μα τι συμβαινει με το παιξιμο μου??

treloagori

Της παρέας
γεια χαρα φιλοι...εχοντας αλλαξει αρκετα ψηφιακα προιοντα κυριως της line6(podxt live,podxt pro rack,vettaii) ειπα ο ανθρωπος να κανω μια σωστη κινηση(το σωστο ειναι σχετικο γιατι ειχα φτιαξει απιστευτους ηχους με τις ψηφιακουρες) ειπα τελος το τρανζιστορ οσο ευκολο κι αν ειναι στην χρηση...ετσι αγορασα εναν πλεξι,πηρα και ενα χοτπλειτ και 4-5 hi-end πεταλακια μιας και ειπα η κινηση να ειναι προσεκτικοτατη αποφασισμενος να κατασταλλαξω σε εναν ηχο...τα καταφερα μετα απο αρκετα εξοδα να εχω πολυ καλους ηχους που εμενα με ικανοποιουν σχεδον απολυτα...

το προβλημα ειναι αλλου ομως...στο παιξιμο...ξαφνικα ειδα οτι πραγματα που επαιζα με ανεση στον βεττα και ακουγονταν αψογα τωρα ακουγονταν λες και τα παιζα πρωτη φορα ,τουτεστην μου φαινεται οτι στο shredding με πηγε λιγο πισω η λαμπα...ισχυει κατι τετοιο η ειναι η ιδεα μου??μην μου πειτε για noise reduction,eq,compressor,george ls cables γιατι θα σας προλαβω και θα σας πω οτι τα εχω ολα αγορασει ετσι ωστε να μην εχω μικροφωνισμους και ιστοριες αρα απ αυτο δεν ειναι...

ειναι τελικα πιο δυσκολο να παιξεις σε λαμπα η μου φαινεται??μιλαω παντα για γρηγορα σολακια στυλ malmsteen,randy rhoads,george lynch....αν ειναι οντως πιο δυσκολο και δεν ειναι η ιδεα μου σε τι οφειλεται??

σορυ αν φαινεται χαζο το ποστ αλλα επειδη εχω φαει φρικη λιγο λες και εχω ξεχασει αυτα που ηξερα για αυτο γυρευω μια απαντηση...ευχαριστω...

α καταλαβα...μαλλον ετσι θα ναι...δεν ηξερα οτι τοσα χρονια το τρανζιστορ θα μου εκανε τετοια ζημια....που οφειλεται αυτο ομως??

Γενικα, η λαμπα στην αρχη φαινεται να εχει λιγοτερο gain, προσωπικα θυμαμαι τον πρωτο λαμπατο που επαιξα και μου φανηκε πολυ ψοφιος...!

Μην ανυσηχεις ομως...συνηθιζεις!!!

Επειδη η λαμπα εχει περισσοτερη καθαροτητα το καθε λαθος "ακουγεται"...

Και εγω το ιδιο προβλημα ειχα στην αρχη με το λαμπατο...

Χρειαζεται περισσοτερη εξοικειωση και προσοχη...

Εστιασου λιγο περισσοτερο στο παιξιμο και οχι στα noise reduction και τα ρεστα...

Αλλωστε τα δαχτυλα ηταν και ειναι αυτα που βγαζουν τον ηχο... ;)

treloagori είπε:
...ετσι αγορασα εναν πλεξι,πηρα και ενα χοτπλειτ και 4-5 hi-end πεταλακια μιας και ειπα η κινηση να ειναι προσεκτικοτατη αποφασισμενος να κατασταλλαξω σε εναν ηχο...τα καταφερα μετα απο αρκετα εξοδα να εχω πολυ καλους ηχους που εμενα με ικανοποιουν σχεδον απολυτα...
Δεν ειναι τιποτα αδερφέ, απλα "ξεγυμνώθηκες", ευτυχως με τον συγκεκριμενο ενισχυτή που εχεις το ειχα παθει 15 χρονια πριν και το γουσταρα τρελλα (εκτος απο τον ηχο φυσικα), η πραγματικότητα που ειπε και ο Τολης πιο πανω...αν "κοψεις" και τα πεταλάκια (αυτα που προσθετουν dist) τοτε θα "ξεγυμνωθεις" ακομα περισσοτερο...

Εφοσον οπως ειπες σε ικανοποιεί ο ηχος, κρατα το gear σου, θα γινεις "καλυτερος κιθαριστας" (οτι και να σημαινει αυτο) και ισως και καλυτερος μουσικος (εφοσον σου αρεσει και σε εμπνέει ο ηχος του)...

Ενας απο τους λογους που αγαπω τους πλεξι (οχι δεν ειναι οι μονοι που σε "ξεγυμνώνουν") ειναι επειδή μου θυμιζουν καθε δευτερολεπτο ποσο κουλος κιθαριστας ειμαι...ΑΛΛΑ...αγαπώ και απολαμβάνω καθε χιλιοστό του δευτερολεπτου που παιζω μαζι τους και για μενα τιποτα αλλο δεν εχει σημασια...

No worries, καλη συνεχεια... ;)

τελικα θα αρχισω να κανω practice με τον ενισχυτη σκετο ουτε πεταλια ουτε τιποτα και μετα πιστευω με ολα τα εφφε θα μου φαινεται αρκετα πιο ευκολο...ειδικα ο πλεξι που δεν εχει πολυ βρωμα θα με βοηθησει στο να παταω καλα και καθαρα τις νοτες...αντε παλι απ την αρχη...

εγω θεωρω καλυτερο να κανεις practice με τον ηχο που θελεις να εχεις στα live. παντως προσωπικα ουτε καν reverb δε χρησιμοποιω στο practice (και πολλες φορες ουτε στο live). γενικα ο καθαρος ηχος κιθαρα-καρφι στην λαμπα (ειτε clean ειτε με drive) εχει κατι..... θεμα γουστου βεβαια. και σιγουρα ξεγυμνωνει την τεχνικη, και σε βοηθα να την χτισεις χωρις κανενα δεκανικι.. το ιδιο και η ακουστικη κιθαρα.

αλλα απο την αλλη και ο ελεγχος των εφφε ειτε πεταλια ειτε φετες, το να ξερεις πως να βγαλεις καλους ηχους ειναι μερος του ολου κολπου με την ηλεκτρικη κιθαρα, και δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται (εμενα παντως με δυσκολεψε αρκετα). ωραια τα καλα μηχανηματα, αλλα πιο βασικο να ξερεις να τα χρησιμοποιεις..

ωραια τα καλα μηχανηματα, αλλα πιο βασικο να ξερεις να τα χρησιμοποιεις..
+10000

βεβαια θα προτιμουσα να μην ηξερα να τα χρησιμοποιω τοσο καλα και να ....κοροϊδευω τον κοσμο που νομιζει οτι.... παιζω καλα επειδη εχω καλο ηχο και να επαιζα οπως εσυ καθαρα σε οποιονδηποτε ενισχυτη.. :) :) :) :) :)

τι λες αλλαζουμε?? ;D ;D ;D

θα σε..δωκω την Tonelab με ολους τους..μυστικους μου ηχους και εναν Mesa Boogie MARK 1 και εσυ θα με δωκεις τα...δακτυλα σου μονο!! ;D ;D

ε,ε...φαναστικε Alter?? :) :) :)

(αντε βαζω και δυο τελεια σεταρισμενες τελε στη προσφορα...)

Η λάμπα...ξεμπροστιάζει αλλά εν καιρώ σε κάνει καλύτερο παίκτη ;)

Το ίδιο σοκ είχα πάθει κι εγώ όταν πρωτοπήρα λαμπάτο* ;)

Μη σε αγχώνει αυτό ...;)

*εκεί που έπαιζα ανά ... 3 sec νότα, με τη λάμπα έπαιζα ανά 3.5 ;D

Λοιπον Παναγιωτη ακου τι σου συνεβη : Τοσο καιρο ασχολεισαι με το τι ενισχυτη θα παρεις , τι καμπινα , τι πεταλια , hotplate κλπ κλπ κ εχεις αφησει την μελετη κ την καθημερινη εξασκηση!! Αυτο ειναι κ τιποτε αλλο , μην τρελλαθουμε τελειως δεν υπαρχει καμμια διαφορα ισα ισα που η λαμπα αναδεικνυει δυναμικες στο παιξιμο κ ακουει την πενα καλυτερα!! Γενικα οταν πρωτοπαιζεις σε λαμπα καταλαβαινεις την διαφορα προς την θετικη πλευρα του πραγματος!!! Ξεκινα την μελετη κ σε λιγο θα λυθουν τα χερια σου , τυφλα να χει ο malmsteen!!

τι λες αλλαζουμε??   
θα σε..δωκω την Tonelab με ολους τους..μυστικους μου ηχους και εναν Mesa Boogie MARK 1
.. τα παραλες...   :o ευχαριστω παντως..

.. αφου εχω tonelab ομως, και boogie ειχα αν και τον πουλησα προσφατως... αν ηταν και αριστεροχειρες οι tele..  :D ;D

..αυτη η ιστορια με τα μηχανηματα μου θυμιζει μια ιστορια που μου ειπανε για τον ζαικο απο τους blues wire, o οποιος, λογω προβληματων στη μεση, για καποια χρονια αντι να κουβαλαει ενισχυτη, επαιζε με οτιδηποτε υπηρχε στο backline του καθε live, με αποτελεσμα να γινει τερας στο να βγαζει καλο ηχο και να μπορει να παιξει με οτιδηποτε!! 

... βεβαια καποια στιγμη επαιξε με τον tophat του αλλου κιθαριστα....  ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
αφου εχω tonelab ομως
δεν εχεις ομως τους...μυστικους μου ηχους!! ;D ;D :) :)
Ούτε την ειδικά κουρδισμένη πένα σου που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ...

Ναι είναι αλήθεια ότι πεθαίνεις ένα σοκ όταν παίζεις πρώτη φορά με λάμπα.

Ακούς τα πάντα αλλά το ξεπερνάς γρήγορα και αποκτάς πιο σταθερά χέρια και μετά δεν την αλλάζεις με τίποτα!!!!

Εμενα μου 'στειλαν απ' το ebay τον πρωτο μου λαμπατο αλλα ειναι για αριστεροχειρες

Τι να κανω;;;;;

newmind είπε:
Εμενα μου 'στειλαν απ' το ebay τον πρωτο μου λαμπατο αλλα ειναι για αριστεροχειρες

Τι να κανω;;;;;
Ρε τους παλιοκομουνιστες!!!!!! ;D ;D

newmind είπε:

Τι να κανω;;;;;
Γυρνα τον τουμπα και εγκατεστησε τις λαμπες ανάποδα...ενα πραγμα σαν να κανεις restring κιθαρα αριστεροχειρα για δεξιοχειρα...

Trending...

Νέα θέματα

Back