Les Paul με twang;

Yameth

Jack of all trades
Moderator
Staff member
Με αφορμή την απάντηση μου στο θέμα για το Wishlist του καθενός

Ενα πράγμα μου λείπει και είναι το δισκοπότηρο που ψάχνω δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα.
Μια κιθάρα που να συνδυάζει το playability μιας καλής Les Paul με το twang μιας Fender.
ανοίγω συζήτηση εδώ.

Μια κιθάρα που να συνδυάζει το playability μιας καλής Les Paul με το twang μιας Fender.
αχ...παλι ΕΓΩ πρεπει να στα μαθω ολα....δεν θες κιθαρα...ΜΑΓΝΗΤΕΣ θες

Η ΑΚΡΙΒΗ λύση ειναι κατι τετοιο (υπαρχουν και αλλοι που κανουν παρομοιους μαγνητες )

;D

Τους εχω βαλει σε πολλες χαμπουκεροκιθαρες (απο 335 & PRS μεχρι Les Paul & Midtown Custom) και εγιναν ολες TWANG MONSTERS...

yameth είπε:
Με αφορμή την απάντηση μου στο θέμα για το Wishlist του καθενός ανοίγω συζήτηση εδώ.
Απορίες:

- Έχεις (είχες?) μια PRS που, θεωρητικά τουλάχιστον, προέκυψε σαν εταιρεία ακριβώς για να απαντήσει σε αυτή την ανάγκη συγκερασμού των δύο "κόσμων". Τί δε βρήκες εκεί; (Ερώτηση ολικής άγνοιας λόγω σχεδόν ολικής άγνοιας για την εν λόγω εταιρεία)

- Σε ποιό price range θα ήταν καλό deal για σένα μια τέτοια κιθάρα; Υποπτεύομαι ότι στα πάνω ράφια (τα boutique) θα υπάρχουν λύσεις για το πρόβλημα, αλλά σε τιμές για κοινούς θνητούς δεν ξέρω.

Τί δε βρήκες εκεί;
ΤΟΥΤΟΥΑΝΓΚ.... ;D  καλες οι PRS αλλα TWANG ...δεν..... ;D

Οπως ειπα και παραπανω αν καποιος θελει να κανει μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κιθαρα να εχει twang πρεπει να ΑΛΛΑΞΕΙ τον ΚΥΡΙΟ παραγοντα του ηχου της που ειναι οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ....

Ενας μονος low/medium output μαγνητης τυπου Dearmond ή ενας διπλος τυπου Filtertone ειναι η καλυτερη λυση,επισης ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αλλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ λυση ειναι να βαλει μαγνητες GOLDFOIL (Vintage ή Lollar)  

Superfunk είπε:
ΤΟΥΤΟΥΑΝΓΚ.... ;D  καλες οι PRS αλλα TWANG ...δεν..... ;D

Οπως ειπα και παραπανω αν καποιος θελει να κανει μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κιθαρα να εχει twang πρεπει να ΑΛΛΑΞΕΙ τον ΚΥΡΙΟ παραγοντα του ηχου της που ειναι οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ....

Ενας μονος low/medium output μαγνητης τυπου Dearmond ή ενας διπλος τυπου Filtertone ειναι η καλυτερη λυση,επισης ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αλλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ λυση ειναι να βαλει μαγνητες GOLDFOIL (Vintage ή Lollar)   
Εγώ σκεφτόμουν περισσότερο έτοιμες λύσεις. Έχω την υποψία ότι ο Yameth δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος για aftermarket μόντες... αλλά φαντάζομαι θα το διαλευκάνει ο ίδιος προσεχώς...

Δεν εννοώ Surf και Country Twang. Δεν θελω τον ήχο μιας Gretsch.

Δεν βρίσκω άλλο όρο απο το twang αλλά μάλλον δεν είναι αυτός.

To δυναμικό σκάσιμο της χορδής εννοώ που είναι σημείο αναφοράς στις καλές Fender.

π.χ. ο ήχος της Telecaster του Robben Ford στο 2,47 που χτυπάει την ανοιχτή ΜΙ αλλά και το δυναμικό single coil άκουσμα.

Και φυσικά όλοι θα πείτε γιατι δεν παίρνεις μια Telecaster. Εμ.. δεν με βολεύει για πολλούς λόγους. Το εχω δοκιμάσει δεκαετίες τώρα.

Εχω μια Les Paul Special και θέλω να πειραματιστώ στους μαγνήτες της. Το coil split που έκανα στο παρελθόν αλλά και όλοι οι μαγικοί συνδυασμοί μιας PRS δεν έδωσαν ποτέ αυτό το αποτέλεσμα.

Πας για εδώ:

24.jpg

http://www.seymourduncan.com/products/custom-shop/specialized-1/sound_of_strat/

Αλλά το 25.5'' το οποίο βοηθάει πολύ το twang, δεν θα το έχεις ποτέ.

Εκτός αν πας σε custom κατασκευή (ξέρω ότι το κάνει η Warmoth) για LP με μανίκι με strat length.

RayDTutto είπε:

Εκτός αν πας σε custom κατασκευή (ξέρω ότι το κάνει η Warmoth) για LP με μανίκι με strat length.
Η Super Swede της Hagstrom έχει LP σώμα και 25.5" scale στο μανίκι, ενώ οι μαγνήτες της σπλιτάρουν.

Την είχα στο παρελθόν και είναι εξαιρετική κιθάρα.

δεν θα εχει προβλημα, μη ξεχνας οτι οι περισσοτεροι Gretsch Twanger με Gretsch που ειχαν σκαλα Gibson επαιζαν (Duanne Eddy,Brian Setzer κτλ),αν ο μαγνητης ειναι twangy γινεται και η κιθαρα twangy... :)

σιγουρα με το 25.5''  θα εχει ακομα περισσοτερο σκασιμο αλλα δε χαλασε και ο κοσμος...

μη ξεχνας αλλωστε οτι η Jaguar που ειναι ΚΑΡΑ-twangy εχει μολις 24" σκαλα...

οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ ειναι το Α & το Ω.

yameth είπε:
π.χ. ο ήχος της Telecaster του Robben Ford στο 2,47 που χτυπάει την ανοιχτή ΜΙ αλλά και το δυναμικό single coil άκουσμα.

Άσχετο αλλά παρακαλώ λύστε μου την απορία. Αν δεν κάνω λάθος, σε αυτό το βίντεο ο Ford παίζει με τον bridge μαγνήτη, ναι; Έχει χαμηλώσει το tone και ακούγεται έτσι ή είναι ο μαγνήτης;

Αν δεν έχει πειράξει το tone, χρειάζομαι τέτοιου στυλ bridge pickup για την τέλε μου.

Παίδες το έχω δει σε εκατοντάδες κιθάρες. Δεν είναι μόνο οι μαγνήτες που δίνουν τον ήχο. Ουτε η κλίμακα. Είναι και η μάζα της γέφυρας, το nut, (η έδραση της χορδής δηλαδή)  τα ξύλα αλλά και το δέσιμο τους.

Μακαρι να έβαζα ένα μαγνήτη Strat στην 335 και να φτιαχνόμασταν! Λες και δεν το δοκιμάσαμε...

Το "χτίσιμο" κιθάρας με πολύ ειδικές προδιαγραφές είναι η λύση. Αλλά δεν έχω τον χρόνο πλέον, την διάθεση πειραματισμού αλλά και τα χρήματα που προϋποθέτει. Μάλλον για κανα coil split με βλέπω.

yameth είπε:
Μακαρι να έβαζα ένα μαγνήτη Strat στην 335 και να φτιαχνόμασταν! Λες και δεν το δοκιμάσαμε...
Για LP είπες μάστοραααα... Εκεί παίζαμε! Η 335 ουδεμία σχέση έχει με τα παραπάνω!!!

Jazzjoker είπε:
Άσχετο αλλά παρακαλώ λύστε μου την απορία. Αν δεν κάνω λάθος, σε αυτό το βίντεο ο Ford παίζει με τον bridge μαγνήτη, ναι; Έχει χαμηλώσει το tone και ακούγεται έτσι ή είναι ο μαγνήτης;

Αν δεν έχει πειράξει το tone, χρειάζομαι τέτοιου στυλ bridge pickup για την τέλε μου.
Τετοιο μαγνητη εχει ΗΔΗ η τελε σου.. ;D....δυστυχως δεν εχεις τα ΧΕΡΙΑ του Ford.. ;D..αλλα μη φοβασαι δεν εισαι και ο μονος ;D

Παντως αν ΟΝΤΩΣ νομιζεις οτι ειναι ο μαγνητης οι σημερινοι 62αρηδες της Fender ειναι πολυ κοντα στους original (γυρω στα 6,4 με 6,8Κ ηταν οι original & staggered)...ΠΟΛΥ ωραιοι μαγνητες.

http://www.fender.com/guitar-bass-parts/bridge-assemblies/american-vintage-62-tele-custom-bridge-assembly-with-pickup-nickel/

RayDTutto είπε:
Για LP είπες μάστοραααα... Εκεί παίζαμε! Η 335 ουδεμία σχέση έχει με τα παραπάνω!!!
Αν δεχτούμε πως οι μαγνήτες κάνουν τη διαφορά, τι σημασία έχει αν μιλάμε για 335 ή Les Paul? Just trying to make a point here (που λένε κι οι κινέζοι) αλλά ας μη το συνεχίσουμε.

Gibson les paul deluxe . Είναι αυτό ακριβώς που θές.Mία les paul για φεντεράκηδες.
Μακάρι να 'ταν τόσο απλό. Και deluxe παίξαμε / είχαμε...
Δεν θέλω να φανώ μηδενιστής αλλά τυχαία νομίζετε υπάρχουν και οι δύο εταιρίες;

Η Fano SP6 π.χ http://www.fanoguitars.com/models/alt-de-facto-sp6/ χωρίς να έχω αγγίξει ποτέ στην ζωή μου καμία, μου φαίνεται πως τα συνδυάζει πολύ ωραία (και πολύ ακριβά).Μια τέλε για τους gibsonάκηδες πιθανώς χεχε Cheesy
Ακριβώς... απο κάθε άποψη. ;) Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Superfunk είπε:
Παντως αν ΟΝΤΩΣ νομιζεις οτι ειναι ο μαγνητης οι σημερινοι 62αρηδες της Fender ειναι πολυ κοντα στους original (γυρω στα 6,4 με 6,8Κ ηταν οι original & staggered)...ΠΟΛΥ ωραιοι μαγνητες.
Κι αν είναι απλά θέμα ξύλων;

Εντάξει, τρολάρω. Το παραδέχομαι.

Trending...

Νέα θέματα

Back