που έχει ο MAC με υπερκαλύπτουν και δεν ξετρελένομαι με την ιδέα να χρησιμοποιήσω ξανά windows.
Απαντόντας στον άλλο φίλο τα γνωστά προβλήματα που με παιδεύουν εδώ και αρκετό καιρό με τα pc (παρόλο που έχω δοκιμάσει πολλέw λύσεις) είναι τα γνωστά σε όλους: virus, spyware, worms, bugs, "dll hell", drivers, disk fragmatation και πολλά άλλα τα οποία κατά γενική ομολογία δεν υπάρχουν στον MAC .
Επίσης πρέπει να τονίσω οτι έχω γνώση όχι μόνο χρήσης , άλλα και προγραμματισμού , τρισδιαστατα γραφικά και μουσικής. Έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά setups δυστηχώς πάντα ήμουν μεγάλος εχθρός των windows και διαφωνώ οτι αν το φτιάξεις σωστα το pc δεν δημιουργεί προβλήματα παρά μόνο στην περίπτωση που δεν εγαταστείς καινούργια προγράμματα. Τουλάχιστον όταν μπαινοβγαίνουν προγράμματα στα windows , to λειτουργικό αυτό ειναί πολυ ασταθές και μου έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Ακόμα και με δικά του προγράμματα , πχ τώρα έχω προβλήματα με IE7 και Live messenger!!!!
Δυστηχώς λόγω δουλειάς δεν έχω τον χρόνο πια να ασχολούμε με τέτοιες παραξενιές για αυτό αν και εδω και καιρό φοβόμουν να εγκαταλήψω την ασφάλεια των pc τώρα πια αυτο φαντάζει μονόδρομος. Ήδη το έχω κάνει με την αγορά του Yamaha MOTIF 6 και μετά απο 4 μήνες με έχει βοηθήσει πολυ.
Ο τίτλος δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει μάχες. Θέλω αν μάθω πόσοι είναι χρήστες MAC εδώ , και πόσοι MAC kai PC . θέλω να ακουσω παράπονα, συμβουλές και υποδείξεις για τα πάντα.
Σέβομαι και εκτιμώ την δύναμη των pc απλώς δεν έχω πια την πολυτέλεια του χρόνου που ένα pc απαιτεί.
Ελπίζω να έγινα σαφής.