news Νεο πεταλι απο τη Boss

359€ με δύο κουμπιά να πατάς... Η GX10 στα 349€ έχει και amp modelling και εφφέ... Κάπως μου ακούγεται

Είναι φθηνότερο από δύο Boss (delay and reverb, για παράδειγμα ) πετάλια και λειτουργεί σαν… 4, με presets, overdrives και effects loop. Το ζαχαρώνω τρελά, άσχετα που δεν το χρειάζομαι κιόλας. Και ακούγεται εκπληκτικά.

Επιτέλους, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από την Boss.

359€ με δύο κουμπιά να πατάς... Η GX10 στα 349€ έχει και amp modelling και εφφέ... Κάπως μου ακούγεται
αν δεν το ακούσουμε ή απο κοντά δεν θα ξέρουμε, όπως και η τιμή που κυκλοφορεί με πόσο θα καταλήξει

Στα γρήγορα, το ex-4 ειναι 800γρ και 300mah κατανάλωση, το gx-10 2.2kg και 600mah. Το ένα μπαίνει εύκολα σε υπάρχον board το άλλο ειναι το board. Eγω κοίταζα το boss sy-200 και σε παρεμφερή τιμή και ίδιο μέγεθος είδα αυτό μήπως είναι εναλλακτικό. Συνήθως δεν έχουν ίδιες λειτουργίες, αλλά θα περιμένω να κυκλοφορήσει πρώτα

Αυτο με τα 2 κουμπιά μου θυμιζει το zoom 505 :D:cool:

Η τιμή δεν ειναι τραγική αν αναλογιστείς οτι παιρνεις 120 εφέ σε ενα τοσο μικρό κουτάκι.
Βέβαια θα με απασχολούσε το ποσο εύχρηστο ειναι σαν σχεδιασμος το λογισμικο και ποσο παραμετροποιήσιμα ειναι τα εφε. Ελπιζω να εχουν ολη την παραμετροποιηση που προσφέρει η boss και στα κανονικα μεμονωμενα της πεταλια.

Αν εινα στοιχειωδώς εύχρηστο, ειναι ωραια λυση για καποιος που δε θελει να μπλεκει με πολλά πολλά ή για backup αν σου παθει τιποτα η πεταλιέρα.

Βέβαια θα με απασχολούσε το ποσο εύχρηστο ειναι σαν σχεδιασμος το λογισμικο και ποσο παραμετροποιήσιμα ειναι τα εφε. Ελπιζω να εχουν ολη την παραμετροποιηση που προσφέρει η boss και στα κανονικα μεμονωμενα της πεταλια.

Στα βίντεο που ήδη κυκλοφόρησαν είναι τρομερά εύκολο (δεν χρεια΄ζεσαι ούτε να διαβάσεις το manual) και υπάρχουν περισσότερες παραμετροποιήσεις από όσες έχει το αντίστοιχο πετάλι (για παρα΄δειγμα, στο BD-2, μπορείς να "πειράξεις" τα μπάσα ή να προσθέσεις dry ήχο - για να πάρεις μια ιδέα).

Δε με έπεισαν τα demos, τα fx μου ακούγονται λίγο παλιακά και δεν το λέω με την καλή έννοια :(
Σε φιλοσοφία ή σε ήχο; Όταν μου λένε "ακούω διαφορές ανάμεσα σε vintage/modern delay αισθάνομαι τέρμα άσχετος" 😅

Συμπληρωματικά στο θέμα του Paris K, τα βασικά στοιχεία του BOSS EX-4 όπως τα δίνει η ίδια η BOSS. Η εταιρεία το ονομάζει «Effects Expander»: ένας συμπαγής επεξεργαστής εφέ που μπαίνει σε ένα υπάρχον pedalboard και του προσθέτει 120 εφέ της BOSS, με δύο footswitches.

Εφέ
  • 120 εφέ BOSS: overdrive/distortion, modulation, delay, reverb, εφέ ρυθμισμένα για μπάσο, καθώς και τα Slow Gear και Slicer
  • Έως τέσσερα εφέ ταυτόχρονα, ακόμη και το ίδιο εφέ περισσότερες από μία φορές
  • Ξεχωριστά βοηθητικά blocks (foot volume, δύο noise suppressor, send/return, divider/mixer) που μπαίνουν σε οποιοδήποτε σημείο της αλυσίδας, συν global EQ για τον συνολικό ήχο
  • Λειτουργία Manual, σαν ξεχωριστά πετάλια, και Memory, με presets: 128 preset μνήμες για κιθάρα και μπάσο και 128 μνήμες χρήστη

Χειρισμός
  • Δύο footswitches πολλαπλών λειτουργιών με έγχρωμα LED
  • Έγχρωμη οθόνη 2,4 ιντσών (320 x 240) με όλη την αλυσίδα των εφέ
  • Knobs SELECT και TYPE/VALUE, knobs παραμέτρων και κουμπιά FX1 έως FX4
  • Gear Suite: γρήγορη ρύθμιση κάθε εφέ με ένα knob

Συνδέσεις
  • Είσοδος και έξοδος mono ή stereo σε τέσσερα jack 1/4" (INPUT L/MONO, INPUT R/RETURN, OUTPUT L/MONO, OUTPUT R/SEND)
  • Effects loop για εξωτερικά πετάλια, μέσω των RETURN και SEND
  • MIDI IN/OUT σε mini jack TRS
  • CTL 1/2 και expression pedal (TRS)
  • USB Type-C

Διαστάσεις και τροφοδοσία
117 x 138 x 63 mm (65 mm με τα λαστιχένια πόδια), 800 g. Τροφοδοτικό BOSS της σειράς PSA-S, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, με κατανάλωση 300 mA.

Τιμή
Η BOSS δεν αναφέρει τιμή στη σελίδα του προϊόντος· στη συζήτηση αναφέρθηκαν τα 359€.

Πηγή: BOSS - EX-4 Effects Expander

Εμενα με χαλάει που δεν έχει κουρδιστήρι. Εγώ στην μεγάλη μπασοπεταλιερα ( η μεγάλη είναι ένα pedal train nano plus χαχα) έχω στην μια θέση του blender-mixer ένα zoom multistomp cdr για εφέ που δεν χρησιμοποιω συχνά πχ envelope, ring modulator, delay-reverb. Με είχε βολεψει ακόμα περισσότερο που είχε κουρδιστήρι που άκουγε και καλά το μπάσο.
Τότε κοιτούσα τέτοια πετάλια όπως είναι και το line6 hx one αλλά διάβαζα ότι είχε πολύ θόρυβο και δεν το πολύ σκέφτηκα.

Στα βίντεο που ήδη κυκλοφόρησαν είναι τρομερά εύκολο (δεν χρεια΄ζεσαι ούτε να διαβάσεις το manual) και υπάρχουν περισσότερες παραμετροποιήσεις από όσες έχει το αντίστοιχο πετάλι (για παρα΄δειγμα, στο BD-2, μπορείς να "πειράξεις" τα μπάσα ή να προσθέσεις dry ήχο - για να πάρεις μια ιδέα).
Δεν πρόλαβα να δω κανενα βιντεο. Θα το δω αργότερα.

----------------------------------------------------------------------------------------

Ενημερωτικά τέτοιου ειδους πολυεφέ ειναι δημοφιλή και σε μουσικούς εκτός κιθάρας. Μουσικούς που παιζουν πνευστά, παραδοσιακά έγχορδα (βιολιά, λαούτα, ούτια, σάζια) κλπ. Μιλάμε για όργανα που δεν χρησιμοποιουν συχνά ή και καθολου εφέ αλλά οι άνθρωποι μερικε΄ς φορες θελουν να πειραματιστούν και θέλουν μια συσκευή μικρού ογκου και λογικής τιμής για να κρατήσουν οτι ενδεχομένως τους ενδια΄φερει.

Trending...

Νέα θέματα

Back