Χρώμα Basswood;

bouzoukleri

Noiz Addict
Μια παλιά φτηνή Ibanez που είχα, αποφάσισα να την κανιβαλλίσω. Με βάσει το s/n θα πρέπει να είναι  basswood το σώμα. Μετά από αφαίρεση χρώματος και καλό τρίψιμο το χρώμα του ξύλου έχει το χρώμα του κρέατος του σολωμού σε πιο κιτρινίζουσα απόχρωση. Όντως τέτοιο χρώμα έχει το basswood;

Για ενημερώστε με φωστήρες μου. Γιατί στα μάτια μου είναι όμορφο και σκέφτομαι απλά να το λουστράρω.

Basswood,ξε-baswood αν σου αρεσει εσενα τι σε νοιαζει τι ξυλο ειναι? ;D

Εξω απο την πλακα τωρα το basswood εχει οντως ενα ψιλο...ροζε χρωματακι,η φλαμουρια/φιλυρα (το δεντρο απο το οποιο προερχεται) ...υπαρχει σε αφθονια στην Ιαπωνια και για αυτο και οι περισσοτερες Ιαπωνικες εταιριες το χρησιμοποιουν. ;)

Κρέας σολωμού αλλά πιο κιτρινίζον?  :D

Και πως μυρίζει?

Κανονικά το basswood είναι ανοιχτόχρωμο και "αδιάφορο" σαν εμφάνιση - δηλαδή καθώς δεν έχει "νερά" κλπ  δεν συνηθίζονται τα διαφανή φινιρίσματα. Μήοως είναι εμποτισμένο με κάποιο primer που δεν έχει αφαιρεθεί?

Δεν ανεβάζεις καμια φωτογραφία να το συζητήσουμε το θέμα?

(Μπορείς να την φινίρεις με λέπια.)

ibanezfish.jpg

harilatron είπε:

Κανονικά το basswood είναι ανοιχτόχρωμο και "αδιάφορο" σαν εμφάνιση
- δηλαδή καθώς δεν έχει "νερά" κλπ  δεν συνηθίζονται τα διαφανή φινιρίσματα. Μήοως είναι εμποτισμένο με κάποιο primer που δεν έχει αφαιρεθεί?
+1

Και εγω το ιδιο ξερω για το basswood οτι ειναι ενα πολυ ανοιχτο μονοτονο χρωματικα ξυλο λογικα πρεπει να ειναι και πολυ πριμο.

Τωρα αμα του αρεσει του φιλου ας το ξυσει (αλλα οχι με οξυ και φλογοβολα για "και καλα" heavy relic) και ας το λουστραρει μπορει να ειναι και ωραιο κιολας.

εχει μια ελαφρυα "κιτριναδα" και δεν ειναι καθολου πριμαριστο ξυλο....περισσοτερο μουντο απο το alder .....

λογικα πρεπει να ειναι και πολυ πριμο.
πως είναι δυνατόν ένα ξύλο το οποίο το έχουν ονομάσει Bass-wood (προφανώς δεν υπάρχει δέντρο basswood  :P) να είναι πρίμο ?? ???

ibanezion είπε:
προφανώς δεν υπάρχει δέντρο basswood
Tilia is a genus of about 30 species of trees, native throughout most of the temperate Northern Hemisphere, in Asia (where the greatest species diversity is found), Europe and eastern North America; it is not native to western North America. Under the Cronquist classification system, this genus was placed in the family Tiliaceae, but genetic research by the APG has resulted in the incorporation of this family into the Malvaceae. The trees are generally called lime in Britain and linden in parts of Europe and North America (where they are also known as basswood).

[από Wikipedia]

Επίσης, το basswood θεωρείται "μεσαίο" ξύλο. :)

ενταξει και το alder στα χωρια ειναι ενα αχρηστο ξυλο.....ουτε για το τζακι δεν κανει γιατι βγαζει πολυ καπνο..... ;D

zithon είπε:
ενταξει και το alder στα χωρια ειναι ενα αχρηστο ξυλο.....ουτε για το τζακι δεν κανει γιατι βγαζει πολυ καπνο..... ;D
λιγα λογια για το alder....   ;D

Oποιος ξερει πως καταλαβαίνεις τι ξύλο είναι, απ το S/N

ας πει ή ας ποσταρει κανα λινκ

Starter είπε:
Oποιος ξερει πως καταλαβαίνεις τι ξύλο είναι, απ το S/N

ας πει ή ας ποσταρει κανα λινκ
απ'το SN δεν γινεται κατευθειαν, απλα βασει χρονολογιων μπορεις να δεις τι ξυλα χρησιμοποιουσε η Fender τοτε.

alderbody είπε:
αυτο αλλωστε ηθελε να εξακριβωσει και ο Μεγας...  ;)

burn1.jpg
Αυτό τι σημαίνει? Ότι η Fender βγάζει καυσόξυλα, που καπνίζουν?

Starter είπε:
απλα βασει χρονολογιων μπορεις να δεις τι ξυλα χρησιμοποιουσε η Fender τοτε.

η Fender μεχρι και το 80 χρησιμοποιουσε τα...."οτι μας κατσει φθηνοτερα" ;D ξυλα ,εκτος απο τα συνηθισμενα alder & ash βαζαν απο poplar & basswood μεχρι spruce & hackberry ενω εχω πετυχει και αρκετες απο...μαόνι ;D ;D) (η πρωτη μου τελε που αγορασα στις ΗΠΑ ,μια μαυρη custom τoυ 65,ηταν μαονι! :o)    μια και ουδεις ενδιαφερονταν τοτε απο τι ξυλο ηταν ...φτιαγμενη η κιθαρα του (εχω αρκετους καταλογους Gibson & Fender απο τα 60s & 70s & πουθενα δεν αναφερουν το...ειδος του ξυλου...)

οι περισσοτερες καινουργιες Fender βεβαια,απο τοτε που το μαρκετινγκ αρχισε να ασχολειται με τον...ηχο των ξυλων δηλ απο το 1995 και μετα ,ειναι οντως κατασκευασμενες απο τα ξυλα που αναφερει στο site της η Φεντερ (αναλογα παντα με το χρωμα).  

σε λιγα χρονια που θα αποφασισουν οτι και το ειδος του πλαστικου αλλα και οι βιδες ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ σημαντικα για των ηχο των Φεντερ ,θα γραφουν και απο ποιο εξωτικο...κραμα πλαστικου ειναι φτιαγμενα τα pickguard... ;D καλομελετα και ερχεται.... :)

σε λιγα χρονια που θα αποφασισουν οτι και το ειδος του πλαστικου αλλα και οι βιδες ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ σημαντικα για των ηχο των Φεντερ ,θα γραφουν και απο ποιο εξωτικο...κραμα πλαστικου ειναι φτιαγμενα τα pickguard... ;D καλομελετα και ερχεται.... :)

Γι'αυτό και εγώ το θέμα το άνοιξα για Ibanez

;D ;D ;D ;D ;D ;D

alderbody είπε:
απ'το SN δεν γινεται κατευθειαν, απλα βασει χρονολογιων μπορεις να δεις τι ξυλα χρησιμοποιουσε η Fender τοτε.
Tεσπα το s/n μου ξεκιναει Ι0611 (μιλάμε για ιμπανεζ το srx300)

το Ι μαλλον είναι για την Ινδονησσια, το 06 για 2006

και το 11 Νοέμβριος απ οτι εχω καταλάβει

τα ξύλα που παίζουν ειν αγκαθιτης και μπασγουντ

θα θελα να μαθω ποιο ακριβως είναι, θα θελα να

ναι μπασοξυλο :P αλλά και απ τ αλλο να ναι δεν

8α τα βάψω μαυρα... btw είναι μπλε το όργανο ;D

starlight blue kαι καραγουσταρω ;)

και κατι ασχετο για να μην ανοιγω καινουριο θεμα,

αξίζει να σκάσω φραγκα για καλό καλώδιο? μου

χει μπει ιδέα να πάρω 1 μογκάσι... τωρα έχω

ένα μουφεξ

τα μουφεξ και τα μαπεξ είναι τα καλύτερα και κάνουν καλό και στην τσέπη  :)

μια και ουδεις ενδιαφερονταν τοτε απο τι ξυλο ηταν ...φτιαγμενη η κιθαρα του
και πολύ καλά έκαναν  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back