Χαμηλα κουρδισματα = αναγκη set up;

Arael

Μόνιμος θαμώνας
Γεια σας παιδια. Για πρωτη φορα στα δεκα χρονια. που παιζω μου ζητηθηκε απο μπαντα να βγαλω κατι κομματια απο Breaking Benjamin. Αυτα ειναι ευκολα αλλα σε κατι μυστηρια κουρδισματα πχ drop C. Το ερωτημα μου ειναι : αν κουρδιζω τοσο χαμηλα για ενα τραγουδι για μιση ωρα οσο το κανουμε προβα θα δημιουργησει προβλημα στις κιθαρες μου; Αν ναι θα ηταν καλυτερο να σεταρω μια μονο για τετοιο κουρδισμα; Θα μπορουσα για αυτο το σκοπο να διαθεσω μια Jackson Soloist SL3 η μια  Gibson Flying V. Ποια θα ηταν καλυτερη;

Σας ευχαριστω πολυ

 
Τι κουρδισμα εχουν οι αλλες κιθαρες ?

Γενικα για μιση ωρα δεν θα παθει και τιποτα... Ομως προτιμοτερο θα ηταν να φτιαξεις μια κθαρα αποκλειστικα για αυτον τον σκοπο με τις καταλληλες χορδες κτλκτλ... Η sl3 λογω του 25.5 ειναι καλυτερη... Και v παιζει μια χαρα αλλα οκ η sl3 θα εχει πιο σκληρο tension...

 
Οι κιθαρες ολες ειναι σε standard κουρδισμα. Οποτε θα ηταν καλυτερα μια κιθαρα να παει για σεταρισμα για αυτο το σκοπο μονο ε;

 
Δεν χρειαζεται να μας ρωτησεις για να δεις αν η κιθαρα σου θα χρειαστει σετ απ σε τοσο χαμηλο κουρδισμα.

Απλα την...ξεκουρδιζεις...και ΠΑΙΖΕΙΣ .Αν ΤΡΙΖΕΙ και δεν εχει καλο intonation τοτε ΠΡΟΦΑΝΩΣ και χρειαζεται σετ απ,αν οχι τοτε προφανως και ΔΕΝ χρειαζεται σετ απ.

 
Δεν θα έχει θέμα τόσο με το setup για ένα τραγούδι όσο με το κούρδισμα για live καταστάσεις, θα απαιτήσει χρόνο παραπάνω για να κουρδίσεισ σωστά σε μεγαλύτερες από ένα τόνο αλλαγές. Το πρώτο πρόβλημα κυρίως όπως είπε ο Άρης, θα είναι το tension των χορδών. Αν χρησιμοποιείς 10αρες κανονικές πχ το βρίσκω χλωμό να μπορέσεις ναπαίξεις ικανοποιητικά σε 25.5 scale με dropC. Αν έχεις κάποιο υβριδικο set ίσως και να τα καταφέρεις, αλλά όλα έχουν να κάνουν με το τι έχεις συνηθίσει εσύ. Και εγώ θα κούρδιζα τη Jackson, θα την έκανα setup και θα την άφηνα.

 
Ο κυριότερος μου φόβος είναι μην τυχόν και "πάρει" η κιθάρα στο μπράτσο και μετά κάνει μόνο για τοξοβολία  :P

 
Πάντως υπάρχουν και ειδικές χορδές για χαμηλά κουρδίσματα όπου η χορδή ειναι φτιαγμένη ωστε να εχει μικρότερο πλάτος ταλάντωσης (γιατί με κανονικές χορδες σε low κουρδισμα θα χτυπάνε εύκολα στα τάστα)

Δες πχ αυτές

http://www.musiciansfriend.com/accessories/ghs-gb-low-boomers-low-tune-electric-guitar-strings

ΤΙς ανακάλυψα και γω πριν δθο βδομάδες όταν σε ένα τζαμάρισμα έσπασα τη μι καντίνι και ένα παιδί μου έδωσε αυτή..... που σε κανονικό κούρδισμα δεν μπορούσα να την κάνω bend ούτε χιλιοστό. Αν πας για ένα τόνο κάτω πάρε τουλάχιστον δεκάρες low, αν πας για δυο πάρε τουλάχιστον 11.... Εγώ έχω μια κθάρα τώρα για χαβαλέ δύο τόνους κάτω όλες τις χορδές με τις 11αρες low και παιζει χωρίς προβλήματα, το μανίκι δεν το πείραξα, εφτιαξα λιγο το intonation μονο.

ΟΙ χορδές αυτές είναι στην ιδια τιμη με τις κανονικές - αν πας να φέρεις την κιθάρα όμως με τετοιες χορδές ΠΙΣΩ σε κανονικό κουρδισμα (πχ με 11αρες Low ενω πριν επαιζες με 9αρες) τότε θα θέλει να φτιάξεις λίγο το μανίκι (και θα σε ζορίζει πολύ στο παιξιμο μιας και οι χορδες θα είναι τσίτα)

 
Μιας και ασχολουμαι με αλλαγες κουρδισματων και ειδικα στα χαμηλότερα εχω να σου προτεινω τις εξης διαστασεις (απτην λεπτη στη μπασα

0,10

0,13

0,17

0,30

0,40

0,56

Μπορεις και με το 10-52 αλλα δεν θα σε βοηθησει στην Μι μπασα οταν θα την κουρδισεις σε ντο.

Ελπιζω να μην παιζεις με πολλα μπαρε γιατι το παραπανω σετ θα σε κουρασει.

Τελος να ρωτησω/διευκρινησω γιατι δεν μπορεσα να το δω πιο πριν, η κιθαρα που θελεις να αλλαξεις κουρδισμα επι τοπου δεν εχει floyd rose σωστα? ε? ::)

 

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top