Χρυσά Τάστα για κιθάρα

Alchimistis

Νέο μέλος
Υπάρχει κράμα τάστου που να είναι επιχρυσωμένο με αληθινό χρυσό?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτό που λέει ο Nikoubis, είναι και υποαλεργικά.

Να με συγχωρείς, αλλά το ερώτημα σου μου θύμισε τα... χρυσά δόντια, που ήταν της μόδας πριν μερικές δεκαετίες.  ;D ;D ;D

Mάλλον τα έχουν ήδη δώσει στην "Pay my gold"...  :D   ;D

Πέρα από την πλάκα,αν όντως θες χρυσά τάστα πρέπει να πας σε χρυσοχόο και στην ουσία να αγοράσεις χρυσό...

The Genius Loci είπε:
Να με συγχωρείς, αλλά το ερώτημα σου μου θύμισε τα... χρυσά δόντια, που ήταν της μόδας πριν μερικές δεκαετίες.  ;D ;D ;D
Ναι....και που περιμεναν τα ''αρπαχτικα'' και την εστειναν οπου υπηρχε κηδεια για να ξεθαψουν τους πεθαμενους και να τα παρουν για να οικονομησουν ;D ;D ;D ;D ;D ;D....εκτος αν κρατουσαν τα δοντια οι συγγενεις ;)

Εχω ακουσει κατι τετοιες κουλες περιπτωσεις :P

Παιδιά, ώπα! Ο OP δεν θέλει χρυσά τάστα! Μιλάει για κάποια γυναίκα, ονόματι Χρύσα Τάστα, απ'όσο βλέπω, πιθανότατα ξαδέλφη της Ανθής Φύτα, που έχει τόσα και τόσα μαγαζιά all over the place.

:P ;D ;D ;D

Φίλε μου σε πειράζω. Χρυσά τάστα δεν μπορούν να μπουν σε κιθάρα. Είναι πολύ μαλακός ο χρυσός, σε οποιοδήποτε κράμα του, για τέτοιες δουλειές. Πιθανώς είδες κάτι σε χρυσό χρώμα, ναι;

Εμενα παντως μου φαινετα δυσκολο να υπαρχει κατι σε χρυσο που πρωτα απ'ολα να μην ξεθωριαζει....ποσο δε οταν θα ειναι ταστο που θα φαει το τρυψιμο της αρκουδας απο τη χορδη.....οχι βεβαια κατι σε πραγματικο χρυσο γιατι ειναι μαλακος οπως ειπε και TGL πιο πανω....εγω δεν εχω δει χρυσα ταστα παντως...εκτος απο διακοσμητικα σε κιθαρες μπιμπελο ;D ;D

Περιεργη ερωτηση φιλε Alchimistis  ;) ;D

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Στόχοι των Αλχημιστών

Οι σημαντικότεροι στόχοι των αλχημιστών ήταν η μετατροπή των κοινών μετάλλων σε χρυσό ή ασήμι και η δημιουργία του ελιξηρίου της Ζωής (πανάκεια), το οποίο θα θεράπευε όλες τις ασθένειες και θα παρέτεινε τη ζωή επ' αόριστον. Επίσης, αναζητούσαν ένα παγκόσμιο διαλύτη, δηλαδή μια ουσία που διέλυε όλες τις υπόλοιπες.

Αμα φτιαξεις θελω και εγω! :D

Παιδιά, επιχρυσωμένα είπε ο άνθρωπος, όχι χρυσά...

Οπότε σε αυτήν την λογική τα οποιαδήποτε τάστα μπορούν να επιχρυσωθούν... Steel, brass κλπ...

Απλά, μόνο που θα είναι για να τα... κοιτάς και όχι να τα παίξεις... Δεν μιλάω να κάνεις και bend  ;D ;D ;D γιατί δεν θα μείνει τίποτα επάνω τους...

Άμα όμως κάποιος έχει λεφτά για πέταμα, όρεξη να έχει να κάνει... λ@λ@κίες  ;D ;D ;D

EDIT: Άσε που το έχει διατυπώσει και λίγο... αχταρμά Ή από κράμα χρυσού Ή επιχρυσωμένα...

Επιχρυσωμενο με αληθινο χρυσο δν νομιζω να υπαρχει κ δν εξυπηρετει κ σε κατι να υπαρχει αλλα υπαρχει αυτο π αανρτηθηκε στην πρωτη απαντηση το οποιο ειναι ταστο με χρυσο χρωματισμο... Κ απο οτι καταλαβα απο την περιγραφη στο site δν ειναι μονο επιφανειακα αλλα ολο το μεταλο.

Εγω δεν ξερω ειλικρινα αν μπορουν να μπουν η οχι επιχρυσωμενα ταστα αυτο που ξερω παντως ειναι οτι το αποτελεσμα θα φανταζει πολυ...δευτερο και γυφτικο(βλεπε ψυθιροι καρδιας ;D).Αντε σε καμια maple ταστιερα να λεει κατι οπτικα...αλλα οπουδηποτε αλλου θα περιμενεις στο επομενο βημα να πεταχτει ο γυφτος με την...αρκουδα ;D.

χαχα το καλύτερο είναι με την Χρύσα Τάστα...εκτός απο το τονισμό έκανα λάθος και στην επεξήγηση αυτού που ψάχνω.

Ο χρυσός έχει καταπληκτική ιδιοσυχνότητα , έτσι όταν το δάκτυλο μονώνει σε κάποια θέση το τάστο παίζει τον ρόλο του προσκέφαλου (τον πάνω καβαλάρη εννοώ)

Έτσι λοιπόν ψάχνω κράμα μετάλλου που να έχει μέσα χρυσό σε κάποιο ποσοστό, γιατί το χρυσό σαν μέταλλο είναι πολύ μαλακό και δε θα έκανε.

Απο τη στιγμη που θα ειναι μεσα σε ΚΡΑΜΑ καταλαβαινεις βεβαια πως η...φανταστικη ιδιοσυχνοτητα του (αν υπαρχει) μαλλον θα ...μειωθει....αν θες δε να τα βαλεις τα ταστα σε ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ κιθαρα μαλλον μετα την παρεμβαση των..καλωδιων,εφε,ενισχυτων και μεγαφωνων στον ηχο...δεν νομιζω να μεινει και τιποτα απο αυτη την...ιδιοσυχνοτητα...

Με λιγα λογια...μην ασχολεισαι... ;)

Να συμπληρώσω στο παραπάνω: να είσαι σίγουρος πως, αν έπαιζε ένα ρόλο έστω και 0.5%, θα το είχαν χρησιμοποίησει ήδη και θα είχε "πιάσει", έστω και ως niche για παλαβούς. Εδώ έχουν εφαρμόσει άλλα κι άλλα. Όμως, δεν...  ;)

Άρα, μην ασχολείσαι (δις).

Superfunk είπε:
Με λιγα λογια...μην ασχολεισαι... ;)
Άρα, μην ασχολείσαι (δις).
Μην τους ακούς, είναι και οι 2 άσχετοι, φηφιακούρες και ζηλεύουν γιατί είχες πρώτος την ιδέα... Θεωρώ ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, να επικοινωνήσεις σήμερα με ένα χρυσοχόο (ειδικά τώρα που έχουν αναδουλειές και θα το φτιάξεις μπιτ παρά), για να σε συμβουλέψει ;)

Με λιγα λογια...GO for IT... ;)

messalion είπε:
απορω που ο SF δεν ειπε κατι για αυτην εδω http://www.vintageandrareguitars.com/web/our-catalogue/Fender/Electric-Guitars/item/7626

νομιζω εχει χρυσα ταστα
Ε, ωραίο δεν ήταν το bed time story του Ed Roman για τα χρυσά τάστα;  ;)

Off: Τι πίνουν εκεί στο Vintage and rare guitars; Έριξα μια ματιά στα μπάσα και έφριξα με αυτά που πουλάνε (και στις τιμές που τα πουλάνε). Rickenbackers με... Badass bridge  :o :P :P

Μετά από κλινικές έρευνες και διπλά τυφλά πειράματα, παιδιά το καλύτερο λέμε, η μόνη λύση είναι το Unobtainium για τα τάστα. Και μαγνήτες τυλιγμένοι από Μορμόνους.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back